Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@10:33:58 GMT

افزایش کلاژن پوست با این چهار ماده غذایی

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۰۱۳۳۲

افزایش کلاژن پوست با این چهار ماده غذایی

آفتاب‌‌نیوز :

به عنوان فراوان‌ترین پروتئین موجود در بدن شناخته می‌شود که در ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، دستگاه گوارش، پوست، رگ‌های خونی و تاندون‌ها یافت می شود. در واقع سلول‌های مختلف، به‌ویژه سلول‌های بافت همبند، روزانه کلاژن تولید می‌کنند.

همانطور که مکمل‌ها و انتخاب‌های درست غذایی باعث افزایش تولید کلاژن می‌شوند، موارد خاصی نیز وجود دارد که می‌تواند منجر به کاهش کلاژن‌سازی در بدن شود؛ عادات ناسالم و سبک زندگی نادرست، مانند سیگار کشیدن، رژیم‌های غذایی با قند بالا و قرارگرفتن بیش از حد در معرض آفتاب روند کلان‌سازی را با اختلال مواجه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر می خواهید کلاژن را به‌طور طبیعی در بدن خود افزایش دهید، در این مطلب چند غذای محرک تولید کلاژن به شما معرفی شده که می‌توانید آن‌ها در رژیم غذایی خود بگنجانید.

1.سیر

این ماده غذایی حاوی تائورین و لیپوئیک اسید است که هر دو در بازسازی کلاژن مؤثرند. سیر منبع غنی گوگرد است (گوگرد یک ماده معدنی در بدن است و در تولید کلاژن نقش مهمی دارد).

2.قارچ

قارچ حاوی موادی مانند زینک، ویتامین B، پتاسیم، منیزیم و فیبر است که همه این مواد به تولید کلاژن کمک می‌کنند. زینک و مس، هر دو از مواد معدنی هستند که باعث تقویت عملکرد آنتی‌اکسیدان‌ها می‌شوند که این فرآیند در افزایش تولید کلاژن اثرگذار است.

3.فلفل دلمه‌ای

زینک، ویتامین C و خاصیت ضدالتهابی این فلفل‌ها تأثیر بسزایی در تولید کلاژن دارد. همه این مواد مغذی با آثار منفی پیری زودرس پوست مبارزه می‌کنند. گنجاندن فلفل دلمه‌ای در رژیم غذایی بسیار مفید است و با قابل ترکیب خوشمزه‌ای را با انواع غذاها می‌سازد.

4.بادام هندی

بادام هندی منبع خوبی از زینک و مس است که هر دو باعث تولید کلاژن در بدن می‌شوند. علاوه بر این، بادام هندی پر از چربی و پروتئین سالم است و گزینه مناسبی برای کسانی است که قصد لاغر شدن دارند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کلاژن پوست پوست و مو سلامت تولید کلاژن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۱۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند

به گزارش خبرآنلاین، اگزما نوعی بیماری پوستی است که به دلایل مختلف ایجاد می‌شود و خارش، قرمزی، تورم و پوسته‌پوسته شدن لایه خارجی پوست را به دنبال دارد. این بیماری مزمن پوستی که به نام درماتیت آتوپیک نیز شناخته می‌شود، در کشورهای صنعتی از هر پنج کودک یک نفر را مبتلا می‌کند.

سلامت نیوز در خبری نوشت: عواملی مانند رژیم غذایی سرشار از مواد فرآوری‌شده و قرار گرفتن در معرض مواد شوینده و مواد شیمیایی خاص خطر ابتلا به اگزما را افزایش می‌دهند. زندگی در کنار کارخانه‌ها، جاده‌های اصلی، یا آتش‌سوزی‌های جنگلی نیز از عواملی‌اند که احتمال ابتلا به این بیماری را بالا می‌برند. در محیط خانه هم قرار گرفتن در معرض رنگ‌، مواد پلاستیکی، دود سیگار یا پارچه‌های مصنوعی مانند اسپندکس (نوعی فیبر مصنوعی)، نایلون و پلی‌استر می‌تواند ابتلا به این عارضه را به دنبال داشته باشد.

محققان بیشتر به نقش ژنتیک در این بیماری پرداخته‌اند، اما برای پیش‌بینی ابتلای کودک به اگزما ژن‌ها بهترین گزینه نیستند، بلکه محیطی که کودک چند سال اول زندگی‌ را آنجا سپری می‌کند، بسیار حائز اهمیت است.

محققان در آمریکا برای اینکه پی‌ ببرند چه تغییرات محیطی موجب اگزما می‌شود، به سراغ نقاطی از این کشور رفتند که میزان اگزما آنجا بسیار بالاتر از میانگین ملی بود. سپس داده‌های پایگاه‌های اطلاعاتی سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده را بررسی کردند تا ببینند کدام مواد شیمیایی در آن مناطق رایج‌ترند.

در بروز اگزما، در کنار بیماری‌های آلرژیکی که معمولا همراه آن ایجاد می‌شود (حساسیت به کره بادام‌زمینی و آسم) دو دسته مواد شیمیایی بسیار موثرند: دی ایزوسیانات‌ها و زایلین.

دی ‌ایزوسینات‌ها اولین بار سال ۱۹۷۰ در ایالات متحده برای تولید اسپندکس (نوعی فیبر مصنووعی)، فوم غیرلاتکس، رنگ و پلی اورتان (پلی‌میر) ساخته شدند. تولید زایلین هم در همان زمان همراه با افزایش تولید پلی‌استر و سایر موارد افزایش یافت.

بخش فعال شیمیایی دی ایزوسیانات‌ها و مولکول‌های زایلن در دود سیگار و آتش‌سوزی‌های جنگلی هم یافت می‌شود. پس از سال ۱۹۷۵، زمانی که تمام خودروهای جدید به فناوری جدیدی مجهز شدند که دود خروجی از اگزوز را به مواد شیمیایی کمتر سمی تبدیل می‌کرد، ایزوسیانات و زایلن به دود اگزوز خودروها نیز راه یافتند.

طبق تحقیقات، قرار گرفتن موش‌ها در معرض ایزوسیانات‌ها و زایلن می‌تواند مستقیم به افزایش فعالیت گیرنده‌های دخیل در خارش، درد و احساس دما، منجر و باعث اگزما، خارش و التهاب شود. این گیرنده‌ها در موش‌هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند فعال‌تر بود.

بدن انسان با میلیون‌ها میکرواورگانیسمی که روی پوست زندگی می‌کنند، پوشیده شده است که به آن میکروبیوم پوست می‌گویند. این میکروارگانیسم‌ها انواع خاصی از چربی (لیپید) یا روغن‌ها را تولید کنند که پوست را در محیطی پوشیده نگه می‌دارد و مانع ورود آلودگی به آن می‌شوند. سرامیدها از خانواده لیپیدها نقش محافظتی مهمی در پوست دارند.

مقدار سرامیدها و ترکیبات مربوط به آن روی پوست کودک در چند هفته اول زندگی می‌تواند یک پیش‌بینی‌کننده ثابت و قابل‌توجه باشد که نشان می‌دهد آیا او دچار اگزما خواهد شد یا خیر. هرچه میزان سرامیدها روی پوست کمتر باشد، احتمال ابتلا به اگزما بیشتر می‌شود.

محققان باکتری‌های مفید پوست را که مستقیم سرامید می‌سازند، در معرض ایزوسیانات‌ها یا زایلن قرار دادند و متوجه شدند که این باکتری‌ها دیگر سرامید نمی‌سازند و در عوض اسیدآمینه‌هایی مانند لیزین تولید می‌کنند که به باکتری‌ها در برابر مضرات سموم کمک می‌کند، اما برای حفظ سلامتی سرامیدها مزایایی ندارد.

محققان سپس ملحفه‌های تولیدشده از ایزوسیانات یا زایلن و تاثیر آن‌ها را بر باکتری‌های پوست بررسی کردند و دریافتند که باکتری‌های مضر روی نایلون، اسپندکس و پلی‌استر تکثیر می‌شوند اما روی پنبه یا بامبو نمی‌توانند زنده بمانند. باکتری‌هایی که به حفظ سلامتی پوست کمک می‌کنند، می‌توانند روی هر پارچه‌ای زندگی کنند اما درست مانند آلودگی هوا، میزان چربی‌های مفید آن‌ها در مقایسه با رشدشان روی پارچه‌های پنبه‌ای، نصف می‌شود.

برای افزایش تعادل میکروبیوم (باکتری مفید) پوست باید از محصولاتی که مانع رشد باکتری‌های سالم پوست می‌شوند، اجتناب کرد. برخی محصولات خاص مراقبت از پوست، شوینده‌ها و پاک‌کننده‌ها از جمله این مواردند. برای کودکان زیر چهار سال، به‌خصوص اجتناب از دود سیگار، پارچه‌های مصنوعی، فوم‌های غیرلاتکس، پلی یورتان‌ها و برخی رنگ‌ها توصیه می‌شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903120

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات غذایی منجمد
  • قیمت محصولات غذایی منجمد، گوشت بوقلمون و قارچ اعلام شد
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • ۱۰ ماده غذایی که به شما در سفر به سوی کاهش وزن کمک می‌کنند
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند