Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@16:04:20 GMT

هنر، گذر در خیال است

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۵۱۴۴

هنر، گذر در خیال است

ایسنا/زنجان مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان گفت: هنر گذر در خیال است و هنرمند با خیال حرکت می‌کند، به همین دلیل شاعران، نویسندگان و کسانی که در وادی هنر فعالیت می‌کنند، با قوه خیال سر و کار دارند.

حجت‌الاسلام سعید احمدی شامگاه دیروز (۱۳ آبان‌ماه) در آیین اختتامیه جشنواره شعر و داستان «شهری در آسمان» ضمن گرامی‌داشت یوم‌الله ۱۳ آبان، روز استکبارستیزی و شهادت دانش‌آموزان در این روز و با اشاره به قوه خیال انسان، اظهار کرد: در بین قوه‌های انسان، قوه‌ای داریم که قوه‌ای عجیب و آزاد بوده و محدود شدنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این قوه در ادبیات فلسفی به عنوان فرار و چموش ذکر شده‌ است. همچنین در کتاب‌های اخلاقی یکی از راه‌های پیشرفت اخلاقی، کنترل این قوه است که از آن به عنوان قوه خیال یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه هنر، گذر در خیال است و هنرمند با خیال حرکت می‌کند، به همین دلیل شاعران، نویسندگان و کسانی که در وادی هنر فعالیت می‌کنند، با قوه خیال سر و کار دارند، افزود: قوه خیال ظرفیت عجیبی دارد و یک شاعر یا نویسنده با استفاده از خلاقیت، قوه خیال و تراوشات ذهنی خود از یک محتوا، مفهوم و چیزی که برای ما ساده است، آثار عجیبی ایجاد می‌کند.

این مسئول تصریح کرد: قرآن، کتاب داستان یا شعر نیست ولی داستان‌های قرآنی نیز کم نیست و مضامین عشق و عاشقی، حب پدر به فرزند و عشق به زندگی را به گونه‌ای در ادبیات خود به تصویر کشیده که در کنار رعایت حریم‌های حیا، پیام خداوند نیز بیان شده‌ است.

احمدی با بیان اینکه کسی که با داستان، شعر یا فیلم مطلب خود را ارائه کند، مخاطب بیشتری نیز دارد که قرآن نیز از این سبک استفاده کرده‌ است، ادامه داد: جامعه ما، جامعه خیالی است، انسان بیشتر با خیال عجین بوده و خیال نیز در خدمت عقل است.

مدیرکل تبلیعات اسلامی استان زنجان با بیان اینکه ادبیات داستانی، بهترین روش برای ارائه مفاهیم اخلاقی است، عنوان کرد: قلمی که خداوند به آن قسم می‌خورد، همانند داستان جهت دارد و نمی‌شود کسی بی‌جهت چیزی را بنویسد که البته این جهت می‌تواند زیر پرچم حق قرار گیرد.

این مسئول با بیان اینکه بهترین روشی که قرآن نیز از آن استفاده می‌کند، استفاده از خیال است، زیرا اکثر مخاطبان قرآن فلاسفه نبوده و مردم عادی بودند و این مردم نیز با خیال زندگی می‌کردند، بیان کرد: کلیدواژه‌های اخلاقی پرمغز و پرمحتوای زیادی در انقلاب اسلامی و قرآن وجود دارد که هنرمند می‌تواند آن را با خیال و مخیله خود دریافت کرده و مفاهیمی چون ایثار، شجاعت و حیا را به تصویر بکشد؛ به همین خاطر می‌توانیم با استفاده از ظرفیت ادبیات، داستان، شعر، رسانه و فیلم، انقلاب خود را صادر کنیم.

رئیس حوزه هنری استان زنجان نیز در این مراسم با بیان اینکه فراخوان جشنواره شعر و داستان «شهری در آسمان» اسفندماه پارسال اعلام شد و علاقه‌مندان برای حضور در این جشنواره تا ۱۰ فروردین‌ماه امسال آثار خود را ارسال کردند، اظهار کرد: از کل استان ۳۲۰ اثر برای شرکت در این جشنواره ارسال شده بود که ۲۷۶ اثر در بخش شعر و ۴۵ اثر نیز در بخش داستانی بود که توسط داوران، داوری شد.

امیر نعمتی افزود: آنچه که در برگزاری این جشنواره بیش از همه اهمیت داشت، توجه جدی به مسائل زیست‌بوم استان بود که بعد از این نیز با نقشه تحولی که حوزه هنری تدوین کرده است، به آن توجه خواهد شد.

این مسئول با بیان اینکه زنجان دومین استانی بود که سند تحول استانی را تدوین کرد، ادامه داد: در این نقشه با بررسی ظرفیت‌ها و همه مسائل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، به ویژگی‌های خاصی در رابطه با استان رسیدیم که در نهایت با توجه به ظرفیت‌های این منطقه، وجود حسینیه اعظم، یوم‌العباس، دسته‌ها و هیئت‌های مذهبی و نیز علاقه مردم به ائمه و اهل‌بیت (ع)، زنجان را به عنوان پایگاه هنر عاشورایی معرفی کردیم.

وی خاطرنشان کرد: در استان مسائل و ظرفیت‌هایی وجود دارد که چندان مورد توجه قرار نگرفته‌ است و ما باید با زبان هنر به آن ظرفیت‌ها بپردازیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری هنر عاشورایی زنجان جشنواره قوه خیال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۵۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پل آستر درگذشت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، پل آستر نویسنده مشهوری که ۳۴ عنوان کتاب در کارنامه دارد و تقریبا بیشترشان به فارسی ترجمه و منتشر شده‌اند، بر اثر ابتلا به سرطان در ۷۷ سالگی از دنیا رفت.

وی علاوه بر کتاب‌هایی چون «سه گانه نیویورک»، فیلمنامه نویس «دود» وین وانگ و کارگردان فیلم «لولو روی پل» بود.

آستر با انتشار اولین کتابش با عنوان «اختراع انزوا» با تحسین منتقدان روبه رو شد.

جایگاه او به عنوان یکی از برجسته‌ترین نویسندگان آمریکایی با مجموعه‌ای از سه داستان مرتبط با هم که به عنوان «سه‌گانه نیویورک» منتشر شد، تثبیت شد. این ۳ کتاب شامل «شهر شیشه ای» (۱۹۸۵)، «ارواح» (۱۹۸۶) و «اتاق قفل شده» (۱۹۸۶) هستند. کتاب‌های سه‌گانه برای پرداختن به پرسش‌های اگزیستانسیال، با موضوع رمان پلیسی بازی می‌کنند.

جویس کارول اوتس، رمان‌نویس، در سال ۲۰۱۰ نوشت، آستر برای «داستان‌های پست مدرنیستی بسیار شیک و معمایی‌اش که در آن راوی‌ها بندرت قابل اعتماد هستند و بستر داستان دایم در حال تغییر است، شناخته شد».

داستان های او اغلب با مضامین تصادف، شانس و سرنوشت بازی می کنند. بسیاری از قهرمانان او خود نویسنده هستند و مجموعه آثار او خودارجاعی است و شخصیت‌هایی از رمان‌های اولیه دوباره در رمان‌های بعدی ظاهر می‌شوند.

منتقد مایکل دیردا درباره آثار آستر می‌نویسد: از زمان «شهر شیشه‌ای»، اولین جلد از سه‌گانه‌اش در نیویورک، آستر سبکی شفاف و اعترافی را به کمال رساند، سپس از آن برای نشان دادن قهرمانان سرگردان در دنیایی به ظاهر آشنا استفاده کرد که به تدریج با تهدیدهای مبهم و توهم احتمالی، مملو از ناراحتی فزاینده می‌شوند.

آستر خالق ۱۸ رمان بود که از این میان چندین عنوان به فیلم تبدیل شده اند که «موسیقی شانس» از آن جمله است.

او بعدها خودش فیلمنامه‌هایی نوشت که با فیلمنامه «دود» (۱۹۹۵) با بازی هاروی کایتل، ویلیام هرت و جیانکارلو اسپوزیتو شروع شد. وی با این فیلمنامه جایزه معتبر ایندپندنت اسپرایت را برای بهترین فیلمنامه اول کسب کرد.

همکاری او با وانگ ادامه پیدا کرد و این دو به طور مشترک دنباله‌ای به نام «آبی در چهره» را کارگردانی کردند که دوباره کایتل و اسپوزیتو به همراه لو رید، میرا سوروینو و مدونا در آن بازی کردند. آستر در نوشتن فیلمنامه «مرکز جهان» اثر وانگ نیز نقش دارد.

سال ۱۹۹۸، آستر همراه کایتل، سوروینو و ریچارد ادسون فیلمنامه «لولو روی پل» را نوشت و کارگردانی کرد. او سال ۲۰۰۷ در فیلم «زندگی درونی مارتین فراست» با بازی دیوید تیولیس، ایرنه جاکوب و مایکل ایمپریولی بار دیگر همین وظیفه را انجام داد.

رمان «۴۳۲۱» آستر در سال ۲۰۱۷ در فهرست نهایی جایزه من بوکر قرار گرفت.

کد خبر 6093756

دیگر خبرها

  • یک برزیلی دیگر آمد، خیال پائز راحت شد
  • غرق در نوستالژی؛ بهترین بازی‌های PlayStation 2
  • طرز تهیه دسر شکلاتی رژیمی، با خیال راحت دسر بخورید!
  • داستان نامگذاری خلیج فارس + فیلم
  • خیال بارسا راحت: پدری ۲۰۲۱ تکرار نخواهد شد
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • داستان حذف معافیت مالیاتی باشگاه‌های ورزشی
  • ۵ «آخرالزمان» تماشایی که در سال ۲۰۲۴ خواهیم دید!
  • پل آستر درگذشت