Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@05:19:19 GMT

نفتی‌ها، کنار یا علیه ساکنان

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۰۷۸۵

قاسم منصور آل‌کثیر در روزنامه شرق نوشت: رئیس سازمان بازرسی کشور در روزهای اخیر از تأسیسات نفتی «کریت‌کمپ» کارخانه ان‌جی‌ال ۸۰۰ در ۳۵کیلومتری جاده اهواز - ماهشهر بازدید کرد.  قبل از پرداختن به این سفر، گریزی می‌زنم به سفر قبلی ایشان در آذرماه 1399.

رئیس سازمان بازرسی کشور در سفر قبلی گفته بود که سال‌ها حق استان خوزستان از آلایندگی پرداخت نشده و جمع آن با جرایم حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است و حتی اگر ۵۰ درصد این حق پرداخت می‌شد، بسیاری از مشکلات امروز در خوزستان وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آیا از آن سفر تاکنون تغییری ایجاد شد؟ در دیداری که حسن درویشیان در روزهای اخیر از کریت‌کمپ (تأسیسات نفتی مسیر اهواز - ماهشهر) به‌منظور بررسی وضعیت آلایندگی با مسئولان نفتی داشت، رفتار متولیان نفتی شایان توجه بود، گویی در دیاری غریب زندگی می‌کنند و همه هستی آنها نفت است و بس.

آنها می‌گفتند از وقتی خطوط نفت اینجا بود، بشری در نزدیکی این خطوط زندگی نمی‌کرد و نفتی‌ها در تلاش بودند قوانین بازدارنده به آنها یاری دهد تا مردمی را که از نظر آنان معارضین خطاب می‌شدند، به عقب برانند. مردمی که خود را ساکنان اصلی و آنجا را سرزمین آبا و اجدادی‌شان می‌دانند، اینک از نظر نفتی‌ها معارض هستند و باید عقب رانده شوند.

در بسیاری از نقاط نفت‌خیز جهان، نفت را چه از زیر آب، خشکی، کوهستان و صحرا بدون اندک مزاحمتی برای مردم استخراج می‌کنند. در آنجا از راه‌حل‌های منطقی و معقول استفاده شده است. نباید فقط با ابراز خطر و نگاه‌ امنیتی به ماجرا، به دنبال حل مسائل برویم. این خطر در نتیجه فعالیت نفت است.

آنها مسئول‌اند که مانع چنین خطراتی شوند و باید طبق پروتکل‌هایشان قبل از هر کاری منطقه را ایمن کنند، اما اینکه لوله‌ نفت و گاز کشیده شود و بعد بگویند این لوله خطرناک است پس فاصله بگیرید، روشی غیرقانونی و منطقی است.

نفتی‌های غریب با اینکه در سال‌های گذشته هیچ‌گونه حصاری برای تعیین محدوده خودشان نکشیده بودند، تأکید داشتند که لازم است قوانین، محکم و ضمانت اجرائی داشته باشند. سخنان و تصمیماتی که اندک توجهی به مسائل و پیوست‌های اجتماعی نداشتند. تصمیمات و سخنانی یک‌سویه که چنین رویه‌ای در همه جا، بدون درنظرگرفتن مردم، با شکست مواجه شده‌ است.

البته که نفتی‌ها اذعان دارند فهرستی بلندبالا از مسئولیت‌های اجتماعی را انجام داده‌اند. اهواز در بخش صنعت و به لحاظ استقرار منابع نفت و گاز، صنایع مادر و سنگین یکی از آلوده‌ترین شهرهای کشور است. همچنین وقوع جنگ در کشورهای هم‌جوار، پدیده خشک‌سالی و وقوع مکرر پدیده گرد‌و‌غبار از منابع مهم آلاینده هوای اهواز در سال‌های اخیر به شمار می‌آید.

کارشناسان محیط زیست می‌گویند بعضی خطوط لوله و جاده‌های تأسیسات نفتی مانع از رسیدن آب به کانون‌های ریزگرد در اهواز هستند و این امر باعث پیشروی کانون‌های ریزگرد در اطراف اهواز می‌شود. یادمان نرود که در طرح جامع بهداشت اهواز، صنایع و تأسیسات نفتی بیشترین سهم را در آلایندگی اهواز دارند.

