Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@03:08:54 GMT

لبنان و سناریوهای جدید بحران‌سازی

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۴۲۳۵

لبنان و سناریوهای جدید بحران‌سازی

اگر دولت لبنان که طبیعتاً تاب مقاومت در برابر فشارهای سیاسی و اقتصادی عربستان و کشورهای عرب خلیج فارس را ندارد بخواهد به خواسته عربستان برای بر کناری و یا استعفای جرج قرداحی تن در دهد قطعاً چرخه سیاسی این کشور وارد فضای درگیری‌های داخلی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا و بر اساس یادداشتی که حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل خاورمیانه در مورد اظهارات جرج قداحی در اختیار ایمنا قرار داده: سر انجام پس از شکست سناریوهای جنگ طایفه‌ای در لبنان چهار کشور عرب حوزه خلیج فارس یعنی عربستان، امارات، کویت و بحرین سناریوی بحران‌آفرینی جدیدی را علیه لبنان کلید زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جریان‌سازی‌های رسانه‌ای و سیاسی و اخراج سفرای لبنان از پایتخت‌های این چهار کشور زمانی آغاز شد که ۳ ماه پیش جرج قرداحی نویسنده، مجری تلویزیونی و روزنامه نگار پر آوازه لبنانی نسبت به ادامه جنگ عربستان علیه یمن انتقاد کرد.

قرداحی که در یک برنامه تلویزیونی شرکت کرده بود جنگ عربستان علیه ملت مظلوم یمن را بیهوده توصیف و بر حق مشروع مردم یمن برای دفاع از خود در مقابل تجاوزات ارتش سعودی تاکید کرد. جرج قرداحی که یک مسیحی مارونی است و به صراحت لهجه و شجاعت در طرح موضوعات کلیدی مربوط به جهان عرب معروف است نگاه مثبتی نسبت به حزب الله و محور مقاومت دارد و در گذشته نیز نسبت به بحران‌سازی‌ها علیه دولت سوریه انتقاد کرده بود.

وی ارادت خاصی نسبت به مولای متقیان و اهل‌البیت علیهم السلام دارد و در سال ۱۳۹۸ در جریان بر گزاری همایش شعر ولایی که به مناسبت میلاد پر برکت مولای متقیان در شهر خرمشهر برگزار شد شرکت کرد و مدیریت این همایش را بعهده داشت. این مواضع انسانی و شجاعانه و نگرش منصفانه وی نسبت به محور مقاومت خشم وهابی‌های سعودی را بر انگیخت و از این رو از شبکه سعودی " ام. بی. سی" اخراج شد.

سر انجام جرج قرداحی به عنوان وزیر اطلاع رسانی لبنان وارد کابینه نجیب میقاتی شد و این مساله خشم مقامات سعودی را بر انگیخت و یک تهاجم رسانه‌ای شدیدی را علیه این شخصیت رسانه‌ای تأثیر گذار جهان عرب آغاز کردند.

با اینکه اظهارات قرداحی قبل از تصدی پست وزارت اطلاع رسانی لبنان صورت گرفته بود اما این اظهارات دستاویزی شد تا فشارهای عربستان و برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس علیه دولت و ملت لبنان و شخص جرج قرداحی تشدید شود.

علت این فشارها که با اخراج سفرای لبنان از پایتخت‌های عربستان، امارات، بحرین و کویت همراه بود شکست سابق عربستان برای بحران سازی در لبنان بود.

درگیری‌های اخیر منطقه طیونه بیروت و قتل هفت تن از هواداران حزب الله در راه پیمایی اعتراض‌آمیز مردمی علیه سیاست‌های جانب‌دارانه قاضی پرونده انفجار بندر گاه بیروت که توسط عوامل سمیر جعجع رهبر قوات لبنانیه با هدف ایجاد جنگ طایفه‌ای صورت گرفت، بخشی از سناریوی بحران سازی عربستان در لبنان تلقی می‌شود.

اما هوشمندی سید حسن نصر الله دبیر کل حزب الله خنثی و در خواست وی و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان از هواداران جریان مقاومت، توطئه مشترک آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و جریان ۱۴ مارس وابسته به سعد الحریری نخست وزیر سابق را خنثی ساخت.

ورود شماری از وزرای هوادار حزب الله از جمله جرج قرداحی به کابینه نجیب میقاتی، عربستان را بشدت خشمگین و نگران ساخت به گونه‌ای که سناریوی جدیدی برای بحران‌آفرینی کلید زده شد. هدف عربستان سر نگونی دولت نجیب میقاتی و ایجاد خلاء سیاسی جدید در لبنان تا در پرتو آن، حزب الله در عرصه‌های داخلی لبنان تضعیف و در نهایت خلع سلاح و به حاشیه رانده شود.

شاهزاده سعودی سطام بن خالد بن عبدالعزیز آل سعود اخیراً در اظهاراتی شگفت‌انگیز و مداخله‌جویانه گفت " راه حل لبنان بسیار ساده است و آن اینکه سلاح احزاب باید در اختیار دولت قرار گیرد و این کشور باید خود را از رقابت‌های سیاسی برخی کشورها که نسبت به رژیم‌های عرب خلیج فارس کینه دارند دور کند.

وی اضافه کرد امکان ندارد که کشورهای حوزه خلیج فارس در لبنان سرمایه گذاری کنند در حالی که برخی جریان‌ها و شخصیت‌های حزبی و سیاسی لبنان با کشورهای عرب خلیج فارس دشمنی بورزند و از شبه نظامیان "تروریستی " حوثی‌های یمن پشتیبانی کنند. این اظهارات در واقع سیاست کلی عربستان و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس را به صراحت بازگو می‌کند و نشان می‌دهد که توافقی کلی بین این کشورها و آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تقابل طایفه‌ای و فشار علیه مقاومت اسلامی صورت گرفته است.

اگر دولت لبنان که طبیعتاً تاب مقاومت در برابر فشارهای سیاسی و اقتصادی عربستان و کشورهای عرب خلیج فارس را ندارد بخواهد به خواسته عربستان برای بر کناری و یا استعفای جرج قرداحی تن دردهد قطعاً چرخه سیاسی این کشور وارد فضای درگیری‌های داخلی خواهد شد.

نجیب میقاتی نخست وزیر لبنان که یک تاجر بین‌المللی بوده و چسبندگی زیادی به عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس دارد اخیراً از جرج قرداحی خواست تا مصلحت لبنان را بر مصلحت فردی ترجیح دهد.

این به مفهوم در خواست صریح نخست وزیر، از قرداحی برای ترک کابینه است که قطعاً استعفای سایر وزرای همفکر وزیر اطلاع‌رسانی را به دنبال خواهد داشت و این چیزی است که عربستان در پی عملیاتی کردن آن است. عربستان و سایر رژیم‌های عرب اخیراً و پس از ارسال محموله‌های سوخت از سوی ایران به مردم لبنان که یک پیروزی سیاسی بزرگی برای جمهوری اسلامی در عرصه منطقه‌ای تلقی می‌شود بشدت دچار انزوا شده و تلاش دارند از ملت لبنان به ویژه هواداران مقاومت اسلامی انتقام بگیرند.

کد خبر 532681

منبع: ایمنا

کلیدواژه: لبنان عربستان عربستان سعودی بیروت حزب الله لبنان تحولات لبنان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق عرب خلیج فارس حوزه خلیج فارس نجیب میقاتی بحران سازی جرج قرداحی حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۴۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیر تاریخی شناسنامه‌های المثنی استقلال

گفته می شود استقلال با پسوند خلیج فارس حیات تازه خود را در فوتبال ایران ادامه خواهد داد. این تیم در طول تاریخ چند بار ولو به مدت کوتاهی تغییر نام داده است.

به گزارش طرفداری، حیات باشگاه ورزشی استقلال با نام دوچرخه سواران آغاز شد. دوچرخه سواران موجودیت خود را از علاقه موسسش به ورزش دوچرخه سواری گرفته بود.

دوچرخه سواران در سال 1328 با تیم فوتبال سرباز تهران ادغام شد و ستاره های دو تیم در یک باشگاه گرد هم آمده و نام باشگاه تاج تهران را به خود گرفتند. تاج تهران بعد از انقلاب در معرض انحلال بود. قرار شد بازیکنان این تیم در یک مجموعه انقلابی ادامه فعالیت دهند و با نام آزادی بار دیگر فعالیت کنند. در سال 1358 به پیشنهاد عنایت الله آتشی نام تیم از آزادی به استقلال تغییر یافت و این تیم سالها با این نام در فوتبال کشورمان به فعالیت پرداخت. در سال 1403 بعد از مشکلات مربوط به مالکیت مشترک 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس، مجموعه استقلال تهران به هلدینگ خلیج فارس واگذار شد و مقرر شد این مجموعه با نام تیم استقلال خلیج فارس در مسابقات مختلف شرکت کند.

به نظر می رسد از این به بعد، با نام استقلال خلیج فارس، تیم آبی پوش پایتخت را خطاب قرار خواهیم داد. نام لیگ برتر ایران هم لیگ خلیج فارس است و از جهت همنامی استقلال با نام لیگ فوتبال ایران ممکن است در گویش های اهل فوتبال تداخل و اشکال به وجود آید.

از دست ندهید ????????????????????????

جای خسرو حیدری بودم پیشنهاد منچسترسیتی را قبول می‌کردم! مرد هزار چهره؛ یورگن کلوپ مشاور مالی شد (فیلم) خوشحالی باورنکردنی جیمی کرگر در دیوار زرد! (فیلم) لیونل مسی در شکل‌وشمایلی که هرگز ندیده‌اید! (عکس)

دیگر خبرها

  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شده است
  • معرفی تیم‌های برتر مسابقات هندبال گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • پشت پرده برکناری علی خطیر/ چه کسی مدیرعامل باشگاه استقلال می‌شود؟
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۶ اردیبهشت
  • سیر تاریخی شناسنامه‌های المثنی استقلال
  • «جدال خلیج»، خلیجی که همیشه فارس بوده+ فیلم