Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک سناتور ارشد آمریکایی اقداماتی را برای هدف قرار دادن صادرات بخش نظامی ترکیه و همچنین کمک آمریکا به جمهوری آذربایجان پیشنهاد داد.

«باب منندز» سناتور نیوجرسی و رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز پنجشنبه اقداماتی را برای تحت نظارت شدید قرار دادن برنامه پهپادی ترکیه و رد هرگونه کمک بیشتر به جمهوری آذربایجان پیشنهاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» ترکیه، تغییرات پیشنهادی منندز در قانون مجوز دفاع ملی (NDAA) به دنبال تشدید ردیابی و گزارش دولت ایالات متحده در خصوص پیامدهای صادرات پهپاد ترکیه برای امنیت ملی آمریکا و جلوگیری از استثناهای بیشتر برای دور زدن قانون ۱۹۹۲ منع کمک نظامی ایالات متحده به جمهوری آذربایجان است.

به ادعای این رسانه ترکیه‌ای، منندز به روابط قوی خود با لابی‌های یونانی و ارمنی ایالات متحده معروف است.

این سناتور آمریکایی گفت که فروش هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه «خطرناک، بی‌ثبات‌کننده و تهدیدی برای صلح و حقوق بشر» است.

منندز با اشاره به اینکه چگونه پهپادهای ترکیه نقش مهمی در آزادسازی مناطق جمهوری آذربایجان در قره‌باغ کوهستانی در پاییز ۲۰۲۰ پس از نزدیک به ۳۰ سال اشغال ارمنستان ایفا کردند، خاطرنشان کرد که چگونه لهستان، یکی از اعضای ناتو، مغرب و اوکراین، هر دو متحد غرب، نیز هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه را خریداری کردند.

او گفت که چندین کشور دیگر از جمله آنگولا، نیجر، نیجریه و رواندا به خرید هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه ابراز علاقه کرده‌اند.

تغییرات پیشنهادی منندز از وزارتخانه‌های کشور و دفاع آمریکا می‌خواهد تا بررسی کنند که آیا هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه حاوی قطعات یا فناوری ساخت آمریکا هستند یا خیر. او همچنین از وزارت خارجه آمریکا خواست تا تعیین کند که آیا صادرات ترکیه نقض قانون کنترل صادرات تسلیحات یا هر قانون یا تحریم دیگری است یا خیر.

در خصوص جمهوری آذربایجان هم منندز در تلاش است تا هرگونه استثناء دیگر در قانون ۱۹۹۲ مبنی بر ممنوعیت کمک نظامی ایالات متحده به آذربایجان را متوقف کند.

قانون مورد بحث در سال ۱۹۹۲ اکثر کمک‌ها به باکو را تا زمانی که گام‌های قابل‌توجهی برای توقف همه محاصره‌ها و سایر استفاده‌های تهاجمی از زور علیه ارمنستان و منطقه قره‌باغ کوهستانی بردارد، ممنوع می‌کند.

پیش‌تر در اردیبهشت‌ماه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان راهبردی بودن همکاری واشنگتن با باکو، از لغو موقت تحریم تسلیحاتی علیه جمهوری آذربایجان خبر داد.

دولت ترکیه در جریان درگیری نظامی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در سپتامبر ۲۰۲۰ به شکل تمام قد کنار باکو ایستاد و جمهوری آذربایجان را حمایت مالی، تسلیحاتی و نظامی کرد.

این جنگ صفحه جدیدی در روابط میان آنکارا و باکو را رقم زد. ارتش ترکیه به ویژه با پوشش هوایی و استفاده از پهپادهای «بیرقدار» توانست  کمک نظامی قابل توجهی به جمهوری آذربایجان بکند.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه باب منندز سناتور آمریکایی قره باغ پهپاد صادرات تسلیحات هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه جمهوری آذربایجان ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۷۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود

رئیس جمهوری آذربایجان در سخنانی با اشاره به توافق باکو و ایروان خاطر نشان کرد که صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان حاصل می‌شود.

به گزارش مشرق، تارنمای خبرگزاری آذرتاج از باکو و به نقل از سخنرانی امروز الهام علی اف در مراسم افتتاحیه "ششمین مجمع جهانی گفتگوی بین فرهنگی" نوشت: ما امروز و در قرن بیست‌ویکم نمی‌توانیم به برخی از کشورهای بزرگ اروپایی اجازه دهیم که به استعمار دیگر مردمان ادامه دهند. این کاملا غیر قابل قبول است.

وی افزود: جهان نباید دیدگان خود را بر استعمار نو و یکسان سازی اجباری ببندد. جذب اجباری بیش از ده قلمرو فرانسه کاملا غیرقابل قبول بوده و باید متوقف شود.

علی اف با اشاره به جنگ ۴۴ روزه سال ۲۰۲۰ با ارمنستان گفت: همه سازمان‌های مهم بین‌المللی قطعنامه‌ها و تصمیم‌هایی مبنی بر خروج نیروهای ارمنستانی تصویب کردند که چهار قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از جمله آنهاست. کشورهایی که این قطعنامه ها را تصویب کردند، هیچ اقدامی برای اجرای آن انجام ندادند. بنابراین، ما مجبور شدیم تا از طریق جنگ به صلح دست یابیم.

رئیس دولت جمهوری آذربایجان در مورد تعیین حدود مرزی میان دو کشور گفت: تعیین مرزها آغاز شده که شامل میله گذاری نیز می شود. این امر توسط دو کشور و بدون هیچ میانجیگری محقق شد که دوباره نشان می دهد که ما نیازی به میانجی نداریم، به خصوص کشورهایی که به دنبال اهداف خود بوده و یا آنهایی که قصد کمک نداشته و تنها می خواهند برای منافع شخصی، سیاسی و اقتصادی خود در منطقه ما نفوذ کرده و بار دیگر روی آتش، نفت بریزند.

وی افزود: ما اجازه نخواهیم داد در قفقاز جنوبی چنین اتفاقی بیفتد. پس از ۳۰ سال رویارویی، ارمنستان نیز به وضوح درک می کند که ما به صلح در قفقاز جنوبی نیاز داریم. صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی سازی روابط میان (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان حاصل می شود.

علی‌اف گفت: (جمهوری) آذربایجان بود که به ارمنستان پیشنهاد آغاز مذاکرات بر سر توافقنامه صلح را داد و اصول اساسی آن را تدوین و حتی پیش نویس توافقنامه صلح را تهیه کرد. اگرچه ما در سپتامبر گذشته تمامیت ارضی و حق حاکمیت خود را به طور کامل احیا کردیم اما مورد حملات سیاسی غیرقابل توجیه ارمنستان و کشورهای به اصطلاح ضامن قرار گرفتیم. با این حال، ما پیشنهادی برای صلح ارائه کردیم و اکنون شاهد روندهای مثبت در مسیر آن هستیم.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارت با اسرائیل را به طور کامل متوقف کرد
  • بلومبرگ: ترکیه روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه