Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مراسم بدرقه پیکرِ زنده‌یاد ایران درودی به خانه ابدی، صبح امروز، سه‌شنبه ۱۱ آبان از موزه هنرهای معاصر آغاز شد و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) پایان گرفت. 

ایران درودی خود را چه‌طور معرفی می‌کرد؟ 

عمید نائینی در آغاز این برنامه که با اجرای پیام دهکری همراه بود، ضمن تشکر از حاضران گفت: «ایران درودی منظومه‌ای از استعدادهای خلاقانه و جنبه‌های هویتی گوناگون بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 جنبه آفرینش در نقاشی هویت اصلی این هنرمند بود. نقاشی رویای مقدس ایران درودی بود و فقط خلق یک اثر هنری برای او مهم نبود، بلکه از نیرویی درونی سرشار می‌شد که از ایمان درونی‌اش می‌جوشید.»

او ادامه داد: «ایران درودی اشرافی کامل بر آفرینش در وسعتی گسترده‌ داشت و گرمای قدرت تخیل و نیروی غریزی تصویرگری این هنرمند همواره برای اهل هنر ستودنی است. ساخت فیلم مستند، نویسندگی و ویراستاری بخشی از ویژگی‌های این هنرمند بود که در رویکردهای مختلف سختکوش و سختگیر عمل می‌کرد.»

نائینی در ستایش ایران‌دوستی این هنرمند گفت: «زنده‌یاد ایران درودی به ایران و سرزمین مادری خود عشقی عجیب داشت و همواره به ایرانی‌بودن خود می‌بالید. ایران  همواره تکه‌ای از جانش بود و این عشق جنبه عملی نیز داشت. زمانی که با هنرمندان و مشاهیر فرانسوی دیدار کرد در معرفی خود گفت: «من ایران هستم.»

ایران از میان تاریکی‌ها گل، نور، خون و خاک استخراج می‌کرد 

جواد مجابی، شاعر و نویسنده پیشکسوت نیز در تشریح ویژگی‌های کار زنده‌یاد ایران درودی گفت: «جامعه ایران در صد سال اخیر با این سوال مهم روبه‌رو بوده که ما که هستیم و چه خواهیم کرد. طبیعتاً این مسئله ما را با تاریخ خود روبه‌رو می‌کند و ناگزیر هستیم تاریخ را به اکنون احضار و اکنون را در شرایط خاص خود تحلیل و همچنین نقشه‌ای برای فردای خود ترسیم کنیم. ایران درودی به عنوان یک هنرمند جزو این متفکران تاریخی ما بوده است که به گذشته ایران از مشروطه تاکنون توجه کرده است.»  

او افزود: «دانستن تاریخ برای درودی بسیار مهم است. خود را در دل تاریخ قرار می‌دهد و از میان تاریکی‌های تاریخ گل، نور، خون و خاک را استخراج می‌کند. ایران درودی تنها به تاریخ اکتفا نمی‌کند و به دشواری‌های زمانه خود و به دغدغه‌های هنرمند در نوسان نیز توجه دارد. او را می‌توان به عنوان یک روشنفکر شناخت که به مسائل خود و زمانه خود آگاه است و مسئله سرنوشت مردم همواره برایش مهم بوده است و برای همین در میان اغلب روشنفکران و در دل مردم ایران جایگاهی خاص دارد. این سوال برای او مطرح است که برای فردا چه کار باید کرد، البته هنرمند پاسخی ندارد اما پرسش‌های مهم خود را برای آینده مطرح می‌کند. ایران‌درودی در نقاشی‌هایش به دقت وسوسه‌ها و دغدغه‌های ذهنی ایجاد و پرسش‌هایی را برای آینده مطرح می‌کند.»

زبان ایران، شمشیری بی‌محابا بود

حسین محجوبی، نقاش شناخته‌شده کشورمان نیز در این مراسم گفت: «نشستن در کنار  ایران درودی به نحوی بود که گذر زمان را نمی‌فهمیدیم. ایران درودی آمد تا نوری بر تاریکی ایجاد کند. او جنگجو و بی‌پروا و زبانش شمشیری بی‌محابا بود و بر هر کس که ناحق و بر هر کس که پست و فرومایه بود، می‌تاخت.» 

محجوبی با انتقاد از تاخیر در ساخت و راه‌اندازی موزه ایران درودی گفت: «او آرزو داشت موزه‌ای از آثارش داشته باشد و با این که محقق نشد، می‌گفت نمی‌خواهم باور کنم بازی‌ام می‌دهند و دروغ می‌گویند و می‌خواهم امیدوار باشم ولی او نمی‌دانست کسی نیست که آرزوهایش را پاسخ دهد و شاید می‌دانست و غرورش آن را مخفی می‌کرد.»

زنده‌یاد ایران درودی، نقاش شناخته‌شده در گفت‌وگویی به مناسبت ۸۴ سالگی‌اش گفته بود: «از شما می‌خواهم دعا کنید که بتوانم موزه‌ام را افتتاح کنم و بعد بروم. می‌دانم مرگ باشکوهی خواهم داشت. چرا که باشکوه زندگی کردم، عاشقانه دیدم و از مشکلات زندگی گذشتم. من از همه لحظاتم لذت بردم و قدر لحظه‌به‌لحظه زندگی را می‌دانم.»  

او جمعه هفتم آبان ۱۴۰۰ پس از تحمل سه ماه بیماری، در سن ۸۵ سالگی به دلیل ایست قلبی درگذشت بی آن‌که افتتاح موزه ایران درودی را به چشم دیده باشد. رویدادی غمبار که علی‌اکبر صادقی، دیگر نقاش شناخته‌شده نیز در گفت‌وگو با خبرآنلاین به آن اشاره کرد.  

از جمله حاضران در این مراسم می‌توان به طاها بهبهانی (نقاش و مجسمه‌ساز)، جواد مجابی (شاعر و نویسنده)، حسین محجوبی (نقاش)، حجت‌الاسلام محمود دعایی (مدیرمسوول روزنامه اطلاعات)، علیرضا تابش (مدیر فرهنگی)، احمد مسجدجامعی (مدیر و کارشناس فرهنگی)، بزرگمهر حسین‌پور (کاریکاتوریست)، عباس مشهدی‌زاده (نقاش و مجسمه‌ساز)، حبیب‌الله صادقی (نقاش)، ساعد نیک‌ذات (عکاس و فیلمبردار)، سیف‌الله صمدیان (مستندساز)، احسان آقایی (رییس موزه هنرهای معاصر تهران)، نیک‌نام حسینی‌پور (مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت)، عمید نائینی (روزنامه‌نگار و رییس بنیاد ایران درودی)، هادی مظفری (مدیرکل هنرهای تجسمی)، محمدجواد حق‌شناس (عضو پیشین شورای شهر تهران)، علیرضا اسماعیلی (دبیر فرهنگستان هنر) و جمعی از هنرمندان و دوستداران هنر اشاره کرد. 

     این مطالب را هم بخوانید:      ◾️ علی‌اکبر صادقی: متاسفم که ایران درودی، راه‌اندازی موزه‌اش را ندید و رفت      ◾️ ایران درودی درگذشت      ◾️ ایران درودی، هنرمندی ایرانی در سطح جهانی

۵۷۲۵۹

کد خبر 1569310

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: هنرهای تجسمی نقاشی گالری موزه بهشت زهرا ایران درودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۷۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب

مسابقه عکاسی با موضوع آب در ایران، ویژه عکاسان مقیم در ایران برگزار خواهد شد؛ این مسابقه با همکاری مرکز ایران و فرانسه، موسسه و گالری عکاسی ایتاک Ithaque و مشارکت انجمن عکاسان ایران و موسسه موج نو در فرانسه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، قرار است با موضوع آب در ایران، مسابقه عکاسی برگزار شود؛ این مسابقه ویژه عکاسان مقیم در ایران قرار است و با همکاری مرکز ایران و فرانسه، موسسه و گالری عکاسی ایتاک Ithaque و مشارکت انجمن عکاسان ایران و موسسه موج نو در فرانسه برگزار می‌شود.

هدف از برگزاری این مسابقه ترکیب نوشتارهای عکاسی مستند با نوشتارهای عکاسی تجربی است تا وضعیت آب در ایران از طریق یک نمایشگاه عکس گروهی به تصویر کشیده شود.

این مسابقه عکاسی با رویکرد پرداختن به مسائلی نظیر آب‌های شیرین و شور، محیط زیست زمینی و اقیانوسی، فعالیت‌های انسان و بشر مرتبط با آب، فناوری و تمهیدات  مرتبط با آن در مناطق مختلف ایران برگزار می‌شود.

ریاست افتخاری این مسابقه به عهده فرانسین کوستو، رئیس بین المللی ژاک ـ ایو کوستو و آقای ژان ـ میشل الیوررئیس «آکادمی آب» است.

آثار ارسالی پس از ارزیابی توسط هیات داوران انتخاب و ۴۰ عکس برگزیده از میان آثار ارسالی در یک نمایشگاه گروهی که قرار است از ۲۲ شهریورماه تا ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲ در پاریس برگزار شود به نمایش گذاشته می‌شود.

علاقمندان به شرکت در این مسابقه عکاسی می‌توانند آثار خود را تا تاریخ ۲۵ خرداد ماه به آدرس ایمیل info@ithaque-paris.ir  ارسال کنند.

همچنین به یک نفر از عکاسان برگزیده این مسابقه جایزه برترین عکس با ارزش ۵۰۰ یورو اهدا خواهد شد.

عکاسان شرکت‌کننده در این مسابقه باید مقیم ایران باشند. هیات داوران این مسابقه که متشکل از اساتید عکاسی ایرانی و فرانسوی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به مریم زندی، عضو هیات موسس انجمن ملی عکاسان ایران، سیف الله صمدیان فیلمبردار و فیلمساز ، اسماعیل عباسی عکاس ، افشین شاهرودی، رئیس هیات مدیره انجمن عکاسان ایران و محمدرضا کیوانفر استاد دانشگاه در حوزه عکاسی و سینما، میشل پوآورت، مورخ عکاسی، استاد دانشگاه پاریس، پانتئون سوربن، بنیانگذار کالج بین المللی عکاسی، کارولین استن، عضو هیئت مدیره دانشکده بین المللی عکاسی «پاریس بزرگ»، ناتالی بوشه ـ لونوار، رئیس انجمن «مردمان تصویر»، پاسکال بوس، مدیر مجموعه های عکاسی مرکز ملی هنرهای تجسمی کالج بین المللی عکاسی و ماری روبرت، متصدی ارشد قسمت عکاسی و سینمایِ موزه اورسه پاریس اشاره کرد.

علاقمندان به شرکت در این مسابقه عکاسی و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مشخصات آثار ارسالی می‌توانند پایگاههای اینترنتی  www.france-iran.org ، www.ithaque-paris.fr  www.nips.org.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اجراهای متنوع گروه‌های موسیقی محیطی در خانه هنرمندان ایران
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • تشکیل خانه طراحان فیروزه‌ای بر آمده از تلاش جوانان گرافیست است
  • گزارشی از نکوداشت مختومقلی فراغی؛ شاعری که وحدت‌بخش بود
  • بدرقه خاطرات قهرمانی را فراموش کرد (عکس)
  • جلوگیری از رها شدگی پایه و اساس بسیج هنرمندان باشد
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر