Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، جلسه علنی شب گذشتۀ شورای شهر قزوین که در محل این شورا برگزار شد به بررسی برخی لوایح شهرداری، موضوع اختصاص زمین در بوستان باراجین برای ایجاد تکیه تعزیه پرداخته شد و نیز با حاشیه پیرامون تقدیم یک لایحه از شهرداری بدون قید فوریت همراه بود.

همچنین با پیگیری مهدی مهدیخانی دبیر شورای شهر قزوین، جلسۀ دیشب شورا به‌صورت زنده از طریق سایت شورای شهر پخش شد و رئیس شورا نیز در ابتدای جلسه متذکر شد که به‌صورت آزمایشی به مدت دوماه جلسات شورا از طریق سایت و نیز صفحۀ شورا در اینستاگرام به‌صورت زنده پخش خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی همه شهروندان می‌توانند از این پس جلسات علنی صحن شورا را به‌صورت زنده از طریق سایت و اینستاگرام تماشا کرده و در جریان امور قرار بگیرند.

 

تکیۀ تعزیه چندبعدی و چندکاربری شود!

ولی چگینی عضو شورای شهر قزوین در جلسۀ علنی شورای شهر پیرامون مصوبه تکیۀ تعزیه عنوان کرد: مصوبۀ شورا پیرامون اختصاص زمین به هیئت تعزیه بابت دایر کردن تکیه تعزیه در بوستان باراجین و در جوار یادمان شهدای گمنانم در فرمانداری بررسی و برای این مصوبه مغایرت گرفته شده و تأیید این مصوبه منوط شد به گرفتن مجوز و نامه از متولی موقوفه.

وی افزود: من پیشنهاد می‌کنم تبصره‌ای به این لایحه افزوده شود تا بتوان از این فضا استفاده چند بعدی فرهنگی هنری صورت بگیرد، به این معنا که تکیه تعزیه در صورت نیاز به گروه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی و هنری هم اجازه داده شود تا بتوانند از فضای ایجاد شده برای اجرای برنامه‌های خود استفاده کنند و کاربری مذکور چندمنظوره باشد.

حسین صلح‌جوی منفرد عضو شورای شهر قزوین هم در این باره اظهار کرد: پیشنهاد افزودن این تبصره به مصوبۀ مذکور خوب است، اما باید دقت کنیم که در اجرای برنامه‌ها و کاربری چند منظوره شأن و جایگاه کار اصلی و عنوان تعزیه حفظ شود.

فرج‌الله فصیحی رامندی رئیس شورای شهر قزوین هم با رد این پیشنهاد عنوان کرد: وقتی اذن انتفاع از ملکی به یک مجموعه داده می‌شود تا از منافع آن بهره‌برداری کند و فضایی را برای انجام امور خود بسازد، نباید برای او شرط بگذاریم.

وی عنوان کرد: گاهی ممکن است ملک در اختیار خودمان باشد و خودمان فضایی را بسازیم، لذا در این موارد ما تعیین می‌کنیم کاربری چگونه باشد و مدیریتش با ما است. اما در این مورد ما داریم اذن در انتفاع  زمین را به هیئت تعزیه می‌دهیم و نباید آنها را مجبور یا ملزم به در اختیار گذاشتن ملک به دیگران کنیم.

 

قاسم اللهیاری رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر قزوین نیز عنوان کرد: زمین مورد مصوبه اوقافی است، لذا باید به مورد وقف و به نیت واقف توجه شود. در واقع باید مشخص شود که آیا در راستای نیت واقف می‌شود برای مثال اقدامات هنری دیگری مانند نمایش و یا اقدامات ورزشی دیگر انجام شود یا خیر. لذا در استفاده و انتفاع از این زمین نیت واقف اولوت دارد و باید به آن توجه کرد. که در این مورد که اقامهٔ عزای سیدالشهداء است، این موارد با مورد وقف تعارض دارد و نمی‌توان برای آن کاربری چندمنظوره خلاف نیت واقف تعیین کرد.

لایحۀ ناگهانی شهردار و حاشیه در صحن

در جریان جلسه شب گذشتهٔ شورای شهر قزوین، خارج از روال معمول تقدیم لوایح، لایحه‌ای بدون قید فوریت از سوی شهردار توسط یکی از مدیران شهری به رئیس شورا تقدیم شد، که مورد اعتراض اعضا قرار گرفت. اعضای شورای شهر معتقد بودند که تقدیم لوایح عادی باید از طریق بررسی در کمیسیون‌ها صورت بگیرد و در موارد ضروری هم باید با قید فوریت تقدیم شود.

طرح این لایحه موجب بحث و حاشیه در صحن شورای شهر شد.

محسن حق شناس نایب رئیس شورای اسلامی شهر قزوین در این باره اظهار کرد: روال جلسات شورا، تقدیم لوایح از سوی شهردار و بررسی آن در کمیسیون‌ها است و در مواقع لازم و ضروری نیز لوایح برای طرح فوری در صحن، با قید فوریت صورت بگیرد، لذا نقض روال شورا به هیچ وجه قابل قبول نیست.

حق شناس اظهار کرد: این موضوع نباید طرح می‌شد چون فوریت نداشت و باید مستقیم به کمیسیون می‌رفت، بررسی می‌شد و بعد از رسیدگی کارشناسی به مسئله به نتیجه می‌رسید. لذا اگر از روال شورا کوتاه بیاییم ممکن است خیلی اتفاقات دیگر هم بیفتد.

 

حسین صلح جو نیز در این باره اظهار کرد: روال اینگونه است که نامه و لوایح به کمیسیون‌ها رفته و از کمیسیون‌ها به صحن می‌آید. گاهی ضرورت پیش می‌آید که شهردار برای اقدامی که صرفه و صلاح شهروندان است، صریحاً موضوع را درخواست کند و در صحن مطرح شود و اگر ما در صحن تشخیص بدهیم لایحه مورد بررسی و تصویب قرار می‌گیرد.

صلح جو با تأکید بر اینکه شهردار باید روی لوایح ضرورت‌دار قید فوریت بگذارد، عنوان کرد: اگر بنا به صرفه و صلاح شهر، درخواستی می‌شود که از نظر شهردار ضرورت و فوریت دارد، در صحن شورا طرح شده و شهردار یا نماینده او باید از این لایحه دفاع کنند و البته باید روی لایحه نیز قید فوریت بگذارد.

این عضو شورا تأکید کرد: ما امانت‌دار اموال شهر و مردمیم و باید صرفه و صلاح شهر را در نظر بگیریم.

کمک‌های مالی شهرداری از اختیار سازمان‌ها تا کمیسیون و صحن

قاسم اللهیاری در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به شناسایی پیکر شهید صفرعلی بیگدلی عنوان کرد: وقتی بعد از سی و هشت سال پیکر شهدا باز می‌گردد، شهرهای ما را دوباره در حال و هوای معنوی دفاع مقدس فرو می‌برد و امروز به سر جا ماندن پیکر شهدا در مناطق پی می‌بریم.

 وی با اشاره به مصوبهٔ کمیسیون فرهنگی شورا عنوان کرد: با توجه به اینکه هیئت موتورسواری و اتومبیل‌رانی قزوین موفقیت‌هایی کسب کرده بودند، اکنون این هیئت برای برگزاری یک مسابقه موتورسواری در حال برنامه‌ریزی است و درخواستی به صحن شوار ارائه کردند و مقرر شد با مساعدت مالی برای برگزاری این مسابقه به مبلغ ۲۵٠ میلیون ریال موافقت شود.

فرج‌الله فصیحی رامندی رئیس شورای شهر نیز در این باره عنوان کرد: با مصوبهٔ شورای شهر مقرر شد تا برای کمک‌های مالی تا سقف ۵ میلیون تومان شهرداری بدون نیاز به اخذ مصوبه اختیار داشته باشد. همچنین برای مساعدت‌های مالی تا سقف ۴۰ میلیون تومان نیست، اخذ مصوبه و موافقت در کمیسیون مربوطه کفایت کند و این مصوبه و موافقت توسط رئیس کمیسیون در صحن اطلاع‌رسانی شود و تنها برای مساعدت‌های مالی بالاتر از این مبلغ در قالب لایحه در صحن شورای اسلامی شهر قزوین طرح گردد.

 

آیا مسیر دوچرخه در خیابان‌ها در حال جمع‌آوری است؟

محسن حق شناس نایب رئیس شورای شهر، در تذکر به شهردار قزوین عنوان کرد: یکی از کارهای خوب ادوار گذشته شهرداری ایجاد مسیر امن دوچرخه سواری در سطح شهر بود. گرچه در برخی نقاط نقدهایی به این مسیر بود، اما عمدۀ این کار بسیار خوبی بود.

وی عنوان کرد: یوها و میله‌هایی که برای جدا کردن این مسیر در سطح خیابان‌ها ایجاد شده بود، یا توسط شهرداری در حال جمع‌آوری است و یا اینکه دارد به سرقت می‌رود. اگر جمع‌آوری این‌ها توسط شهرداری انجام می‌شود باید توضیح داده شود که چرا دارد جمع‌آوری می‌شود و اگر در حال سرقت است باید پاسخ دهند چرا وضعیت به‌گونه‌ای است که به راحتی به سرقت می‌روند.

حق شناس عنوان کرد: اگر شهرداری در نظر دارد این مسیرها را اصلاح کند، می‌تواند این موضوع را به شورا اطلاع دهد، اما به نظر می‌رسد حجم جمع‌آوری این میله‌ها نشان دهندۀ اصلاح مسیر نیست.

برای تدوین بودجۀ شهرداری، سیاست‌های کلان را ارائه دهید

 فرج الله فصیحی رامندی رئیس شورای شهر قزوین هم خطاب به اعضای شورا گفت: رسالۀ عملیه ما کتابچۀ بودجه سالیانۀ ما است. برای اینکه بتوانیم رسالۀ عملیۀ سال 1401 را تدوین کنیم، باید پیش از تدوین بودجه سیاست‌های کلان بودجۀ خودمان را برنامه‌ریزی کنیم.

وی افزود: لذا درخواست ما این است تا با مراجعه به گذشته و نگاه به آینده نقطه نظرات خودتان را برای تدوین بودجه کتباً ارائه بدهید، به این شکل که ما بتوانیم قبل از تشکیل جلسات یا تدوین بودجه سیاست‌های خودمان را به شهرداری ابلاغ کنیم تا شهرداری در بودجه 1401 پیش بینی کرده و موضوع را دقیق ببیند.

رئیس شورای شهر اظهار کرد: در دورۀ گذشته چندین بار به اعضای شورا عرض کردم، اینجا هم لازم است که عنوان کنم. گاهی در بررسی بودجه، یک دفعه یکی از اعضا مطرح می‌کرد که مثلاً ورزشگاه بسازیم برای کارکنان و 10 میلیارد تومان برای آن پیش بینی می‌کردند. من اعتراض می‌کردم که اگر ما از الآن پیش‌بینی کنیم که 10 میلیارد بگذاریم که ورزشگاه بسازیم، اول باید بیاییم یک بودجۀ کمی بگذاریم برای مطالعات مکان یابی و مطالعات از صفر برای آن پروژه. لذا اگر طرحی مدنظر است این را باید توجه کنیم که ابتدا مطالعات آن طرح در بودجه پیش‌بینی شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قزوین شورای شهر قزوین تکیه تعزیه مسیر دوچرخه بودجه شهرداری شورای شهر قزوین رئیس شورای شهر کمیسیون ها رئیس شورا قید فوریت پیش بینی جمع آوری صحن شورا نیت واقف حق شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۵۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مونوریل قم پس از ۱۰ سال وقفه از سر گرفته می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، در آستانه نهم اردیبهشت روز ملی شوراها، رئیس شورای اسلامی شهر قم در نشست خبری روسای کمیسیون‌های تخصصی شورای اسلامی شهر قم به مناسبت روز ملی شورا‌ها در محل سالن اجتماعات شهرداری قم برگزار شد گفت: ادامه مونوریل قم یک موضوع حاکمیتی است و به زودی عملیات تکمیل آن آغاز خواهد شد.

آقای محسن محرری دقت در تنظیم بودجه، برقراری توازن و عدالت منطقه‌ای با هدف کاهش فشار به مردم را سیاست اصلی شورای اسلامی شهر قم بیان کرد و افزود: توزیع درآمد در مناطق شهری متناسب با نیاز هر محله از اهداف مهم شورای اسلامی شهر قم است.

وی در ادامه از میزبانی شورای اسلامی شهر قم از اجلاس شورا‌های استان‌ها در روز‌های ۲۶و ۲۷ اردیبهشت ماه خبر داد.

