Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@08:25:44 GMT

کشت گیاهان دارویی اقتصاد کشاورزی را متحول می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۹۹۷۹

کشت گیاهان دارویی اقتصاد کشاورزی را متحول می‌کند

ایسنا/لرستان نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی گفت: کشت گیاهان دارویی اقتصاد کشاورزی را متحول می‌کند.

دکتر یحیی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کشت گیاهان دارویی استراتژی‌ بخش کشاورزی بوده و لرستان در این راستا از مزیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

وی با تاکید براینکه در لرستان کشت گیاهان دارویی ارزش افزوده بالایی دارد، اضافه کرد: این نوع کشت منجر به کاهش هزینه‌ها شده و کشاورزی را اقتصادی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی یکی از مسیرهای توسعه لرستان را تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه با این تغییر رویه کشاورزان قطعا شاهد کشاورزی اقتصادی در لرستان خواهیم بود، تصریح کرد: در این راستا قطعا انجام کارهای دانش‌بنیان از سوی مراکز علمی و دانشگاهی جوابگو خواهد بود.

ابراهیمی گفت: جهاد دانشگاهی با ترویج و انجام کارهای دانش‌بنیان در لرستان می‌تواند کشت کشاورزان را به سمت ارتقای سلامت غذایی جامعه سوق دهد.

وی امنیت غذایی جامعه را موضوعی مهم برشمرد و افزود: متاسفانه شاهدیم در بسیاری از کشت‌ها از سموم استفاده می‌شود که این امر می‌تواند وضعیت سلامت جامعه را به مخاطره بیندازد.

نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ضرورت دارد جهاد دانشگاهی لرستان با نگاه علمی و محوریت تامین غذای سالم اولویت خاصی را در نظر بگیرد و به این موضوع ورود جدی داشته باشد.

ابراهیمی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی لرستان با داشتن توان علمی و نیروی انسانی توانمد و متخصص می‌تواند در راستای توسعه لرستان به مزیت‌های اصلی استان نظیر گردشگری، کشاورزی، کشت گیاهان دارویی و حتی توریسم درمانی و ... ورود جدی پیدا کند.

به گزارش ایسنا، کشت و اهلی‌سازی گیاهان دارویی نظیر به‌لیمو، آویشن، نعناع فلفلی، گل گاوزبان، مورد، رازیانه، شمعدانی عطری و... در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی لرستان انجام می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی یحیی ابراهیمی آويشن جهاد دانشگاهی لرستان به لیمو لرستان مجلس شورای اسلامی کشت گیاهان دارویی کشت گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۹۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان از پیش‌بینی برداشت حدود ۶۰۰۰تن کلزا در مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

کامران پیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اعلام اینکه بیش از 90درصد روغن خوراکی  موردنیاز کشور از طریق واردات روغن یا دانه روغنی تأمین می‌شود، اظهار داشت: کشت دانه‌های روغنی برای خودکفایی و کاهش وابستگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

او با بیان اینکه کلزا یکی از محصولات اساسی و استراتژیک برای تأمین روغن است، اضافه کرد: دانۀ کلزا حاوی بیش از 46درصد روغن است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود پروتئین 39درصدی در کنجالۀ کلزا، اعلام کرد: کنجالۀ این محصول درصد پروتئین بیشتری از سویا دارد و می‎‌تواند به‌عنوان  خوراک دام و جایگزین سویا استفاده شود.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

پیرزادی با بیان اینکه کاشت کلزا در تناوب با غلات باعث کاهش آفات و بیماری‌ها  در محصولات زراعی و افزایش محصول می‌شود، تأکید کرد: این محصول در توسعۀ صنعت پرورش زنبورعسل هم اثرگذار است.

او بیان کرد: 3504 هکتار سطح زیر کشت دانۀ روغنی کلزا  در لرستان طی سال زراعی جدید است و میانگین عملکرد این محصول نیز 1.7 تن در هر هکتار است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: کلزا در سلسله، خرم‌آباد، کوهدشت، پلدختر و  دورود نسبت به سایر شهرستان‌های این استان بیشتر کشت و تولید می‌شود.

پیرزادی اعلام کرد: مبارزۀ شیمیایی با علف‌های هرز کلزا در سطح 768 هکتار به‌صورت پیش‌رویش و مبارزه با علف‌های هرز کشیده‌برگ در 3000هکتار از اراضی لرستان انجام شده‌است.

او با اشاره به مبارزه با علف‌های پهن‌برگ کلزا در سطح 290هکتار از مزارع لرستان، اضافه کرد: مبارزۀ شیمیایی با آفات این محصول در سطح 2538هکتار از مزارع این استان انجام شده‌است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان تأکید کرد: بیشتر ارقام گندم کشت‌شده در مزارع این استان به بیماری زنگ زرد حساس است.

پیرزادی هشدار داد: کشاورزان به‌دلیل بارندگی‌های اخیر و وجود شرایط لازم برای گسترش زنگ زرد در صورت مشاهده علائم این بیماری مزارع خود را با مشاورۀ کارشناسان سم‌پاشی کنند.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان