Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@06:21:49 GMT

عشایر استان فارس عزم کوچ کردند

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۰۶۹۶

عشایر استان فارس عزم کوچ کردند

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز،عبدالحسن صمد نژاد گفت: زمان حرکت زمینی مرتعداران مستقر در مراتع ییلاقی استان های اصفهان، چهار محال و بختیاری و کهکیلویه و بویر احمد که قصد ورود به مراتع قشلاقی را دارند از دهم آبان و زمان حرکت کوچ ماشینی ۱۵ آبان ماه به بعد است.

وی افزود: ورود هرگونه دام به مراتع استان از تاریخ ۱۵ آبان ۱۴۰۰ تعیین شده است لذا آن دسته از مرتعداران و دامداران ساکن در مراتع ییلاقی استان که قصد عبور دام از این مراتع را دارند می بایست در زمان جابجایی دام تقویم زمان بندی کوچ را رعایت واز ورود زود هنگام دام به مراتع قشلاقی قبل از موعد مقرر خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: با توجه به لزوم تمدید سالانه پروانه چرا مرتعداران کوچنده در هنگام جابجایی دام پروانه چرای معتبر(تمدید شده) مرتع قشلاقی را به همراه داشته باشند. صمد نژاد از شرکت های باربری خواست از صدور بارنامه به مقصد استان‌های فارس و بوشهر تا قبل از تاریخ 15 آبان ۱۴۰۰ بدون مجوز حمل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری جدا خودداری نمایند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس با بیان اینکه حمل دام توسط کامیون و کامیونت در استان فارس از تاریخ ۱۵ آبان ۱۴۰۰ بلامانع است گفت: به استناد تبصره ۲ ماده ۴۷ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، جریمه هر واحد دامی متخلف چهار میلیون و ۲۰۰ هزار ریال می‌باشد. 

وی افزود: افراد بدون پروانه چرا یا کسانی که به دلایلی پروانه چرای آنها باطل شده است و یا واجدین پروانه با دام مازاد می بایست از ورود به مراتع استان فارس خودداری نمایند. وی تصریح کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف، تخطی، قصور و مسامحه در رعایت ضوابط درج شده در پروانه چرا پیگیری قانونی اعمال می گردد. رعایت ظرفیت مجاز، مدت زمان بهره برداری و ورود دام ضروری است. حضور دامدار غیر مجاز و فاقدپروانه چرا و یا اجاره دادن مراتع بر اساس ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور، تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و با آنها برخورد می شود.

صمدنژاد در پایان ضمن قدردانی از تمام دستگاه‌های اجرایی از جمله نیروی انتظامی افزود: عشایر نیز باید با پلاک کوبی وهویت‌گذاری دام قبل از زمان کوچ همکاری های لازم را با امور عشایر وعوامل انتظامی داشته باشند. وی درپایان از مردم و طبیعت دوستان شهرستان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف و یا موارد مشکوک در اراضی ملی مراتب را با شماره تلفن رایگان و شبانه روزی ۱۵۰۴ یگان امداد جنگل و مرتع گزارش دهند.

انتهای پیام/ف

منبع: فارس

کلیدواژه: کوچ مراتع عشایر استان فارس پروانه چرا استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۰۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی؛ در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستائیان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله، آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قار ترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیبهای جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش به نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.
کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید
  • اعلام زمان و مکان بررسی مدارک آزمون استخدامی آموزگاری در فارس
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • خطیر: خوشحالم واگذاری استقلال در زمان مدیریت من رقم خورد + فیلم
  • خطیر: خوشحالم واگذاری استقلال در زمان مدیریت من رقم خورد
  • گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم
  • طرح کنترل کوچ ومدیریت چرای دام تا پایان اردیبهشت