Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@16:19:28 GMT

اقتصاد ایران در محاصره سوگولی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۰۶۲۴

اقتصاد ایران در محاصره سوگولی‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

از حدود سه سال و نیم قبل و همزمان با از سرگیری دور جدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران دولت وقت دو سیاست ارزی را به شکل همزمان اجرایی کرد. از سویی بنا شد واردات بیش از ۱۳۰۰ قلم کالا به کشور ممنوع شود و دیگر مجوزی برای واردات کالاهای لوکس، غیرضرور و همچنین کالاهایی که مشابه داخلی داشتند صادر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه صادرات نیز با هدف تامین نیازهای کشور اعلام شد که صادرکنندگان باید ارز حاصل از فروش محصولات خود را در قالب تعهد ارزی به کشور بازگردانند. در سه سال و نیم گذشته بخش قابل توجهی از ارز مورد نیاز برای واردات کالاها از همین طریق تامین شده و به نظر می‌رسد تا زمان عادی شدن شرایط ارزی کشور این روال ادامه یابد.

در شرایطی که پس از فروکش کردن نسبی اختلاف‌نظرها میان بخش خصوصی و بانک مرکزی به نظر می‌رسید بازگشت ارز در سال جاری آرامش بیشتری را تجربه کند اما با طرحی که تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای جرم‌انگاری صادرکنندگانی که ظرف سه ماه ارز خود را به کشور بازنگردانده‌اند ارائه دادند بار دیگر اعتراض بخش خصوصی از سر گرفته شد.

در طول روزهای گذشته بسیاری از فعالان این بخش اعلام کردند که در شرایطی که دولت نتوانسته ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگرداند، بخش خصوصی در این سال‌ها فعالانه عمل کرده است.

به اعتقاد فعالان بخش خصوصی برای برخورد با متخلفان احتمالی به جای صادرکنندگان شناسنامه‌دار دولت باید به سمت شرکت‌های خصولتی یا پتروشیمی‌ها حرکت کند. در طول روزهای گذشته عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران نیز اعلام کرده بود که برخورد این‌چنینی با صادرکنندگان موجب کاهش سرمایه گذاری و دلگرمی آنها خواهد شد.

غلامحسین شافعی – رئیس اتاق بازرگانی ایران – نیز که اخیرا به سمنان سفر کرده در بخشی از صحبت‌های خود یکی از مشکلات اقتصاد ایران را سوگولی‌پروری دانسته که باعث شده برخوردها تنها با یک گروه و امتیازها برای گروه دیگر باشد.

به گفته وی اتاق بازرگانی در قالب شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی تلاش می‌کند مصوباتی که قابلیت اجرا دارند را نهایی کنند تا با دریافت یک گوش شنوا از سوی نهادهای تصمیم‌گیر راهی برای مقابله با این سوگولی‌پروری به وجود آید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اقتصاد ایران محاصره نمایندگان مجلس بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۰۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا

به‌گزارش همشهری آنلاین، خاویر میلی رئیس‌جمهور راستگرای آرژانتین که به‌تازگی ریاست دولت را برعهده گرفته است، اقدامات بنیادینی در اقتصاد این کشور آغاز کرده است که مهم‌ترین آنها مربوط به کاهش هزینه‌های دولت، مقابله با تورم و تقویت ارز ملی این کشور است.

تازه‌ترین اطلاعات نشان می‌دهد که با گذشت ۴‌ماه از عمر دولت او ارزش پزوی آرژانتین، پول ملی این کشور، نه‌فقط نزول خود را در برابر دلار آمریکا متوقف کرده است، بلکه در ۳‌ماه گذشته ارزش این ارز در برابر دلار ۲۵درصد افزایش یافته و منجر شده است که پزو در میان ۱۴۸ ارز دنیا رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار باشد. به زعم اقتصاددانان، این آماری تکان‌دهنده برای کشوری است که سال‌ها است ارز ملی آن به‌طور مداوم با نزول‌های سنگین مواجه می‌شود.

سیاست‌های او همچنین منجر به کاهش شدید هزینه‌های دولت شده و به رشد اقتصادی این کشور کمک کرده است.

خط جدید برای دلار آمریکا

مروری دیگر بر اخبار اقتصاد جهان نشان می‌دهد که سیاست‌های آمریکا برای تحریم کشورها رفته‌رفته بر ضدش عمل خواهد کرد و منجر به شکل‌گیری بلوک‌های اقتصادی جدیدی خواهد شد که در مبادلات خود از دلار استفاده نمی‌کنند. این موضوع می‌تواند حاکمیت دلار را در اقتصاد جهانی به خطر بیندازد که برای اقتصاد آمریکا بسیار حیاتی است.

به‌تازگی خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به نقل از یک مقام سابق صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که استفاده ابزاری آمریکا از دلار به‌عنوان سلاح در ضبط دارایی‌های ارزی روسیه می‌تواند منجر به کنار گذاشتن دلار شود.

به‌زعم او، تحریم‌های آمریکا می‌تواند بر شدت گرفتن روند فاصله گرفتن کشورها از این ارز سرعت ببخشد. براساس قانونی که این هفته به امضای جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا رسید دولت این کشور اجازه یافته است تا دارایی‌های دولتی روسیه در بانک‌های آمریکایی را ضبط کند.

آمریکا و کشورهای اروپایی درمجموع ۳۰۰میلیارد دلار از دارایی‌های روسیه را مسدود کرده‌اند که ۵میلیارد دلار از این رقم در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شود.

بیشتر بخوانید

زلزله خاویر میلی اقتصاد آرژانتین را تکان داد | آرژانتین به کدام سو خواهد رفت؟ لحظه اخراج وزیر کار آرژانتین در برنامه زنده تلویزیونی | ببینید تولید خودرو برقی ارزان توسط تسلا

تازه‌ترین خبرها از فضای کسب‌وکار جهانی نشان می‌دهد که شرکت خودروسازی‌ تسلا متعلق به ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی که به تولید خودروهای برقی گران‌قیمت در جهان معروف است، به‌دلیل تنگناهای مالی در تلاش برای تولید خودروهای ارزان برقی است و حتی در این زمینه به چین هم سفر کرده. هدف اصلی تسلا افزایش حاشیه سود شرکت و رشد درآمدهایش است.

تازه‌ترین اطلاعات نشان می‌دهد حاشیه سود تسلا در ۳ماهه اول سال‌ جاری میلادی ۱۶.۴درصد بوده است، درحالی ‌که برآورد می‌شد میزان آن رقمی نزدیک به ۱۷.۶درصد باشد.

کد خبر 848187 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی آرژانتین دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • چهار دستورکار ضروری دولت برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • بخش خصوصی؛ضدتحریم،ارزآور
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • نامه سازمان خصوصی سازی به فدراسیون فوتبال درباره مالکیت استقلال و پرسپولیس
  • بیشترین حضور شرکت‌های خصوصی در شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم رقم خورد
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • گام عملی برای جهش تولید