Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@19:01:09 GMT

نصیریان: «مبارک» شخصیت و ستون اصلی نمایش‌های ماست

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۰۵۵۳۸

نصیریان: «مبارک» شخصیت و ستون اصلی نمایش‌های ماست

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، مراسم رونمایی از پوستر بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی صبح امروز (شنبه ۱۵ آبان)، با حضور استاد علی نصیریان، محمود شالویی سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داود فتحعلی‌بیگی دبیر این دوره از جشنواره و محمدحسین ناصربخت قائم مقام بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی در تالار رودکی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرزوی استاد نصیریان برای بازظهور شخصیت «مبارک»

علی نصیریان ضمن تبریک برگزاری این دوره از جشنواره به همت مدیران فرهنگی و آگاه، اظهار کرد: یک خواهش از مسئولان دارم، می‌خواهم از افراد با استعداد در زمینه درام‌نویسی و نمایشنامه‌نویسی دعوت شود تا به شخصیت و کاراکتر مبارک فکر و نمایشنامه‌هایی را با محوریت این کاراکتر مهم و جریان‌ساز تولید کنند. مبارک شخصیت جالبی دارد و با زبان طنز، نقد خود را به اطرافیان منتقل می‌کند که این زبان لطیف و دوست‌داشتنی است و تاثیرگذاری بیشتری دارد. آرزو داشتم مبارک را به نمایشنامه‌نویسی و تئاتر امروز گره بزنم اما دیگر توانش را ندارم.

مبارک شخصیت و ستون اصلی نمایش‌های کشور ماست و اگر یک درام امروزی و اجتماعی را که زندگی امروز ما را به تصویر می‌کشد، با محوریت شخصیت مبارک روی صحنه ببریم. مطمئن باشید این شخصیت به راحتی جای خود را در میان مردم باز می‌کند.

پیشنهاد برگزاری یک مسابقه نمایشنامه‌نویسی با محوریت شخصیت مبارک

نصیریان تاکید کرد: دلم می خواهد کاراکتر مبارک را با تکیه بر درام و مسائل روز اجتماعی دوباره در دنیا زنده کنیم و شخصیت مبارک در مضمون و ساختار تئاتر امروز ما جلوه کند.

این بازیگر باسابقه با پیشنهاد برگزاری یک مسابقه نمایشنامه نویسی با محوریت شخصیت مبارک، خاطر نشان کرد: دست و بال نویسنده برای نوشتن با محوریت شخصیت مبارک بسیار باز است و بعد از پژوهش درباره این شخصیت می‌توان آن را به تئاتر امروز گره زد. مبارک را نباید رها کرد، مبارک می تواند به کاراکتر کارآمد و امروزی تبدیل شود و می توان در طرح مسائل اجتماعی از این شخصیت بسیار بهره برد.

نمایش مدرن و دراماتیک ما آنطور که باید از داشته‌های خود استفاده نکرده است. باید این سنت‌ها را با ساختارهای تئاتر امروز و مضامین اجتماعی امروز گره زد و نباید روند به گونه‌ای باشد که نمایش‌های آئینی و سنتی در جایگاه خود درجا بزند.

هنر ایرانی به ویژه تئاتر دور از آئین‌ و سنت‌ها جریان ندارد

در ادامه سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هنر ما به دور از آئین‌ و سنت‌ها جریان ندارد و این حرکت در تئاتر ما استمرار پیدا کرده و تاامروز به ما رسیده است. بسیار سپاسگزارم از بانیان این رویداد ارزشمند که می‌تواند آینده و آتیه نیکو را رقم بزند.

محمود شالویی خاطرنشان کرد: استادان بزرگی همچون علی نصیریان مایه مباهات و افتخار هستند چراکه آنچه را ما امروز در اختیار داریم حاصلی از هنرنمایی بزرگانی چون نصیریان است و افسوس می‌خوریم که هر چه به جلوتر می‌رویم چون نصیریان را کمتر در کنار خود می‌بینیم.

او افزود: باید از خدا بخواهیم چون نصیریان‌ها را فزونی بگرداند و تکثر ببخشد. یقیناً وجود چنین افرادی سبب‌ساز آن است که هنر ما همچنان اصالت‌های خویش را محفوظ بدارد چراکه این اصالت‌های پاک باعث می‌شود هنر ماندگار شود.

امیدواریم امانت بزرگ سنت‌های نمایشی را به خوبی دست آیندگان برسانیم

محمدحسین ناصربخت، قائم مقام بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی به نیابت از داود فتحعلی‌بیگی دبیر جشنواره که این روزها در پی ابتلا به ویروس کرونا، حال جسمی مساعدی ندارد، روی صحنه آمد و گفت: فعالیت این دوره از جشنواره مدت‌ها پیش آغاز شده است. اما کار این رویداد به صورت رسمی از امروز با رونمایی از پوستر جشنواره شروع خواهد شد. از طرف همه حضار از استاد علی نصیریان که همواره پشتیبان این رویداد بوده است، تشکر می‌کنم.

بنا به اعلام اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی ضمن بیان اینکه بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی از امروز رسمیت یافته است، عنوان کرد: بیست عددی بسیار خوب است چه در عرصه آموزش و چه با مضمون عددی که نشانگر طراوت و شادابی یک جوان محسوب می‌شود. امیدوارم بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی طراوت و شادابی را در این شرایط ناگوار جامعه بازتاب دهد. برخی چهره‌های نمایش‌های آئینی و سنتی امروز میان ما نیستند و بعضی دیگر به تازگی از میان‌مان رفته‌اند. ما این امانت را از آن‌ها گرفته‌ایم و امیدواریم به سلامت آن را به دست آیندگان بسپاریم.

نمایش‌های آئینی و سنتی شرایط چندان مطلوبی ندارد؛ مقداری از آن به دلیل شرایط جامعه و مقداری دیگر به دلیل نامهربانی برخی با این هنر است. امیدواریم پس از برگزاری این دوره از جشنواره، پژوهشکده و بنیاد نمایش‌های آئینی و سنتی با همت مسئولان و مدیران هنری تاسیس شود تا امنیت برای این گونه نمایشی به وجود آید چراکه نمایش‌های آئینی و سنتی تعیین‌کننده هویت ما هستند.

قائم مقام بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی گفت: از مردم که حامیان اصلی این نمایش هستند سپاسگزارم و امیدوارم این دوره از جشنواره از بهترین ادوار برگزاری آن باشد و آثار این رویداد به اجرای عمومی برسند تا نشاط و طراوت را به قلب‌های مردم ببرد.

در پایان با حضور داود فتحعلی بیگی، محمود شالویی، محمدحسین ناصربخت، علی نصیریان، اردشیر صالح‌پور، حمیدرضا اردلان، مریم معترف، قادر آشنا و هنگامه مفید از پوستر بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی و هشتمین سمینار این دوره از جشنواره رونمایی شد.

بیستمین جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی آذر ماه سال جاری به دبیری داود فتحعلی‌بیگی برگزار می‌شود.

برچسب‌ها علی نصیریان جشنواره تئاتر آیینی و سنتی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمود شالویی داود فتحعلی بیگی تئاتر قادر آشنا اداره کل هنرهای نمایشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علی نصیریان جشنواره تئاتر آیینی و سنتی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علی نصیریان جشنواره تئاتر آیینی و سنتی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمود شالویی داود فتحعلی بیگی تئاتر قادر آشنا اداره کل هنرهای نمایشی بیستمین جشنواره نمایش های آئینی و سنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دوره از جشنواره داود فتحعلی بیگی نمایشنامه نویسی محمود شالویی علی نصیریان تئاتر امروز سنت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۵۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی که گدار یک روز قبل از مرگ خودخواسته کامل کرد

فیلم ۱۸ دقیقه‌ای «سناریوها» آخرین ساخته «ژان بوک گدار» کارگردان مولف فرانسوی در جشنواره کن امسال همراه با یک معرفی ۳۴ دقیقه‌ای از این سینماگر به نمایش درمی‌آید.

به گزارش ایسنا، «سناریوها» یک فیلم کوتاه ۱۸ دقیقه‌ای است که در سال ۲۰۲۲ و یک روز قبل از مرگ «ژان لوک گدار» از طریق مرگ خودخواسته در سوئیس به پایان رسید.

این فیلم یک معرفی ۳۴ دقیقه‌ای از گدار ارائه خواهد کرد که ترکیبی از «تصاویر ثابت و متحرک، چیزی بین خواندن و دیدن» است که همراه با فیلم نمایش داده می‌شود.

سال گذشته، فیلم کوتاه «تریلر فیلمی که هرگز وجود نخواهد داشت؛ جنگ های ساختگی» ساخته ژان لوک گدار در جشنواره کن به نمایش گذاشته شد که اولین پروژه او بود که پس از مرگ منتشر شد و برخی آن را به عنوان آخرین فیلم این کارگردان فرانسوی معرفی کردند، اما در اوایل همان سال، «نیکول برنز» نویسنده‌ای که روی کتابی درباره گدار کار می کرد، گفت که وی قبل از مرگش چندین فیلم دیگر را نظارت و کارگردانی کرده است.

فیلم کوتاه «سناریوها» با تلاش «فابریس آرانو» و «ژان پل باتگیا» همکاران قدیمی گدار در بخش کلاسیک جشنواره کن ۲۰۲۴ رونمایی می‌شود.

«ژان لوک گدار» سینماگر سرشناس و از چهره‌های مطرح و پیشگام موج نوی سینمای فرانسه، در سال ۲۰۲۲ در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

این فیلمساز طی چهار دهه فعالیت سینمایی‌اش موفق به کسب جوایز معتبری شد که دو خرس نقره‌ای و یک خرس طلای جشنواره برلین، شیر طلا، جایزه هیأت داوران و شیر طلای افتخاری جشنواره ونیز از مهم‌ترین آنها هستند.

وی که پنج‌بار نامزد جایزه نخل طلای کن بوده است، در سال ۱۹۷۸ جایزه افتخاری سزار فرانسه را دریافت کرد، در سال ۲۰۰۷ جایزه یک عمر دستاورد سینمایی آکادمی فیلم اروپا را گرفت و در سال ۱۹۹۵ یوزپلنگ افتخاری جشنواره لوکارنو به وی اعطا شد.

فیلم سه‌بعدی او با نام «خداحافظی با زبان»، در سال ۲۰۱۴ توانست در جشنواره کن جایزه هیات داوران را کسب کند و یکی از آخرین ساخته او در سال ۲۰۱۸ با عنوان «کتاب تصویر» توانست اولین نخل طلای ویژه تاریخ جشنواره کن را از آن خود کند.

«از نفس افتاده»، «آلفویل»، «پی‌یرو خُله»، «تعطیلات آخر هفته»، «تحقیر» و «زن زن است»، تنهای بخشی از آثار مهم این کارگردان تاثیرگذار سینمای جهان محسوب می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • اختتامیه دومین جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه»
  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • فیلمی که گدار یک روز قبل از مرگ خودخواسته کامل کرد
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد