Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز در "محک" با اشاره به گذشت چهار سال از راه‌اندازی این مرکز، گفت: در حال حاضر بیش از ۹ هزار نمونه در این مرکز به ثبت رسیده که بیش از ۵۴۵ نمونه اهدا شده با بیماران نیازمند پیوند در سراسر کشور و حتی در سایر کشورها، منطبق شده است.

به گزارش ایسنا، پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز یکی از مهم‌ترین راه‌های درمان مبتلایان به بیماری‌های خونی و کودکان مبتلا به سرطان به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روش پیدا کردن نمونه سازگار با فرد بیمار بسیار سخت است؛ چرا که در بهترین شرایط تنها ۲۵ درصد افراد می‌توانند از والدین یا خویشاوندان نزدیک خود، سلول‌های بنیادی دریافت کنند. همین موضوع باعث می‌شود تا مراکز پذیره‌نویسی به دریافت نمونه از مراکز خارج از کشور روی آورند.

این موضوع علاوه بر هزینه‌های بالا، ریسک عدم قطعیت در تطابق‌ نمونه‌ها را به دنبال دارد. بنابراین محک در مرداد ماه ۱۳۹۶ مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز را راه‌اندازی کرد. این مرکز اولین مرکز پذیره‌نویسی غیردولتی در ایران و در حال حاضر سومین مرکز بین‌المللی پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز کشور است.

بنابر اعلام روابط عمومی محک، دکتر منصوره حقیقی - رئیس این مرکز در خصوص فعالیت مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک از زمان راه‌اندازی تا کنون، می‌گوید: پیوند سلول‌های بنیادی‌خون‌ساز (سلول‌های پیش‌ساز خونی که می‌توانند به سلول‌های بالغ خون تبدیل شوند) یکی از راه‌هایی است که برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله بیماری سرطان به کار می‌رود. در این روند درمانی نوع ژن‌های سازگاری بافتی که در اصطلاح HLA نامیده می‌شود، برای فرد داوطلب مشخص شده و اطلاعات آن در بانک HLA مرکز پذیره‌نویسی ذخیره می‌شود. زمانی که یک فرد بیمار نیاز به پیوند مغز استخوان پیدا می‌کند، سازگاری ژن‌های ثبت شده موجود در این مرکز با بیمار نیازمند پیوند مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت انطباق، انتقال سلول‌های بنیادی خون‌ساز از فرد اهداکننده به بیمار، طی مراحلی که امروزه با روش‌های کمتر تهاجمی انجام می‌شود، صورت خواهد گرفت.

وی می‌افزاید: امروز می‌توانیم اطلاع‌رسانی کنیم که پس از گذشت ۴ سال از راه‌اندازی مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک بیش از ۹ هزار نمونه در آن به ثبت رسیده که بیش از ۵۴۵ نمونه اهدا شده با بیماران نیازمند پیوند در سراسر کشور و حتی در سایر کشورها، منطبق شده است. بنابراین می‌توان گفت محک در حال حاضر جزو فعال‌ترین واحدهای متصل به شبکه ملی پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز محسوب می‌شود و سومین بانک بزرگ HLA کشور است.

حقیقی در پاسخ به سؤالی در خصوص تأثیر شرایط کرونا بر فعالیت این مرکز می‌گوید: محک جزو مراکزی بود که از طریق بزاق دهان نمونه دریافت می‌کرد اما با شیوع ویروس کرونا دریافت نمونه خون در دستور کار قرار گرفت؛ چرا که خطر انتقال ویروس کرونا از طریق بزاق بسیار زیاد است و این کار ممکن است سلامتی اهداکنندگان و کارکنان مرکز را به خطر اندازد.

وی می افزاید: همچنین پیش از شیوع ویروس کرونا مراجعه حضوری به مرکز پذیره‌نویسی محک به منظور اهدای نمونه اولیه و ثبت اطلاعات اشخاص ضروری بود اما این روزها محک به محل اعلام شده از سوی داوطلبان اهداکننده برای دریافت نمونه مراجعه می‌کند. داوطلبان اهداکننده می‌توانند با همکاران‌مان در مرکز پذیره‌نویسی محک تماس گرفته و درخواست نوبت کنند. در این صورت ما با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به محل مورد نظرشان برای دریافت نمونه خون مراجعه خواهیم کرد. با این اوصاف باید بگوییم در دوران کرونا فعالیت این مرکز متوقف نشد اما تا حدودی در اوایل شیوع این بیماری به دلیل شرایط، میزان ثبت نمونه کاهش یافت. به همین دلیل با تمهیدات اندیشیده شده، اهداکنندگان می‌توانند بدون ترس از ابتلا به بیماری، اطلاعات ژنتیکی خود را در بانک HLA محک ثبت کنند.

رئیس مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز محک در پاسخ به سؤالی درخصوص امکان اهدای نمونه سلول بنیادی خون‌ساز توسط افراد منطبق شده با بیماران در سایر شهرها می‌گوید: داوطلبان در هر کجای ایران که باشند با مراجعه به مراکز انتقال خون استان محل سکونت‌شان می‌توانند برای انجام مراحل بررسی‌های اولیه جهت اهدای سلول‌های بنیادی خون‌ساز اقدام کنند.

او در پایان با قدردانی از تمامی افراد حقیقی و حقوقی که در مسیر راه‌اندازی و فعالیت این مرکز با محک همراهی داشتند می‌افزاید: اهداکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز از زمان تأسیس مرکز پذیره‌نویسی محک، با ثبت نمونه HLA و مبادرت به تأمین نیازهای مالی برای ثبت این نمونه‌ها و عمل به مسئولیت اجتماعی‌شان، همراهی خود را با کودکان مبتلا به سرطان و بیماران نیازمند به پیوند نشان داده‌اند. امیدواریم با ادامه این حمایت‌ها دیگر هیچ کودک مبتلا به سرطان و هیچ بیمار نیازمند به پیوند سلول‌های بنیادی خون‌سازی در ایران و جهان، در انتظار پیوند باقی نماند و بتواند با دغدغه کمتری درمان خود را ادامه دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلول بنيادي موسسه محک مرکز پذیره نویسی سلول های بنیادی خون ساز پیوند سلول های بنیادی خون ساز دریافت نمونه راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۲۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص ظرف های ضد سرطانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ مس یک ماده معدنی کمیاب و ضروری برای بقا و زنده ماندن است. مس در همه بافت‌های بدن یافت می‌شود و در ساختن گلبول‌های قرمزخون و حفظ و نگهداری سلول‌های عصب و سیستم ایمنی نقش دارد. خواص مس برای بدن، می‌تواند به تشکیل کلاژن و جذب یون کمک می‌کند و در تولید انرژی نقش دارد. مس بیشتر در کبد، مغز، قلب و کلیه‌ها و عضله اسکلتی یافت می‌شود. مصرف کم و زیاد مس می‌تواند بر کارکرد مغز تاثیر بگذارد. کمبود مس با بیماری‌های آلزایمر، ویلسون و منکز (Menkes) ارتباط دارد. کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد، اما می‌تواند منجر به بیماری قلبی-عروقی و دیگر مشکلات شود.


خواص مس برای بدن
مس برای طیف زیادی از کارکرد‌های اعضای بدن ضروری است
کمبود مس بندرت اتفاق می‌افتد بجز در شرایط خاص مثل بیماری منکز (Menkes)
مصرف مکمل‌های مس معمولا ضرورتی ندارد و ممکن است منجر به بهم ریختن تعادل شود.
بهم ریختن تعادل مس با بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
به افراد توصیه می‌شود که قبل از مصرف مکمل مس باید با پزشک مشورت کنند.


مزیت‌های مس برای سلامتی
مس یک ماده مفید و ارزشمند است که در موادغذایی یافت می‌شود. مس یک ماده مغذی ضروری برای بدن است. مس به همراه آهن به بدن کمک می‌کند تا گلبول‌های قرمزخون را بسازند و به سالم نگهداشتن استخوان ها، عروق خون، اعصاب و سیستم ایمنی و همچنین به جذب آهن کمک می‌کند. کافی بودن مس در رژیم غذایی می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق و استئوپورز (پوکی استخوان) کمک کند.


مس برای سلامت قلب و عروق
پایین بودن سطح مس با بالارفتن کلسترول و فشارخون ارتباط دارد. یک گروه از محققان نشان دادند که مصرف مکمل‌های مس ممکن است برای برخی بیماران دچار نارسایی قلبی مطلوب باشد. مطالعات حیوانی، پایین بودن سطح مس را به CVD ارتباط دادند، اما هنوز مشخص نیست که آیا کمبود مس می‌تواند همین اثر را بر انسان‌ها داشته باشد.


فرستادن سیگنال به عصب
مس همانند یک ترمز یا سوییچ است که سلول عصب را کنترل می‌کند. اگر مقادیر زیادی مس وارد یک سلول شود، این ماده مغذی می‌تواند فرستادن سیگنال به عصب را کاهش دهد. وقتی سطح مس در این سلول افت می‌کند، فرایند ارسال سیگنال از سرگرفته می‌شود.


کارکرد سیستم ایمنی
مصرف بسیار کم مس می‌تواند منجر به نوتروپنیا (Neutropenia) شود. این بیماری نوعی کمبود گلبول‌های سفید خون یا نوتروفیل است که با عفونت مبارزه می‌کنند. یک فرد با سطح پایینی از نوتروفیل، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری عفونی است.

آشنا شویم با مکمل مولتی ویتامین مینرال: قرص مولتی کامپلیت هلث برست

استئوپورز (پوکی استخوان)
کمبود شدید مس با پایین آمدن تراکم موادمعدنی در استخوان و افزایش خطر استئوپورز (پوکی استخوان) ارتباط دارد. تحقیقات بیشتری نیاز است تا نحوه تاثیر کمبود مس بر سلامت استخوان و اینکه چگونه مکمل مس می‌تواند به پیشگیری و مدیریت استئوپورز کمک کند، مورد مطالعه قرار گیرد.


تولید کلاژن
مس نقش مهمی در حفظ و نگهداری کلاژن و الاستین دارد. دانشمندان چنین فرض کردند که مس ممکن است از خواص آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و این ماده مغذی همراه با دیگر آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند به پیشگیری از پیری پوست کمک کند. اگر سطح مس در بدن کافی نباشد، بدن نمی‌تواند بافت همبند آسیب دیده یا کلاژن که داربست استخوان را می‌سازد، جایگزین کند. این مسئله می‌تواند منجر به طیفی از مشکلات از جمله از کارافتادن مفصل شود، زیرا بافت‌های بدن بتدریج سست شده و تحلیل می‌روند.


آرتروز
مطالعات حیوانی نشان دادند که مس می‌تواند به پیشگیری یا به تاخیر انداختن آرتروز کمک کند و از همین رو مردم دستبند‌های مسی را به دور دست می‌بندند. با این حال هیچ مطالعه انسانی این موضوع را تایید نکرده است.


عمل آنتی اکسیدانی
مس می‌تواند از کارکرد آنتی اکسیدانی برخوردار باشد و به کاهش تولید رادیکال‌های آزاد کمک کند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند به سلول‌ها و DNA آسیب بزنند که این منجر به سرطان و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه‌های هفته ملی خلیج فارس و روز معلم در قشم
  • معافیت مردم شهرستان محمودآباد از پرداخت پذیره اولیه موقوفات
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • راهیابی نوجوانان چهارمحال و بختیاری به باشگاه استعداد‌های برتر کشور
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • استقبال چشم‌گیر از صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات مالک آتیه مسکن
  • ۸۰ دانش‌آموز در آزمون فریلنسری قبول شده‌اند
  • فردا؛ آخرین مهلت نام‌نویسی در امریه سربازی مرکز جذب وزارت علوم