Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در ادامه بازدید‌های میدانی رئیس دستگاه قضا از مجتمع‌های قضایی به منظور ارزیابی عملکرد و گفت وگوی چهره‌به‌چهره با قضات، کارکنان و مراجعه‌کنندگان واحد‌های قضایی، صبح امروز شنبه ۱۵ آبان حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به مدت ۴ ساعت از دادسرا و دادگستری شهرری به صورت سرزده بازدید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس قوه قضائیه با بهره‌گیری از آمار از پیش تهیه شده و مقایسه‌ای عملکرد دادسرا و دادگستری شهرری، در ۲۳ شعبه داسرای این منطقه شامل ۱۳ شعبه دادیاری، ۵ شعبه بازپرسی، ۵ شعبه اجرای احکام و همچنین ۱۷ شعبه دادگستری شامل ۷ شعبه کیفری، ۷ شعبه حقوقی و ۳ شعبه خانواده حضور یافت و با حضار به گفتگو پرداخت و از نزدیک در جریان مشکلات و دغدغه‌های آن‌ها قرار گرفت.

رئیس عدلیه در جریان این بازدید ۴ ساعته، علاوه بر گفتگو با ۴۶ نفر از مراجعه‌کنندگان و بررسی مشکلات آنها، برخی از پرونده‌های قضایی را به صورت موردی مطالعه و در خصوص آن‌ها نکاتی را به بازپرس‌ها و قضات گوشزد کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه طولانی شدن فرآیند رسیدگی به برخی پرونده‌ها، صدور رای برای آن‌ها را دشوار می‌کند، خواستار تلاش حداکثری قضات برای کاهش اطاله دادرسی در اینگونه پرونده‌ها شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با اشاره به آسیب‌ها و چالش‌هایی که در فرآیند‌های کارشناسی برای پرونده‌های قضایی وجود دارد، بر ضرورت تعیین یک زمان محدود برای اعلام نظر کارشناسان تاکید کرد و خواستار صدور اخطار و برخورد با آن دسته کارشناسانی شد که نظر خود را در موعد مقرر صادر نمی‌کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از این بازدید با اشاره به گرفتاری‌ها، سختی‌ها و مصائب مراجعه‌کنندگان به عدلیه، خطاب به کارکنان قضایی و اداری دادسرا و دادگستری شهرری گفت: گاهی اوقات، اثر تکریم ارباب رجوع و برخورد دلسوزانه با مراجعه‌کنندگان، ده‌ها برابر بیشتر از یک سخنرانی و موعظه است؛ برخورد خوب قضات و کارکنان قضایی با مراجعه‌کنندگان، گاهی از اصل حکم صادره هم مهم‌تر است.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه کسی که برای تظلم‌خواهی به دادسرا آمده، باید به هنگام خروج از عدلیه احساس تسکین و آرامش کند، خطاب به کارکنان دادسرا و دادگستری شهرری گفت: «صبر» و «حوصله» شما در برابر مراجعه‌کنندگان که همه آن‌ها گرفتاری‌های خاصی دارند، هم اجر و پاداش‌تان را زیاد می‌کند و هم باب رحمت خداوند را به روی‌تان می‌گشاید.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با حضور در اتاق داوری و میانجیگری دادسرای شهرری، کار این بخش را سخت، اما بسیار ارزشمند و ماندگار توصیف کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای که در حین گفتگو با تعدادی از کارکنان اداری و قضایی دادسرا و دادگستری شهرری، میزان حقوق آن‌ها را نیز جویا می‌شد، عنوان کرد: به اینجا آمده‌ایم که از نزدیک مسائل، مشکلات و دغدغه‌های کارکنان دستگاه قضا و همینطور مراجعه‌کنندگان را ببینیم و برای آن چاره‌جویی کنیم.

«همسان سازی حقوق کارکنان دستگاه قضایی با دیگر ارگان‌ها و سازمانها» از جمله درخواست‌های پرتعداد کارکنان قضایی و اداری دادسرا و دادگستری شهرری از رئیس قوه قضائیه بود؛ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای نیز در پاسخ به این درخواست‌ها ابراز امیدواری کرد که هرچه زودتر با کمک دولت و مجلس طرح همسان‌سازی حقوق کارکنان دستگاه قضا با سایر سازمان‌های کشوری به نتیجه برسد.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از این بازدید، در اتاق مرحوم «منصور فریدونی» معاون قضایی دادگستری شهرری که چندی پیش بر اثر کرونا جان خود را از دست داده بود حضور یافت و فاتحه‌ای را برای این مرحوم قرائت کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با متصدی بخش مخابرات دادگستری شهرری که یک فرد نابینا بود و تمامی شماره تلفن‌های داخلی دادگستری و دادسرای شهرری را در حافظه خود داشت، دیدار و به صورت ویژه از خدمات وی قدردانی کرد.

گفتنی است در جریان این بازدید، یک تیم ویژه از مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه در دادسرا و دادگستری شهرری حضور یافت و خواسته‌ها و نامه‌های مردمی را جهت بررسی و پیگیری بیشتر، جمع‌آوری کرد.

پیش‌تر و طی ۴ ماه گذشته نیز حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از مجتمع قضایی قدس در تهران، دادسرا و دادگستری شهرستان‌های قدس و قرچک و همچنین ۴ شعبه کشیک قضایی در تهران بازدید کرده و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این واحد‌های قضایی و مراجعه کنندگان قرار گرفته بود رییس عدلیه همچنین طی این مدت از دادگستری استان‌های خوزستان، ایلام، البرز و قزوین بازدید کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قوه قضاییه دادگستری حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه مراجعه کنندگان پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۶۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ حیدر آسیابی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره حقوق کارگران در دیدار اخیر ایشان با این قشر گفت: رکن اصلی اقتصاد کشور و رزمندگان جنگ اقتصادی، کارگران هستند و تلاش ما در دادگستری استان پیگیری مشکلات این قشر و حل آن است.

آسیابی با تاکید بر این که تنظیم قرارداد‌های خاص و تحمیلی به کارگران، از نظر قانونی اعتبار ندارند و خلاف قانون است، افزود: اگر کارگران به این نوع قرارداد‌ها معترض باشند می‌توانند شکایت کنند.

وی از اختصاص وکلای معاضدتی برای کارگران هم خبر داد و گفت: برای کارگرانی که نیاز به مشاوره حقوقی یا وکیل در پرونده‌های خود دارند، در رایزنی با کانوی وکلای قوه قضاییه، سهمیه ویژه برای وکلای معاضدتی، در نظر گرفته خواهد شد.

رئیس کل دادگستری گلستان ادامه داد: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می‌یابد تا افراد بجای مراجعه به محاکم، اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.

آسیابی با اشاره به این که رویکرد ما در دستگاه قضایی استان بر پایه حمایت از واحد‌های تولیدی است، افزود: این رویکرد، هم حمایت از کارفرما و هم حمایت از کارگر است که در نتیجه آن، فقط پارسال ۱۱۰ واحد تولیدی یا احیا شدند یا از تعطیلی و ورشکستگی نجات یافتند.

وی گفت: حفظ حدود ۳ هزار فرصت شغلی، نتیجه احیای این واحد‌ها بود و اگر امروز به اذعان مسئولان اداره کل کاهش ۱۵ درصدی بیمه بیکاری در سال گذشته داشتیم به علت رونق این واحد‌ها و افزایش ظرفیت تولید در استان بود.

رئیس کل دادگستری گلستان خاطرنشان کرد: هدف جلسه امروز تعامل بین بخشی بین متولیان اجرایی بخش خصوصی در کنار سایر نهاد‌های مثل شورای گفتگوی بخش خصوصی، ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد رفع موانع تولید در استان بود تا با استفاده از ظرفیت همگرایی دستگاه قضایی برای حل مشکلات کارگران تلاش شود.

آسیابی با بیان این که حقوق کارگر فقط دستمزد نیست، افزود: امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بیمه سلامت، حفاظت و ایمنی محیط‌های کارگری و بازنشستگی هم شامل حقوق کارگر است و قانون برای تضمین این حقوق ضمانت اجرایی دارد.

وی گفت: کارگران باید برای به روز کردن مهارت‌های خود آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را جدی‌تر بگرند.

آسیابی اضافه کرد: قوانین کار برای رعایت تعادل بین کارفرما و کارگر و تامین حقوق کارگران وضع شده است که مهم‌ترین ویژگی آن حمایتی بودن این قانون و بیشتر بر پایه تامین حقوق کارگران است.

دادستان مرکز استان گلستان نیز از ورود پُررنگ‌تر دادستانی در حوزه کارگری و کارفرمایی خبر داد.

محمود اسپانلو با تسلیت درگذشت پاکبان گرگانی، گفت: از این پس ماموریت جدید معاونت حقوق عامه دادسرای مرکز استان، پیگیری موضوعات مربوط به حقوق کارگری و کارفرمایی است و همه جامعه کارگری استان می‌توانند از امروز برای بیان مشکلات و درخواست ها‌ی حقوق و قضایی خود به این معاونت مراجعه کنند.

اسپانلو با تاکید بر این که قطعا مشکلات مربوط به حوزه کارگری را رصد می‌کنیم گفت: مشکلات بخش کارگری و کارفرمایی مربوط به حقوق عمومی و از وظایف ماست و تلاش می‌کنیم خدمات ارزنه‌ای به قشر ارزشمند کارگر در استا ارائه کنیم.

وی با اشاره به این که بر اساس قانون بازرسان قانون کار در ماده ۱۰۱ جزو ضابطین دادگستری هستند افزود: دو. ره‌های آموزشی ویژه برای این ضابطین برگزار و کارت ضابط برای آنان صادر می‌کنیم تا در این حوزه نظارت‌ها گسترده‌تر شود.

دادستان مرکز گلستان درباره تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در مراجع قانونی گفت: این آرا ضمانت اجرای کیفری دارد و کارفرمایانی که از اجرای به موقع آرای هیئت‌های حل اختلاف و آرای قطعی و لازم الاجرای مراجع حل اختلاف جلوگیری کنند، علاوه بر اجرای آرا به جریمه نقدی از ۲۰ تا ۲۰۰ برابر حداقل مزد روزانه کارگر محکوم می‌شوند.

محمود اسپانلو درباره به کارگیری اتباع خارجی غیرقانونی در کارگاه‌ها هم گفت: بر اساس قانون، برای کارفرمایانی که از اتباع غیرقانونی به کار بگیرند از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز حبس در نظر گرفته شده است.

وی افزود: حمایت از کارگران، رابطه مستقیم با فعالیت اشتغال و تولید دارد و در این قسمت هم در ستاد اقتصاد مقاومتی استان برای کمک به واحد‌های تولیدی از کارفرمایان حمایت می‌کنیم تا منجر به حفظ و پایداری اشتغال کارگران شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم با قدردانی از نگاه دادگستری استان برای ورود به موضوع مشکلات کارگران گفت: ۱۸۸ هزار نفر کارگر بیمه شده در استان در ۴۳ هزار کارگاه کار می‌کنند.

حسینعلی خواجه مظفری ادامه داد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده اکنون به ۱۶ روز رسیده است که رتبه سوم کشور را داریم.

وی با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی تعداد افرادی که در استان بیمه بیکاری دریافت می‌کنند، افزود: تنها استان کشور هستیم که با سیر نزولی پرداخت بیمه بیکاری مواجهیم و به معنای کاهش اخراج کارگران است که نتیجه اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان و دستگاه‌های اجرایی برای کمک به رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی است.

بیمه کارگران ساختمانی، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر، تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در هیئت‌های حل اختلاف و مراجع قانونی، به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز، قرارداد‌های چندماهه و تحمیلی از جمله مواردی بود که در جلسه امروز از سوی نمایندگان کارگری مطرح شد.

دیگر خبرها

  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • محسنی اژه‌ای: باید برخورد بازدارنده‌ای در قبال متعرضین به جان و مال مردم داشت
  • رئیس جدید دادگستری کل استان قزوین منصوب شد
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا
  • طلسم پروژه انتقال زندان زرند به خارج از شهر شكست/قول تخصيص بودجه
  • افزایش کیفیت خدمات به مردم با رویه واحد در دادسرا‌های سراسر گلستان
  • افزایش کیفیت خدمات به مردم با رویه‌ای واحد در دادسرا‌های گلستان 
  • رئیس کل دادگستری استان یزد منصوب شد
  • محسنی اژه‌ای: نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید
  • مسئولان قضائی عهده دار مسئولیت خطیری هستند