Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@17:02:33 GMT

آیا آمریکا توان تحریم قدرت پهپاد‌ی ایران را دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۴۲۲۹

آیا آمریکا توان تحریم قدرت پهپاد‌ی ایران را دارد؟

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پهپاد‌ها یا پرنده‌های هدایت پذیر از دور یکی از تجهیزات و تسلیحات بروز در حوزه نظامی در همه کشور‌های جهان است. صنعتی که در چندین سال اخیر رشد چشمگیری در نیرو‌های مسلح کشورمان داشته است.

البته رشد و پیشرفت این صنعت فقط مربوط به سال‌های گذشته نیست و باید گفت که صنعت پهپادی از سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پهپاد‌ها در زمینه‌های مختلفی کاربرد دارند و به طور گسترده در حوزه‌های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته می‌شود.

در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل از پهپاد‌های اکتشافی هستند. پهپاد‌ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از پهپاد‌های بسیار کوچک که حتی در حد چند گرم وزن دارند MAV، پهپاد‌های مینیاتوری که کمتر از ۲۵ کیلوگرم وزن دارند و پهپاد‌های سنگین، البته این سه نوع در دو دسته کلی بال متحرک و بال ثابت تقسیم‌بندی می‌شوند.

کاربرد‌های گوناگون هم از دیگر شاخصه‌های تقسیم بندی پهپاد‌ها هستند که پهپاد‌های نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپاد‌های تجسسی و جاسوسی، پهپاد‌های پشتیبانی و لجستیکی، پهپاد‌های غیرنظامی و تجاری چهار شاخه اصلی در این تقسیم بندی به شمار می‌رود.

ایده ساخت پهپاد در جمهوری اسلامی ایران به سال‌های پیش از انقلاب بازمی‌گردد، اما این ایده با وقوع انقلاب اسلامی به اجرا نزدیک و نزدیک‌تر شده تا در سال ۶۴ به واقعیت تبدیل و پهپاد مهاجر طراحی و ساخته شد.

پهپاد مهاجر را باید نخستین پهپاد بومی ایرانی دانست که موجب تاسیس و تشکیل اولین صنایع پهپادی به نام صنایع هوایی قدس در کشورمان شد که امروزه پهپاد‌های پیشرفته در آن ساخته می‌شود. البته صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) هم بعد‌ها به سوی ساخت پهپاد‌ها رفت و روند توسعه‌ای را در پیش گرفت.

آیا آمریکا توان تحریم صنعت پهپادی ایران را دارد؟

طی روزهای گذشته بود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا درباره تحریم‌های تازه واشینگتن علیه حوزه برنامه پهپاد‌های ایران در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد، ایالات متحده از تمامی ابزار‌های موجود برای جلوگیری و بازدارندگی از تامین مواد و فناوری مرتبط با این صنعت استفاده خواهد کرد.

روح‌الله مدبر کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا امکان تحریم صنعت پهپادی ایران توسط آمریکا وجود دارد یا خیر، گفت که اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر تحریم صنعت پهپادی ایران در دو حوزه قابل توضیح است. نخست اینکه پهپاد‌ها در نظام بین الملل جزو سلاح‌های متعارف هستند و در هیچ کنوانسیون بین المللی حقوقی و نظامی از آن‌ها به عنوان یک سلاح غیر متعارف یاد نشده است. اگر آمریکا بخواهد صنعت پهپادی ایران را تحریم کند در واقع یک کار خلاف حقوق بین الملل و منشور ملل متحد و همچنین تمام کنوانسیون‌های درباره حقوق داخلی هستند، انجام داده است.  

وی در ادامه می‌گوید که آمریکا حق اظهار نظر درباره پهپاد‌های ایران که یک سامانه دفاعی بازدارنده برای دفاع از امنیت ملی کشورمان است را هم ندارد. البته این موضوع درباره شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز صدق می‌کند و این نهاد نیز حق اظهار نظر درباره این موضوع را ندارد، چون پهپاد‌ها جزو سلاح‌هایی هستند که برای تامین امنیت کشورمان استفاده می‌شود و همان طور که گفته شد جزو سلاح‌های متعارف هستند.  

