Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-06@20:42:31 GMT

الزامات بهره‌مندی از عضویت در شانگهای

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۵۷۲۴

« گروه شانگهای 5» متشکل از 5 کشور همسایه شامل روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان، در سال 1996 به ابتکار دو کشور چین و روسیه به منظور رفع اختلافات مرزی و ایجاد حسن همجواری ایجاد شد. همزمان با ورود ازبکستان به عنوان اولین عضو غیرهمجوار به این گروه، سازمان همکاری‌های شانگهای رسماً در سال 2001 تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو کشور پاکستان و هند در سال 2015 به عضویت کامل این سازمان درآمده‌اند و اخیراً نیز با درخواست عضویت ایران موافقت شد. دوکشور مغولستان و بلاروس نیز عضو ناظر این سازمان هستند. اگرچه حضور ایران در یک سازمان منطقه‌ای با 40 درصد جمعیت جهان و بیش از یک چهارم تولید ناخالص داخلی جهان در کنار قدرت‌های اقتصادی همچون چین و روسیه، بسیارحائز اهمیت است، اما دستیابی به منافع اقتصادی ناشی از این عضویت، مستلزم شرایط آینده اقتصاد ایران و گسترش ماموریت‌های اقتصادی سازمان مذکور است.  با توجه به اینکه کارکرد اصلی این سازمان طبق اساسنامه، تقویت ثبات و امنیت می‌باشد و توسعه همکاری‌های اقتصادی در درجه دوم اهمیت قرار دارد، لذا عضویت در این پیمان مزایای عضویت در پیمان‌های منطقه‌ای همچون تقویت ثبات و امنیت، افزایش ضریب نفوذ بین‌المللی، افزایش قدرت چانه‌زنی در مجامع بین‌المللی، مقابله با یکجانبه‌گرایی و احتمالاً توسعه همکاری‌های اقتصادی را به همراه خواهد داشت، تعاملات اقتصادی فیمابین اعضای این پیمان شامل امضای موافقت‌نامه‌های چارچوب تقویت همکاری‌های اقتصادی، گمرکی، کشاورزی و گردشگری و ارایه پیشنهاداتی در زمینه اجرای پروژه‌های اقتصادی و تجاری، ایجاد کنسرسیوم بانکی، ایجاد کلوپ انرژی و برقراری موافقتنامه تجارت آزاد می‌باشد که از سوی اعضا مطرح شده اما تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده است. حجم تجارت خارجی ایران با اعضای این پیمان طی سال‌های اخیر سالانه حدود 25 میلیارد دلار و متمرکز بر چند کشور بوده است به‌طوری‌که که سهم چین بالغ بر هفتاد درصد و سهم هند، پاکستان و روسیه نیز حدود 20 درصد تجارت خارجی ایران با اعضای این سازمان را تشکیل می‌دهد. شایان ذکر است هم‌اکنون ایران با برخی اعضای این پیمان شامل روسیه، قزاقستان و قرقیزستان موافقتنامه موقت در راستای ایجاد ترتیبات تجارت آزاد در قالب اتحادیه گمرکی اوراسیا امضا و اجرایی نموده که فرصتهای مناسبی نیز برای تجار ایرانی فعال در بازارهای مذکور ایجاد کرده است.  با توجه به اینکه همه اعضای این پیمان به غیر از ایران و ازبکستان عضو سازمان جهانی تجارت می‌باشند، لذا پیش‌بینی می‌شود توسعه همکاری‌های اقتصادی در  چارچوب این سازمان مبتنی بر پایبندی به نظام چندجانبه تجاری باشد، پیشنهاداتی که تاکنون در جهت توسعه روابط اقتصادی مطرح شده است نیز مبین همین موضوع است. با این وجود بهره‌مندی از ظرفیت‌های اقتصاد منطقه‌ای و بین‌المللی (حتی با عمده کشورهای مطرح همسو) مستلزم ایجاد روابط بین‌المللی گسترده‌تر، انجام اصلاحات اقتصادی و رفع موانع کسب وکار و سرمایه‌گذاری در داخل کشور، پذیرش و تعمیق رقابت در اقتصاد داخلی و انطباق مقررات تجاری کشور با مقررات تجاری تثبیت شده بین‌المللی است.  عضویت کامل دراین سازمان مستلزم صرف زمان و پذیرش شرایط و اسناد توافق شده اعضای سازمان است که پیش بینی می‌شود حداقل دو سال به طول انجامد. به نظر می‌رسد تلاش در جهت بازگشت به برجام و رفع تحریم‌های اقتصادی و همچنین پیوستن به برخی معاهدات بانکی و مالی بین‌المللی می‌تواند امکان بهره‌برداری از فرصت‌های اقتصادی عضویت در این سازمان منطقه‌ای را بیشتر نماید.

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: همکاری های اقتصادی اعضای این پیمان بین المللی منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۵۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک

به گزارش خبرگزاری مهر، وجیهه محمدی فلاح با اشاره به اینکه مشاوره ژنتیک در سطح استان البرز در یک مرکز دولتی و پنج مرکز غیردولتی ارائه می‌شود، از ارائه این نوع مشاوره به ۵ هزار و ۳۷۸ نفر در سال گذشته در راستای پیشگیری از معلول زایی خبر داد.

مدیرکل بهزیستی استان البرز عنوان کرد: از این تعداد ۲ هزار و ۶۷۲ خانواده از یارانه مشاوره ژنتیک و کمک هزینه آزمایش‌های پرهزینه مربوطه استفاده کرده‌اند. در مجموع ۵۷ خانواده دارای سه یا چهار معلول از خدمات مشاوره ژنتیک به صورت رایگان بهره مند شدند.

وی با اشاره به پرداخت هزینه آزمایش‌ها تا سقف ۱۵ میلیون تومان از سوی بهزیستی مطرح کرد: در سال گذشته طرح آگاه سازی پیشگیری از معلولیت‌ها برای یک هزار و ۵۷۷ زن سرپرست خانوار و طرح آگاه سازی پیشگیری از معلولیت‌های سالمندی برای ۵ هزار و ۹۶۸ نفر اجرا شد.

مدیرکل بهزیستی استان البرز خاطرنشان کرد: برای خانواده‌های دارای عضو معلول با نظر مددکار مربوطه مشاوره ژنتیک ارائه و آزمایش‌های ژنتیک نیز به صورت رایگان انجام می‌شود.

کد خبر 6098166

دیگر خبرها

  • بهره مندی بیش از ۵ هزار نفر در البرز از مشاوره ژنتیک
  • بهره مندی هزار و ۶۸۳ شهر و روستای کردستان از گاز طبیعی
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز
  • رویه‌های بندری در هرمزگان اصلاح می‌شود