Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@00:10:53 GMT

آنفلوآنزا نوع A در کشور دیده شد

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۱۲۸۳

آنفلوآنزا نوع A در کشور دیده شد

عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا با بیان اینکه حدود ۲۳ درصد مردم هنوز واکسن کرونا نزدند، گفت: این افراد سبب ضعف برنامه می‌شوند؛ چراکه مبتلا می‌شوند و سایرین را هم مبتلا می‌کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر پیام طبرسی در حاشیه جلسه کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا، در توضیح آخرین وضعیت کرونا در کشور، گفت: در عموم شهر‌ها و استان‌های کشور روند کرونا از نظر بستری و ثبت موارد، کاهشی است و آماری که مشخص شده است زیر ۱۰ هزار نفر موارد جدید داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در عین حال افزود:، اما اینکه بگوییم پیک ششم دقیقا چه زمانی آغاز می‌شود، قابل پیش‌بینی نیست؛ ولی، چون ریتم بیماری سینوسی است حتما یک افزایش خواهیم داشت و مهم است که این افزایش، تبدیل به پیک و بحران‌های پیشین نشود و با وضعیت واکسیناسیون امیدواریم چنین نشود.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۳ درصد مردم هنوز واکسن نزدند، اظهار کرد: این افراد سبب ضعف برنامه می‌شوند؛ چراکه مبتلا می‌شوند و سایرین را هم مبتلا می‌کنند و واکسن زده‌ها را هم دچار بیماری می‌کنند. الان واکسن به قدر کفایت از انواع مختلف موجود است و مردم باید تشویق به تزریق شوند.

او تاکید کرد: در جلسه کمیته علمی درحال تصمیم گیری پیرامون تزریق دز سوم هستیم که به چه افرادی تزریق شود. اکنون دز سوم برای کادر درمان تزریق می‌شود و ان شاءلله برای سایر مردم هم دستورالعمل خواهد آمد.

طبرسی ادامه داد: تزریق دز سوم به ترتیب خواهد بود؛ چون شاید همه احتیاج به تزریق دز سوم نداشته باشند، ولی افراد پرخطر و سنین بالا مورد هدف هستند؛ زیرا به مرور سیستم ایمنی در این افراد افت می‌کند و باید با بوستر دز واکنش ایمنی را تقویت کرد.

طبرسی ادامه داد: عارضه واکسن در مقابل سود آن قابل چشم پوشی و خفیف است و عوارض منجربه مرگ و موارد شدید در حجم تزریق فعلی قابل اغماض است.

وی در پاسخ به سوال درباره افتراق آنفلوآنزا و کرونا و پروتکل‌های درمانی آن، بیان کرد: بحث بر تست‌های تشخیصی است و به محض اینکه آزمایشگاه مرکزی اعلام کند آنفلوآنزا به حد قابل توجهی رسیده است، ما تست‌های تشخیصی آنفلوآنزا را برای افتراق با کرونا فعال می‌کنیم؛ چون افتراق این دو بیماری از روی علائم زیاد امکان پذیر نیست و باید تمهیدات تست اندیشیده شود.

طبرسی گفت: فعلا به صورت موردی، موارد آنفلوآنزا گزارش شده است، اما آمار آن قابل توجه نیست. فعلا نوع A آنفلوآنزا گزارش شده است.

وی درباره پروتکل‌های درمان کرونا افزود: گایدلاین‌های درمان کرونا از ابتدا تاکنون تغییراتی داشته است؛ چون کرونا یک بیماری با تغییر شرایط و علائم است و ممکن است دارویی که امروز تجویز می‌کنیم شش ماه بعد دیگر کاربرد نداشته باشد و پیش نویس تغییرات جدید به استان‌ها ابلاغ شده است و گایدلاین‌های جدیدتر هم ظرف یک تا دو هفته آینده ابلاغ خواهد شد.

وی درخصوص بازگشایی مدارس نیز بیان کرد: کمیته علمی کشوری نظر خود را اعلام می‌کند و ستاد ملی تصمیم نهایی را متتشر می‌کند.

طبرسی ادامه داد: اینکه مدارس و دانشگاه‌ها بازگشایی شود یک اصل است، اما اینکه زمان بازگشایی چه زمانی باشد، بیشتر به بازگشایی تدریجی و دیدن عواقب آن معتقد هستیم. اگر پس از تزریق واکسن بتوانند با رعایت پروتکل بازگشایی تدریجی داشته باشند می‌توان به آن فکر کرد.

او تاکید کرد: درحال حاضر افزایش بستری ناشی از کرونا نداریم. چند شهر قرمز شدند که آن‌ها افزایش بستری داشتند، اما عمدتا در شهر‌های بزرگ چنین نبود و عمده شهر‌های کشور افزایش بستری ندارند.

طبرسی درباره آمار فوتی‌های ناشی از کرونا نیز گفت: آمار فوتی‌ها تفاوت دارد وقتی ۴۰۰۰ نفر در ICU بستری هستند تعدادی هم فوت می‌کنند و وقتی مثلا به کشوری مانند انگلستان هم نگاه می‌کنید که ۸۰ درصد واکسیناسیون کرده، می‌بینید روزی ۱۸۰ تا ۲۰۰ مرگ دارد و این همان اصل است که می‌گوییم کرونا به زودی تمام نخواهد شد و رعایت پروتکل‌ها ضروری است. چون ریتم بیماری سینوسی است افزایش موارد قطعی خواهد بود، ولی مهم این است که افزایش به بحران تبدیل نشود.

او در پاسخ به سوال دیگر درباره تجمع شهر‌های قرمز در نوار غربی کشور، تصریح کرد: نقاط مرزی که تردد بیشتر است احتمال خطر و بیماری بیشتر است و هنوز کمیته اپیدمیولوژی ما به جمع بندی نهایی نرسیده است.

وی درباره سویه دلتا پلاس نیز گفت: این سویه در حال رصد است و در برخی کشور‌ها مانند روسیه و انگلیس شناسایی شده است که سبب افزایش موارد هم شده است، اما در ایران هنوز گزارش رسمی از آن نداریم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا انفولانزا نوع A کمیته علمی دز سوم شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۱۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم غریب آبادی عصر پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان یافتن معاینات پیش از اعزام تمامی حجاج گفت: واکسیناسیون حجاج از روزهای گذشته آغاز شده و تا ۳۱ اردیبهشت به مدت یک‌ماه ادامه دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر گلستان گفت: واکسیناسیون در راستای ایمن سازی زائران اعزامی نسبت به بیماری مننژیت انجام می‌شود، به دلیل اینکه بیماری مننژیت در مناطق پرتراکم احتمال شیوع بیشتری دارد تزریق آن در سفرهای زیارتی توصیه می‌شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: تزریق این واکسن علاوه بر جلوگیری از بیمار شدن حجاج، از انتقال بیماری به اعضای خانواده و اطرافیان حتی پس از بازگشت نیز جلوگیری کرده و تا پنج سال در بدن فرد ایمنی ایجاد می‌کند.

غریب آبادی با اشاره به اینکه مهلت تزریق این واکسن تا ۱۵ روز قبل از اعزام بوده، اظهار کرد: این واکسن عموماً بدون عوارض بوده و به احتمال بسیار نادر ممکن است زائران درد، قرمزی، سوزش در محل تزریق و خستگی و تب خفیف را تا دو روز پس از تزریق تجربه کنند.

وی افزود: برنامه ریزی استان، واکسیناسیون ۵ هزار و ۱۱۵ زائر است، به منظور دسترسی آسان حجاج، واکسیناسیون در ۱۰ شهرستان استان و در محل کاروان‌های گرگان، علی آباد کتول، گنبدکاووس، بندرگز، آق قلا، بندرترکمن، گمیشان، سیمین شهر، کلاله و مراوه‌تپه صورت می‌پذیرد.

کد خبر 6088714

دیگر خبرها

  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا