Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،یکی از مشکلاتی که افراد به عنوان دلیل چاقی خود اعلام می‌کنند، خوش اشتهایی یا پرخوری عصبی است. یعنی وقتی در شرایطی قرار می‌گیرند که به نحوی تنش روحی از جنس خشم یا ترس زیاد به آن‌ها دست می‌دهد، ناگهان یا بااحساس ضعف یا حتی بدون حس کردن دل ضعفه به سمت یخچال، مغازه، کشو و به صورت خلاصه هر جایی می‌روند که بتوانند به مواد خورادکی دسترسی پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد همچنین دچار گوشه نشینی همزمان عصبی هم می‌شوند.

برای مثال وقتی اعضای یک خانواده متوجه می‌شوند که موقع برگشت از مسافرت به دلیل اشتباه خودشان یا صادر کننده بلیط، بلیط برگشت هم در قالب رفت صادر شده یعنی مبدأ به عنوان مقصد ذکر شده است و همگی آشفته هستند و به این سو، آن سو می‌دوند عضوی از خانواده که دچار پر اشتهایی و پرخوری عصبی است، یک گوشه می‌نشیند و شروع می‌کند به خوردن تا جایی که ممکن است حتی مورد بازخواست و سرزنش بقیه قرار گیرد. واقعیت، اما این است که این فرد به هیچ وجه از سر شوق و لذت آن هم در چنین کارزاری غذا نمی‌خورد بلکه این یک واکنش عصبی به اضطراب شدیدی است که در آن لحظه به او دست داده، اما چرا؟ این رفتار که از دید بسیاری، آزاردهنده هم برداشت می‌شود و چه بسا در صورت تداوم شرایط استرس بار در زندگی فرد به راحتی بتواند زمینه چاقی او را هم فراهم کند با کدام منطق و دلیل علمی قابل درک و پذیرش است؟

متخصصان بنابه انجام آزمایش‌هایی دریافته اند زمانی که فرد دچار استرس می‌شود، بدن او «آدرنالین» ترشح می‌کند. این موضوع سبب افزایش ضربان قلب و بالارفتن میزان فشارخون می‌شود که به نوبه خود، تولید انرژی و گرما می‌کند که از سوخت گلوگز ایجاد می‌شود. بعد از عبور از این مرحله و عبور از این مسئله بدن برای تعادل، مقادیری «کورتیزول» آزاد می‌کند که عامل اصلی اشتها آور و تحریک کننده آن است؛ بنابراین وقتی این فرد در شرایط خشم و عصبانیت جمعی یا اضطراب فردی شروع به خوردن غذا یا خوراکی می‌کند، یعنی میزان کورتیزول خون او بالا رفته و بهتر است در آن شرایط او را درک کرد.

همچنین خود فرد برای کنترل این حالت می‌تواند از ترفند آهسته غذا خوردن و بسیار جویدن آن یا جایگزین کردن نوشیدن آب استفاده کند. چند تنفس عمیق، کمی راه رفتن یا تغییر شرایط از حالت تنش عصبی به خنده و گفتگو می‌تواند او را از خطرات ثانویه همچنین تکرار این عادت و عارضه چاقی حفظ کند. همچنین اگر در چنین شرایطی در خانه است، نوشیدن دمنوش آرامشبخش مانند گل گاو زبان، اسطوخودس و بابونه می‌تواند کمک احوال و آرام کننده بدن باشد. دقت داشته باشید فرد دچار شده به پرخوری عصبی تند، تند غذا می‌خورد، تند تند و همزمان حرف می‌زند، صورت برافروخته دارد و دست‌هایی که معمولا یخ کرده اند و حتی حالت لرز از شدت گرسنگی و بیحالی را می‌توان در آن‌ها دید. این افراد در آینده مستعد دیابت، چربی خون و مشکلات روحی و گوارشی خواهند بود اگر به موقع به شرایط خود واقف نشوند و برای مدیریت این عادت ناخواسته و واکنش عصبی اقدام لازم و مفید را انجام ندهند، مشکل ساز است.

یکی از این عوارض رفلاکس و سوزش معده همچنین سکسکه‌های عصبی است. فرد در این شرایط می‌تواند با تسکین خود به شیوه‌هایی که در بالا توضیح داده شد، این عارضه را مدیریت کنند. همچنین این نکته را جدی بگیرد که با ادامه تنش و خشم، میزان ترشحات آدرنالین و به دنبال آن کورتیزول در بدن او بالاتر رفته و شرایط سخت‌تر می‌شود.

منبع:فارس

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خشم استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۹۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف دیوید تیلور استرس را از روی حسن یزدانی برداشت

مراد محمدی درباره شرایط تیم ملی کشتی آزاد و کسب ۵ سهمیه برای حضور در المپیک گفت: خدا را شکر یونس امامی و امیرعلی آذرپیرا در مسابقات گزینشی قاره آسیا موفق به کسب سهمیه شدند تا تعداد سهمیه‌های کشتی آزاد به عدد ۵ برسد. البته در مسابقات گزینشی المپیک کسب سهمیه توسط کشتی‌گیران ایرانی قابل پیش بینی بود. در مسابقات قهرمانی آسیا هم تیم عنوان قهرمانی را به دست آورد. این عنوان هم از قبل قابل پیش بینی بود به این خاطر که سطح مسابقات قهرمانی آسیا کمی پایین است و بیشتر کشور‌ها هم نفرات اصلی و شاخص خود را برای مسابقات گزینشی و میدان المپیک در نظر گرفتند.

وی گفت: با این حال حضور در این دو مسابقه از جهت اینکه ملی‌پوشان در شرایط آماده قرار بگیرند اهمیت زیادی داشت. امیدوارم تک سهمیه باقی مانده در مسابقات ترکیه توسط علیرضا سرلک کسب شود. البته که کار سختی پیش رو دارد، اما فکر می‌کنم اگر سرلک همان کشتی‌گیری باشد که در مسابقات جهانی به مصاف حریفان خود رفت، می‌تواند این سهمیه را به دست بیاورد و تیم ملی کشتی آزاد با ترکیب کامل به مسابقات المپیک راه پیدا کند.

کارشناس کشتی ایران در مورد حذف دیوید تیلور از المپیک پاریس گفت: این اتفاق برای کشتی‌گیران ما خوب بود؛ به هر حال تیلور حریف دیرینه و قدیمی حسن یزدانی بود که موفق شده بود کشتی‌گیر نامدار ما را در چندین مسابقه شکست دهد. حذف او از المپیک به لحاظ روحی و روانی برای کشتی‌گیران ما خوب بود. اما نباید از حریف او غافل شویم، کشتی‌گیری که توانسته تیلور را شکست دهد و ۶ دقیقه بدون اشتباه کشتی بگیرد قطعاً حریف قدرتمندی است و نباید او را دست کم گرفت.

محمدی تأکید کرد: بنابراین به نظرم نباید این کشتی‌گیر را دست کم گرفت. قطعاً حذف تیلور از نظر روحی و روانی و استرسی که به کشتی‌گیران ایران می‌داد به نفع ماست. اما نباید حریف او را دست کم گرفت. امیدوارم کشتی آزاد بتواند بهترین عملکرد را در المپیک داشته باشد.

وی در مورد جدال حسن یزدانی و کامران قاسمپور گفت: این دو کشتی‌گیر هر دو از قهرمانان نامدار کشتی آزاد هستند، اما مسئولیت انتخاب بین این دو نفر با کادر فنی است و آن‌ها باید پاسخگو باشند. امیدوارم هر دو کشتی‌گیر در مسابقات مجارستان بهترین عملکرد را داشته باشند و هر کدام که کادر فنی صلاح بداند به المپیک اعزام شود و بهترین نتیجه را کسب کند.

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • نصرتی: می‌توانیم به آسیا برسیم
  • غیبت ۱۳۷ کنکوری در مناطق سیل‌زده شهرستان زیرکوه/ علاوه بر فرصت مجدد آیا سهمیه‌ای به داوطلبان اختصاص داده می‌شود؟ +فیلم
  • لزوم اقدام به موقع برای ثبت نام کتاب دانش آموزان
  • خشم بهاری را کنترل کنید
  • تدابیر شهرداری شیراز در احداث بند‌های کنترل سیلاب مسیل سعدی/ اقدام به موقع گروه‌های جهادی
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • حذف دیوید تیلور استرس را از روی حسن یزدانی برداشت
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان