Web Analytics Made Easy - Statcounter

این در حالی است که مجلس اصولگرا با تصویب طرح صیانت کاملا به‌دنبال خودی و غیرخودی‌سازی در استفاده از اینترنت است. مسئله‌ای که به‌دنبال آن حق دسترسی آزاد به فضای مجازی مستوجب تبعیض و رانت خواهد شد. این طرح اصل بی‌طرفی و منع تبعیض را نقض می‌کند، زیرا دقیقا در راستای سیاست حمایت‌گرایی، شناسایی و اعمال ضوابط تبعیض‌آمیز درباره انواع خدمات تنظیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در روزهایی که طرح صیانت با وجود مخالفت‌های بسیار در جامعه در کمیسیون مشترکی در مجلس و نه در صحن علنی در حال بررسی تا تصویب است، محمدرضا میرتاج‌الدینی، رئیس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی، گفته توییتر باید رفع فیلتر شود: «چرا توییتر برای مسئولان آزاد باشد و برای مردم آزاد نباشد؟ من معتقدم وقتی که مسئولان در توییتر حضور دارند، چرا باید برای مردم ممنوع باشد؟ در مجلس به‌هیچ‌وجه به‌دنبال محدودسازی اینترنت یا پلتفرم‌های مختلف نیستیم. نه‌تنها به‌دنبال محدودسازی نیستیم، بلکه حتی باید درخصوص آزادسازی برخی پلتفرم‌ها اقدام کنیم. توییتر فضایی است که ایده‌ها، دیدگاه‌ها و نظرهای متعدد پیرامون موضوعات مختلف مطرح می‌شود و مردم ما هم آن بصیرت را دارند که بتوانند ایده‌ها و نظرات مختلف را که در عرصه‌های گوناگون ارائه می‌شود، بررسی کنند؛ ما باید این بصیرت را در جامعه ایجاد کنیم که خودشان انتخاب کنند».

سیاست‌مداران اصولگرا مدت‌هاست که در توییتر فعال‌اند. از همان زمان ورودشان به این شبکه و تشویق هم‌قطارانشان به آمدن این سؤال مطرح بود که پس چرا این گفتمان و هم‌جناحی‌هایشان در ساختار قدرت و تصمیم‌سازی، توییتر و دیگر شبکه‌های اجتماعی را فیلتر کرده و از فیلترینگ هم حمایت می‌کنند.

زمانی که حضور سیاسیون به‌ویژه از جناح اصولگرا هنوز در توییتر عام نشده بود و چهره‌های محدودی از این طیف در توییتر فعال بودند. مخاطبان، امثال حدادعادل، محسن رضایی، جلیلی و توکلی را که تازه به این شبکه پیوسته بودند مورد خطاب قرار می‌دادند که «شما چرا از فیلترشکن استفاده می‌کنید؟»

غلامعلی حدادعادل که بعد از انتخابات مجلس دهم به توییتر پیوست، همان زمان ورود «احمد توکلی» را به توییتر خوش‌آمد گفته و نسبت به ورود دیگر چهره‌ها هم ابراز امیدواری کرده بود. «حدادعادل» در توییتی نوشته بود: «ورود [دکتر توکلی] را به توییتر خوشامد عرض می‌کنم. امیدوارم همه شخصیت‌های سیاسی از ظرفیت توییتر استفاده کنند». همین توییت او باعث تعجب و پاسخ‌های کنایه‌آمیز گروهی از کاربران شده بود.

حالا یک نماینده اصولگرا در حالی خواهان رفع فیلتر توییتر شده که زمانی عبدالصمد خرم‌آبادی، مدیر قبلی کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون وقت قضائی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی، مصاحبه‌های مکرر وزیر ارتباطات، آذری‌جهرمی را درباره رفع فیلتر شبکه اجتماعی توییتر غیرقانونی می‌خواند.

 اما حالا که یک چهره اصولگرا از رفع فیلتر دفاع کرده دیده نشده که متولیان و حامیان فیلترینگ به او بتازند. متولیانی مانند خرم‌آبادی یا دادستانی که به دستور او تلگرام فیلتر شد، هیچ‌وقت پاسخ نداند که در صورت صحت استدلال‌هایشان برای فیلترماندن توییتر، در این صورت چرا تقریبا همه مقامات و چهره‌های سیاسی به‌ویژه هم‌جناحی‌هایشان در این فضای فیلترشده حضور دارند و نقض قانون می‌کنند!

این رفتار و استاندارد دوگانه اصولگرایان در مواجهه با فیلترینگ و استفاده از فضای مجازی همان چیزی است که خودش را در طرح صیانت نشان می‌دهد. در واقع این استاندارد دوگانه در صورت تصویب طرح مجلس بدل به یک تبعیض قانونی خواهد شد. ماجرا این است که جریان اصولگرایی تصور می‌کند که حق استفاده از اینترنت آزاد در صلاحیت همه مردم نیست و دسترسی به آن باید برمبنای نیازی که نه مردم بلکه دیگری یا دیگران تشیخص می‌دهند سطح‌بندی شود. در این شرایط قطعا نه‌تنها حضور چهره‌های سیاسی اصولگرا و بدنه اجتماعی‌شان در فضاهای فیلترشده محل اشکال نیست، بلکه ترغیب و تشویق هم می‌شود.
مشخص نیست که چرا نماینده‌ای که مدافع رفع فیلتر تلگرام است، طرحی برای رفع آن را به مجلس ارائه نمی‌کند. چراکه براساس یک چارچوب و قانون مشخص که از قضا مصوب مجالس گذشته است، انجام فیلترینگ در کارگروهی که در دادستانی کل کشور است مشخص می‌شود. ضمن اینکه جدا از تصمیم‌گیری‌هایی که در این خصوص توسط کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اتخاذ می‌شود، براساس قوانین مدنی کشور قضات هم می‌توانند در این خصوص تصمیم‌هایی اتخاذ کنند. نمایندگانی که مخالف فیلترینگ هستند می‌توانند به جای طرح صیانت، طرح دیگری ارائه دهند و مصوبه پیشین مجلس را باطل کنند.
سردرگمی اصولگرایان در مواجهه با فیلترینگ در بدنه اجتماعی حامی آنها هم دیده می‌شود. مثلا اخیرا یک تشکل دانشجویان اصولگرا در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی از او خواسته‌اند که فیلتر تلگرام و یوتیوب برداشته شود؛ در نامه آنها آمده بود: «با توجه به اختیارات حضرت‌عالی به‌عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی، ضمن بازنگری منطقی و قانونی در محدودیت‌های موجود در فضای مجازی، فرصت استفاده درست از بسیاری از فضاهای مفید مانند پیام‌رسان تلگرام و یوتیوب را در اختیار مردم قرار دهید و امید تحول در دیگر حوزه‌ها را در مردم زنده کنید و از شکل‌گیری تصویری با محوریت ضدیت با آزادی‌های مدنی و قانونی در اذهان عمومی جلوگیری نمایید».
 اما چند ماه قبل‌تر از آن ۴۰۰ طلبه در نامه‌ای به سیدابراهیم رئیسی، زمانی که هنوز رئیس قوه قضائیه بود، خواستار برخورد با عاملان ولنگاری فضای مجازی از جمله محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی شده بودند. مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم هم زمانی در نامه‌ای به رئیس وقت قوه قضائیه، وضعیت فضای مجازی در کشور را «بغرنج» و «اسف‌بار» دانسته و اجرای فوری قانون مسدودسازی تلگرام، اینستاگرام و جلوگیری کامل از فعالیت فیلترشکن‌ها را خواستار شده بودند.

23302

کد خبر 1569517

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: فیلترینگ اصولگرایان فضای مجازی رفع فیلتر طرح صیانت چهره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۴۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه یازدهمین همایش سراسری مسؤولان جوامع فرهنگی قرآنی عصر که امروز در سالن غدیر مجتمع یاوران مهدی شهر مقدس قم با معرفی و تقدیر از نفرات برتر پویش ستاره‌های زمین برگزار شد.

در بخش همایش ستاره‌های زمین و فضای مجازی آقای نصری از استان کرمان، در بخش ستاره ساز و فضای مجازی آقای میراحمدی از استان چهارمحال‌وبختیاری با کشف ۶۰۰ مربی ستاره ساز و در بخش سرکشی از جلسات خانگی آقای قادری از استان یزد حائز رتبه برتر شدند.

همچنین در شاخص میز معرفی پویش ستاره‌های زمین و سرکشی از جلسات خانگی آقای جهان‌آرا از استان همدان، در شاخص تبلیغات محیطی حجت‌الاسلام دهقان‌دار از استان البرز و در شاخص برگزاری نمایشگاه ستاره‌های زمین آقای روزبه از استان فارس رتبه‌های برتر را کسب کردند.

کد خبر 6089236 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • استان‌های برتر اجرای پویش ستاره‌های زمین معرفی شدند
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟ /دولت رئیسی همچنان مدافع رویکردهای تند و سلبی در موضوع حجاب