Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@15:21:06 GMT

مصر هم به میانجیگران بحران سودان پیوست

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۷۰۵۴

مصر هم به میانجیگران بحران سودان پیوست

منابع دیپلماتیک مصری و غربی در قاهره از تماس‌های سازمان اطلاعات مصر برای میانجیگری میان رهبران نظامی سودان برای حل اختلافات خبر دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از العربی الجدید، منابع دیپلماتیک مصری و غربی اعلام کردند: اختلافات زیادی میان عبدالفتاح البرهان، فرمانده ارتش سودان و محمد حمدان دقلو(حمیدتی)، عضو شورای حاکمیتی منحل شده و رهبران نظامی دیگر درباره روش برخورد با طوفان خشم مردمی در سودان که خواهان بازگشت دولت مدنی هستند، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان اطلاعات مصر با رهبری عباس کامل تماس‌هایی را برای نزدیک کردن دیدگاه‌های رهبران نظامی سودان برقرار کرده است. برخی از رهبران سودانی از قاهره خواستند هیئت اطلاعاتی را از دفتر عباس کامل به خارطوم اعزام کند.

به گفته این منابع مصر مایل است به چند دلیل این کار را بکند که یکی از این دلایل این است که می‌خواهد در حل بحران سودان از امارات و اسرائیل که به تصمیم گیرندگان در سودان نزدیکترند و همچنین عربستان پیشی بگیرد. همچنین هدف دیگر تضمین عدم تأثیر ناامنی سودان بر منافع امنیتی و نظامی مصر و همچنین درباره پرونده سد النهضه است اما برخی نگرانی‌های امنیتی باعث به تأخیر افتادن این اقدام می‌شود. از جمله طرح‌هایی که مصر طی تماس‌های اخیر پیشنهاد داده بازگشت عبدالله حمدوک، نخست وزیر برکنار شده سودان برای کم کردن خشم مردمی به شرط رسیدن به توافق واضحی درباره تقسیم پست‌های وزارتی و سیطره نظامیان بر تمام پست‌های کلیدی است.

این منابع اعلام کردند، وزارت خارجه مصر اخیرا مذاکراتی را با برخی وزارتخانه‌های غربی و سفارتخانه‌ها به ویژه آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان برگزار کرد تا از اولویت‌های آن‌ها درباره سودان اطلاع یابد. این کشورها بر پایبندی به روند قانون اساسی و بازگشت حمدوک به قدرت تأکید کرده‌اند برای همین قاهره به دنبال راه حل قابل اجرایی حتی به صورت موقت برای پایان دادن به خشم غرب نیز هست.

یک منبع آگاه اعلام کرد، با اینکه مصر از اوضاع سودان به دلیل ضعف رهبری نظامی و عدم اجرای دقیق توصیه‌های قاهره ناخرسند است اما سازمان اطلاعات کل مصر به شدت از دیدن تظاهرات گسترده در خارطوم و شعارهای سودانی‌ها علیه نظام حاکم مصر خشمگین است و انتشار این شعارها در رسانه‌های مصر ممنوع شده است.

پیشتر یک منبع دیپلماتیک مصری اعلام کرده بود، عباس کامل و معاونانش طی سفر به خارطوم به اعضای نظامی در شورای حاکمیتی اعلام کردند که از مدیریت پرونده سد النهضه توسط حمدوک ناخرسند هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مصر سودان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۷۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان

گزارش‌ها حاکی از آن است که اختلاف بین امارات و انگلیس بر سر سودان تشدید شده و در این راستا مقام‌های اماراتی نشست‌های برنامه‌ریزی شده خود با چند وزیر دولت لندن را لغو کرده‌اند.

به گزارش مشرق، پایگاه «میدل ایست آی» گزارش داد، امارات متحده عربی بعد از متهم شدن در یک نشست درخواست شده توسط لندن در شورای امنیت سازمان ملل از بابت کمک به یک گروه شبه‌نظامی دخیل در جنگ در سودان، اقدام به لغو نشست‌هایی با چند وزیر کابینه لندن کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل اوایل ماه جاری میلادی به درخواست انگلیس نشستی را درباره جنگ داخلی سودان که حدود یک سال پیش بالا گرفت برگزار کرد.

از اواسط آوریل ۲۰۲۳، ارتش سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به رهبری محمد حمدان دقلو (حمیدتی) جنگی را آغاز کرده‌اند که حدود ۱۵ هزار کشته و بیش از هشت میلیون آواره بر جای گذاشته است.

در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل نماینده سودان، امارات را متهم به پشتیبانی از گروه شبه‌نظامی «نیروهای واکنش سریع» کرد در حالی که ابوظبی این اتهام را رد کرد.

روزنامه تایمز در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد نوشت اماراتی‌ها از بابت حمایت نکردن انگلیس از کشورشان در شورای امنیت چهار نشست با وزیران انگلیسی را لغو کرده‌اند.

این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که روزنامه «گاردین» گزارش کرد لندن به نوبه خود مذاکرات محرمانه‌ای با شبه‌نظامیان نیروهای واکنش سریع داشته است.

یک اندیشکده کانادایی به نام «مرکز رائول والنبرگ» در اواسط آوریل گزارشی را منتشر و در آن نتیجه‌گیری کرد در منطقه دارفور در سودان یک نسل‌کشی علیه گروه‌های غیر عرب توسط نیروهای واکنش سریع و شبه‌نظامیان متحد با آن در حال اجرا است.

خبرگزاری فرانسه روز شنبه گزارش داد خارطوم خواستار برگزاری یک نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل از بابت حمایت‌های امارات از نیروهای واکنش سریع شد.

«کامرون هادسون»، یک تحلیلگر سابق سازمان سیا و عضو «برنامه آفریقا» در «مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی» به میدل ایست آی گفت: «اگر امارات متحده عربی انقدر بر تکذیب حمایتش از نیروهای واکنش سریع اصرار دارد چرا انقدر سرمایه دیپلماتیک را برای جلوگیری از این مذاکرات صرف می‌کند؟»

هادسون خاطرنشان کرد منابع مطلعی به او گفته‌اند امارات در حال فشار وارد کردن به آمریکا، انگلیس و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل به منظور لغو این نشست اضطراری است.

او ادامه داد: «در واشنگتن مناقشات میان آفریقاگرایان که می‌خواهند نسبت به رفتار امارات در سودان سخت‌گیری کنند و تیم سیاست‌گذاری خاورمیانه‌ای دولت جو بایدن تحت رهبری برت مک‌گورک که از استفاده از اهرم خود بر امارات در رابطه با سودان امتناع کرده‌اند بالا گرفته است.»

پایگاه میدل ایست آی اخیرا گزارشی را درباره شبکه‌ای که سلاح‌ها و اقلام دیگر را از امارات و از طریق گروه‌های متحده و دولت‌های لیبی، چاد و جمهوری آفریقای مرکزی به سودان منتقل می‌کند، منتشر کرد.

این گزارش امارات را به عنوان پشتیبان اصلی این گروه شبه‌نظامی سودانی معرفی کرده در حالی که با استفاده از عواملی همچون خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» و از طریق خاک چاد و جمهوری آفریقای مرکزی و همین طور از طریق پایگاه‌های هوایی در اوگاندا تسلیحات را به دست نیروهای واکنش سریع در سودان می‌رساند.

ابوظبی در پاسخ به اتهامات سودان در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «امارات متحده عربی صراحتا ادعاهای بی اساس مطرح شده توسط نماینده دائم سودان که ضد روابط برادرانه دیرینه میان دو کشور هستند رد می‌کند. ادعاهایی که به طرزی تاسف برانگیز به نظر می‌رسد چیزی بیش از تلاشی برای منحرف کردن توجهات از خود جنگ و وضعیت انسانی وخیم ایجاد شده از سمت این درگیری جاری نیستند.»

سودان در ماه دسامبر تقاضا کرده بود ۱۵ دیپلمات اماراتی خاک این کشور را بعد از آنکه فرمانده ارتش سودان اماراتی‌ها را متهم به حمایت از نیروهای واکنش سریع کرد، ترک کنند.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • حمله راکتی مقاومت به «نتساریم»/ برگزاری جلسه کابینه جنگ طی ساعات آتی
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • گفتگوی رهبران قطر و مصر پیرامون شرایط غزه
  • لحظه عملیات گردشگر ترکیه‌ای علیه نظامی صهیونیست+ فیلم
  • عملیات ضدصهیونیستی در کرانه باختری | یک نظامی زخمی شد
  • عملیات جدید ضدصهیونیستی در کرانه باختری
  • عملیات جدید ضدصهیونیستی در کرانه باختری/ یک نظامی زخمی شد
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان
  • نبرد دیپلماتیک میان سودان و امارات