Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیوسک بین الملل تابناک: مرگ مشکوک دیپلمات روس در آلمان، فشار جمهوری‌خواهان بر دولت بایدن برای کنارگذاشتن دیپلماسی با ایران، درخواست چین از آمریکا برای انتشار جزئیات حادثه زیردریایی اتمی، رایزنی وزیر خارجه عمان و مسئول آمریکایی درباره جنگ یمن و توقیف یک کشتی روسی توسط دانمارک از جمله مهمترین خبرها، رویدادها و تحولات بین الملل در ۲۴ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرگ مشکوک دیپلمات روس در آلمان

منابع خبری روز جمعه از مرگ یک دیپلمات روس که گفته می‌شود با سرویس امنیت فدرال روسیه ارتباط داشته در سفارت این کشور در برلین خبر دادند.

تارنمای نشریه دیلی میل گزارش داد که مقتول  ۳۵ سال سن داشته و از سال ۲۰۱۹ دبیر دوم سفارت روسیه در آلمان بوده است.

گفته می‌شود که جسد او ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر) حوالی ساعت ۷ و ۲۰ دقیقه کشف شده اما خبر آن امروز منتشر شده است.

بر اساس این گزارش، فرد مذکور که نامش فاش نشده از طبقه بالای ساختمان سفارت سقوط کرد و جان باخت. سفارت با صدور بیانیه‌ای این حادثه را غم‌انگیز توصیف کرده است.

جزئیات بیشتری از این حادثه منتشر نشده و با توجه به اینکه مقتول دیپلمات بوده مقامات آلمان اجازه تحقیق در این باره ندارد. طبق گزارش دیلی میل، جسد وی به روسیه بازگردانده شده است.

در همین حال نشریه «دیلی بیست» در گزارشی مقتول را پسر معاون سرویس امنیت فدرال روسیه عنوان کرد که پیشتر در سال‌ ۲۰۱۳ دبیر سوم دفتر نمایندگی روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین بوده است. این نشریه نوشته است که پیکر او پیش از آنکه مقامات آلمانی بتوانند درباره علت مرگ او تحقیق کنند به مسکو فرستاده شد.

طبق ادعای این گزارش، سازمانی که مقتول برای آن کار می‌کرده در مسمومیت الکسی ناوالنی مخالف سرشناس دولت روسیه دخیل بوده است. ناوالنی در یک دوره‌ای برای مداوا به بیمارستانی در برلین فرستاده شد و گفته می‌شود که مقتول هم آن زمان در سفارت بوده اما نقشی در ماجرای ناوالنی نداشته است.

سفارت روسیه به رسانه‌های محلی آلمان گفته که از علت مرگ مقتول اطلاع ندارد اما این حادثه را با گوشه چشمی به احتمال خودکشی مقتول، تلخ و ناگوار نامیده است.

به گزارش دیلی بیست در سال ۲۰۰۳ هم یکی دیگر از کارکنان سفارت روسیه در برلین    به طرز مرگباری سقوط کرد و در سال ۲۰۱۷ یک وکیل سرشناس در ارتباط با پرونده سرگئی ماگنیتسکی به طور مشکوکی از پنجره ساختمانی در مسکو سقوط کرد.

فشار جمهوری‌خواهان بر دولت بایدن برای کنارگذاشتن دیپلماسی با ایران

بر اساس نامه‌ای که روز پنجشنبه به کاخ سفید ارسال شده، جمهوری‌خواهان کنگره در حال از سرگیری فشارها بر دولت بایدن برای ترک دیپلماسی با ایران در پی حملات پهپادی اخیر به پایگاه نظامیان آمریکایی در سوریه شده‌اند.

چهارشنبه دو هفته پیش بود که رسانه‌ها از شنیده شدن صدای انفجار در پایگاه التنف و وقوع حمله هوایی به محل استقرار نظامیان آمریکایی در سوریه خبر دادند. پس از آن،  «بیل اربن»، سخنگوی سازمان تروریستی «سنت‌کام» در بیانیه‌ای مدعی شد که این پایگاه مورد حمله «عامدانه و هماهنگ» قرار گرفته اما هیچ فرد آمریکایی بر اثر آن کشته یا مجروح نشده‌‌اند.وی تصریح کرد: «بر اساس گزارش‌های اولیه در این حمله هم از هواگردهای بدون سرنشین و هم از آتش غیرمستقیم استفاده شده است.»

البته برخی مقام‌های آمریکایی پس از این حمله، اقدام به اتهام زنی علیه ایران پرداخته و مدعی شدند که نیروهای وابسته به ایران این حملات را انجام داده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری «واشنگتن فری‌بیکن»، ۱۷ عضو جمهوری‌خواه کنگره به رهبری «برایان استیل» نماینده جمهوری‌خواه ایالت ویسکانسین، دولت بایدن را متهم کرده‌اند که حملات خصمانه فزاینده ایران به آمریکا و متحدانش در خاورمیانه را با هدف احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ نادیده می‌گیرد.

در این نامه ذکر شده است: «در زمانی که تنش‌ها در خاورمیانه تشدید می‌یابد این اقدام، پیام خطرناکی به دوستان و دشمنان ما ارسال می‌کند که ما به برداشتن تحریم‌ها و مذاکره با بزرگترین کشور حامی تروریسم می‌پردازیم در حالی که آنها به ما حمله می‌کنند».

در این نامه آمده است: «این حمله یادآور دیگری است که دولت شما با اولویت‌های اشتباهی برای وارد شدن به توافق هسته‌ای ایران تنظیم شده است. اگر ایران تمایل داشته باشد تا با چنین رفتاری در حالی که مذاکرات در حال انجام بوده، رفتار کند، احترامی که آنها برای هر توافقی که حاصل می‌شود زمانی که جوهر آن خشک شود را تصور کنید».

این نمایندگان جمهوری‌خواه در ادامه نامه خود نوشتند: «ما شاهد این هستیم که ایران به نیروهای آمریکایی و متحدان ما در خاورمیانه حمله می‌کند حال آنکه فعالیت‌های هسته‌ای خود را افزایش می‌دهد».

در این نامه آمده است: «این تهدیدات ادامه دارد و دولت شما به تضعیف توانایی ما برای مبارزه با رژیم ایران از طریق برداشتن تحریم‌های آمریکا ادامه می‌دهد».

کشورهای غربی به رهبری آمریکا در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند،‌اتهامی که ایران قویاً آن را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

این اتهامات علیه ایران در حالی مطرح می‌شود که آمریکا دارای بزرگترین و به روزترین زرادخانه هسته‌ای در جهان بوده و صدها کلاهک هسته‌ای را در زرادخانه خود نگهداری می‌کند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

درخواست چین از آمریکا برای انتشار جزئیات حادثه زیردریایی اتمی

اقدام نیروی دریایی آمریکا در اخراج سه فرمانده زیردریایی اتمی حادثه‌دیده این کشور در جنوب شرقی آسیا، بار دیگر واکنش پکن را برانگیخت.

«وانگ ون‌بین» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز (جمعه) گفت پکن منتظر توضیحات دقیق واشنگتن در مورد حادثه زیردریایی اتمی این کشور در دریای جنوبی چین است.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، ون‌بین طی نشست خبری، در این‌باره گفت: «ما مجدداً از ایالات متحده می‌خواهیم تا جزئیات حادثه را روشن کند و همچنین به نگرانی‌ها و ترس‌های کشورهای منطقه پاسخ کامل دهد».

یک ماه پیش بود که که ناوگان اقیانوس آرام ارتش آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که یکی از زیردریایی‌های اتمی این کشور هنگام حرکت در آب‌های بین‌المللی در منطقه اقیانوس هند-آرام، به یک شیء نامعلوم برخورد کرده است.

وی همچنین تاکید کرد: «آمریکا باید از ایجاد مشکلات و اقدام‌های تحریک‌آمیز در هر نقطه‌ای از جهان دست بردارد، و قدرت‌نمایی و اقداماتی که به ضرر حاکمیت و امنیت کشورهای دیگر است را متوقف کند».

ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا امروز فرمانده «کامرون الجیلانی»، فرمانده «پاتریک کاشین»، و رئیس ارشد تکنیسین «کوری راجرز» را به دلیل قصور در حادثه اخیر برای زیردریایی اتمی این کشور در شرق آسیا، برکنار کرد.

پیش از آن، وزارت خارجه چین با بیان اینکه آمریکا به بهانه آزادی کشتیرانی در دریای جنوبی چین ایجاد مشکل کرده است، گفته بود پکن و سایر کشورهای منطقه حق دارند از واشنگتن بخواهند که چرا یک زیردریایی اتمی به این منطقه فرستاده است. 

رایزنی وزیر خارجه عمان و مسئول آمریکایی درباره جنگ یمن

وزیر خارجه عمان و فرستاده آمریکا به یمن درباره راه‌های پایان دادن به جنگ یمن رایزنی کردند.

به گزارش میدل ایست نیوز، «بدر البوسعیدی»، وزیر امور خارجه عمان و «تیم لیندرکینگ»، فرستاده آمریکا به یمن درباره تلاش‌ها برای پایان جنگ در یمن گفت‌وگو و درباره آخرین تحولات و مسائل مرتبط رایزنی کردند.

خبرگزاری رسمی عمان امروز پنج‌شنبه خبرداد البوسعیدی از لیندرکینگ که طی سفری رسمی و برای تداوم تلاش‌ها در جهت پایان دادن به جنگ یمن به عمان رفته، استقبال کرد.

ائتلاف عربی به رهبری عربستان از سال ۲۰۱۵ تاکنون از دولت «منصور هادی عبد ربه» حمایت می‌کند و طی درگیری هایی با گروه‌های یمنی موجب جان باختن، مجروح شدن، آوارگی و خسارت‌های مادی بسیاری شده است.

بنا به اعلام سازمان ملل متحد بیش از ۸۰ درصد از مردم یمن نیازمند کمک‌های بشردوستانه و حفاظت هستند.

توقیف یک کشتی روسی توسط دانمارک

رادیو اروپا، مقامات دولت دانمارک از توقیف یک فروند کشتی تحقیقاتی روسیه، در شمال شبه جزیره «یوتلند» خبر می‌دهند.

سفارت روسیه در کپنهاگ هم با تائید این خبر، اعلام کرد این کشتی متعلق به آکادمی علمی موسسه اقیانوس شناسی «شیروشوف» است و چهار روز پیش (اول نوامبر)، در حال سوخت گیری در بندر «اسکاگن»، توقیف شده است.

گفته می‌شود که این کشتی تحقیقاتی ۶۱ سرنشین داشته و توقیف آن به درخواست یک شرکت کانادایی و به دلیل فعالیت‌های تجاری صورت گرفته که قبلاً از سوی این کشتی انجام می شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول غلامرضا ملابیگی طرح جهش تولید مسکن دزدی دریایی نفت ایران مهاباد روسیه آلمان بایدن امریکا ایران چین عمان یمن دانمارک ربیع الاول غلامرضا ملابیگی طرح جهش تولید مسکن دزدی دریایی نفت ایران مهاباد حادثه زیردریایی اتمی بر دولت بایدن دیپلماسی با ایران وزیر خارجه عمان جمهوری خواهان جزئیات حادثه سفارت روسیه دیپلمات روس گفته می شود بین المللی جنگ یمن هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۹۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران

آمریکا و مکزیک در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرزهای مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روسای جمهور کشورهای آمریکا و مکزیک اعلام کردند در نظر دارند تا درباره مهاجران غیرقانونی در مرزهای مشترک خود سخت گیری بیشتری اعمال کنند.

بر این اساس، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با آندرس مانوئل لوپز رئیس جمهور مکزیک متعهد به مقابله با عبور مهاجران غیرقانونی از این مرزها شدند که در سال های اخیر به رکورد بی سابقه ای رسیده است.

آنها تصریح کردند دولت های دو کشور به زودی گام هایی را برای کاهش عبور مهاجران غیرقانونی از مرزهای مشترک بر می دارند در حالی که به مشکلات اقتصادی و امنیتی پرداختند که باعث مهاجرت افراد می شود.

رهبران دو کشور در بیانیه ای مشترک افزودند: رهبران دو کشور در مدت زمان کوتاهی، به مسئولان امنیت ملی خود دستور دادند تا بلافاصله برای اجرای اقدامات ملموس، به منظور کاهش چشمگیر عبور مهاجران غیرقانونی از مرزها در عین رعایت حقوق بشر، با یکدیگر همکاری کنند.

در همین حال، جو بایدن که برای بار دوم نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری شده، در ماه های اخیر دیدگاه خود نسبت به امنیت مرزها را سختگیرانه تر کرده در حالی که موضوع مهاجران غیرقانونی تبدیل به یکی از اصلی ترین نگرانی های رای دهندگان آمریکایی شده است.

همچنین جمهوری خواهان از جمله دونالد ترامپ نامزد منتخب حزب برای انتخابات 5 نوامبر، منتقد اصلی بایدن، از وی به دلیل برگرداندن بسیاری از محدودیت ها و سیاست های مرزی دوران ترامپ و شکست در مقابله با عبور فزاینده مهاجران غیرقانونی انتقاد کرده اند.

این در حالی است که حدود یک ماه پیش یک دادگاه تجدیدنظر در آمریکا قانون مرزی ایالت تگزاس مبنی بر دستگیری و بازجویی افراد مظنون به عبور غیرقانونی از مرز مکزیک با آمریکا را به حالت تعلیق درآورد.

این قانون که به طور رسمی قانون S.B.4 نامیده می شود، نقطه عطفی در درگیری مرزی بین مقامات تگزاس و دولت بایدن در مورد موضوع مهاجرت و امنیت مرزی است و پیروزی بزرگی برای دولت بایدن محسوب می شود. همچنین براساس این قانون ورود یا ورود دوباره غیرقانونی به تگزاس از یک کشور خارجی، جرم تلقی می شود، و قضات ایالتی این قدرت را پیدا می کنند تا مهاجران غیرقانونی را ملزم به خروج از خاک آمریکا کرده و کسانی را که از خروج از کشور خودداری کنند، به تحمل تا 20 سال زندان محکوم می شوند.

این در حالی است که موضوع مهاجرت و امنیت مرزها در مرز مکزیک با آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 5 نوامبر تبدیل به موضوعی چالش برانگیز در بین جمهوری خواهان شده است. دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان وعده اخراج مهاجران غیرقانونی و بستن مرزهای کشور به روی این دسته از مهاجران در صورت رسیدن به سمت ریاست جمهوری را داده است.

در همین حال چندی پیش مشخص شد، تنش‌ها بین «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا و «گرگ آبوت»، فرماندار ایالت تگزاس همچنان ادامه دارد و آبوت گفت حضور نیروهای گارد مرزی را در مرزهای جنوبی آمریکا تقویت خواهد کرد تا از این ایالت در برابر «هجوم مهاجران» محافظت کند.

چندی قبل قضات دادگاه عالی آمریکا به ماموران گشت مرزی کشور به طور موقت اجازه دادند تا سیم های خاردار در مرز با مکزیک را که برای جلوگیری از عبور مهاجران غیرقانونی کشیده شده، بردارند.

این در حالی است که شکایتی از سوی «کن پکستون» دادستان‌کل جمهوری‌خواه تگزاس به این دادگاه ارسال شده که در آن دادستان دولت را متهم به تخریب غیرقانونی اموال ایالتی کرده است.

اما دولت بایدن طی دادخواستی در دوم ژانویه سال جاری، اعلام کرد هیچ مدرکی دال بر اینکه این سیم ها مانع عبور مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا شده باشد، وجود ندارد و مهاجران غیرقانونی همچنان می توانند از این مسیر وارد کشور شوند.

علاوه بر این دولت در 12 ژانویه نیز در دادخواستی اعلام کرد مقامات ایالت تگزاس موانع جدیدی را در سراسر مرز با مکزیک نصب کرده اند که مانع از انجام وظیفه ماموران گشت مرزی برای ارزیابی و پاسخ دادن به موارد اضطراری می شود.

سیم‌های خاردار مرز مکزیک با آمریکا با هزینه گارد ملی تگزاس و در راستای بخشی از عملیات ستاره تنها (لقب ایالت تگزاس) کشیده شده است که ابتکاری از سوی گرگ ابوت فرماندار جمهوری‌خواه این ایالت بود که در سال 2021 با هدف جلوگیری از عبور غیرقانونی مهاجران از این مرز کشیده شد.

جمهوری خواهان آمریکایی بارها سیاست های دولت بایدن در مورد موضوع مهاجران و عبور مهاجران غیرقانونی از مرز مکزیک را مورد انتقاد قرار داده اند. موضوعی که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر سال جاری شدت گرفته و مخالفان بایدن به دنبال استفاده از این موضوع برای تخریب بایدن هستند.

موضوع مهاجران غیرقانونی در آمریکا و تلاش آنها برای ورود به خاک این کشور از طریق مرزهای مکزیک تبدیل به یکی از موضوعات چالش‌برانگیز و بحرانی جدی برای دولت جو بایدن شده است.

گفتنی است از زمان روی کار آمدن جو بایدن در ژانویه 2021، تا کنون دو بار به‌صورت متوالی رکورد عبور غیرقانونی مهاجران از مرزهای جنوبی آمریکا شکسته شده است. بر اساس آمار گمرک و حفاظت مرزی آمریکا، بیش از 2,000,000 عبور غیرقانونی ورود به ایالات متحده در سال 2022 ثبت شده است.

با وجود این، برخی از ناظران تحلیل‌ها در این راستا را مبالغه‌آمیز توصیف کرده و درگیری‌های میان دولت بایدن و ایالت‌های جمهوری‌خواه را در چارچوب نبرد میان دو حزب بر سر انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 و بودجه تحلیل می‌کنند.

تعلیق قانون دستگیری مهاجران غیرقانونی در مرز مکزیک با آمریکا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • رایزنی «بلینکن» با سران ایروان و باکو درباره روند صلح بین دو کشور
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد