Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@23:44:19 GMT

روسیه بودجه تسلیحات هسته‌ای خود را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۶۵۶۱

روسیه بودجه تسلیحات هسته‌ای خود را افزایش می‌دهد

روسیه قصد دارد براساس پیش‌نویس لایحه بودجه ملی خود که در حال حاضر در پارلمان این کشور در حال بررسی است، به تدریج بودجه مربوط به قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای خود را طی سه سال آینده افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه دیفنس نیوز، این طرح پیشنهادی اختصاص بودجه برای ارتقای زرادخانه هسته‌ای روسیه در حالی مطرح می‌شود که ارتش این کشور در انتظار دریافت موشک‌های مافوق صوت جدید برای جایگزینی سلاح‌های استراتژیک متعلق به دوران شوروی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آندری کارتاپولوف، رئیس کمیته دفاعی مجلس دومای پارلمان روسیه در ۲۸ اکتبر در سخنانی خطاب به قانونگذاران این مجلس، لایحه پیشنهادی بودجه را "متوازن" توصیف کرد.

براساس این لایحه پیشنهادی، مجموع بودجه دفاع ملی روسیه برای سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ هر یک به ترتیب تقریباً ۳.۵ تریلیون روبل (۴۹.۳ میلیارد دلار) و همچنین ۳.۸ تریلیون روبل برای سال ۲۰۲۴ خواهد بود.

ارتقای زرادخانه هسته‌ای روسیه همچنان یک اولویت برای کرملین است. کارتاپولوف گفت، در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ سالانه ۴۹ میلیارد روبل برای مجتمع تسلیحات هسته‌ای روسیه اختصاص می‌یابد. این رقم برای سال ۲۰۲۴ حدود ۵۶ میلیارد روبل خواهد بود.

روسلان پوخوف، رئیس مرکز تحلیل استراتژی‌ها و فناوری‌ها (مستقر در مسکو) به دیفنس نیوز گفت، این افزایش بودجه به احتمال زیاد ناشی از نیاز به مدرنیزه ساختن تعداد زیادی از کلاهک‌های هسته‌ای تولید شده در دهه ۱۹۸۰ و نیمه اول دهه ۱۹۹۰ است.

وی خاطرنشان کرد: اکثر سیستم‌های موشک‌های بالستیک قاره‌پیما توپول از مدل‌های UR-۱۰۰N (RS-۱۸A) and R-۳۶ (Р-۳۶) به سن بازنشستگی نزدیک می‌شوند.

او گفت: اینها شامل صدها کلاهکی هستند که برچیده می‌شوند. شروع روند استقرار موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای جدید مدل "سرمت" که سنگین و مجهز به چند کلاهک هستند، نیازمند افزایش چشمگیر سطح تولید کلاهک‌های هسته‌ای و همچنین تداوم ساخت زیردریایی‌ هایی با قابلیت تجهیز به موشک‌های بولاوا است.

موشک بولاوا در ۲۱ اکتبر به صورت آزمایشی از زیردریایی Knyaz Oleg پرتاب شد و با موفقیت به هدف خود اصابت کرد.

لایحه بودجه فدرال روسیه برای سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۴ در اولین قرائت در مجلس دومای این کشور که تحت کنترل حزب حاکم "روسیه متحد" حامی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه است، به تصویب رسید. قرائت دوم این لایحه برای ۲۳ نوامبر تعیین شده است.

این لایحه پس از آن نزد شورای فدراسیون روسیه، که مجلس علیای پارلمان این کشور است، می‌رود؛ این مجلس نیز احتمالا این قانون را تصویب خواهد کرد و پس از آن، لایحه برای گرفتن امضای تاییدیه روانه دفتر ولادیمیر پوتین می‌شود.

در اول نوامبر، پوتین نشست‌های سالانه خود را با مقامات ارشد دفاعی کشورش با هدف بحث در مورد مسائل حوزه دفاع ملی آغاز کرد. رسانه‌های روسی گزارش دادند که این نشست‌های غیرعلنی شامل مسائل بودجه‌ای خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روسيه زرادخانه هسته ای روسیه ولادیمیر پوتین برای سال هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود

معاون وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد که روسیه تسلیحات هسته‌ای خارجی در لهستان را به عنوان یک هدف نظامی اولیه در نظر خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا،  ورشو در حال مذاکره با واشنگتن در مورد میزبانی احتمالی تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از برنامه ناتو است و «آندژی دودا» رئیس‌جمهور لهستان بر تمایل لهستان برای میزبانی از این سلاح‌ها تاکید کرده است.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه و در واکنش به این تحولات گفت که مسکو هرگونه گسترش توافق هسته‌ای ناتو را ماهیت «بی‌ثبات‌کننده» و «در واقع تهدیدکننده» روسیه می‌داند.

او گفت که این امر در مورد مأموریت‌های مشترک، جایی که اعضای غیرهسته‌ای بلوک تحت رهبری ایالات متحده برای استفاده از سخت‌افزار آمریکایی آموزش می‌بینند و حتی بیشتر از آن در مورد استقرار دائمی چنین تسلیحاتی که سرهای داغ در ورشو درباره آن صحبت می‌کنند، صدق می‌کند.

ریابکوف تاکید کرد سیاستمداران لهستانی که برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک خود رقابت می‌کنند، «باید درک کنند که هرگونه تغییر در آن جهت، امنیت بیشتری را برای لهستان فراهم نخواهد کرد، زیرا سایت‌های مربوطه قطعاً به هدف تبدیل خواهند شد».

این دیپلمات ارشد افزود: برنامه ریزان نظامی ما آن‌ها را در اولویت قرار خواهند داد.

دودا روز دوشنبه به روزنامه فکت گفت که شخصاً از ایالات متحده خواسته است تا بخشی از زرادخانه هسته‌ای خود را در لهستان مستقر کند. وی گفت: «اگر متحدان ما تصمیم به استقرار تسلیحات هسته‌ای به عنوان بخشی از اشتراک هسته‌ای در خاک ما برای تقویت امنیت جناح شرقی ناتو بگیرند، ما برای آن آماده‌ایم.»

«دونالد تاسک» نخست وزیر لهستان که به یک نیروی سیاسی رقیب تعلق دارد، اظهارات رئیس‌جمهور دودا در همان روز را کم اهمیت جلوه داد و گفت که مایل است دودا روشن کند که قصدش از بیان آن‌ها چیست. او با توضیح اینکه لهستان هیچ برنامه خاصی برای میزبانی از سلاح‌های هسته‌ای خارجی ندارد، افزود: «این ایده بسیار عظیم است، من می‌گویم بسیار جدی است».

به گفته منابع، آمریکا برخی از بمب‌های گرانشی هسته‌ای خود را در پنج کشور غیرهسته‌ای ناتو نگهداری می‌کند: بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه. دولت محافظه‌کار قبلی لهستان به رهبری قانون و عدالت (PiS) که دودا به آن تعلق دارد، سال‌ها به دنبال پذیرش در این باشگاه بوده است. تاسک رهبر پلتفرم مدنی است و دسامبر گذشته به عنوان نخست وزیر به قدرت بازگشت.

ریابکوف همچنین گفت که روسیه در صورت اتخاذ اقدامات عملی برای مصادره دارایی‌های این کشور، گزینه کاهش وضعیت روابط دیپلماتیک با آمریکا را بررسی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می کنیم
  • هشدار روسیه در مورد استقرار تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان
  • مسکو: تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان در اولویت اهداف نظامی خواهد بود
  • روسیه پیش نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته ای در فضا را وتو کرد
  • روسیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • انتقاد اولیانوف از سخنان دبیرکل ناتو درباره همسایگی با روسیه
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