Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@11:43:18 GMT

تا کی باید شاهد استفاده از رانت در انتصابات باشیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۷۴۱۸

تا کی باید شاهد استفاده از رانت در انتصابات باشیم؟

آفتاب‌‌نیوز :

شیوا قاسمی پور در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروزز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت ۱۳ آبان ماه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و دانش آموز بیان کرد: ظالمان و مستکبران جهان بدانند که دیوار ستم شکستنی است و چپاولگران و زورگویان به زباله دان تاریخ خواهند پیوست.

وی در ادامه بیشترین مطالبه اخیر مردمی را صیانت از فضای مجازی دانست و تصریح کرد: ما امروز بیشتر از هر زمانی به وحدت نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که مردم نگران مشکلات اساسی همچون معیشت، آب، برق، تورم، گرانی و مسکن هستند به یکباره راجع به موضوعی تصمیم گرفته می شود که مردم به صورت روزمره با آن سروکار دارند. واقعیت این است که این تصمیم در مقایسه با مشکلات ذکر شده اولویت کشور نیست و امروز در کشور چندین میلیون نفر در فضای مجازی و اینترنت مشغول فعالیت اقتصادی هستند، تا جایی که مردم در دورترین نقطه کشور با استفاده از ظرفیت اینترنت و ایجاد کسب و کار برای خودشان توانسته اند کالاها و خدمات خود را با جلب مشتری به سراسر دنیا بفروشند.

نماینده مردم مریوان افزود: مطرح کردن طرح مذکور بدون پیوست رسانه ای و بدون ایجاد امنیت خاطر برای مردم صرفا منجر به التهاب فضای عمومی جامعه خواهد بود و باعث می شود اعتماد مردم بمیرد. مردم با اتکا به اصل ۲۴ قانون اساسی نباید نگران آزادی های شهروندی خود باشند. فراموش نکنیم که مسئولین مدیون مردم هستند.

قاسمی پور با اشاره به اینکه در روزهای اخیر شاهد انتصابات فامیلی برخی از مسئولان ارشد دولت در مناصب دولتی و خصوصی هستیم، گفت: تا کی باید شاهد استفاده از رانت در انتصابات باشیم، امیدواریم تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از ظرفیت نخبگان در راستای توسعه کشور را سرلوحه انتخاب افراد جهت تصدی پست های کلیدی قرار داده و دست از انتصابات حزبی و فامیلی بردارند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: معلمان به عنوان رکن اصلی تعلیم و تربیت امروزه از نظر رفاه و معیشت سخت در تنگنا هستند، بنابراین دولت باید با اجرای کامل رتبه بندی گامی موثر برای حل این مشکلات بردارد. لازم است بدانیم جای معلم در کلاس درس است نه دلالی و مسافرکشی.

نماینده مردم مریوان افزود: آیا رتبه بندی معلمان و همسان سازی حقوق بازنشستگان باعث سقوط اقتصاد و استقراض کشور می شود یا حقوق و پاداش های نجومی بگیران و عدم برخورد با مفسدین اقتصادی؟

قاسمی پور در ادامه در رابطه با حوزه انتخابیه خود خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تعجب نکنید اگر جنس مطالبات بنده در این تریبون با آنچه که شما برای موکلین خود می خواهید متفاوت است. فریاد شما برای تکمیل و توسعه استانتان است و داد من از فقدان حداقل ها است. شما از توسعه زیرساخت حمل و نقل می گویید و من از مرگ روزانه موکلینم در جاده هایی که کمترین شباهت به راه استاندارد را دارند، شرمنده مردمی هستم که تنها فرودگاه استانشان فقط یک پرواز دارد که آن هم با تاخیر و کنسلی همراه است.

وی افزود: شما از افزایش سرمایه انسانی استانتان در وزارتخانه های مختلف می گویید و من بعد از ۴۳ سال از پیروزی انقلاب که منادی وحدت مسلمین جهان است، مطالبه استاندار بومی اهل سنت را همچون رویایی دست نیافتنی امیدوارانه از دولتی به دولت دیگر حمل می کنم. از استانی صحبت می کنم که سرچشمه بخش وسیعی از آبهای زاگرس است و مردم مرکز استانش دبه به دست همچون صد سال پیش به آب چشمه ها پناه برده اند.

نماینده مردم مریوان ادامه داد: شما افزایش سهم استانی خود را در صنعت می خواهید و من در استانی که قدم به قدم آن معادن با ارزش و منحصر به فرد است به دنبال حل معضلات کولبرانی هستم که راهی به جز بازی با جانشان برای لقمه ای نان ندارند.

