Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، کشاورزی یکی از پرمخاطره‌ترین فعالیت‌های اقتصادی است؛ محصولاتی که براثر خطرات محیطی همچون تغییرات ناگهانی و بی‌موقع دما، خشک‌سالی و یا طوفان ممکن است خسارت‌های زیادی را به کشاورزان وارد کند. 

بیمه کشاورزی یکی از اهرم‌های توسعه کشاورزی و قوت قلبی برای کشاورزان به شمار می‌رود که باهدف استمرار تولید کشاورزی به‌خصوص در مناطقی از کشور که کشت محصولات استراتژیک رواج بیشتری دارد همچون استان گیلان، بسیار سودمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به‌طورکلی خسارت‌های قهری که ازدست کشاورز خارج که در طول دوره تولید می‌تواند برای محصول وارد شود تحت پوشش بیمه هستند به این صورت که قسمت عمده‌ای از خسارت به کشاورزان پرداخت خواهد شد؛ با بیمه کشاورزی است که کشاورز می‌تواند با جبران خسارت، به تولید محصول خود ادامه دهد. 

بیمه، محصولات کشاورزی شامل محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلاتی وعوامل تولید است و بیش از ۱۵۷ محصول را تحت پوشش خود قرار می‌دهد. 

شرایط متفاوت در گیلان همیشه موجب شده تا محصولات کشاورزی گیلان با تهدیدهای روبرو باشد؛ در فصل بهار باعث سرمازدگی درختان و از بین رفتن گل‌های آن می‌شود؛ در فصل تابستان برنج با باران‌های ناگهانی در زمان برداشت محصول روبرو هست که می‌تواند درصد قابل‌توجهی از محصول را از بین ببرد؛ در فصل پاییز وقوع باران‌های سیل‌آسا و طوفان می‌تواند برخی از محصولات را از بین ببرد؛ در فصل زمستان پدیده برف‌های پی‌درپی می‌تواند روی محصولات مرکباتی که روی درخت در حال رشد هستند، بنشیند و موجب شکستگی درختان و سرمازدگی و یا باعث کاهش کیفیت محصولات شود. درزمینه‌ی دامی وجود یک بیماری موجود در یک دام ممکن است که دام‌های دیگر هم به آن آلوده شوند و درنتیجه موجب مرگ آن‌ها شود. در برابر تمام این اتفاقات یک کشاورز یا یک دامدار نمی‌تواند کاری انجام دهد و اینجاست که وجود بیمه محصولات کشاورزی بسیار حائز اهمیت است. 

عبدالهی فر، معاون خدمات بیمه بانک کشاورزی گیلان می‌گوید: صندوق بیمه کشاورزی از سال ۶۳ به‌عنوان موسسه مالی حمایت‌گر از فعالیت کشاورزی درکشور آغاز به کارکرده است و در گیلان از سال ۶۸ فعالیت خودش را شروع کرده و هم‌اکنون در گیلان بیش از ۷۸ نوع محصول را تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌دهد. 

به گفته وی، در استان گیلان ۷۰ هزار نفر محصولات کشاورزی خود را بیمه کرده‌اند و در سال زراعی گذشته بالغ‌بر ۶۵۰ میلیارد ریال در عرصه‌های کشاورزی تعیین خسارت شده که غرامت بخشی از خسارت‌ها پرداخت‌شده است. 
طبق قوانین و آیین‌نامه‌های موجود، بخش قابل‌توجهی از حق بیمه کشاورزی را در سراسر کشور دولت می‌پردازد و این مهم یکی از بزرگ‌ترین مشوق و حامی در حفظ امنیت غذایی کشور است. 

محمد رحمانی، رئیس اداره آموزش و ترویج صندوق بیمه کشاورزی نیز می‌گوید: هم گستردهِ جغرافیای سیاسی کشور، جغرافیای کشاورزی وجود دارد و علاوه بر آن اقلیم و میکرو اقلیم در کشور بسیار زیاد است و این موضوع موجب شده تا در یک پهنه جغرافیای میزان خسارت به محصولات کشاورزی نامساوی باشد. 

وی گفته، تنوع و گوناگونی زیستی و فرهنگی، تنوع و گوناگونی مخاطرات و حوادث و تنوع و گوناگونی محصولات و تولیدات کشاورزی نیز موجب شده تا نیاز به بیمه کشاورزی در کشور به امری مهم تلقی شود. 

آن‌طور که رئیس اداره آموزش و ترویج صندوق بیمه کشاورزی گفته از ۴۰ بلیه طبیعی دنیا، ۳۴ بلیه در کشور ما وجود دارد و این بلیه‌ها ریسک تولید را پرخطر می‌کند و این مسئله نیز دال بر روی آوردن به بیمه کشاورزی است. 
نکته قابل‌ذکر دیگر اینکه، تولید در بخش کشاورزی باید مدیریت شود که هم‌اکنون وزارت جهاد کشاورزی متولی آن است. 

در حال حاضر انواع و اقسام تولی گری‌ها اعم از معاونت‌ها، سازمان‌ها، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و مؤسسات در کشور وجود دارد که حوزه کشاورزی را مدیریت می‌کنند اما جالب اینجاست که علیرغم تلاش همه‌جانبه آن‌ها، هنگامی که خساراتی بر کشاورز تحمیل می‌شود، این بیمه کشاورزی است که سینه سپر می‌کند و باید مدافع حقوق تضییع‌شده کشاورز و رقیق‌کننده خسارت‌های آن‌ها باشد. 

رحمانی معتقد است خرده‌مالک بودن کشاورزان، پرمخاطره بودن تولید در بخش کشاورزی، عدم وجود الگوی کشت، درهم تنیدگی بخش دولتی و خصوصی و وقوع خسارت‌های فاجعه‌بار ازجمله مختصات و دلایلی است که نیاز این حوزه به بیمه و حمایت‌گر را دوچندان می‌کند. 

تولید در بخش کشاورزی ارزشمند است و به همین منظور به سبب اهمیت دادن به امنیت غذایی و ارزش نهادن به تولیدات محصولات کشاورزی بیمه کشاورزی راه‌اندازی شده است و همگان مجاب هستند تا بیمه کشاورزی و سوق دادن کشاورزان به این سمت‌وسو را تقویت کنند. 

همه شرکت‌های بیمه یک نوع توزیع‌کننده ریسک هستند و کارکرد یک نظام بیمه‌ای سرشکن کردن حجم خسارت‌بین خریداران بیمه است و به‌نوعی می‌توان مدعی شد که نقش بیمه قابل‌تحمل کردن خسارت و یا رقیق کردن آن‌ها است. 

حفظ ثروت ملی، ایجاد تضمین برای سرمایه‌گذاری، ایجاد اعتبار، توسعه سرمایه‌گذاری، افزایش سطح کیفیت سطح زندگی از مزیت‌های بیمه کشاورزی است و هرچقدر افراد بیشتری از جامعه در یک نظام بیمه‌ای مشارکت کنند میزان زیان وارده به خسارت دیدگان به میانگین زیان جامعه نزدیک‌تر خواهد بود. 

فرهنگ‌سازی و ترویج بیمه اصلی است که باید از سوی مسئولان جهاد کشاورزی، دهیاری‌ها، شوراهای روستا، تشکل‌های مردم‌نهاد به آن توجه شود که نقش رسانه‌ها در ترویج این مهم بسیار اثرگذار است. 

آن‌طور که مسئولان بیمه کشاورزی اعلام کرده‌اند از ۸۰۰ میلیارد تومان حق بیمه که صندوق بیمه طی سال گذشته جمع‌آوری کرده‌اند، ۲۷۰ میلیارد ریال توسط بیمه گذاران گیلان پرداخت‌شده است در حالیکه میزان خسارت تعیین‌شده در استان توسط صندوق بیمه ۶۵۰ میلیارد ریال بوده است. 

حفظ تولید و امنیت غذایی از الزامات واجب در هر کشور است و اگر دامنه و شعاع پوشش بیمه در کشور و به‌تبع آن در استان گسترده‌تر نباشد و سال‌به‌سال محدودتر شود، دولت باید هزینه مابه‌التفاوت خسارت وارده به کشاورزان زیان‌دیده را بپردازد.

اصل نفع بیمه پذیر، اصل حد اعلای حسن نیت، اصل علیت، اصل نسبیت و اصل غرامت از پنج اصل نظامِ بیمه‌ای است و امید است این اصول هم از سوی بیمه‌گذار و هم از سوی بیمه‌گر موردتوجه و عنایت قرار بگیرد. 
به گزارش فارس، گیلان حدود ۳۰۰ هزار نفر بهره بردار کشاورزی دارد. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی بیمه کشاورزان امنیت غذایی بیمه محصولات کشاورزی امنیت غذایی صندوق بیمه بیمه کشاورزی بیمه کشاورزی محصولات کشاورزی امنیت غذایی صندوق بیمه خسارت ها بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۳۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود

استاندار گیلان با بیان اینکه واردات چای سنواتی به بازار مصرف ممنوع است گفت: کارخانجات چای حق تعطیلی کارخانه خود را ندارند و باید به موقع آن را بازگشایی کنند، اگر توانایی اداره آن را ندارند کارخانه را اجاره دهند زیرا مطالبات چایکار باید به هر نحو پرداخت شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا گیلان، اسدالله عباسی امروز_ شنبه هشتم اردیبهشت_ در جلسه با اعضای سازمان چای کشور، هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای و چای‌کاران با بیان اینکه توجه به صنعت چای و چای‌کاران منجر به رشد گیلان در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی می‌شود، اظهار کرد: چای یکی از راهبردی‌ترین محصولات کشاورزی در گیلان است و در چند سال اخیر چای‌کاران در دریافت مطالبات خود با مشکلاتی مواجه بودند اما امسال تمامی حق‌الزحمه دولت به چای‌کاران پرداخت شد و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.

وی با بیان اینکه واردات چای سنواتی به بازار مصرف ممنوع است، افزود: چای سنواتی فقط برای کمپوست است و اجازه نمی‌دهم این چای وارد بازار مصرف شود بنابراین اگر فردی چای سنواتی را وارد بازار کند از طریق مراجع قضائی با آن فرد برخورد می‌کنیم.

استاندار گیلان با تاکید بر بازگشایی به موقع کارخانجات چای خاطرنشان کرد: کارخانجات چای حق تعطیلی کارخانه خود را ندارند و باید به موقع آن را بازگشایی کنند و اگر توانایی اداره آن را ندارند آن را اجاره دهند زیرا مطالبات چایکار باید به هر نحوی شده پرداخت شود.

عباسی با بیان اینکه کارخانه ۱۴ معصوم یک ظرفیت در خرید تضمینی برگ سبز چای است، تصریح کرد: این کارخانه یک ظرفیت بالقوه است که باید هرچه سریع‌تر تعیین تکلیف شود و اگر توانایی اداره آن وجود ندارد، خلع ید شود

وی با تاکید بر لزوم توجه به تحقق شعار سال در حوزه کشاورزی در کشور، افزود: تولید با همکاری مردم برای دولت سیزدهم مهم است، زیرا تحقق شعار سال یعنی (جهش تولید با مشارکت مردم) از اهداف دولت در کشور و به ویژه در استان‌های با ظرفیت کشاورزی و صنعتی است.

استاندار گیلان با بیان اینکه در دو و نیم سال گذشته دولت در تلاش برای افزایش تولید بوده و از تولید کنندگان حمایت کرده است، گفت: توجه به تولید، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم بوده و در این خصوص اقدامات خوبی انجام شده که نمونه بارز آن افزایش ۳۰ درصدی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای است.

عباسی با بیان اینکه بین زنجیره تولید و مصرف در حوزه کشاورزی باید توازن ایجاد شود، اضافه کرد: در حوزه کشاورزی از باغ، مزرعه و بازار باید توازن ایجاد شود، از این رو برای تحقق این امر باید به همه جوانب نگاه کرد و با همفکری، وحدت و همدلی مشکلات را برطرف و توازن را ایجاد کرد.

استاندار گیلان یکی از مشکلات حوزه کشاورزی را توزیع خارج از چارچوب محصولات در بازار دانست و تاکید کرد: باید در حوزه چای، بادام، برنج و زیتون برند سازی و توزیع مناسب انجام شود زیرا در این صورت فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای موظف به خرید محصولات کشاورزی داخلی و در نهایت فروش آن هستند.

عباسی با اشاره به اقدامات مؤثر دولت سیزدهم در تأمین نیازهای کشاورزی گیلان از جمله تأمین کودهای شیمیایی تصریح کرد: برای تأمین نیازهای کشاورزان باید تمامی اقدامات لازم انجام شود و جهاد کشاورزی در این خصوص به طور مداوم باید نظارت کافی داشته باشد.

وی با بیان اینکه چای گیلان را باید به اوج شکوفایی در تولید و عرضه برسانیم، گفت: باید جلسه‌ای میان بانک‌ها برگزار و در آن جلسه میزان تسهیلات اعطا شده به چای‌کاران و کارخانجات چای مشخص شود زیرا کارخانجات برای پرداخت مطالبات خود باید چای را به فروش برسانند.

استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توجه به پرداخت کامل مطالبات چای‌کاران افزود: با افرادی که در پرداخت مطالبات چای‌کاران قصور کردند برخورد قضائی شده و هیچ عُذری در این خصوص پذیرفته نیست.

عباسی با بیان اینکه در سال گذشته مطابق با نیاز کشور ۴۲ هزار تن چای وارد کشور شده است، افزود: ابتدا باید میزان چای انباشت در کارخانجات و میزان تولید چای در کشور مشخص شده و بعد از نیاز کشور، چای را وارد کنیم.

کد خبر 748456

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت