Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-06@20:45:19 GMT

تنها کسانی که در ۴ سال اخیر سود درو کردند

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۷۸۴۶

تنها کسانی که در ۴ سال اخیر سود درو کردند

در ۴ سال اخیر که مردم در گرفتاری‌های اقتصادی غرق شده بودند گروهی وجود دارد که نه تنها سختی نکشیدند بلکه سود فراوانی هم به جیب زدند. پس از مدتها گزارشی از وضعیت نظام بانکی کشور توسط وزارت اقتصاد منتشر شد که نشان می دهد نظام بانکی ایران با میدان داری بانک های خصوصی مقصر اصلی وضعیت اقتصادی کنونی هستند و با سپرده های مردم به عنوان مال شخصی برخورد کرده و برخلاف روح نظام بانکی به عنوان واسطه گر مالی عمل نمی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گزارش تازه وزارت اقتصاد درباره نسبت تسهیلات به سپرده های بانکی نشان می دهد که متوسط نسبت تسهیلات به سپرده پس از کسر سپرده قانونی در بانک های خصوصی و مؤسسات اعتباری غیربانکی معادل 63 درصد و پایین تر از بانک های دیگر است.

یعنی بانک های خصوصی 37 درصد از سپرده های مردم را وام نداده و یحتمل صرف خرید دارایی های مختلف مانند مستغلات، سهام شرکت ها، ارز و طلا و ... کرده اند که کاملا خلاف قانون و روح واسطه گری مالی نظام بانکی است.

این اختیارات کامل بانک های خصوصی درحالی رقم خورده است که متوسط نسبت تسهیلات به سپرده پس از کسر سپرده قانونی بانکهای تخصصی دولتی معادل 126 درصد است. این شاخص در بانک های تجاری دولتی معادل 79 درصد و در بانک های خصوصی شده معادل 86 درصد بوده است. چنانچه ملاحظه می کنید بانک های دولتی که خود وضعیت قابل دفاعای ندارند و نمی توان آنها را کارآمد نامید، با فاصله از بانک های خصوصی بهتر عمل کرده اند.

بررسی ها نشان می دهد که بخش قابل توجهی از وام های پرداختی توسط بانک های خصوصی به ذی نفعان مرتبط بوده است و نه مردم و فعالان اقتصادی و نمی توان 63 درصد تسهیلات پرداخته شده را هم به حساب عملکرد مثبت آنها گذاشت.

عملکرد عجیب بانک مرکزی در گذشته امکان چنین وضعیتی را می داد زیرا اگرچه بانک ها سپرده های مردم را تسهیلات نداده اند تا با سود آنها بتوانند سود سپرده های مردم را پرداخت کنند، به راحتی از منابع بانک مرکزی برای جبران کسری خود استفاده می کردند که به معنای خلق پول مضاعف و ایجاد تورم بود که دود آن به چشم همه مردم می رود. در کشورهای غربی چون بانک ها امکان خلق پول روزمره ندارند، بانک ها به دنبال مردم عادی که حقوق قابل قبولی داشته و خوش حساب هستند می گردند تا به آنها وام بدهند، اما در ایران به دلیل خزانه بی پایان بانک مرکزی؛ بانک ها از مردم فراری بوده و به عنوان مثال به سختی می توان در میان بانک های خصوصی ردیف وام عادی برای عامه مردم پیدا کرد.

انتظار می رود که دسترسی بانک های خصوصی به منابع بانک مرکزی قطع شده و سنت ویران کننده خط قرمز بودن ورشکستگی بانک های خصوصی برچیده شده و شاهد ورشکستگی و انحلال بانک های خصوصی ناکارآمد مانند همه کشورهای دنیا باشیم.

بانک های خصوصی را می توان خوشبخت ترین گروه از مردم ایران در سالهای اخیر دانست که اگرچه تعداد بسیار اندکی هستند، اما در 4 سال بحرانی از سال 1396 تاکنون اقتصاد ایران نه تنها سختی نکشیدند بلکه سودهای هنگفتی نیز به جیب زدند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانکهای خصوصی بانک های دولتی تسهیلات دهی وام بانک مرکزی وزارت اقتصادی و دارایی سپرده های مردم بانک های خصوصی نظام بانکی بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۷۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند

به گزارش جماران؛ امیرحسین بانکی پور در گفت و گویی ویدیویی به رجانیوز گفت: در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند.

کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند .

بار سوم، فرد به محاکم قضایی ارجاع می‌شود که مجازات‌های سختی برای آن پیش بینی کرده ایم .

الان حداکثر ۱۰ درصد جامعه بی حجاب یا بد پوشش است که با اجرای این قانون به کمتر از یک درصد کاهش پیدا می‌کند، چون بخش زیادی از این‌ها معاند نیستند بلکه جوگیر و... بوده اند.

در این لایحه، وزارت‌های صمت و اقتصاد و شهرداری‌ها بیشترین وظیفه را بر عهده دارند.

مالیات‌های محصولات حجاب باید صفر شود و وزارت اقتصاد هم تسهیلات بدهد.

بوستان‌ها را به بوستان‌های اختصاصی بانوان تبدیل کنند.

مجازات تعریف کرده ایم و ضمانت اجرا‌ها بسیار بالاست.

کتاب‌های درسی در تمام مقاطع باید اصلاح شود.

حجم ویدیو: 8.87M | مدت زمان ویدیو: 00:02:55 دانلود ویدیو

دیگر خبرها

  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • ایزادخواه، نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • پیشرفت نهضت ملی مسکن در غیبت بانک‌های خصوصی
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!