Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، حیدر محمدی مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران ضمن تایید افزایش قیمت دارو طی روزهای اخیر گفت: ساخت دارو هزینه هایی دارد که متاثر از شرایط جامعه است. اگرچه قیمت گذاری دارو تحت کنترل بوده و در کمیسیونی قانونی انجام می شود و اجازه نمی دهیم خارج از ضوابط افزایش یابد؛ اما دارو هم تحت تاثیر تورم است و حداقل قیمت‌هایی با ارائه مستندات از طرف شرکت های داروسازی تایید می‌شود هرچند که در دوره کرونا افزایش قیمت دارو به صورت انقباضی صورت گرفته تا در این حوزه فشار کمتری به مردم وارد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
بودجه ارز دولتی دارو در سال جاری به 2 میلیارد دلار کاهش یافته است

وی با اشاره به اینکه نیمایی شدن ارز برای تامین دارو بر روی قیمت برخی داروها تاثیر گذاشته است اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در خصوص داروهای غیر ضروری وجود دارد بحث نیمایی شدن ارز است. چندسالی است که دارو با ارز دولتی تامین می‌شود. تعرفه ارز آزاد حدود 6 برابر نرزخ ارز دولتی 4200 تومانی است. منابع ارز دولتی به صادرات و درآمدهای نفتی و غیرنفتی دولت بستگی دارد که عدد آن توسط سازمان برنامه و بودجه تعیین می‌شود. تا سال 97 این عدد صعودی بود و به 4 میلیون و 200 دلار رسید و پس از آن سیر نزولی پیدا کرد و امسال این عدد به 2 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است که ممکن است افزایش یابد و طبیعی است که با کاهش ارز دولتی برای تامین دارو در این شرایط باید از ارز با تعرفه آزاد استفاده کرد.
 
قیمت دارو به صورت میانگین 20 تا 30 درصد افزایش داشته است

مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تاکید کرد: در این شرایط یارانه ارز دولتی برخی داروها حذف شده است اگرچه ممکن است یارانه بیمه ها افزایش هم یابد. ارز حمایتی از روی داروهایی که تولید داخلی هستند و حتی برخی داروها که مشابه داخلی ندارند، برداشته نشده است مگر داروهای وارداتی که مشابه داخلی دارند و داروهای غیر‌ضروری و بدون نسخه(OTC) و مکمل‌های دارویی .
وی افزود: قیمت داروهایی که ارز دولتی می گیرند حداکثر حدود 40 تا 50 درصد بالا رفته اما به صورت میانگین قیمت این داروها حدود 20 تا 30 درصد افزایش یافته است. خوشبختانه صنعت داروسازی کشور ما خودکفا است و 99 درصد نیاز داروی بازار توسط تولیدکنندگان داخلی در اختیار بیماران قرار می گیرد.
 
مدیر کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تاکید کرد: ارز 4200 تومانی دارو حذف نشده و قیمت گذاری دارو در کشور امری کاملا مدیریت شده است. در صورتیکه بواسطه محدودیت منابع ارزی مجبور شویم به سمت ارز نیمایی برویم؛ باید مدیریت دقیق‌تری داشته باشیم. در آن زمان دولت باید یارانه ای که به ارز می‌دهد را به سازمان‌های بیمه گر دهد.
 
اطلاعات دارویی در سامانه تی تک موجود است

محمدی در پاسخ به اینکه چرا روی بسته برخی داروها قیمت نوشته نشده است؟ گفت: برخی شرکت های دارویی جعبه دارو را برای مدت طولانی به عنوان مثال برای 6 ماه یا حتی 5 سال تولید می‌کردند. چون هرچه تیراژ تولید جعبه بیشتر باشد قیمت آن پایین تر و به صرفه تر است. برخی مواقع با افزایش قیمت دارو سوء تفاهمی برای بیماران پیش می‌آمد که دارو به قیمتی بیشتر از قیمت مصوب در اختیار آنها قرار گرفته در حالیکه اینطور نبوده است.

وی افزود: از تولیدکنندگان درخواست کرده ایم تا جاییکه می توانند قیمت دارو را روی جعبه قید کنند. اما از زمانیکه قیمت گذاری داروها الکترونیکی شده ، قیمت تمامی داروها در سامانه تی تک وجود دارد. هموطنان با مراجعه به این سامانه و اپلیکیشن آن می توانند علاوه بر قیمت دارو از اصالت دارو هم مطمئن شوند و اگر مغایر بود در همان صفحه می توانند گزارش گرانفروشی را در سامانه وارد نمایند.

 وی در پاسخ به اینکه آیا واکسن سینوفارم توسط شرکت برکت وارد شده یا خیر؟ گفت: در دوره‌های مختلف با توجه به سیاستگذاری‌های کشوری مجوز برای واردات واکسن صادر می‌شد.  در حال حاضر واردات واکسن نداریم مگر تعهدات قبلی که به سرانجام رسیده باشد.

محمدی در خصوص شایعات فضای مجازی مبنی بر اینکه شرکت برکت واکسن سینوفارم را وارد کرده و به اسم برکت توزیع می کند، خاطرنشان کرد: برکت یک گروه دارویی بزرگ است و سالهاست که زیر نظر ستاد اجرایی فرمان امام (ره) فعالیت می‌کند و صنایع فراوانی را در مجموعه خود دارد . یکی از آنها صنعت دارو است  که در این صنعت شرکت‌های بزرگی دارد که یکی از آنها شرکت دارویی شفافارمر است و واکسن برکت را تولید می‌کند. تولیدات واکسن این شرکت از خردادماه آغاز شده و تا به امروز به 4 میلیون دُز در ماه رسیده است. آنچه ادعا شده مبنی بر اینکه واکسن برکت، وارداتی است را به شدت تکذیب می‌کنم. 

وی افزود: گروه دارویی برکت شرکت بازرگانی هم دارد که ربطی به بخش تولید داروی آن ندارد. این شرکت درخواست واردات واکسن داشت . برای 72 شرکت معرفی نامه صادر شد که این شرکت یکی از آنها است.  آنچه در رسانه ها منتشر شده همین معرفی نامه است. از بین این شرکت ها 4 شرکت موفق شدند واکسن وارد کنند که یکی از آنها شرکت سلامت الکترونیک برکت است که تعدادی واکسن سینوفارم به کشور وارد کرد که سهم کوچکی از واکسن های وارداتی را در بر می‌گیرد .این واردات هیچ ارتباطی با گروه شفافارمر که تولیدکننده واکسن برکت است، ندارد. تولیدات واکسن برکت همچنان ادامه دارد و با افزایش بیو‌راکتورهای شرکت به 10 میلیون دُز در ماه خواهد رسید.

تولیدات داخلی و واکسن های انبار شده، واردات واکسن را متوقف کرده است

محمدی در پاسخ به اینکه چرا واردات واکسن توسط هلال احمر متوقف شده ؟ گفت: اگر کشور نیاز به واردات داشته باشد هلال احمر هم می‌تواند واکسن وارد کند اما با توجه به نیازهای داخلی و تولیدات 5 شرکت داخلی و 60 میلیون دُز ذخیره واکسن‌هایی که در انبار وجود دارد نیازی به واردات واکسن نیست و هر زمان که نیاز داشتیم اعلام می‌کنیم تا شرکت‌هایی که درخواست واردات واکسن دارند، وارد عمل شوند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دارو واردات قیمت سلامت واردات واکسن برخی داروها یکی از آنها واکسن برکت ارز دولتی قیمت دارو تحت کنترل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۰۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی

ایسنا/لرستان مدیرکل دامپزشکی لرستان از تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی خبر داد.

مصطفی زبردست امروز (۱۶ اردیبهشت ماه) گفت: در راستای رفع مشکلات تأمین دارو و واکسن دامداران و مرغداران استان این اداره کل با همکاری نظام دامپزشکی مبادرت به صدور مجوز فعالیت مراکز درمانی و توزیعی دارو و واکسن کرده است. در همین راستا ۱۰۳ داروخانه دامپزشکی، ۸۰ درمانگاه دامپزشکی، چهار آزمایشگاه دامپزشکی و ۱۲ شرکت پخش و توزیع واکسن و دارو و دو کارخانه داروسازی دامپزشکی در لرستان فعال بودند و به مشتریان خدمات ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: با توجه به گستردگی جمعیت دامی روستایی و عشایری استان و افزایش واحدهای دامپروری صنعتی این اداره کل در راستای تامین دارو و واکسن‌های دامی مورد نیاز در استان اقدام به صدور مجوزهای فعالیت برای متقاضیان واجد شرایط فعالیت در حرفه دامپزشکی کرده است.

او اولویت صدور مجوز مراکز دارویی و درمانی را مناطق و بخش‌های استان ارزیابی کرد و هدف از این اقدام را در دسترس بودن خدمات دامپزشکی برای استفاده بهره‌برداران دانست.

وی افزود: با اقدامات انجام‌شده، کمبود دارو و واکسن دامی در استان لرستان وجود ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • کمبود دارو و واکسن دامی در لرستان نداریم
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • افزایش ۲۵ درصدی شرکت کنندگان آزمون تخصصی حفظ قرآن