محرری با اشاره به برگزاری ۱۲۴ جلسه رسمی در دوره ششم شورای اسلامی شهر قم گفت: در این مدت ۸۲۰ مورد لایحه و ۷۸ طرح تنظیم و توسط شهرداری رسیدگی شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به سرانه ۱۰ میلیون تومانی عمرانی برای هر نفر گفت: روزانه ۳ میلیارد تومان برای پاکیزگی شهر قم هزینه می‌شود.

مجید اخوان با بیان اینکه بخشی از بودجه نقدی و بخشی غیر نقدی است افزود: از ۱۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه جاری شهرداری، ۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان شامل حقوق و دستمزد کارکنان و پرسنل سازمان‌هایی، چون آتش نشانی و خدمات ایمنی است که توسط شهرداری پرداخت می‌شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به طرح‌های در حال انجام توسعه شهرسازی گفت: در بخش تملکات، بازگشایی ۱۶ خیابان در مدت ۷ سال تقریبا تکمیل شده که در تاریخ شهرسازی کشور بی‌سابقه بوده است.

روح الله امراللهی بازگشایی خیابان شهیدان برقعی، شهید خسرو بیگی، شهید صادقی، جمهوری اسلامی ایران در منطقه ۲، تکمیل تملک مجموعه چهل اختران، بازگشایی محور عمار یاسر بعد از ۴۶ سال، تملک میدان تره بار بعد از ۳ دهه و تملک قبرستان نو، که تا ۴۰ روز آینده به پایان می‌رسد را از جمله اقدامات صورت گرفته در سه سال گذشته بیان کرد.

وی شهرسازی الکترونیک را یکی از چالش‌های مهم قم و برخی شهر‌های کشور دانست و افزود: روند پروژه شهرسازی الکترونیک به دلایل مباحث حقوقی زمین و فرایند صدور پروانه به کندی انجام می‌شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به انجام زیر ساخت‌های مناسب و متنوع بانک‌های اطلاعاتی برای شهرسازی الکترونیک گفت: متاسفانه به دلیل موضوعات حقوقی هنوز نتوانسته‌ایم به هدف اصلی یعنی صدور پروانه یک هفته‌ای دست یابیم.

وی درون سپاری نقشه برداری ها، خارج شدن مجموعه نظام مهندسی و صدور پروانه از خدمات شهرداری را از دیگر اقدامات پیش رو برای سرعت دهی به شهرسازی الکترونیک برشمرد.

امراللهی همچنین شهرسازی اسلامی ایرانی را از چالش‌های جدی عنوان کرد و خواستار تلاش همه مسئولان مربوط برای رسیدن به این هدف مهم شد.

رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم هم ناآگاهی شهروندان از قوانین شهرداری و عدم شفافیت برخی طرح‌ها ودستورالعمل‌ها را مهم‌ترین عامل مراجعات شهروندان به کمیسیون حقوقی و نظارت دانست و افزود: در سال گذشته ۱۳۰ پرونده حقوقی، ۲۰۰ پرونده کیفری، ۹۰۰ مورد دیوان عدالت اداری، ۷۰ مورد مربوط به ماده ۳۸ و ۷۰ مورد حل اختلافات شهرداری، مراجعه داشتیم که بخش عمده آن مربوط به ناآگاهی شهروندان از قوانین شهرداری است.

وی گفت: انتظار می‌رود کلیه دستورالعمل‌ها، بهای خدمات و تعرفه‌ها به صورت کاملاً شفاف در سایت شهرداری در اختیار شهروندان قرار گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر هم در این جلسه ضمن تقدیر از تلاش خبرنگاران از آنان خواست؛ نیروی انتظامی را در اجرای طرح عفاف و حجاب نور همراهی نمایند.

مصطفی ملایی با بیان اینکه ۸۰ درصد برنامه‌های این کمیسیون مربوط به کودکان و نوجوانان می‌باشد افزود: در رصدی که صورت گرفته حدود ۱۰۰ مدرسه در قم نزدیک کافه و یا محل فروش دخانیات هستند که باید رسیدگی شود.

وی در خصوص حمایت از کنشگران اجتماعی در طرح امر به معروف و نهی از منکر در بوستان‌ها گفت: امسال ۷۰۰ میلیارد تومان برای این طرح در نظر گرفته شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم هم با اشاره به اینکه شورا‌ها تجلی مشارکت مردم در ساختار حاکمیت هستند گفت: شورا‌ها جایگاه هدایت دارند که سیاست گذاری خرده و کلان شهر را بر عهده دارند، اما متاسفانه مورد بی مهری از سوی برخی مسئولان هستند.

حسین دهناد یکی از رویکرد‌های کلی در بودجه شورای ششم و کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر را اولویت دادن به پروژه‌های نیمه تمام عنوان کرد و افزود: طرح‌های شهدای پرواز، نماز، تقاطع ۳ سطح نماز، زیرگذر امام حسین (ع) در بلوار جمهوری و عمار یاسر در ششمین دوره شورای اسلامی شهر قم ۱۰ درصد پیشرفت داشتند که امروز بخش عمده‌ای از این طرح‌ها به پایان رسیده است.

وی از پایان کار‌های مطالعاتی و طرح‌های تونل امام موسی صدر، تقاطع مرجعیت، تقاطع سپاه و ارتش با هدف حل گره‌های ترافیکی شهر خبر داد و گفت: این طرح‌ها بر اساس اولویت و میزان بودجه سالانه در مرحله اجرایی قرار می‌گیرد.

رئیس کمیسیون زنان و خانواده هم جوانی جمعیت، حمایت از مشاغل خانگی با هدف تقویت اقتصاد خانواده و حمایت از محافل قرآنی را از اقدامات صورت گرفته در این کمیسیون بیان کرد.

نیازمند همچنین به تشکیل سامانه‌ای از سوی سازمان میادین برای حمایت بانوان و ایجاد بازارچه‌های ثابت و موقت اشاره کرد و گفت: به دنبال ایجاد بوستان‌های جدید ویژه بانوان هستیم چرا که این امر مطالبه بانوان شهر قم است.

در ادامه این جلسه به سوال برخی خبرنگاران هم پاسخ داده شد.

دهناد رئیس شورا در پاسخ سوال بسته بودن خیابان شهدای دروازه ری گفت: بازگشایی این خیابان صورت می‌گیرد و تملک‌های وادی السلام هم انجام شده است، اما چون واگذاری‌ها به شهرداری صورت نگرفته هنوز زیباسازی انجام نشده که این امر نیازمند همکاری بیشتر اداره کل اوقاف و امور خیریه می‌باشد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم در پاسخ به سوالی مبنی بر وجود اختلافات داخلی در شورای اسلامی شهر گفت: اختلافات داخل شورا هیچگاه باعث سوء استفاده نشده و همه اعضا دغدغه‌مند و پیگیر رفع مشکلات شهری هستند.

اخوان در خصوص پروژه شهید کاظمی و زمزم هم گفت: این دو پروژه، گرفتار چالش حقوقی سنگین شده است که خارج از مدیریت شهری بوده و در اختیار قوه قضاییه برای مزایده فروش و جذب شریک برای شهرداری می‌باشد که هنوز به نتیجه نرسیده است.

محرری هم در خصوص اختلافات شورا بر سر حذف مونوریل گفت: مونوریل موضوعی حاکمیتی است و طبق ابلاغیه دولت و سازمان برنامه و بودجه با ادامه طرح مونوریل تا پردیسان خط دوم متروی قم کنار گذاشته می‌شود و هیچ اعتبار ملی به آن اختصاص نمی‌یابد.

سخنگوی شورای اسلامی هم پارکینگ، طرح‌های میدان مطهری و امام موسی صدر را پروژه‌های کلیدی هسته‌ای مرکز شهر عنوان کرد و افزود: اولویت‌بندی‌ها باید فنی باشد نه سلیقه‌ای و فاز ۲ طرح امام موسی صدر با ۱۵۰ میلیارد تومان برای امسال اجرایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • طرح سوال از شهردار در دستور کار جلسه علنی روز دوشنبه شورا قرار دارد
  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند
  • بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان
  • واژگونی خودرو سواری در جاده رامجرد به درودزن
  • شوراهای برتر استان بوشهر تجلیل شدند
  • واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود
  • اجرای عملیات ساماندهی ضلع شمالی اتوبان پاسداران تبریز
  • اشک مادران روستای نوده در جاماندن فرزندانشان از کنکور
  • مونوریل قم پس از ۱۰ سال وقفه از سر گرفته می‌شود
  • شهرداری قزوین پاسخگوی مکاتبات شورا درباره جذب نیروی غیرقانونی باشد