این کارشناس مسائل بین الملل طرح چنین اظهاراتی توسط طرف آمریکایی را مغایر با تعهدات آن‌ها و تخلف در قبال لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران دانست و گفت که این سخنان یک پیام روشن برای ایران و افرادی که هشت سال فرصت کشورمان را جهت اعتماد به غربی‌ها و گفت‌وگو با آن‌ها معطل کردند، دارد. این کار نشان می‌دهد که آمریکا به هیچ عنوان یک طرف قابل اعتماد نیست و هدف آمریکا نابود کردن زیرساخت‌های دفاعی کشورمان با هجوم و حمله به آن‌هاست.  

وی افزود: سخنان آمریکایی‌ها درباره تلاش برای تحریم توان پهپادی ایران نیز یک پیام دیگر دارد و آن هم این است که سیاست ایرانی مبنی بر اتکا به توان داخلی و بومی سازی تکنولوژی‌های پیشرفته سبب نگرانی آمریکایی‌ها شده است. چراکه صنعت پهپادی یک تکنولوژی ویژه است و کشور‌های اندکی در نظام بین المللی به آن دست پیداکرده اند. البته در حوزه عملیاتی نیز کشورمان توانسته عملیات‌های بسیاری را با پهپاد‌های بومی خود علیه دشمنان انجام دهد.  

آیا همه پهپادهای ایران بومی هستند؟

تهدیدات مقامات آمریکایی و اروپایی در تحریم صنعت پهپادی ایران در حالی مطرح می شود که مقامات نظامی کشورمان بارها و طی سخنان متعدد خود بر بومی بودن صنعت پهپادی ایران تاکید کرده‌اند. 

سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح کشورمان ۲۸ اردیبهشت ماه امسال طی سخنانی در بازدید از سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع درباره بومی بودن صنایع دفاعی کشورمان از جمله پهپاد‌ها اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران باتلاش متخصصان و دانشمندان متعهد خود به بلوغی رسیده است که توانسته است با اتکال به قدرت لایزال الهی و اعتماد به نفس و اتکا به ظرفیت‌های داخلی به حوزه خطیر طراحی و تولید موتور‌های هوایی پیشرفته وارد شده و هزاران فروند هواگرد، پهپاد و موشک را با موتور‌های ساخت ایران آماده بهره‌برداری کند و این موضوع برای نیرو‌های مسلح و کشور بسیار مایه فخر و مباهات است.

امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی که ۲۶ خردادماه سال ۱۳۹۹ در بازدید از گروه پهپادی حضرت ولیعصر (عج) تاکید کرد که بومی بودن و عدم وابستگی صنعت پهپاد ارتش به بیگانگان از نقاط قوت این صنعت است. امیدوارم با توجه به عدم وجود محدودیت در توسعه و پیشرفت پهپاد ها، ارتش جمهوری اسلامی ایران به آنچه خواسته فرماندهی معظم کل قواست، دست یابد.

سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چهارم آبان ماه امسال نیز در حاشیه جشنواره مالک اشتر نیرو‌های مسلح که در سالن ۵ آذر ستاد کل نیرو‌های مسلح برگزار شد، گفت: شاهد رشد و شکوفایی قدرت دفاعی‌مان در همه عرصه‌ها هستیم. نیروی هوافضای سپاه در عرصه‌های موشکی، پدافند هوایی، پهپادی، فضایی و همچنین جنگال (جنگ الکترونیک) به شکل متوازن و در عین حال شتاب‌داری در حال پیشرفت است که گاهی اوقات مردم ما آزمون‌های عملیاتی این سامانه‌ها را چه در رزمایش‌ها و چه در آزمایش‌ها در میدان می‌بینند.

رهگیری ناو هواپیمابر آمریکایی توسط پهپادهای سپاه پرواز پهپادهای ایرانی خیلی دور، خیلی نزدیک

شاید بتوان مهم‌ترین نکته درباره پهپاد‌های ایرانی را علاوه بر بومی بودن، در دقت بالا و کیفیت ساخت آن‌ها دانست. این شاخص به قدری گسترده است که طی سال‌های اخیر نیز پهپاد‌های ایرانی بار‌ها با حضور بر بالای سر ناوگان آمریکا در خلیج فارس اثبات کرده اند که نیرو‌های مسلح کشورمان اشراف خوبی بر آن‌ها دارند.  

