Web Analytics Made Easy - Statcounter

شریفیان گفت: متاسفانه بسیاری از سازهای بومی مغفول واقع شده اند و جوانها به دلایل مختلف اجتماعی و فرهنگی دیگر تمایل و رغبتی به نواختن آنها نداشتند اما جشنواره موسیقی جوان این نکته را گوشزد می کند که نسل فعلی به داشته های فرهنگی اش می بالد که این موضوع ،مهمترین دستاورد جشنواره موسیقی جوان است.

به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان،محسن شریفیان نوازنده نی انبان و داور بخش موسیقی نواحی جشنواره پانزدهم موسیقی جوان گفت: طی سالهای اخیر بواسطه جشنواره موسیقی جوان، نوازندگی ها در موسیقی نواحی و خاصه جنوب ایران روبه رشد شده است که این  نشان دهنده این است که بچه ها اهمیت موسیقی نواحی را درک کرده اند و به نواختن سازهایشان افتخار می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه بسیاری از سازهای بومی مغفول واقع شده اند و جوانها به دلایل مختلف اجتماعی و فرهنگی دیگر تمایل و رغبتی به نواختن آنها نداشتند اما جشنواره موسیقی  جوان این نکته را گوشزد می کند که نسل فعلی با تمام ناملایمات و امکانات کمی که وجود دارد به داشته های فرهنگی اش می بالد که این موضوع ،مهمترین دستاورد جشنواره موسیقی جوان است.

وی ادامه داد: ما در جشنواره موسیقی جوان بواسطه حضور نوازندگان مناطق مختلف ایران به یک بررسی و ارزیابی از سطح کمی و کیفی موسیقی نواحی در هر نقطه از ایران رسیده ایم و من به شخصه خوشحالم که جنوب ایران وضعیت خوبی دارد.

داور بخش موسیقی نواحی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت:من در دوره‌های اولیه جشنواره موسیقی جوان به عنوان شرکت‌کننده حضور داشتم و معتقدم این جشنواره بسیار حائز اهمیت است چرا که باعث ایجاد انگیزه بین نسل جوان شده به طوری که آنها می‌دانند که پایگاه و جایگاهی به اسم جشنواره دارند که می‌توانند هنرشان را عرضه کنند.
وی ادامه داد:من و بسیاری از هم‌نسلانم بواسطه حضور درجشنواره‌های دانش آموزی به جریان موسیقی وارد شدیم. جشنواره هایی که با ایجاد انگیزه؛ یک نسل از موسیقی را رشد دادند و بر این باورم که عملکرد جشنواره موسیقی جوان نیز همانند همان جشنواره‌های دانش آموزی در گذشته است که توانسته نسل جدید را در موسیقی ایران رشد دهد.
این نوازنده نی ‌انبان با بیان اینکه جشنواره موسیقی جوان پایگاهی برای ورود نسل جوان و ارائه هنرشان است، اظهار داشت: جوانان بسیاری در جشنواره طی دوره‌های مختلف شرکت کرده اند اما ما درمقام داوران و بدنه جشنواره چه قدر توانسته ایم به این افراد کمک کنیم؟ آیا جشنواره به لحاظ امکانات توانسته کمکی برای معرفی هر چه بیشتر شرکت‌کنندگان در فضایی خارج از جشنواره داشته باشد؟ آیا جشنواره توانسته کمکی در جهت ضبط آثار شرکت کنندگان و یا حمایت برای حضور آنها در جشنواره‌های بین المللی کند؟ اینها مواردی است که من نه تنها از جشنواره موسیقی جوان بلکه از هیچ جشنواره ای ندیده ام .
محسن شریفیان با اشاره به اینکه جشنواره موسیقی جوان نگاه ویژه ای به موسیقی نواحی و البته موسیقی ایرانی و کلاسیک دارد، گفت:برای اینکه بتوان تغییری در یک سبک موسیقی ایجاد کرد که مخاطبینی آن را دنبال کنند بالطبع بایستی به نسل جوان همان سبک از موسیقی توجه کرد و از آنها غافل نشد که اگر شویم باختیم.
وی افزود: پیشکسوتان خیلی قابل احترام هستند اما ما باید بدانیم که نسل جوان چه کاری انجام می دهد و قطعا جشنواره موسیقی جوان طی همه این سالها توانسته نگاه خاص و ویژه ای به نسل جوان موسیقی ایران داشته باشد.
داور بخش موسیقی نواحی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در پایان خاطر نشان کرد:من دوست دارم ساز بومی که دنبال می کنم در خیلی از شهرهای ایران اپیدمی شود و بالطبع وقتی در داوری با نوازنده ‌هایی روبرو می شوم که از شهرهای دیگر هستند بیشتر آنها مورد توجه قرار می دهم چرا که هدفم بر این است که موسیقی و سازهای بومی بوشهر ایران شمول تر شوند.
 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جشنواره موسیقی جوان موسیقی نواحی نسل جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۷۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی

ایسنا/کردستان شهردار سنندج از تدوین و برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص در هفته سنه در سنندج خبر داد و گفت: همزمان با این ایام از سردیس استاد عباس کمندی هنرمند مطرح و نام آوازه استان رونمایی می شود.

سیدانور رشیدی در آئین افتتاحیه برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی هفته سنه که در پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، اظهار کرد: سنندج، سرزمین طبیعت، تاریخ و فرهنگ و خاستگاه مشاهیر، مفاخر و هنرمندان بزرگی است که نام و نشان‌شان شهره جهانی دارد.

وی افزود: به عنوان خادم مردم هنرپرور و فرهنگی شهر سنندج، روز و هفته فرهنگی سنه را به همه مردم کردستان به ویژه مردم شهر سنندج، شهر دارالاحسان، شهر خلاق موسیقی جهان، شهر فرهنگ و هنر تبریک عرض می کنم.

وی تصریح کرد: سنندج در طول تاریخ همواره مامن و خاستگاه مردان و زنانی است که با شجاعت، جسارت، عشق و ایمان خشت بر خشت نهاده و میراثی اینچین گرانبها و گنجینه‌ای پر از هنر و دانایی و خرد از خویش به یادگار گذاشته‌اند.

شهردار سنندج با تقدیر از استقبال مسئولان ارشد استان و شورای تامین از تدوین برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص شهرداری سنندج به مناسبت هفته فرهنگی سنه، اظهار کرد: شهرداری سنندج در راستای رسالت اجتماعی و فرهنگی خود در طول سال اقدام به برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های مختلف به ویژه در هفته سنه می کند که این برنامه‌ها خوشبختانه همواره با استقبال خوبی از سوی شهروندان مواجه است.

وی با تاکید براینکه در برنامه‌ریزی برای اجرای ویژه برنامه‌های هفته سنه به هنرهای گوناگون و اقشار و طیف‌های مختلف سنی توجه شده است، گفت: در رویدادها و محتواهایی که در این هفته طراحی شده است هنرهای مختلف از جمله موسیقی، هنرهای تجسمی، عکاسی و غیره را مورد توجه قرار داده‌ایم.

شهردار سنندج اضافه کرد: نمایشگاه کتاب با همکاری اداره‌کل کتابخانه‌های استان کردستان، دومین جشنواره ورزش پهلوانی، اکران فیلم کارگردان‌های سنندجی به مدت یک هفته اجرای تئاتر خیابانی، برپایی کارگاه و نمایشگاه نقاشی و برپایی ایستگاه نقاشی دیواری کودکان، نمایشگاه صنایع‌دستی، مشاغل خانگی و صنعت‌کاران، نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج، رونمایی از کتاب و پنل تخصصی موسیقی، کارگاه حکایت‌گویی، قصه‌گویی، موسیقی کودک و نقاشی کودک، همایش مستوره اردلان، مراسم مولودی‌خوانی سنتی و تجلیل از خاندان قرآنی، دومین جشنواره عکاسی و برپایی نمایشگاه به صورت ملی و بین‌المللی با موضوع هفته فرهنگی (سنه) و...از شاخص‌ترین برنامه‌های هفته سنه در شهر فرهنگی سنندج خواهد بود.

وی به ظرفیت‌های شهر سنندج در حوزه ورزش به ویژه ورزش‌های پهلوانی هم گریزی زد و گفت: با توجه به اینکه سنندج همواره زادگاه ورزشکاران و قهرمانان ورزشی است در ویژه برنامه‌های هفته سنه به این مهم توجه خاصی صورت گرفته و در همین راستا دومین جشنواره ورزش‌های پهلوانی و زورخانه ای طراحی و برگزار می‌شود.

شهردار سنندج تصریح کرد: نقش موسیقی خانقاهی در ثبت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی بی بدیل بوده در همین راستا جشنواره مولودی‌خوانی سنتی و تجلیل از خاندان قرآنی در این ایام برگزار خواهد شد.

رشیدی، رونمایی از سردیس استاد نام آشنای کردستان استاد عباس کمندی را از دیگر برنامه‌های شاخص هفته سنه بیان کرد و گفت: طی روزهای اخیر شاهد ایثار جان یکی از شهروندان به نام آرمان بنفشی که برای نجات ۴ شهروند گرفتار در چاه بودیم با پیشنهاد استاندار مسیری به نام این جوان ایثارگر در این مراسم فرهنگی خواهیم بود.

وی در ادامه از همراهی تمام دستگاه‌ها و اعضای شورای شهر در اجرای برنامه های شهرداری و از تلاش و همراهی اصحاب رسانه و عکاسان به ویژه رسانه ملی برای پوشش این رویداد فرهنگی تقدیر کرد.

شهردار سنندج در پایان گفت: بدون شک هفته فرهنگی سنه ظرفیتی کم نظیر برای احیای آداب و رسوم اصیل گذشتگان، آشنا کردن نسل امروز با آثار هنرمندان، مفاخر و مشاهیر کرد و خواهد بود و امیدواریم بتوانیم بهترین بهره را از این ظرفیت ببریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • مرحله استانی دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار شد
  • آغاز جشنواره «شب های موسیقی تاک» در ملایر 
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی
  • برگزاری ۱۹ عنوان برنامه شاخص هفته سنه در سنندج
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس