Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نشست مشترک رییس جهاددانشگاهی با وزیر نفت بر گسترده‌تر شدن فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در صنعت نفت تاکید شد.

به گزارش ایسنا، نشست مشترک دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی با مهندس جواد اوجی وزیر نفت با حضور دکتر خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، دکتر زیدی فرد معاون مهندسی، پژوهشی و فناوری وزیر نفت و مدیران این مجموعه و با هدف معرفی و ارائه توانمندی‌ها و دستاوردهای این نهاد درحوزه نفت و صنایع وابسته در دفتر وزیر نفت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمایت وزارت نفت از جهاددانشگاهی

دکتر طیبی در ابتدای این نشست گزارشی از همکاری‌های فناورانه جهاددانشگاهی با مجموعه وزارت نفت و شرکت‌های تابعه ارائه کرد.

وی با اشاره به طراحی و ساخت چندین مورد از تجهیزات استراتژیک صنعت نفت شامل «دکل‌های حفاری خشکی»، «بازوی بارگیری نفت»، «مته‌های حفاری»، «دستگاه لوله مغزی سیار»، «موتورهای درون چاهی»، «پمپ‌های ESP»، «الکتروموتورهای دور متغیرVFD» و تولید مواد شیمیایی پرمصرف با فناوری کاملا بومی شده توسط جهاددانشگاهی، حمایت وزارت نفت از استفاده این فناوری‌ها در صنعت نفت را خواستار شد.

رییس جهاددانشگاهی در ادامه با تاکید این نکته که مدیران فعلی صنعت نفت به ساخت داخل اعتقاد راسخ دارند، از وزیر نفت خواست از جهاددانشگاهی به عنوان بازوی فناورانه صنعت نفت برای حل مشکلات این صنعت استفاده کند.

دکتر طیبی برنامه آینده جهاددانشگاهی در حوزه فناوری صنعت نفت را در حوزه بالادستی و ازدیاد برداشت از مخازن و فناوری‌های سکان هیدرولیکی عنوان کرد و گفت: طراحی و ساخت واحدهای فرآورش Skid Mounted، تصفیه پساب‌های واحدهای فرآورش، پاکسازی خاک‌های آلوده به مواد هیدروکربوری، تولید کلاف لوله دستگاه لوله مغزی سیار، بازسازی و نوسازی تجهیزات و دکل‌های حفاری کشور از برنامه‌های آتی جهاددانشگاهی برای صنعت نفت است.

فعالیت‌های جهاددانشگاهی در صنعت نفت گسترده‌تر شود

در ادامه مهندس اوجی ضمن تقدیر از حضور پر تلاش و جهادی فناوران جهاددانشگاهی در صنعت نفت کشور، فعالیت گسترده تر جهاددانشگاهی در این صنعت را خواستار شد.

وی ضمن برشمردن ویژگی های جهاددانشگاهی اعلام کرد: مدیریت فعلی صنعت نفت از توانمندی جهاددانشگاهی در زمینه تامین تجهیزات و نیازهای فناورانه صنعت نفت استفاده بهینه خواهد کرد و از این نهاد در عرصه خدمات فنی و مهندسی و ساخت ادوات بهره خواهد گرفت.

وزیر نفت با بیان این که صنعت نفت به عنوان پیشران صنعت کشور از سازندگان و فناوران داخلی حمایت می‌کند، افزود: برای توسعه کشور چاره‌ای جز حمایت از بومی سازی فناوری و ساخت داخل نداریم و برای عبور از تحریم های ظالمانه باید به توانمندی فناوران داخلی به ویژه جهاددانشگاهی اعتماد کنیم.

شرکت مناطق نفت خیز جنوب بهترین مکان برای استفاده از خدمات جهاددانشگاهی

در ادامه دکتر خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه شرکت مناطق نفت خیز جنوب به عنوان بزرگترین شرکت تولیدی صنعت نفت بهترین مکان برای استفاده از خدمات فنی و مهندسی جهاددانشگاهی است، تاکید کرد: شرکت مناطق نفت خیز و ملی حفاری می‌تواند با جهاددانشگاهی همکاری گسترده داشته باشد.

وی با بیان این که باید مشکلات موجود برای استفاده از فناوری‌های بومی شده توسط جهاددانشگاهی احصا و برای رفع آن تمهیداتی اندیشیده شود و شرکت ملی نفت ایران نیز نیازهای فناورانه خود را به جهاددانشگاهی اعلام می کند تا همکاری گسترده‌تری بین شرکت ملی نفت و جهاددانشگاهی صورت گیرد.

دکتر خجسته مهر عنوان کرد: موضوعاتی که در اولویت کاری است و توان علمی و فایلی آن در جهاددانشگاهی وجود دارد، باید در دستور فوری قرار گرفته و با حضور مدیران عامل شرکت‌های تولیدی و توسعه شرکت ملی نفت ایران عملیاتی شود و جهاددانشگاهی به عنوان بازوی تکنولوژی شرکت ملی نفت ایران در کنار شرکت‌های تابعه حضور پررنگ و تاثیرگذار داشته باشد.

وی افزود: باید به شرکت‌های زیرمجموعه و پیمانکاران تاکید کرد از توانمندی داخلی و فناوری‌های موجود کشور استفاده کنند تا بتوانیم ضمن حل مشکلات موجود صنعت نفت، شاهد اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان شویم.

استفاده از توانمندی فناوران جهاددانشگاهی در شرکت‌های تابعه وزارت نفت

به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر زیدی فر معاون مهندسی، پژوهشی و فناوری وزیر نفت نیز با بیان این نکته که وزارت نفت از همه ظرفیت فناوران داخل استفاده خواهد کرد و جهاددانشگاهی را به عنوان همکار در کنار طرح‌های توسعه صنعت نفت خواهیم داشت، گفت: از توانمندی فناوران جهاددانشگاهی در شرکت‌های تابعه استفاده خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی صنعت نفت شرکت ملی نفت ایران شرکت های تابعه صنعت نفت گسترده تر وزارت نفت وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۱۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود

آیین رونمایی از سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور با عنوان «پتروآفرین» همزمان با بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور فعالان این حوزه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، این رویداد به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور صنعتگران پتروشیمی، محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار خواهد شد.

بنا به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضرورت حمایت از فناوران و شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف تقویت و رشد تولید کشور بر پایه علوم و فناوری‌های نوظهور دوچندان شده است. صنعت پتروشیمی از جمله مهم‌ترین صنایع پیشران کشور است که نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و ارزآوری برای کشور ایفا می‌کند. به دلیل کامل نبودن زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در کشور، بسیاری از خوراک‌های پتروشیمی از خارج از کشور وارد شده و این امر منجر به خام‌فروشی یا حداقل نیمه‌خام‌فروشی محصولات پتروشیمی در ایران شده است. 

مرکز توسعه‌ فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همراه با ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته در نظر دارد تا با تمرکز بر این صنعت راهبردی، ضمن بررسی و شناسایی چالش‌های موجود، به شبکه‌سازی میان دانش‌بنیان‌های کشور و صاحبان صنایع پتروشیمی کمک کند.

این امر به وسیله ابزارهای حمایتی کشور که در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دارد، اعم از اعتبارات در نظر گرفته شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ساخت بار اول، اعطای تسهیلات و تضامین با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و ... انجام خواهد شد.

در پتروآفرین با نگاه دقیق به نیازهای اساسی و مشترک مجتمع‌های صنعتی پتروشیمی کشور و نیازهای بازار حال و آینده‌ پایین دستی زنجیره‌ ارزش پتروشیمی و با بکارگیری توان دانشمندان متخصص صنعت پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، گام‌هایی اساسی در مسیر توسعه‌ فناوری‌های راهبردی، ساخت تجهیزات و دانش طراحی در این صنعت برداشته می‌شود. 

همچنین، شرکت ملی پتروشیمی ایران با شبکه‌سازی میان مجتمع‌های پتروشیمی خصوصی و دولتی توسط معاونت پژوهش و فناوری و خودکفایی و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، هدایت علمی و اجرایی این طرح را به عهده خواهد داشت.  

مراسم افتتاحیه سکوی پتروآفرین در اولین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور مسئولان و بازیگران صنعت پتروشیمی کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه برگزار خواهد شد. در این مراسم نمایندگانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته حضور خواهند داشت و به تبادل نظر در این زمینه خواهند پرداخت.

از اهداف پتروآفرین می‌توان به مواردی همچون بومی‌سازی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، رفع چالش‌ها و نیازهای اساسی صنعت پتروشیمی در حوزه تجهیزات، استفاده از سازوکار اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانش‌بنیان، اعطای تسهیلات و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و بهره‌گیری از ارتباطات بین‌المللی معاونت علمی در راستای تقویت همکاری‌های فناورانه بین‌المللی اشاره کرد.

همچنین همراه با این رویداد، قرارداد ساخت بار اول یکی از تجهیزات موردنیاز در صنعت پتروشیمی میان یک شرکت دانش‌بنیان و یک مجتمع پتروشیمی منعقد خواهد شد و از فراخوان جدید ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با عنوان «جمع‌آوری کربن» رونمایی خواهد شد. 

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، این رویداد(رونمایی از پتروآفرین)، ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در سالن کنفرانس شماره یک در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری آزمون گسترده استخدامی مشاغل کیفیت بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی هرمزگان
  • برگزاری آزمون استخدامی مشاغل کیفیت‌بخشی وزارت آموزش و پرورش توسط جهاد دانشگاهی
  • شرکت بیش از ۱۲ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش کردستان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزگار در استان سمنان
  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • افتتاح اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران
  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور