Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در نشست تخصصی «سازگار ساختن شهرها برای تاب آوری اقلیمی»، بر ضرورت داشتن سیاست‌های آمایشی مشخص در رابطه با شهر و شهرنشینی برای کنترل و انطباق با تغییرات اقلیمی تأکید کرد.
به گزارش شهر به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، کاوه حاجی علی اکبری در نشست تخصصی «سازگار ساختن شهرها برای تاب آوری اقلیمی» که به همت اداره پژوهش سازمان برگزار شد، با بیان این که موضوع تغییرات اقلیمی یک واقعیت غیرقابل انکار است، گفت: مجموعه تحولاتی که از دوران پس از صنعتی شدن در جهان رخ داد، منجر به تغییرات بنیادین در زیستگاه و شیوه زیست انسان ها شد و تجربه نشان داده است که تلاش برای مقاومت در مقابل این تغییرات، به موفقیت منتهی نشده و باید خود را با این شرایط و واقعیت‌های جدید و شکل گرفته سازگار کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به این که تصمیمات محیط‌زیستی، می‌توانند پیامدهای جدی در نظام‌های حکمروایی داشته باشند، افزود: معمولاً این تصمیمات محدودیت در قدرت، تولید ثروت و نحوه توزیع ایجاد می‌کنند؛ به همین دلیل مورد استقبال حکومت‌ها واقع نمی‌شوند. به عنوان مثال اگر در کشورهایی که نرخ مشخصی از GDP دارند، نرخ GDP با رعایت ملاحظات زیست‌محیطی کاهش پیدا کند، مردم واکنش نشان می‌دهند.
علی اکبری بیان کرد: به نظر می‌رسد مطالعات و گزارشاتی که از سال 1970 درخصوص تغییرات اقلیمی و محیط زیست انجام شده است، در حد سیاست‌های کلان و چشم‌انداز باقی مانده و در عمل، تلاش‌ها و اقدامات مؤثری از سوی کشورهایی که بیشترین نقش را در ایجاد تغییرات دارند، مشاهده نمی‌شود و یا اقدامات صورت گرفته بسیار کم است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به مفهوم تاب‌آوری تاکید کرد: تاب‌آوری معنای یگانه و واحدی ندارد و متناسب با نظریه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و... و حتی در طول زمان دستخوش تغییر می‌شود.
او افزود: تاب‌آور شدن لزوما به مفهوم امکان بازگشت به تعادل پیشین نیست؛ بلکه گذر به تعادل و توازن جدید هم مفهوم تاب‌آوری است.
علی اکبری با تاکید بر ضرورت داشتن سیاست‌های آمایشی مشخص در رابطه با شهر و شهرنشینی برای کنترل و انطباق با تغییرات اقلیمی، افزود: اخیراً برنامه‌ای تحت عنوان سیاست ملی شهری (NUP) مطرح شده که طبق آن یک کشور در مقیاس سرزمینی باید برنامه‌های خود را با شهرنشینی، شیوه‌های زیست شهری، مراکز تمرکز جمعیت، فعالیت‌ها و موضوعاتی از این دست مشخص کند و تا زمانی که چنین برنامه مشخصی وجود نداشته باشد، صحبت کردن پیرامون سازگار ساختن شهرها برای تاب‌آوری اقلیمی در مقیاس کلان به نتیجه نخواهد رسید.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که سیاست محیط‌زیستی در مقیاس‌های مختلف macro ،meso و micro قابل تبیین هستند، گفت: در کشورهای کمتر توسعه، اتفاقات در مقیاس منطقه‌ای و شهری، جلوتر از سیاست‌هاست و معمولاً سیاستگذاری در تداوم رخدادهای گذشته صورت می‌گیرد.
او با اشاره به اتفاقاتی که در شهرهای شمالی کشور در حوزه تفکیک زمین، شهرک سازی و یا تغییر کاربری اراضی کشاورزی به مسکونی و یا جانمایی استقرار برخی از شهرهای جدید در نقاطی که هیچ‌گونه منطق محیط‌زیستی ندارند، تاکید کرد: موضوع ساده‌تر، موضوع آسفالت کردن خیابان‌هاست که لایه لایه روی هم ریخته می‌شود؛ در حالی که این امر یکی از عوامل اصلی ناتراوا کردن محیط‌های شهری است و آب‌های سطحی نمی‌توانند راهی به سمت زیرزمین پیدا کنند و تبدیل به سیلاب و سیل می‌شوند.
علی‌اکبری با بیان این که موضوع برنامه‌ریزی برای اراضی رهاشده و ناکارآمد در شهر تهران، یکی از موضوعاتی است که با سیاست‌های مرتبط با تغییر اقلیم ارتباط مستقیم دارد، بر ضرورت در نظر گرفتن ملاحظات و اصول لازم برای تاب‌آوری اقلیمی در اقدامات نوسازی و بازآفرینی شهری تأکید کرد.
در این جلسه نظرات و پیشنهادات کارشناسان در رابطه با موضوع نشست مطرح شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران برای تاب آوری اقلیمی تغییرات اقلیمی محیط زیست علی اکبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۹۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد و اگر جریان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

به گزارش تسنیم،‌ محمد آئینی ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی که در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، با تاکید بر اینکه مردم در بافت فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی حق حیات دارند و جان آن‌ها در خطر است، گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شوراها باید زبان گویای مردم باشند، افزود: در صورتی‌که جریان نوسازی مسکن در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی از حقوق مردم ساکن در بافت‌های فرسوده، خاطرنشان کرد: این شهروندان در وهله اول حق حیات دارند، باید حقوق آنان به رسمیت شناخته شده و به منظور نوسازی واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی، موانع صدور اسناد مالکیت به منظور فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات برطرف شود.

آئینی با اشاره به نهضت سنددار کردن اراضی در سکونتگاه‌های غیررسمی، تصریح کرد: بهره‌مندی از امکانات شهری در حد متوسط محلات برخوردار شهری و فراهم کردن زیرساخت‌های خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی، بهداشتی اهمیت دارد.

وی با اشاره به بیش از ۶۰ درصد معابر در بافت‌های فرسوده شهری، خاکی هستند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص قیر، طی مدت باقیمانده از دولت، هیچ معبر خاکی در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند متناسب با پراکنش جمعیت در این مناطق، خدمات و زیرساخت‌های لازم را تأمین کنند.

وی حق اشتغال را از دیگر حقوق ساکنان مناطق بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: باید با ارائه آموزش‌های شغلی، زمینه اشتغال‌زایی برای ساکنان این مناطق فراهم شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان با تأکید بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت‌وساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد شهری خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات و امکانات و حمایت‌های نهضت ملی مسکن، حق تغییر کاربری طبقات همکف و صدور پروانه ساخت‌وساز برای واحدهای مسکونی با هر متراژ زمین، از اهرم‌های تشویقی دولت در بافت فرسوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • زمان برگزاری نشست مشارکت در بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • اجراشدن 65 طرح در محلات هدف بازآفرینی خراسان جنوبی
  • اقدامات قابل توجه دولت سیزدهم در حوزه مدرسه‌سازی جای قدردانی دارد
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی