Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@18:47:01 GMT

مخالفت ۲۰ هزار دانشجو با افزایش ظرفیت پزشکی

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۵۱۹۱

مخالفت ۲۰ هزار دانشجو با افزایش ظرفیت پزشکی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، دانشجویان علوم پزشکی کشور اعتراض خود را به «طرح اصلاح آموزش پزشکی کشور» در توییتر مطرح کردند. این اقدام با هشتک #افزایش_ظرفیت_تهدید_سلامت در اعتراض به طرح «اصلاح آموزش پزشکی کشور» مجلس شورای اسلامی صورت گرفت.

بر اساس طرح اصلاح نظام آموزش پزشکی و ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات درمانی، ظرفیت پذیرش دانشجو در هریک از رشته های پزشکی و دندانپزشکی در مقطع عمومی، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع دستیاری تخصصی رشته های پزشکی و ظرفیت پذیرفته شدگان سهمیه مناطق محروم افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر ۲۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی کشور با شرکت تشکیل کمپین مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده‌اند. ایسکانیوز در ادامه به بررسی نظرات دانشجویان علوم پزشکی کشور در زمینه افزایش ظرفیت‌ها و اصلاح آموزش پزشکی می‌پردازد.

با افزایش ظرفیت، با جان مردم بازی می‌کنید

عارف کمانی سخنگوی شورای صنفی مرکزی دانشجویان علوم پزشکی بر این باور است مسئولان با افزایش ظرفیت، با جان مردم بازی می‌کنند. وی در صفحه توییتر خود نوشت: «نمایندگانی که حرف از افزایش ظرفیت رشته‌های علوم پزشکی می‌زنند، اطلاعی از واقعیات موجود در جامعه ندارند کلاس‌های درس دانشجویان در حال انفجار است و بیمارستان‌ها کشش پذیرش دانشجو بیش از این اندازه را به هیچ وجه ندارند با افزایش ظرفیت، با جان مردم بازی می‌کنید.»

کاهش ظرفیت به تناسب کلاس‌های درس

طاها گرجی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم از مخافان طرح مجلس شورای اسلامی است و این طرح را به ریختن بنزین بیشتر در خودرویی تشبیه می‌کند که به علت باتری خالی استارت نمی‌خورد. وی در این باره در صفحه توییتر خود نوشت: نه تنها مخالف افزایش ظرفیت هستیم بلکه خواستار کاهش ظرفیت تا حد تناسب با کلاس‌های درس و بخش‌های بیمارستان هستیم.

کمبود پزشک نداریم

کاربری با نام پیمان که در توییتر خود را پزشک معرفی کرده بر این باور است که کمبود پزشک در کشور وجود ندارد. وی در این باره در صفحه توییتر خود نوشت: «کمبود پزشک نداریم، خیلی هم پزشک داریم، مشکل ما این است که دولت امکانات حداقلی مناطق محروم رو انجام نمی‌دهد. کدام پزشکی بعد بیست سال درس خواندن و بی پولی دست زن و بچه و خانواده‌اش را می‌گیرد و به جایی می‌رود که هیچی ندارد، حقوقش را نمی‌دهند، زن و بچه‌ش را در کویر نگه دارد.»

وی در توییت دیگری افزایش ظرفیت‌های پزشکی را به خودکشی تشبیه کرد و نوشت: «افزایش ظرفیت بدون زیرساخت‌های لازم خودکشی یه ملت است، از بین رفتن امید و انگیزه جوان‌های‌نخبه و عامل فرار مغزها به سمت کشورهای دیگر و کاهش خروجی‌های باسواد، آسیب به سلامت آینده و افزایش بیکاری می‌شود. خودکشی نکنید، ایران را نکشید.»

پیمان در توییت دیگری نوشت: علوم پزشکی مثل خوندن تئوری رشته‌های دیگر نیست، باید مریض ببینید، بالین ببینید،همه این‌ها همین الان هم انجام نمی‌شود، از بس دانشجو زیاد است. در یک اتاق ده متری صد نفر حضور دارند، همین الان هم آموزش افتضاح است، حالا شما (ظرفیت) را زیادتر کنید، دودش در چشم خودتان و بچه هایتان می‌رود.»

اول زیر ساخت، بعد افزایش ظرفیت

کاربری با نام مهدی که خود را پزشک وظیفه معرفی کرده است، اینگونه به طرح افزایش اصلاح آموزش پزشکی واکنش نشان داد: «شما اول باید زیرساخت ایجاد کنید، امکانات آموزشی و هیئت علمی فراهم کنید بعد به فکر افزایش ظرفیت بیافتید، طرح دادن از سر دلخوشی نتیجه‌ای جز نابودی بهداشت و درمان کشور ندارد!»

آموزش پزشکی با جان مردم سر و کار دارد، آموزش خیاطی که نیست!

احسان دانشجوی دندانپزشکی که با نام سورنا در توییتر فعالیت می‌کند، مخالف افزایش ظرفیت پزشکی نیست، وی نسبت به افزایش ظرفیت‌های پزشکی اینگونه واکنش نشان داد: بیمارستان‌ها در شهرستان‌،  در حد یک کلینیک هم امکانات ندارند. همه بیماران را به شیراز، اصفهان، تبریز و اهواز اعزام می‌کنند و بعد می‌گویند چرا فوق تخصص در شهرستان نیست! بیمارستان‌های آموزشی از کمبود امکانات در حال نابودی است، اگر ظرفیت زیاد شود، مشکل حل خواهد شد؟

من مخالف افزایش ظرفیت نیستم، ولی شما از بیرون گود می‌گویی لنگش کن، دولت در شهرستان‌ها مراکز جراحی و بیمارستان مجهز راه‌اندازی کند، بیمارستان‌های آموزشی را تجهیز کند و تعداد آن را افزایش دهد، سپس نسبت به افزایش ظرفیت اقدام کند. آموزش پزشکی با جان مردم سر و کار دارد، آموزش خیاطی که نیست!»

مرگ یک بار؛ شیون یک بار!

علی جعفریان ‏‏استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این اعتراض با دانشجویان علوم پزشکی کشور همراه شد و در صفحه توییتر خود نوشت: «طرح عجیب افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی باعث شد باز به دو کمبود اساسی جامعه برگردم: #تفکر و #اخلاق، طرحی به شدت غیر کارشناسی و نسنجیده از بُعد تفکر، و جهت‌دار و مغرضانه از منظر اخلاق. به قول نویسنده‌ای به همه مدرک دکترای پزشکی بدهند ببینیم حل می‌شود! مرگ یک بار شیون یک بار.»

افزایش ظرفیت منجر به کاهش سواد دانشجویان می‌شود

محمدرضا خلجی دانشجوی رشته پزشکی از جمله افرادی است که افزایش ظرفیت پزشکی با کاهش سواد دانشجویان رابطه مستقیمی دارد. وی در این باره در صفحه توییتر خود نوشت: «افزایش ظرفیت بدون در نظر گرفتن زیرساخت‌های آموزش و اشتغال باعث کاهش سواد و افزایش نرخ بیکاری می‌شود. این طرح در رشته‌های علوم پزشکی متاسفانه پیامدهای جبران ناپذیری خواهد داشت، آینده جوانان پر تلاش و مهمتر از آن سلامت مردم را بازیچه سیاست نکنید.»

انتهای پیام/

نیوشا یعقوبی کد خبر: 1117067 برچسب‌ها دانشجویان علوم پزشکی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشجویان علوم پزشکی صفحه توییتر خود نوشت دانشجویان علوم پزشکی اصلاح آموزش پزشکی علوم پزشکی کشور افزایش ظرفیت بیمارستان ها جان مردم یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۵۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از کمبود بیش از ۳۰ هزار کمک‌پرستار در کشور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عباس عباس‌زاده در دومین روز از هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس اظهار کرد: رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی با شاخص‌هایی ارزیابی می‌شوند که شاخص‌های حوزه پرستاری سه مورد است که اگر ارتقا یابد رتبه دانشگاه افزایش می‌یابد. این سه شاخص شامل نسبت پرستار به تخت، آموزش و پیگیری و نسبت کمک پرستار به تخت است. 

وی با بیان اینکه اگر بخواهیم خدمات بیمارستانی ارتقا یابد باید خدمات کمک پرستاری را ارتقا دهیم، گفت: به ازای هر 4 نفر یا 3 نفر پرستار باید یک کمک پرستار در بخش داشته باشیم. با توجه به جمعیت 230 هزار نفری پرستاران بنابراین 47 هزار تا 57 هزار نفر پرستار نیاز داریم اما الان در حالت خوشبینانه 30 هزار نفر کمک‌پرستار کم داریم که نتیجه مستقیم آن فرسودگی شغلی پرستاران و کاهش کیفیت خدمات است.

مدیرکل توانمندسازی و بهبود سرمایه‌های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت از درخواست برای جذب کمک‌پرستار در دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد و افزود: درخواست کرده‌ایم که دانشگاه‌ها افراد واجد شرایط کمک‌پرستاری را شناسایی و معرفی کنند؛ همه مؤسساتی که در مرکز ملی آموزش مهارتی ثبت شده و مجوز دارند می‌توانند کمک‌پرستاری را آموزش دهند. این کمک‌پرستارها طی یک‌سال می‌توانند به سیستم درمان وارد شوند.

فعالیت 230000 پرستار در ایران/ 75 درصد پرستاران زن هستند

وی خاطرنشان کرد: بخشی از ارزش‌یابی دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها در معاونت پرستاری وزارت بهداشت انجام می‌پذیرد و دانشگاه‌هایی که بیشترین اعتراضات و بهترین عملکرد را داشته‌اند تحت رصد قرار می‌گیرند.

وی خطاب به مدیران پرستاری بیان کرد: برای ساماندهی وضعیت کمک‌پرستاری در نظام سلامت، گواهی‌های آموزشی کمک‌پرستارها را استعلام کنید تا زمینه تقلب در صدور مدارک کمک پرستاری ایجاد نشود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رقابت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری پزشکی/افزایش ۱۲درصدی ظرفیت برای امسال
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از سال جاری اعمال می‌شود
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • ۷۳ دانشگاه ایرانی جز برترین‌های دانشگاه‌های آسیا
  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد یک رسانه
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • ویدئوی عجیب از وضعیت آموزشی دانشجویان دندانپزشکی