Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان یک روانشناس بالینی گفت: خدمات سلامت روان به یک میزان در دسترس همه افراد جامعه قرار نگرفته است.

ندا هوشیار در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ۱۰ اکتبر، روز جهانی سلامت روان و آغاز هفته سلامت روان است. این روز در سال ۱۹۹۲ توسط سازمان بهداشت جهانی به جهت توجه بیشتر به اختلالات روانی، تأثیرات منفی آن‌ها بر جوامع و پیشگیری از آن‌ها برگزیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: هفته سلامت روان از ۱۸ الی ۲۴ مهرماه با شعار مراقبت سلامت روان برای همه، بیایید آن را به واقعیت تبدیل کنیم کار خود را آغاز کرده است.

این روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: دسترسی سریع و آسان به خدمات روانشناختی برای همه افراد یکی از شاخص‌های مهم در دسترسی عادلانه به این خدمات است و سیاستمداران و دولت‌مردان در تحقق این مهم نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

هوشیار اضافه کرد: پژوهش‌ها نشان می‌دهد خدمات سلامت روان به یک میزان در دسترس همه افراد جامعه قرار نگرفته و اقشار آسیب‌پذیر مثل طبقات پایین اجتماعی و اقتصادی اغلب از این خدمات محروم هستند یا به‌دشواری به آن‌ها دسترسی پیدا می‌کنند.

وی بیان کرد: این در حالی است که برخی اختلالات و مشکلات سلامت روانی در این قشر، بیش از سایر اقشار مشاهده می‌شود.

عضو سازمان نظام روانشناسی ادامه داد: تدوین و اجرای سیاست‌های متناسب با گسترش بیشتر خدمات روانشناختی، بیمه کردن خدمات مشاوره‌ای توسط دولت و تقویت و اجرای خدمات سلامت روان در بخش دولتی و همچنین در مناطق محروم از جمله راهکارهای مؤثر در جهت نیل به عدالت درمانی هستند.

هوشیار اظهار کرد: شاید اولین و مهم‌ترین تأثیری که تحریم‌ها بر سلامت روان مردم ایران داشتند رواج ناامیدی و کاهش امید به آینده در اقشار مردم بود.

وی تصریح کرد: جدا از فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم این مسئله که تحریم‌ها تا کی قرار هست ادامه داشته باشند و هرازگاهی هم با خبر تشدید تحریم‌ها مواجه می‌شویم بار روانی منفی زیادی برای هم‌میهنان به همراه دارد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: خدمات سلامت روان جدای از اینکه یک خدمت حرفه‌ای و تخصصی هست، یک ارتباط انسانی را هم شامل می‌شود.

هوشیار اضافه کرد: در بسیاری از مکاتب روانشناسی بر اهمیت برقراری یک رابطه حرفه‌ای و اصولی تأکید بسیاری می‌شود و حتی آن را دارای خواص درمانی می‌دانند. رابطه حرفه‌ای که بستر اصلی دریافت خدمات سلامت روان است.

وی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین علت عدم مراجعه افراد به روانپزشک و روانشناس ترس از انگ خوردن در جامعه است، برچسب زدن فرد بیمار را از دیگران جدا می‌کند و تأثیر بدی بر حوزه‌های مختلف زندگی فرد دارد.

عضو سازمان نظام روانشناسی ادامه داد: انگ ناشی از بیماری‌های روانی در افراد برچسب خورده باعث تبعیض، انزوای اجتماعی، کاهش کیفیت زندگی، بروز رفتارهای خشونت‌آمیز، گرایش به مصرف مواد در این افراد، عدم مصرف دارو و خشونت در خانواده می‌شود.

هوشیار اظهار کرد: با وجود افزایش اطلاعات و فرهنگ‌سازی‌هایی که در سال‌های اخیر صورت گرفته، همچنان خیلی از افراد داشتن مشکلات روحی را مساوی با ضعف، ننگ و عار در نظر می‌گیرند و فردی که برچسب بیماری روانی را دریافت کند همواره نگران طرد شدن خود از سمت خانواده و جامعه خواهد بود.

وی تصریح کرد: حتی خیلی از بیماران به دلیل ترس ناشی از این انگ از خدمات سلامت روان استفاده نمی‌کنند، این بیماران یا هرگز به دنبال درمان نمی‌روند و یا درمان ناقصی دارند.

این روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: توسعه اقتصادی و اجتماعی علاوه بر اینکه رونق و رفاه اقتصادی را به همراه دارد، دسترسی به خدمات درمانی و روان‌شناختی را هم آسان‌تر می‌سازد.

هوشیار اضافه کرد: در دسترس نبودن خدمات سلامت روان در برخی مناطق (مثلاً روستاها) و عدم تمکن مالی در اقشار کم‌درآمد مانع مراجعه و دریافت خدمات سلامتی است.

وی بیان کرد: سلامت روان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است به همان اندازه که داشتن سلامت جسمی لازمه یک زندگی شاد و با آرامش هست، وجود سلامت روان نیز به همان اندازه و حتی بیشتر از آن اهمیت دارد. علاوه بر آن داشتن سواد سلامت روان و ارتقای آن کمک می‌کند در صورت بروز مشکلات روحی، مردم بدانند چه خدماتی را از کجا و به چه صورت دریافت کنند.

عضو سازمان نظام روانشناسی ادامه داد: توانمندسازی، آموزش و اشتغال افراد دارای معلولیت یک دغدغه در سطح جهانی بوده است.

هوشیار اظهار کرد: کشورهای پیشرفته با تدوین برنامه‌های جامعی تا حد زیادی به این اهداف دست یافته‌اند اما در کشور ما به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم، همچنان در این حوزه دارای ضعف و خلأ هستیم. امید که با برنامه‌ریزی‌های دقیق و راهگشای مسئولین به این امر دست یابیم.

وی تصریح کرد: سلامت روان یکی از مهم‌ترین جنبه‌های سلامت همگانی است که در قرن حاضر تأکید بر آن بیش‌تر شده است. سلامت روان یک فاکتور تزئینی و لوکس نیست، بلکه یک حق همگانی است. بیایید برای رسیدن به این حق طبیعی تلاش کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها سازمان بهداشت جهانی سازمان نظام روانشناسی ایسنا ایران روز جهانی سلامت روان بروجرد خدمات سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۰۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت نیوز،‌ ناخن جویدن یک عادت بیمارگونه در نظر گرفته می شود که با ناخن جویدن تکراری و به ظاهر کنترل نشده مشخص می شود.

در کنار سایر رفتارهای تکراری متمرکز بر بدن، جویدن ناخن در DSM-IV تحت عنوان «سایر اختلالات وسواسی اجباری» طبقه‌بندی می‌شود و مطالعات نشان می‌دهد که اونیکوفاژی با چندین اختلال روانپزشکی مرتبط است، از جمله:

اختلال کمبود توجه بیش فعالی: با تکانشگری و بیش فعالی و همچنین مشکل در توجه مشخص می شود.
اختلال نافرمانی مخالف: با سرپیچی و نافرمانی نسبت به افرادی که در موقعیت های قدرت هستند مشخص می شود.
اختلال اضطراب جدایی: با اضطراب بیش از حد در هنگام جدا شدن از افراد یا حیوانات خاص مشخص می شود.
سندرم تورت: با حرکات و صداهای غیر ارادی مشخص می شود.

رفتارهای مرتبط شامل کندن مزمن پوست، کشیدن مو، گاز گرفتن گونه و دندان قروچه است.

علائم اختلال جویدن ناخن چیست؟
اونیکوفاژی ممکن است علائم زیر را داشته باشد:

احساس تنش قبل از گاز گرفتن (که می تواند به صورت اضطراب، ناراحتی، هیجان و غیره ظاهر شود)
احساس هایی مانند خارش، سوزن سوزن شدن یا درد
احساس لذت و آرامش بعد از گاز گرفتن و کندن ناخن
احساس گناه یا شرم از جویدن ناخن
آسیب به بافت های اطراف انگشتان و کوتیکول ها
آسیب به دهان یا مشکلات دندانی
در حالی که جویدن ناخن در کودکان شایع‌تر است، اونیکوفاژی می‌تواند در نوجوانان و حتی بزرگسالان رخ دهد که ممکن است این عادت را به عنوان یک تیک عصبی داشته باشند.

اگر می‌خواهید آلزایمر نگیرید، این ۴ ادویه خانگی را مصرف کنید

چه چیزی باعث اونیکوفاژی می شود؟
در حالی که علت دقیق ناخن جویدن هنوز موضوع بحث علمی است و شناخته شده نیست، مطالعات نشان داده اند که ناخن جویدن ممکن است توسط عوامل زیر ایجاد شود:

کمال گرایی
کسالت
فشار
تنهایی
بلوغ
اکثر محققان بر این باورند که افرادی که رفتارهای تکراری مانند ناخن جویدن دارند، کمال گرا هستند. آنها ممکن است نتوانند یک کار را با سرعت متوسط به پایان برسانند و زمانی که به اهداف خود نمی رسند مستعد ناامیدی، بی حوصلگی و نارضایتی می شوند.

افرادی که ناخن های خود را می جوند معمولاً این عادت را از روی کسالت یا به عنوان واکنشی به یک موقعیت استرس زا انجام می دهند، اما این رفتار می تواند ناخودآگاه شود و در طول فعالیت های معمول مانند تماشای تلویزیون یا مطالعه روی آنها تأثیر بگذارد.

به طور معمول، ناخن جویدن در دوران نوجوانی و زمانی که نوجوان تجربیات و احساسات جدیدی را تجربه می کند، ایجاد می شود. دانشمندان معتقدند که اکثر مردم در نهایت از آن عبور می کنند.

گزینه های درمانی اونیکوفاژی چیست؟
اونیکوفاژی می تواند باعث اضطراب، استرس عاطفی و مشکلات جسمی شود. درمان آن نیز بستگی به شدت بیماری دارد. به عنوان مثال، اونیکوفاژی خفیف نیازی به درمان ندارد زیرا کودکان اغلب این عادت را ترک می کنند. نکاتی برای جلوگیری از جویدن ناخن عبارتند از:

اجتناب از تحریک بیش از حد که ممکن است محرک جویدن ناخن باشد.
مشغول نگه داشتن دهان و دست ها (مانند جویدن آدامس)
مدیریت استرس و اضطراب (مانند ورزش)
کوتاه نگه داشتن ناخن ها، مانیکور کردن یا پوشاندن آنها برای کاهش وسوسه جویدن
استفاده از ترکیبات تلخ مزه روی ناخن برای جلوگیری از جویدن ناخن (بیشتر پزشکان این روش را توصیه نمی کنند)
در برخی موارد رفتار درمانی ممکن است برای رسیدگی به هر گونه مشکل زمینه ای سلامت روان یا اختلالات روانی مورد نیاز باشد.

کد خبر 848261 برچسب‌ها سلامت بهداشت روانی خبر مهم

دیگر خبرها

  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم برخوردار در زاهدان
  • مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران «برتر کشوری» شد
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • اولین کتابخانه ملی دیجیتال جهان در فنلاند راه‌اندازی شد
  • اولین کتابخانه دیجیتال ملی جهان در فنلاند راه‌اندازی شد
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز