Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسن حسنی کارشناس تعلیم و تربیت در گفت‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس با اشاره به سخنان رئیس‌جمهور در هزارمین جلسه شورای عالی آموزش و پررش پیرامون «حل مشکلات معیشت معلمان، یک بار برای همیشه»، اظهار کرد: مبتنی بر آیه 10 از سوره اعراف و همانطوری که در بیانیه گام دوم انقلاب توصیه شده است، اقتصاد قوی، نقطه‌ قوّت و عامل مهم سلطه‌ناپذیری ونفوذناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطه‌ ضعف و زمینه‌ساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است؛ لذا تقویت اقتصاد و معیشت در حوزه آموزش و پرورش وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف متعالی و شعارهای جهانی، فطری، درخشان و همیشه زنده انقلاب اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: براساس ابلاغیه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور و در بند سوم ابلاغیه معظم‌له؛ بهسازی و اعتلای منابع آموزش و پرورش به عنوان محور تحول در نظام تعلیم و تربیت کشور و بهبود مدیریت منابع انسانی در نظر گرفته شده است؛ بدین منظور عملیاتی کردن بند 3-3 ابلاغیه که بر اعتلای منزلت اجتماعی معلمان و افزایش انگیزه‌ آنان برای خدمت مطلوب با اقدامات فرهنگی و تبلیغی و خدمات و امکانات رفاهی و رفع مشکلات مادی و معیشتی فرهنگیان تأکید دارد، مستلزم حل مشکلات معیشتی معلمان است.  

وی تصریح کرد: وضعیت موجود در آموزش و پرورش بیانگر آن است که شناسایی نقاط حساس در آموزش و پرورش و ایجاد تغییرات در آن نقاط در صورتی که به خوبی مدیریت شود می‌تواند آموزش و پرورش را در مسیر تحولی قرار دهد تا بتواند در تحقق مأموریت‌های خود به طور موفقیت‌آمیزتری گام بردارد.

حسنی با بیان اینکه بیش از 97 درصد بودجه آموزش و پرورش به حقوق پرسنلی اختصاص دارد، گفت: استاندارد تعداد معلم شاغل در کلاس درس 75 درصد کارکنان کل آموزش و پرورش باید باشد اما تعداد معلمان شاغل در کلاس درس تقریباً تعداد 60 درصد است. بدین ترتیب 15 درصد از بودجه‌ای که به کل آموزش و پرورش اختصاص یافته می‌تواند با استفاده از بودجه‌ریزی عملیاتی صرفه جویی شود و صرف معیشت معلمان شود.

وی با بیان اینکه وجود سامانه‌ای برای دستیابی به آمار دقیق در آموزش و پرورش می‌تواند کمک شایانی به برنامه‌ریزی برای ساماندهی نیروی انسانی و صرف بودجه کند، افزود: جمعیت فراوان فرهنگیان در آموزش و پرورش و پرداختن به مسائل مالی مدارس مستلزم برنامه‌ریزی بلندمدت حاکمیتی است که رویکرد آموزش وپرورش را مطابق چشم انداز بلندمدت حاکمیتی ترسیم کند.

عضو کانون تربیت اسلامی اظهار کرد: از آنجایی که حل مشکلات کلان تمامی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها نیاز به اعمال مدیریت و حمایت شخص رئیس‌جمهور دارد و چنانکه در مسائلی نظیر تورم یا اشتغال و کرونا و غیره، وزارتخانه‌های مربوطه به تنهایی از عهده حل این مشکلات برنمی آیند، بدین دلیل ضرورت ایجاد شورای عالی اقتصاد آموزش و پرورش برای حل این مسائل فرابخشی احساس می‌شود.

وی تصریح کرد: با دستور مستقیم رئیس‌جمهور و متشکل از وزیر آموزش وپرورش، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس بانک مرکزی، وزیر مسکن(راه و شهرسازی)، وزیر اقتصاد، در ارتباط با مسائلی چون صندوق ذخیره فرهنگیان، تقویت بیمه معلم، عملیاتی کردن سهم آموزش و پرورش از عوارض شهرداری و عوارض خودرو و یا تصویب عوارض جدید، امکان اجرایی شدن حل مشکلات معیشتی در برنامه‌ریزی بلندمدت محقق می‌شود.

حسنی افزود: اجراشدن برنامه‌های مصوب فرابخشی مانند ماده 69 برنامه ششم توسعه که بر هوشمندسازی مدارس شهرهای زیر بیست هزار نفر تأکید داشت که در سال‌های گذشته انجام نشد، با دستور مستقیم رئیس‌جمهور محقق خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای شناسایی و تبدیل به احسن کردن منابع درونی در وزارت آموزش و پرورش نیز وجود معاونت اقتصادی در ساختار آموزش و پرورش به عنوان دبیر شورای عالی اقتصاد آموزش و پرورش ضرورت دارد، ادامه داد: این معاونت علاوه بر عملیاتی کردن درآمدهای اکتساب شده حاصل از مصوبات شورای عالی اقتصاد آموزش و پرورش در داخل مجموعه آموزش و پرورش، می‌تواند با شناسایی منابع درآمدی در داخل مجموعه آموزش پرورش، آنها را  تبدیل به احسن کند و بخش زیادی از مشکلات درآمدی آموزش و پرورش و ساماندهی نیروی انسانی را حل کند.

کارشناس تعلیم و تربیت افزود: برای تأمین مسکن معلمان با ایجاد خانه‌های سازمانی و اسکان موقت معلمانی که فاقد مسکن هستند در مدت زمانی مشخص بدون دریافت اجاره و پس از آن اختصاص وام برای خرید مسکن می‌توان مشکل مسکن معلمان را حل کرد. همچنین با ایجاد بیمارستان‌های مخصوص فرهنگیان در مراکز استان‌ها و اختصاص بیمه جامع به آنان، دغدغه سلامت معلمان نیز کاهش خواهد یافت.

وی اضافه کرد: یکی از عوامل درآمدزا برای حل مشکل آموزش و پرورش به منظور متمرکز شدن بر معیشت معلمان، اضافه کردن عنوان «ساخت مدرسه» در قانون مالیات‌های مستقیم طبق ماده 169 مصوب 1366 است که برای تأسیس و تکمیل باشگاه‌های ورزشی، معافیت مالیاتی قائل شده است اما برای ساخت مدارس، معافیت مالیاتی قائل نیست.

حسنی ادامه داد: در راستای فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید و اهمیت دادن به آموزش فنی‌وحرفه‌ای، ایجاد بستر لازم برای مشارکت هنرستان‌های کشور با ظرفیت‌های خارج از آموزش و پرورش، این امکان را فراهم می‌سازد ضمن درآمدزایی آموزش و پرورش و ایجاد مشوق برای هدایت تحصیلی به حوزه فنی‌وحرفه‌ای، دانش‌آموزان در سنین پایین‌تر به فضای کسب و کار ورود کنند تا بازدهی سرمایه‌گذاری آموزشی در زمان کوتاه تری محقق شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدحسن حسنی کارشناس تعلیم و تربیت عضو کانون تربیت اسلامی رئیس جمهور شورای عالی اقتصاد آموزش و پرورش آموزش و پرورش آموزش و پرورش آموزش و پرورش تعلیم و تربیت معیشت معلمان رئیس جمهور حل مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۸۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد

ایسنا/فارس فرمانده سپاه فجر فارس با اشاره به اهمیت کار آموزش و پرورش برای پیشرفت و ترقی کشور، از تمام فرماندهان سپاه نواحی استان خواست توجه به مسئله معلم را در اولویت قرار دهند.

سردار یدالله بوعلی امروز، ۸ اردیبهشت در دیدار با مدیرکل آموزش و پرورش فارس گفت: رهبر معظم انقلاب از معلمی به عنوان برترین و شریف‌ترین شغل یاد می‌کنند و این بدان جهت است که اگر تربیت خوب محقق شود جامعه پیشرفت خواهد کرد.

وی گفت: اگر قرار است کشور راه پیشرفت و ترقی را طی کند و به آن برسد همه باید به مجموعه آموزش و پرورش و معلمان کمک و یاری برسانند.

فرمانده سپاه فجر استان فارس خطاب به همه فرماندهای سپاه سراسر استان گفت: باید به مسئله توجه به معلم به عنوان اولویت نگاه کنند و از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند.

بوعلی تصریح کرد: کمک به آموزش و پرورش باید به نحوی باشد تا این مجموعه در ماموریت ذاتی خود که تعلیم و ‌تعلم و تربیت فرزندان این کشور است موفق شود چراکه سود این کار به همه آحاد جامعه خواهد رسید.

فرمانده سپاه فجر استان فارس گفت: در کنار کارهای شکلی و روزمره گرامیداشت مقام معلم باید به ‌موارد اثرگذار و محتوایی نیز توجه شود چرا که این کارها منجر به ماندگاری تقدیر از معلم خواهد شد.

بوعلی تأکید کرد: از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیانی که در کشور هستند باید برای کمک به آموزش و پرورش در حوزه‌های پژوهشی استفاده شود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس هم در این نشست گفت: انسان خلیفه الهی و اشرف مخلوقات در روی کره زمین هستند و معلمان وظیفه تربیت این افراد را برعهده دارند و به همین دلیل جایگاه معلم جایگاهی والا و بالا است.

فرشید قاسمی با اشاره به بیانات رهبری در خصوص نزدیک شدن به قله‌ها تصریح کرد: معلمان استان فارس در طلیعه روز و هفته بزرگداشت مقام معلم باصعود به قله «بل» در شهرستان اقلید نشان دادند که در مسیر معلمی همواره سخت کوش و در حال صعود هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان فارس هفته معلم با شعار معلمان ماندگار و برگزیده با هدف ترویج تفکر اندیشه‌های اسلامی خصوصا اندیشه استاد شهید مرتضی مطهری آغاز می‌شود.

مدیرکل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: دبیرخانه ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان فارس از اول بهمن سال گذشته تشکیل شد.

قاسمی به فرایند انتخاب معلم نمونه در استان اشاره کرد و گفت: در مرحله مدرسه‌ای این فرایند نزدیک به ۱۳ هزار و ۲۰۰ معلم مشارکت کردند. در ارزیابی اولیه و در سطح مدارس، تعداد ۸ هزار و ۷۰۰ نفر معلم توسط کمیته‌های ارزیابی به مرحله بعدی راه یافتند.

به  گفته وی، تعداد ۵۴۰ داور در قالب تیم‌های ۳ نفره  معلمان راه یافته به مرحله منطقه‌ای را از جهت مدارک و مستندات و نیز  حضور در کلاس درس آنان، مورد ارزیابی قرار دادند و تعداد ۱۷۷ نفر از معلمان استان به‌عنوان منتخبان منطقه‌ای  معرفی شدند.

قاسمی ادامه داد: این معلمان به مدت ۴روز در مرکز استان حضور پیدا کرده و ضمن ارائه تدریس عملی و حضوری، توسط ۱۵ داور استانی مورد ارزیابی قرار گرفته و در نهایت ۹ نفر از آن‌ها به عنوان منتخب استانی برگزیده شده و به مرحله‌ کشوری راه یافتند.

مدیرکل آموزش وپرورش فارس گفت: در بخش انتخاب معلمان برار در گروه‌های پنجگانه کیفیت بخشی مدارس شامل مدیر، معاون، مشاور، مربی پرورشی و مراقب سلامت نیز  بعد از  انتخاب ۴۵۶ نفر از آن‌ها به عنوان منتخبین منطقه‌ای، تعداد ۳۰ نفر از آن‌ها بر اساس امتیازات مکتسبه توسط اداره‌کل به عنوان برگزیدگان استانی معرفی شدند که از این تعداد، ۵ نفر از آن‌ها به مرحله کشوری راه یافتند.

ایمان ایمانی‌فر، مسئول سازمان بسیج فرهنگیان استان فارس نیز در این جلسه از راه‌اندازی قرارگاه استانی هویت‌افزایی معلم در استان فارس برای اولین بار در کشور خبر داد و گفت:‌ تلاش داریم ارتقای جایگاه و شان معلم در همه برنامه‌ها مدنظر قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • شناسایی ۹۳ هزار معلم نمونه با ارزیابی‌های چندگانه
  • ۴۰ نفر از معلمان زنجانی با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد
  • تقدیر از معلمان مردمی‌سازی شود
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند
  • کارگران بازوان توانمند اقتصاد کشور هستند
  • معلمان نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند
  • دشمن به دنبال کم رنگ کردن ارزش حجاب است
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند