Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@03:49:38 GMT

کشف عنصر موجود در دندان انسان در یک کهکشان دوردست!

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۶۳۲۷

کشف عنصر موجود در دندان انسان در یک کهکشان دوردست!

پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدید خود توانستند عنصری را که در دندان و استخوان انسان یافت می‌شود، در یک کهکشان دوردست پیدا کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی‌ان‌ان، ستاره‌شناسان برای نخستین بار، یک عنصر موجود در بدن انسان را در یک کهکشان شناسایی کرده‌اند که ۱۲ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد. این عنصر موسوم به "فلوئور" (Fluorine)، در استخوان‌ها و دندان‌های ما یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"ماکسیمیلیان فرانکو" (Maximilien Franco)، پژوهشگر "دانشگاه هرتفوردشایر" (University of Hertfordshire) انگلستان گفت: همه ما درباره فلوئور می‌دانیم زیرا خمیردندانی که هر روز از آن استفاده می‌کنیم، حاوی همین ماده در قالب فلوراید است. ما پیش از این حتی نمی‌دانستیم که کدام نوع از ستارگان، بیشترین فلوئور را تولید می‌کنند.

عناصری که در سراسر منظومه شمسی ما، روی زمین و حتی در بدن ما یافت می‌شوند، از هسته ستارگانی سرچشمه می‌گیرند که آنها را طی انفجارهای ستاره‌ای رها می‌کنند اما چگونگی ایجاد فلوئور در این ستارگان، به صورت یک راز باقی مانده بود.

پژوهشگران از "آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما" یا "آلما" (ALMA) در شیلی استفاده کردند تا فلوئور را در یک کهکشان ستاره‌زای بسیار دور شناسایی کنند.

منشا ستاره‌های بزرگ

بررسی‌ها نشان داد که فلوئور به صورت هیدروژن فلورید در ابرهای گازی کهکشان موسوم به "NGP-190387" وجود دارد. نور این کهکشان، بیش از ۱۲ میلیارد سال سفر می‌کند تا به ما برسد. به همین دلیل ستاره‌شناسان، کهکشان را تقریبا هنگام ۱.۴ میلیارد سالگی آن مشاهده کردند.

تصویر ثبت شده، هسته درخشان یک ستاره "ولف–رایه" (Wolf-Rayet) را نشان می‌دهد که با ماده‌ای احاطه شده که توسط خود ستاره بیرون رانده شده‌ است.

به گفته پژوهشگران، ستارگانی که فلوئور را در سراسر کیهان رها می‌کنند، احتمالا زندگی سریعی داشته و در جوانی از بین رفته‌اند. این پژوهش، ستاره‌های ولف–رایه را به‌عنوان منشا احتمالی نشان می‌دهد. این ستاره‌های تکامل‌یافته، جرم زیادی دارند اما تنها برای چند میلیون سال زنده می‌مانند.

تنها برخی از ستارگان بزرگ با نزدیک شدن به پایان عمر خود، به ولف–رایه تبدیل می‌شوند. این مرحله، چند صد هزار سال زمان می‌برد اما این مدت زمان در مقایسه با طول عمر یک ستاره، بسیار کوتاه است. از هر صد میلیون ستاره، تنها یک ستاره آن قدر بزرگ است که به ولف–رایه تبدیل شود.

پژوهشگران تا پیش از این گمان می‌کردند که ستاره‌های ولف–رایه، منبع احتمالی فلوئور هستند اما این تشخیص مستقیم اکنون گمان آنها را تایید می‌کند. فرانکو گفت: ما نشان داده‌ایم ستاره‌های ولف–رایه که از بزرگترین ستاره‌های شناخته شده هستند و می‌توانند با رسیدن به پایان عمر خود، به شدت منفجر شوند، به نوعی به ما کمک می‌کنند تا سلامت دندان‌ها را حفظ کنیم.

این پژوهش، در مجله "Nature Astronomy" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ستاره کهکشان دندان استخوان یک کهکشان ولف رایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود /تا زمانی که شایعات دراینباره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، درباره اینکه در ماجرای مطرح شده پیرامون یکی از ائمه جمعه چرا نمایندگان مجلس و یا دستگاه قضا ورود پیدا نکردند، گفت: خود آقای صدیقی با عذرخواهی که انجام دادند پذیرفتند خطایی صورت پذیرفته است که البته اگر با نگاه حقوقی به موضوع نگاه کنیم جرمی واقع شده است که عناصر سه گانه تشکیل دهنده جرم باید مورد بررسی قرار گیرد.

این نماینده مجلس در گفتگو با ایلنا ادامه داد: در بررسی یک فعلی که صورت گرفته که الان شائبه مجرمانه بودن آن وجود دارد عنصر قانونی که دخل و تصرف در اموال عمومی است که موجود است، در مورد عنصر مادی که فعل صورت گرفته است یعنی انتقال مال انجام شده است، تنها موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد عنصر معنوی یا همان نیت است که آیا نیت مجرمانه وجود داشته است یا خیر که این هم توسط مرجع صالحه قضایی باید رسیدگی شود.

وی خاطرنشان کرد: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.

علیرضابیگی تاکید کرد: تنها هم این نیست موضوعات دیگری که مطرح است موضوع تزلزل اعتماد مردم را نسبت به مسئولین و به طور خاص نهاد نماز جمعه و ستاد امربه معروف و نهی از منکر فراهم کرده است که حتما در دفاع از جایگاه این نهادها باید رسیدگی دقیق صورت گیرد و به مردم پاسخ داده شود و تا زمانی که نسبت به ایشان این شایعات مترتب است نباید اصرار به تثبیت ایشان باشد و نباید اصرار بر این باشد که افراد از جایگاه‌های قانونی که دارند برای اثبات خودشان استفاده کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه این حرکت‌ها، رفتارها و اقدامات انجام می‌گیرد و این‌ها به اعتماد مردم به طور خاص به نهاد دین (حال قوه قضائیه یک طرف) لطمات وارد می‌کند. ما به اندازه کافی تزلزل اعتماد را در جامعه داریم که این هم مزید بر علت می‌شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900092

دیگر خبرها

  • ۱۱ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • فال شمع روزانه برای متولیدن ماه‌های مختلف امروز یک‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت
  • لحظه ترور «ام فهد» ستاره تیک‌تاک عراقی + ویدئو
  • جیمزوب پازل شکل‌گیری کهکشان‌ها را به هم ریخت
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود /تا زمانی که شایعات دراینباره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت