Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@09:04:10 GMT

هنوز به صورت رسمی بارورسازی ابرها رخ نداده است

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۷۷۰۲

هنوز به صورت رسمی بارورسازی ابرها رخ نداده است

تاج بخش با رد انتقادها به سازمان هواشناسی مبنی بر اینکه قدرت پیش‌بینی وضعیت آب و هوایی را آن طور که باید ندارد، گفت: اگر پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی در سیل لرستان نبود بالای ۱۰۰۰ نفر کشته می‌شدند.

به گزارش مشرق، سحر تاج‌بخش معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت آب و هوا در ادامه فصل پاییز و زمستان پیش‌رو، گفت: مطابق پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی پاییز گرمتر از حد نرمال و حتی زمستان با وجود داشتن بازه‌های هوایی سرد، گرم‌تر از حدمعمول خواهد بود، درواقع زمستان امسال چندان سرد نخواهد شد اما بارش‌ها در زمستان وضعیت نرمالی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش‌های زمستان در حد نرمال و پاییز زیر حد معمول است

وی درباره امکان وقوع سیل در برخی نقاط کشور در زمستان پیش‌رو، توضیح داد: اگرچه پیش‌بینی شدت باران از ۶ ماه قبل امکان‌پذیر نیست و حداکثر در بازه‌های  ۱۵ روزه مشخص می‌شود اما با این وجود صرفا مطابق پیش‌بینی‌های بلند مدت باید گفت؛ بارش‌های زمستانی در محدوده نرمال خواهند بود البته اگر به دلیل تغییرات اقلیمی بارش‌های شدیدی رخ دهد، مانند آنچه در آذرماه سال گذشته اتفاق افتاد، نهایتا ۱۵ روز قبل‌تر، قابلیت اعلام آن وجود دارد با این وجود در محدوده اطلاعات بازه‌های بلندمدت، باید گفت؛ بارش‌های زمستان در حد نرمال و پاییز زیر حد معمول است.

بیشتر بخوانید: کم آبی در ۳۰۴ شهر؛ آب هم در انتظار قطعی؟

تاج بخش درباره امکان بارورسازی ابرها در ایران، گفت: از سال گذشته مصوبه‌ای در هیات دولت به عنوان گام نخست در این مسیر به تصویب رسید که مطابق آن سازمان هواشناسی را مسئول بررسی طرح‌های مرتبط با باورسازی ابرها کرده است تا بررسی کند؛ آیا طرح‌های ارائه شده قابل اجرا هستند یا خیر، بنابراین سازمان هواشناسی صرفا متولی بررسی طرح‌ها است.

هنوز به صورت رسمی بارورسازی ابرها رخ نداده است

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه افزود: هنوز به صورت رسمی بارورسازی ابرها از طرف ما رخ نداده است هرچند ما بارورسازی را رد نکرده و آن را کار علمی می‌دانیم اما اینکه با چه هدفی انجام شود مسئله بسیار مهمی است.

به گفته رئیس سازمان هواشناسی کشور براساس اطلاعات بین‌المللی باروری ابرها برای اهداف بزرگی مانند تامین آب‌های زیرزمینی و رفع خشکسالی در سطح ملی جوابگو نیست.

درخواست افزایش بودجه با هدف توسعه شبکه دیده بانی

وی همچنین وظیفه اصلی سازمان هواشناسی را پایش جو عنوان کرد و افزود: این سازمان برای پایش جو، به توسعه شبکه دیده‌بانی در تمام بخش‌ها نیاز دارد اما باوجود افزایش اعتبارات این سازمان طی دو سال گذشته، شبکه دیدبانی با استانداردهای جهانی فاصله بسیاری دارد، به همین دلیل از نمایندگان محترم مجلس درخواست افزایش بودجه این سازمان با هدف توسعه شبکه دیده بانی را داریم.

عدم پذیرش انتقادها به سازمان هواشناسی

تاج بخش با عدم پذیرش انتقادها به سازمان هواشناسی مبنی بر اینکه قدرت پیش‌بینی وضعیت آب و هوایی را آن طور که باید ندارد، بیان کرد: این انتقاد را قبول ندارم چراکه حداقل در چندسال اخیر پیش‌بینی‌های ما به موقع بوده است به‌عنوان مثال اگر در سیل لرستان پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی نبود بالای ۱۰۰۰ نفر کشته می‌شدند.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: برخی مواقع خرابی‌های ناشی از سیل و طوفان به دلیل کم‌کاری در پیش‌بینی وضعیت آب و هوایی نیست بلکه عوامل دیگری مانند زیرساخت‌ها، تغییر کاربری اراضی و لایروبی در پیشگیری از سیلاب و حوادث پیرامون آن دخالت دارند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان محمدباقر قالیباف بارورسازی ابرها سیل هواشناسی مجلس راه و شهرسازی سازمان هواشناسی سازمان هواشناسی بارورسازی ابرها پیش بینی وضعیت آب تاج بخش بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی هواشناسی؛ بارش شدید باران در 15 استان کشور، از امروز تا جمعه

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از بارش باران و در برخی نقاط وقوع رعد و برق خبر داد.   صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا افزود: امروز (۱۱ اردیبهشت) در مناطقی از استان‌های ایلام، لرستان، کرمانشاه، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کردستان، همدان، آذربایجان غربی، جنوب و غرب اصفهان و ارتفاعات البرز مرکزی در مازندران بارش باران گاهی با رعد و برق و وزش باد شدید موقت رخ می دهد.    وی اضافه کرد: این وضعیت چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) علاوه بر مناطق فوق در مناطقی از استان‌های بوشهر ، کرمان، هرمزگان همچنین خلیج فارس و تنگه هرمز پیش بینی‌ می‌شود.   رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در ادامه گفت: پنجشنبه (۱3 اردیبهشت) به غیر از استان‌های ساحلی دریای خزر ، زنجان، قزوین، البرز و تهران که وقوع رگبار پراکنده در آن‌ها دور از انتظار نیست، در سایر مناطق کشور بارش قابل ملاحظه رخ خواهد داد.    وی افزود: جمعه (۱4 اردیبهشت) نیز در جنوب و جنوب شرق کشور بارش پراکنده و در سایر مناطق کشور بارش قابل ملاحظه پیش‌بینی می‌شود.   ضیاییان اضافه کرد: شنبه (۱5 اردیبهشت)در نقاطی از نوار شمالی کشور، شمال شرق ، شرق، شمال غرب، غرب و جنوب غرب شاهد بارش پراکنده خواهیم بود.      رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در ادامه گفت: خلیج فارس و تنگه هرمز سه شنبه و پنجشنبه مواج و چهارشنبه توفانی خواهد بود. دریای عمان نیز چهارشنبه و پنجشنبه مواج پیش‌بینی می‌شود.   وی ادامه داد: طی چهار روز آینده به تناوب در مناطقی از سیستان و بلوچستان و شرق کرمان و جمعه در خراسان جنوبی و یزد در برخی ساعات وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک رخ خواهد داد.   رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۲ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری و وزش باد، گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۹ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری، وزش باد، گاهی وزش باد شدید، از بعد از ظهر افزایش ابر و با احتمال رگبار. رعد و برق با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.   ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا اردبیل با کمینه ۵ و ۶ درجه سانتیگراد و بندرعباس با بیشینه ۳۷ و ۳۲ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دستکاری بارشها فاقد مستندات علمی است
  • هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۰۲/۱۱؛ پیش‌بینی بارش‌های شدید در کشور
  • پیش بینی هواشناسی؛ بارش شدید باران در 15 استان کشور، از امروز تا جمعه
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای چند استان
  • بارش‌های اخیر ایران محصول ابردزدی و بارورسازی ابرها است؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد؛ بارش سیل‌آسای باران و تگرگ
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد ؛ بارش‌ سیل‌آسای باران و تگرگ | طوفان گرد و خاک ۵ استان را در می‌نوردد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