Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مهدي فراهاني، مديرآينده پژوهي بانک پارسيان

اقتصاد مقاومتي بايد اهداف، راهبردها و فعاليت هاي خود را به گونه اي برنامه ريزي نمايد که بتواند در شرايط فشار و تحريم سلامت و نشاط اجتماعي را در همه ابعاد حفظ نمايد. همچنين محروميت زدايي و تلاش براي توزيع عادلانه فرصت ها و منابع مالي يکي از شاهراه هاي تحقق سياست هاي کلي اقتصاد مقاومتي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر بخواهيم از سياست هاي اقتصاد مقاومتي برداشتي اجتماعي کنيم، يا به تعبير ديگر انعکاس اجتماعي اين سياست ها را ترسيم کنيم مي توانيم از عبارت سياست هاي مقاوم سازي اجتماعي استفاده کنيم. در اين راه چند مقوله اهميت اساسي دارد : يکي محروميت زدايي در مناطق مختلف کشور اعم از روستايي و شهري و ارتقاي عدالت اجتماعي و توسعه و تعميق اشتغال در اين مناطق و دوم توجه به حوزه سلامت ، تامين امنيت غذا و درمان است. در عين حال شکي نيست که پيش شرط سلامت ، محروميت زدايي با تاکيد بر توسعه و تعميق اشتغال و گسترش عدالت اجتماعي است.

مهم ترين استراتژي هاي در محروميت زدايي

به باور بسياري از کارشناسان توسعه، يکي از مهم ترين استراتژي هايي که در حوزه محروميت زدايي بايد به صورت ويژه مورد توجه قرار گيرد، حرکت به سمت کمک هاي برنامه ريزي شده، کارشناسي شده و هدفمند در مناطق محروم است. موضوعي که در سياست هاي کلان اقتصاد مقاومتي هم مورد توجه قرار گرفته است. به اعتقاد کارشناسان براي موفقيت در اين حوزه آنچه بايد مورد توجه قرار گيرد بهره گيري از دو عامل مهم و در هم تنيده يعني  افزايش و تقويت توليد و در نتيجه آن ايجاد اشتغال پايدار است. يکي از مشکلاتي که باعث افزايش محروميت در برخي نقاط کشور شده ناپايداري اشتغال هاي ايجاد شده و نبود طرح هاي توليدي موفق است.

افزايش توليد و ايجاد اشتغال پايدار از مهمترين عواملي است که مي تواند صفت محروم را از برخي مناطق کشور بزدايد. تحقق اين هدف از طريق ايجاد اشتغال پايدار مي تواند به ارتقاي عدالت اجتماعي و محروميت زدايي کمک شاياني نمايد.

حوزه بهداشت و درمان

اقتصاد مقاومتي در تعريف جهاني عبارت است از "راهي براي دور زدن تحريم ها عليه يک کشور يا منطقه که شامل افزايش انعطاف پذيري يا جايگزيني توليدات داخلي به جاي توليدات خارجي است". اما بومي شده اين تعريف چنانکه در بيانات مقام معظم رهبري آمده است، آن است که اين اقتصاد "در شرايط فشار، تحريم، دشمني ها و خصومت هاي شديد بتواند تعيين کننده رشد و شکوفايي کشور باشد". براساس اين تعريف اقتصاد مقاومتي در حوزه سلامت کشور بايد اهداف، راهبردها و فعاليت هاي خود را به گونه اي برنامه ريزي نمايد که بتواند در شرايط فشا و تحريم سلامت جامعه را در همه ابعاد حفظ نمايد. يکي از حوزه هاي اقتصاد مقاومتي به ويژه اقتصاد دانش محور مي تواند در زمينه توسعه سلامتي بکار گرفته شود. آنچه در اقتصاد مقاومتي و پيوند آن با حوزه بهداشت و درمان مشاهده مي‌شود، ارج‌نهادن به نيروي داخلي و حمايت همه ‌جانبه از توليدات سلامتي و ارتقا دهنده‌ بهداشت عمومي و همچنين زايندگي علم داخلي در اين عرصه است.

اقدامات بانک پارسيان در حوزه اشتغالزايي ، محروميت زدايي و ارتقاي عدالت اجتماعي

مجموعه اقدامات بانک پارسيان در راستاي تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي به ويژه در حوزه توسعه و تعميق اشتغال در مناطق روستايي، محروميت زدايي و همچنين ارتقاي عدالت اجتماعي، کمک به محرومين و اقشار آسيب پذير به شرح زير است:

ايجاد فرصت هاي شغلي مولد در مناطق روستايي از طريق انعقاد تفاهم نامه هاي مختلف با ارگان هايي نظير بنياد برکت، معاونت توسعه روستايي و مناطق محروم رياست جمهوري، کميته امداد امام خميني(ره) و سازمان بهزيستي و ...؛ مشارکت در طرح هايي نظير آب رساني، گازرساني، تامين سرپناه در مناطق محروم و...، همچنين اعطاي تسهيلات ارزان قيمت قرض الحسنه در مناطق روستايي و آسيب پذير ايجاد اشتغال خويش فرما براي روستاييان و اقشار آسيب پذير با طراحي الگوي وثيقه اجتماعي موسوم به طرح «پيمان روستايي»؛ ايجاد اشتغال به صورت مستقيم و غيرمستقيم از طريق طرح مالي براي مردم بومي شهرهاي مختلف استان خراسان رضوي شامل سبزوار، جوين، خواف و ....؛ مشارکت مستقيم در تامين سرپناه در استان هاي محروم؛ تأمين مالي مشاغل آسيب ديده از کرونا، تأمين وديعه اجاره مستأجرين در راستاي مصوبات ستاد ملي کرونا و بانک مرکزي ج.ا.ا. ؛ صدور انواع بيمه نامه ها از جمله بيمه نامه هاي تمام خطر نصب براي پروژه هاي مناطق محروم کشور نصب کيوسک در دورافتاده ترين مراکز درماني کشور از جمله شهرهاي مرزي شمال شرق کشور شامل گميشان، آق قلا و گنبد کاووس در استان گلستان تا شهرهاي مرزي در استان هاي خراسان جنوبي و سيستان و بلوچستان.

اقدامات بانک پارسيان در حوزه سلامت ، تامين امنيت غذا و درمان

مجموعه اقدامات بانک پارسيان در اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي و به تعبير ديگر سياست هاي مقاوم سازي اجتماعي در حوزه سلامت و تامين امنيت غذا و درمان به شرح زير مي باشد:

مشارکت در طرح توليد واکسن با شرکت شفا فارمد جهت توليد واکسن کرونا با هدف حمايت از توليدات شرکتهاي دانش بنيان حوزه سلامت داخلي به منظور ايمن سازي و ارتقاي سلامت جامعه؛ پذيرش عامليت تأمين مالي بيمارستان برکت به عنوان مرکز درماني تخصصي سرطان؛ حمايت از صنعت تجهيزات پزشکي با مشارکت در طرح شرکت طبيب درمان پژوهش جهت توليد تجهيزات پزشکي؛ ارائه تسهيلات يا مشارکت با شرکت هاي دارويي نظير سل تک فارمد، زيست تجهيز دانش پويا، ويرا واکسن شايا، نفس يار طب، نانو فناوري دارويي الوند، آنتي بيوتيک سازي ايران، گل دارو، پرند دارو، روناک دارو و فرآيند شيمي حکيم، ايران ناژو و ... با هدف خودکفايي در صنعت دارويي کشور؛ ايجاد صندوق سرمايه‌گذاري نيکوکاري لوتوس رويان با همکاري پژوهشگاه رويان و بنياد برکت با هدف حمايت از پژوهش و توليد داروهاي سرطاني، ديابت، ناباروري و ام اس؛ مشارکت در طرح تجهيز مرکز آلزايمر کشور.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول چشمه کوهرنگ آیت الله صافی گلپایگانی ابوالفضل ابوترابی طرح جهش تولید مسکن بانک پارسیان اشتغالزایی محرومیت زدایی بهداشت و درمان اقتصاد مقاومتی ربیع الاول چشمه کوهرنگ آیت الله صافی گلپایگانی ابوالفضل ابوترابی طرح جهش تولید مسکن اقدامات بانک پارسیان ارتقای عدالت اجتماعی اقتصاد مقاومتی محرومیت زدایی مشارکت در طرح ایجاد اشتغال مناطق محروم حوزه سلامت سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۰۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان

در نخستین مراسم اعطای نشان اقتصاد مقاومتی از مدیرعامل و پرسنل شرکت پاکسان به عنوان واحد برتر و درجه یک حوزه اقتصاد مقاومتی استان تهران تجلیل شد. - اخبار بازار -

به گزارش روابط عمومی پاکسان، در نخستین آیین اعطای نشان اقتصاد مقاومتی استان تهران که با همت سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور و با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استاندار تهران، مسئول سازمان بسیج و کارگران و کارخانجات کشور، مدیران عامل کارخانجات و جمعی از کارگران و کارآفرینان استان تهران برگزار شد.

 در این جشنواره با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، تندیس و لوح تقدیر نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به شرکت پاکسان و شهریار محمدی راد مدیرعامل این شرکت تعلق یافت.

الگوسازی مناسب در عرصه تولید کالا و خدمات، ایجاد فضای رقابتی مناسب در افزایش کیفیت تولید کالا و خدمات، گسترش ضریب نفوذ گفتمان اقتصاد مقاومتی در واحد‌های تولیدی و خدماتی و همچنین هدایت عرصه تولید در زمینه پیروی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از اهداف جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی عنوان شده است.

شایان ذکر است 250 واحد تولیدی برای شرکت در جشنواره اعطای نشان اقتصاد مقاومتی استان تهران به صورت تخصصی ارزیابی شدند که در نهایت به 12 واحدی که بیشترین امتیاز را کسب کرده بودند، نشان اقتصاد مقاومتی اعطا شد.

 

 

دیگر خبرها

  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • پرداختی بیمه‌ها به داروخانه‌ها شفاف‌سازی شود
  • دولت بسترساز جهش تولید است
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • کارگران موتور محرک چرخه اقتصاد کشور هستند