قاسمی پور در رابطه با مشکلات جوانان کرد یادآور شد: جوانانی که اکنون در بدترین وضعیت اقتصادی قرار دارند. جوانان و نخبگانی که کسب کننده مدال های جهانی علمی و ورزشی هستند و برای این مرز و بوم افتخار آفریدند ولی مجبورند برای به دست آوردن یک لقمه نان به کولبری روی آورند. جوانان ما به جای احداث کارخانه و کارگاه توسط مسئولین به برخورد های قهری تهدید می شوند و تعداد زیادی کولبر کشته و زخمی شدند. چه کسی پاسخگوی فرزندان آنهاست؟ آیا این رواست که جوانان تحصیلکرده ما به خاطر تامین معیشت حداقلی خانواده هایشان به جای اشتغالزایی تحقیر شده و جانشان را از دست بدهند؟

وی افزود: جوانی که برای تامین حداقل معیشت خانواده اش در خطر جانی به سر می برد، اما قاچاقچیان واقعی با رانت دولتی میلیاردها تومان به جیب کثیف شان می زنند و در کاخ هایشان تفریح می کنند.

قاسمی پور با اشاره به اینکه مریوان و سروآباد به عنوان قطب گردشگری کشور با داشتن میراث فرهنگی، طبیعت بی بدیل و زیبا و سیستم های چشم نواز همیشه مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است، گفت: متاسفانه این بخش نیز به دلیل عدم توجه به زیرساخت های مورد نیاز مورد بی مهری قرار گرفته است. چرا که گردشگری در کردستان که بالاترین ظرفیت ممکن را دارد تعطیل شده و هیچ برنامه ای وجود ندارد و در طی ایام سال بسیاری از محیط های گردشگری شهرستان با ۱۰ سال گذشته فرقی ندارد.

وی با بیان اینکه دریاچه آب شیرین زریوار که یکی از پدیده های نادر و سخاوت طبیعت است در معرض زوال زیستی قرار دارد، تاکید کرد: به همین خاطر برای مردم مریوان حفاظت از دریاچه که نماد زیبایی و طراوت شهرستان است اصلی مهم و بی بدیل است، اما متاسفانه بی توجهی و عدم تخصص مدیران در حوزه محیط زیست باعث عدم ساماندهی دریاچه و زوال آن شده است.

نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه چند روز بیشتر از هفته وحدت نگذشته است از همه نهادها به ویژه صداوسیما انتظار می رود که وحدت ملی را نه فقط در هفته وحدت بلکه در تمام ایام سال ایجاد کند. شبکه استانی کردستان فقط بازتاب دهنده بخش هایی از مراسم اهل سنت در ماه ربیع الاول است، اما در مناسبت های دیگر سال به اکثریت اهل سنت استان توجهی نمی کند. بنابراین ریاست جدید سازمان صداوسیما که فردی تحول خواه است بداند که وحدت و عدالت رسانه ای از این طریق ایجاد نمی شود.

نماینده مردم مریوان و سروآباد عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات مردم همیشه در صحنه مریوان مرز باشماق است که از فرصت برای منطقه به تهدید تبدیل شده است. ساماندهی مرز باشماق رویای دست نیافتنی است، جاده بین المللی مرز باشماق که روزانه تردد صدها کامیون ترانزیتی دارد بیشتر شبیه به جاده های روستایی می ماند که امید است با شروع به کار دولت آقای رئیسی عزم جدی و اختصاص اعتبار ویژه برای حل مشکلات از جمله اختصاص بخشی از درآمد مرز باشماق برای توسعه زیر ساخت ها در شهرستان مریوان و سروآباد باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: انتصابات انتصابات فامیلی رانت نماینده مردم مریوان مرز باشماق قاسمی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۷۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود

آفتاب‌‌نیوز :

سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در نشست مشترک اعضای هیأت وزیران با استانداران سراسر کشور که در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، ضمن عرض تسلیت شهادت امام جعفر صادق (ع)، پرچمداری تحول در حرکت عظیم دین مبین اسلام را از نقاط برجسته حیات مبارک این امام همام عنوان و بر ضرورت بهره‌گیری همه کارگزاران نظام اسلامی از فضائل و سیره علمی و عملی اهل بیت علیهم السلام در گره‌گشایی و خدمت به مردم تاکید کرد.

رئیس جمهور ضمن تاکید بر توجه و کمک گرفتن از قدرت لایزال الهی برای انجام کارها، تصریح کرد: عملیات «وعده صادق» که به ارتقای اقتدار، قدرت، عزت و امید ملت ایران انجامید و به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ زندگی این ملت از سویی نشان داد ایرانیان ملتی هستند که می‌خواهند آزاد و مستقل زندگی کنند و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران را در باشگاه قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی در بالاترین رده‌ها و جزو قدرت‌های مطرح قرار داد، صرفا با اتکال به خدا انجام شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز همه صاحبان قلم، بیان و سخن و هر کس که در هر حوزه‌ای تاثیرگذاری دارد باید برای امیدآفرینی و ارتقای امید جامعه تلاش کند، افزود: دشمن به دنبال یاس‌آفرینی است و ما باید برای امیدآفرینی تلاش کنیم. کارگزاران دستگاه‌های اجرایی نیز باید در عرصه عمل و با کار شبانه‌روزی امید مردم را ارتقا دهند. مردم باید این احساس را داشته باشند که دولت دارد کار می‌کند و از سوی دیگر باید ضمن گزارش کارها و اقدامات و تلاش برای گره‌گشایی از اذهان مردم، دلایل و علل ناکارآمدی‌های احتمالی را نیز به گزارش کرد، چرا که مردم صداقت را بیش از هر چیز می‌پسندند.

بانک ها در تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌کنند

رئیس جمهور ضمن تقدیر و قدردانی از همه حافظان امنیت در کشور خاطر نشان کرد: دشمنان به دنبال موج سواری هستند تا در گوشه وکنار کشور ناامنی را ایجاد کنند. امنیت را به عنوان یک موهبت الهی و یک‌ضرورت بدانیم. همه اقدامات در گرو امنیت است‌ و ان شاءالله روز به روز ارتقا خواهد یافت.

وی با اشاره به نقش واحد های تولیدی در تحقق شعار سال بیان کرد: همه ی بخش ها برای تحقق شعار سال باید برنامه داشته باشند. هیچ بخشی از تولید اعم از کارخانه های بزرگ وکارگاه ها نباید در سال جهش تولید بی برنامه باشند، استان ها باید برای جهش تولید برنامه کلان و استانی و اقلیمی داشته باشند. بانک ها باید در زمینه تامین مالی به موقع واحد های تولیدی کمک‌ کنند.

شاهد انتخابات با شکوه در میان دوره ای مجلس خواهیم بود

رئیسی گفت: باید با عموم‌مردم سخن‌گفت، ارتباط با مردم را همواره به استانداران و مدیران تاکید کرده ام. در انتخابات قبل هم مجریان (وزیر کشور و استانداران) هم ناظران(شورای نگهبان) هم عموم‌مردم همت کردند وانتخاب با شکوهی براساس ۴ اصل مورد تاکید رهبرانقلاب برگزار شد. ان شاءالله در انتخابات میان دوره ای پیش رو با همت استانداران ۴ اصل مورد تاکید رهبری همواره در اولویت باشد تا شاهد انتخابات میان دوره ای با شکوه باشیم و مجلس شورای اسلامی در زمان خود تشکیل شود.

تشکیل کارگروه‌ویژه برای استان‌هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند 

رئیس جمهور در ادامه پرداخت تسهیلات برای واحد های تولیدی، پرداخت تسهیلات ازدواج، مسکن و اشتغال را از موضوعاتی دانست که دولت همواره نسبت به آن دغدغه دارد و خطاب به بانک‌مرکزی وبانک های عامل تاکید کرد: باید این‌موضوعات در اولویت قرار بگیرد .پرداخت تسهیلات برای ازدواج و اشتغال ومسکن بسیار مهم است‌.

رئیسی با تاکید بر اینکه آمار بیکاری در بسیاری از استان‌ها کاهش یافته است، بیان کرد: استان هایی که بیشترین آمار بیکاری را دارند سریعا کارگروهی را تشکیل دهند تا از این وضعیت خارج شوند. باید فکر ویژه برای این استان ها داشت و باید کار جدی در این زمینه کرد.

موانع تولید برطرف شوند

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد: همه ارکان دولت برای توانمندسازی شرکت‌ها، تولیدی‌ها و کارخانجات تلاش کنند. وقتی برای رفع موانع تولید جلسه‌ای برگزار می‌شود، باید نتیجه این جلسات، رفع موانع تولید باشد.

رئیسی یکی از بخش‌های مهمی که می‌تواند در جهش تولید نقش ایفا کند، را تعاونی‌ها برشمرد و گفت: از همین امروز به تعاونی‌ها نقش داده شود.در زمینه فعالیت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌ها می‌توانند تولید ثروت کنند. اقتصاد کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد چون می‌تواند از مهاجرت به شهرها جلوگیری کند.

اقتصاد روستا، مانع مهاجرت

وی با بیان اینکه بخش های مختلف دنبال تولید ثروت بدون فشار آمدن بر مردم باشند، گفت: مثلا دانشگاه ها در حوزه دانش بنیان می توانند تولید ثروت کنند؛ جوانان عزیز ما در شرکت های دانش بنیان با کار خودشان می توانند تولید ثروت کنند. فعال شدن معادن برای کشور ثروت ایجاد می کند؛ کشور ما در برخی بخش ها معروف به بهشت معادن است که باید این معادن فعال شوند.

رئیس جمهور بیان کرد: مسأله صرف کردن کشاورزی برای کشاورز و اقتصاد کشاورزی بسیار مهم است؛ در روستاها برق و آب و گاز و جاده و خانه بهداشت داریم اما چرا روستایی رها میکند و به شهر می آید؟ چون می‌گوید اقتصاد روستا و کشاورزی باید صرف کند و قابل پیش بینی باشد؛ تضمین شود که محصولش خریداری می شود. باید از  محصولات روستایی ها حمایت کنیم ومحصولاتشان  به موقع خریداری شود؛ این می شود اقتصاد روستا که روستایی را به ماندن در روستا امیدوار می کند.

رئیسی خاطر نشان کرد: بخش هایی هم که بالفعل نیستند و بالقوه اند و شما استانداران می توانید آنها را شناسایی کرده و بالفعل کنید؛ یکی از کارهای دولت فعلیت دادن به توانایی های بالقوه در دانشگاه ها، بازرها و سایر حوزه های اقتصادی است که زمینه فعالیت ندارند و باید زمینه را برای آنها فعال کرد.آن روز که رهبر انقلاب فرمودند که باید شرکت های دانش بنیان دو برابر شود، ۵ هزار شرکت بود که امروز به ۱۰ هزار شرکت رسیده است؛ ایشان به خوبی چیش بینی کرده اند که جوانانی هستند که در حوزه های دانش بنیان می توانند در بخش های تولیدی فعال شوند و این کار با اراده و پیگیری ایشان اتفاق افتاد الان هم در کشور زمینه برای فعالیت و رشد بسیار زیاد است.

باید میزان بهره وری را بالا ببریم

رئیس جمهور با اشاره به افزایش بهره وری تاکید کرد: به دوستان گفته ام در شورای معاونان وزارت خانه ها و استانداری ها جلسه بگذارید و بهره وری را بررسی کنند که چه کار کنیم تا بهره وری در یک کارخانه یا اداره سازمان افزایش یابد.میزان بهره وری ما پایین است باید آن را بالا ببریم؛ به نهادهای فرهنگی اشاره می کنم؛ در مسأله نهادهای فرهنگی یک سری مسائلی را که دولت خدمت رهبر انقلاب رسید، بیان کردم؛ باید در یک سری مسائل کار فرهنگی کنیم وزارت خانه های  فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش، سازمان صداوسیما، چهره ها و ... باید تلاش کنند.

رئیسی بالا رفتن انضباط اجتماعی در جامعه، جلوگیری از اسراف و تبذیر، قانون مداری و ... را از نکاتی برشمرد که باید نهادهای فرهنگی تبلیغ کنند؛ و تاکید کرد: هر چه قانون مداری را در جامعه بالا ببریم، پرونده های قضایی کمتر می شود؛ هر چه انضباط اجتماعی افزایش یابد، شاهد نظم اجتماعی و پیشرفت امور خواهید بود؛ جلوگیری از اسراف و تبذیر هم همین است؛ این الگوهای مصرفی که در جامعه باید نسبت به مصرف آب و برق و گاز و انرژی نیاز است، باید تبلیغ شود.  زمانی رهبر انقلاب در یکی از خطبه های نمازجمعه نسبت به مصرف در کشور آمار دادند که مصرف ما با برخی کشورهای پر چمعیت جهان قابل مقایسه است یا برخی اوقات حتی قابل مقایسه هم نیست؛ اینها باید فرهنگ سازی شود با بخشنامه حل نمی شوند. این کارهای فرهنگی اساسی در جامعه باید نهادینه شود.

این اجلاس، اولین نشست مشترک هیأت دولت به ریاست رئیس جمهور با استانداران در سال جاری است. سال گذشته نیز دو بار این نشست برگزار شده بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه کاره انتخابات را تمام کنیم
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • اعضای شورای شهر حق دخالت در انتصابات شهرداری را ندارند
  • انتصابات جدید در حزب اعتدال و توسعه
  • رئیسی: شاهد انتخابات با شکوه خواهیم بود
  • رویداد «ایده بازار» در دانشگاه برگزار شود
  • رویداد«ایده بازار» برای مشارکت مردم در اقتصاد برگزار شود
  • دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است/ ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان دوره‌ای با شکوه باشیم
  • رئیس‌جمهور: دشمن به‌دنبال ایجاد ناامنی و موج‌سواری است / ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان‌دوره‌ای با شکوه باشیم