بر اساس طرح جامع کاهش آلودگی هوای اهواز که پیش از این در کارگروه ملی گردو‌غبار به تصویب رسیده بود، صنایع باید در شعاع ۳۰کیلومتری شهر مستقر شوند.

سازمان جهانی بهداشت پیش از این اعلام کرد که آلودگی هوا باعث افزایش مرگ‌ومیر می‌شود. همان سازمان تاکنون دو بار اهواز را به‌عنوان آلوده‌ترین شهر جهان معرفی کرده است. مؤسسه بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) نیز دو سال پیش به‌طور رسمی آلودگی هوا و ذرات معلق در آن را در گروه نخست مواد سرطان‌زا قرار داد و آن را از عوامل ابتلا به سرطان اعلام كرد. آثار این آلودگی چند سال است كه خود را نشان داده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان پیش از این اعلام كرده بود سالانه شش هزار مبتلای جدید سرطان در خوزستان داریم. در نهایت حضور دائمی گازهای خطرناک نفت و فولاد را نمی‌توان نادیده گرفت؛ صنایعی كه قرار بود بخش مهمی از آلودگی خود را مهار كنند و اینک در پاسخ به رئیس بازرسی کشور مرتب می‌گویند پولی که باید برای این کار در نظر گرفته شود سرسام‌آور است و چنین بودجه‌ای نداریم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تأسیسات نفتی نفتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۰۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تظاهرات دانشجویان مراکشی در حمایت از غزه

به گزارش قدس آنلاین، صدها تن از دانشجویان دانشگاه شهر «الدار البیضاء» مراکش در راستای همبستگی با دانشجویان دانشگاه‌های غربی برای حمایت از نوار غزه تظاهراتی برپا کردند.

براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، شرکت‌کنندگان در این تظاهرات با سردادن شعارهایی مخالفت قاطعانه خود را نسبت به هرگونه عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام و نسل‌کشی ملت فلسطین را محکوم کردند.

آنها همچنین همبستگی خود را با دانشجویان تمام کشورهای جهان حامی فلسطین و در رأس آن دانشجویان آمریکایی اعلام کردند.

در کنار مراکش کشورهای دیگر از جمله ترکیه و یمن نیز شاهد برگزاری تجمعات و تظاهرات در همبستگی با دانشجویان دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه بوده است.

شهرهای مختلف مراکش از جمله رباط پایتخت آن تقریبا هر روز شاهد تجمع‌های گسترده مراکشی‌ها برای اعلام همبستگی با ملت فلسطین و درخواست برای توقف حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه، لغو محاصره و کمک‌رسانی هستند.

از سوی دیگر، همزمان با تظاهرات دانشجویی دانشگاه‌های آمریکایی و اروپایی، دانشجویان اردنی نیز در حال آماده شدن برای برگزاری تجمعات اعتراض‌آمیز برای اعلام همبستگی با ساکنان غزه در روز سه‌شنبه هستند.

در همین رابطه، «انجمن دانشجویی حمایت از مقاومت» با صدور بیانیه‌ای خواستار برگزاری تجمع دانشجویی در روز سه‌شنبه برای حمایت از غزه، ساکنان آن و مقاومت فلسطینی شد.

در این بیانیه همچنین آمده است این تجمع تحت عنوان «دانشجویان اردن از غزه حمایت می‌کنند» با هماهنگی تمامی گروه‌ها و فراکسیون‌های دانشجویی برگزار خواهد شد.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت، ساکنان نوار غزه به‌ویژه در شمال نوار غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • فوران دوباره کوه «روآنگ» در اندونزی
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • هشدار به ساکنان ایلام
  • تظاهرات دانشجویان مراکشی در حمایت از غزه
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • 7 دلیل که باید به قبرس شمالی سفر کنید
  • ۱۴ عملیات مقابله با آلودگی‌های دریایی در استان بوشهر انجام شد
  • جابه‌جایی تعدادی از ساکنان کوی فلسطین زنجان درحال انجام است
  • انجام فرآیند جابه‌جایی تعدادی از ساکنان کوی فلسطین شهر زنجان