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز ۲۸ تیرماه سال ۱۳۹۸ در برنامه ثریا که از شبکه اول سیما پخش شد، گفت: خلبانان ایرانی که در خلیج فارس پرواز می‌کنند برخی اوقات شیطنت می‌کردند به نحوی که آمریکایی ها، چون هواپیما‌ها بدون سرنشین بودند به برج مراقبت می‌گفتند که یک کمی فاصله بگیرند. جالب اینجاست که برخی اوقات ما هواپیمایی بالای سر آن‌ها نداریم، اما گاهی از ترسشان توهم می‌زنند که هواپیمای ایرانی بالای سرشان است.  

صنعتی که توان صادرات هم دارد

پهپادهای تولید ایران طبق گفته‌های کارشناسان ایرانی در لبه تکنولوژی دنیا در این حوزه قرار دارند و به همین دلیل هم گفته می شود کشورهای بسیاری خواهان خرید آن ها هستند. این مهم جایی قابلیت تحقق پیدا می کند که تحریم های تسلیحاتی علیه کشورمان ۲۷ مهرماه سال گذشته به پایان رسیده و امکان صادرات تسلیحات نیز برای کشورمان در همه حوزه ها فراهم است. البته باید گفت که صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران از همان سال‌های قبل که تحت تحریم‌های تسلیحاتی بودند، با تمرکز بر خودکفایی توانسته اند تا نیاز‌های دفاعی ایران را بدون نیاز به تسلیحات خارجی به صورت کاملا بومی تامین کنند. جنگنده ها، تانک ها، نفربرها، اسلحه‌های انفرادی، ناوشکن ها، سامانه‌های پدافندی، انواع رادار‌ها و پهپاد‌های ساخت ایران از محصولات شاخص در جهان هستند که امکان صادرات دارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پهپاد ایرانی نیروی هوایی ارتش نیروی دریایی ارتش پدافند هوایی ارتش پهپادهای ایرانی تحریم صنعت پهپادی ایران جمهوری اسلامی ایران پهپاد های ایران انقلاب اسلامی نیرو های مسلح بومی بودن بین الملل پهپاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۴۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید حیدر محمدی، در دیدار با معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه با اشاره به وضعیت بازار دارویی و تجهیزات پزشکی در ایران، گفت: یکی از دلایل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در ایران طی سال‌های اخیر عدم همکاری برخی از کشورها و القای تحریم‌های ظالمانه بوده است.

وی با بیان اینکه امروز ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در منطقه شناخته می شود، افزود: یکی از مؤلفه های مؤثر برای رقابت در بازارهای صادراتی توجه ویژه به کیفیت است. در کنار تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در کشور سعی کردیم کیفیت این فرآورده‌ها را ارتقا داده و صادرات را به بازار منطقه تقویت کنیم.

محمدی با اشاره به وضعیت مطلوب روابط سیاسی و اقتصادی ایران و سوریه، خاطرنشان کرد: قطعاً به دنبال کمک به تأمین تجهیزات و دارو و حتی انتقال دانش در این زمینه به کشور سوریه هستیم و امیدواریم این کشور نیز در آینده نزدیک بتواند ساختار سلامت خود را بازآرایی کند.

همچنین، «رزان سلوطه» معاون امور دارویی و تجهیزات پزشکی وزیر بهداشت سوریه ضمن تقدیر از همکاری های ایران در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با کشور سوریه، گفت: به دنبال توافق صورت گرفته در دو سال گذشته موفقیت های خوبی در زمینه های مختلف این همکاری ذکر شده ایجاد شد.

وی افزود: ایران نقش مهمی در خصوص تأمین دارو و تجهیزات پزشکی در بازار سوریه دارد و تقاضا داریم جمهوری اسلامی ایران در تأمین برخی از واکسن های موردنیاز، ما را یاری کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • مسکو: پهپاد اوکراین بر فراز «بلگورود» منهدم شد
  • کره شمالی تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران را غیرقانونی و غیرانسانی خواند
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • حمله ارتش اوکراین به مناطق مسکونی «کورسک» روسیه/ ۲ نفر کشته شدند
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • روسیه: حمله تروریستی پهپادی بر فراز «بلگورود» خنثی شد