Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، عملکرد سازمان صدا و سیما در ماه‌های اخیر، بیش از پیش در معرض نقد و بررسی کارشناسان و صاحب نظران این حوزه و افکار عمومی قرار گرفته است و به نظر می رسد اقدامات دو ماه اخیر این سازمان، می‌تواند از زوایای مختلف مورد نقد و بررسی قرار گیرد و موجب طرح پرسش‌هایی درباره بی طرفی این سازمان، عدم همکاری با دولت برای غلبه بر مشکلات و معضلات و بی توجهی به خواسته‌های مخاطبان دامن بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرسش هایی که به نظر می‌رسد باید این سازمان به آنها پاسخ‌هایی قانع کننده و شفاف دهد.

بیتا شاه منصوری در گفت‌وگو با ایسکانیوز درباره عملکرد سازمان صدا و سیما در چند سال اخیر اظهار کرد: تغییر مدیریت در این سازمان شاید چشم انداز خوبی برای تغییر و عملکرد رسانه ملی ایجاد کند؛ تا زمان این تغییر عملکرد این رسانه مطلوب مردم نیست.

وی ادامه داد: سیستم مدیریتی در ایران به گونه‌ای است که همواره همگان امید دارند تا با تغییر مدیریت و استفاده از افراد جوان و متخصص شاهد بهبود عملکرد باشیم؛ اما متاسفانه تغییری مناسبی را متوجه نخواهیم شد.

عضو هیئت علمی علوم ارتباطات با بیان اینکه سازمان صدا و سیما از چند سال گذشته تا کنون عملکرد قابل قبولی نداشت است، گفت: این سازمان، رسانه نظام است و در حقیقت این سازمان در ساختار سازمانی نظام نقش موثری دارد. همچنین در ارتقای سرمایه اجتماعی نظام برای داخل و خارج کشور اثر گذار است.

وی در باره عوامل متعددی که باعث ناکار آمدی عملکرد سازمان صدا و سیما می‌شود، گفت: سوء مدیریت، امکانات مالی و تکنولوژی، نیروی متخصص این ضعف ها باعث شده تا رسانه ملی نتواند، آن وظیفه‌ای که به عنوان مسئولیت اجتماعی و رسانه‌ای برعهده دارد را به درستی انجام دهد. 

شاه منصوری با بیان اینکه نبود و استفاده نکردن از تکنووژی و علم روز دنیا، بزرگ‌ترین چالش و مشکل سازمان صدا و سیما است، تشریح کرد: هنوز تجهیزات و امکاناتی که لازم برای فعالیت حرفه‌ای را در اختیار ندارد که این موضوع بیشتر به علت نبود بودجه است. اگر این روند ادامه داشته باشد، حتی اگر مدیر کارآمدی هم باشد، باز هم نمی تواند فعالتی مناسبی داشته باشد.

مثلث موفقیت در صداوسیما شکل نگرفته است

استادیار دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه واحد تهران مرکزی ادامه داد: دانش به روز، نیروی متخصص وتجهیزات سه ضلع مثلث طلایی برای موفقیت و عملکرد مناسب یک رسانه است. متاسفانه رسانه ملی اگر نتواند در سطح بین‌المللی نتواند با سایر رسانه‌ها مانند معاند یا بیگانه یا خارجی رقابت کند، نمی‌تواند اعتماد مخاطبان را جلب کند یا بر مخاطبان خود اضافه کند.

وی با اشاره به نبرد رسانه‌ای در عصر ارتباطات عنوان کرد: صدا و سیما اگر نتواند به‌روز رسانی از نظر دانش و نیروهای متخصص را انجام دهد، در نبرد و رقابت با سایر رسانه‌ها محکوم به شکست است.

شاه منصوری اضافه کرد: صدا و سیما نتوانسته در راستای ارتقا سرمایه اجتماعی نظام، اعتماد و مشارکت افکار عمومی را جلب کند. همچنین نتوانسته در گستره بین‌المللی  نیز سایر ملت‌ها را با مردم همراه کند.

نظام مدیرتی در رسانه ملی؛ ملوک الطوایفی است

این دانش‌آموخته مقطع دکترای علوم ارتباطات اجتماعی با تاکید بر استقرار نظام ملوک الطوایفی در سازمان صدا و سیما بیان کرد: مدیریت جدید در این سازمان برای افکار عمومی ایجاد امید کرده است؛ به عقیده بنده وجود نظام ملوک الطوایفی اجازه این تغییر رویکرد را به مدیریت جدید نخواهد داد.

سازمان صدا و رسانه هنوز نیازمند بودجه‌های تزریقی دولت است.

وی ادامه داد: نظام ملوک الطوایفی در رسانه ملی به گونه‌ای چیده شده است که با وجود حتی مدیر شایسته نیز امیدی به بهبود عملکرد این سازمان وجود نداشته باشد. مگر اینکه مدیر قوی بتواند از اساس و بنیان تغییر اساسی در ساختار سازمانی که تبدیل به موجودی فربه شده که گاهی اوقات توانایی انجام کارهای کوچک رسانه‌ای هم ندارد.

شاه منصوری با اشاره به اینکه سازمان صدا و رسانه هنوز نیازمند بودجه‌های تزریقی دولت است، گفت: کارکرد رسانه مستقل به ویژه سازمان صدا و سیما کشور با این وابستگی زیر سوال می‌رود. رسانه ماهیت و توان خودگردانی مالی را دارد، رسانه عرض و طول نتواند از  پس خودگرانی خود بربیاد، یعنی ضعف بزرگی دارد.

حمایت مالی به معنای اعمال نفوذ نیست

عضو هیئت علمی علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز با اشاره به اعمال فشارها از خارج صدا وسیما و تاثیر آن بر علمکرد این رسانه اظهار کرد: رسانه یک بنگاه اقتصادی است و یک مدیر رسانه با تاسیس رسانه، فرهنگ را به مخاطبان می‌فروشد. در نتیجه مدیر رسانه در ابتدای امر باید فکر تامین هزینه‌های تشکیلات و تراز دخل و خرج خود باشد. بنابراین اگر رسانه به ویژه رسانه بزرگ برای تامین نیازهای خود از سایر نهادها کمک  و حمایت مالی دریافت کند، بلامانع است.

وی  ادامه داد: مشکل سازمان صدا و سیما به این گونه است که اگر نهادی کمک مالی می‌کند، به خود نیز اجازه دخالت و تصمیم گیری در این سازمان را می‌دهد. رسانه‌های خارجی مانند وزارت امور خارجه آمریکا بودجه مشخصی برای رسانه‌ها دارد یا بی‌بی‌سی و صدای آمریکا نیز حمایت مالی دریافت می‌کنند.

شاه منصوری بیان کرد: کمک‌های مالی نباید برظرفیت‌های اجرایی و مالی و علمیاتی تاثیر گذار باشد و نیروی غیر متخصص و غیر متعهد این ظرفیت‌ها رو را بخواهد اجرا کند به بدترین شکل ممکن اجرا خواهد، به گونه‌ای که مخاطب زده می‌شود.

این استاد دانشگاه در پایان تبدیل ضوابط به روابط درون سازمانی بیماری مسری رسانه ملی است، خاطرنشان کرد: نظام اداری دچار بیماری بروکراسی اداری بود؛ اما در حال حاضر حاکمیت ضوابط است.

گفتنی است، ایسکانیوز پیشتر در این خصوص با وحید عقیلی رئیس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نیز گفت‌وگویی را انجام داده بود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1117528 برچسب‌ها سازمان صدا وسیما

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سازمان صدا وسیما سازمان صدا و سیما علوم ارتباطات ملوک الطوایفی شاه منصوری رسانه ملی رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۲۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نام استقلال و پرسپولیس تغییر کرده است؟ | ببینید

دریافت 1 MB

به گزارش همشهری آنلاین، مجری تلویزیون تاکید کرد که دوستان نام شرکت ها زیرمجموعه را به راحتی تغییر می دادند اما در فوتبال اینگونه نیست.

کد خبر 848561 منبع: صدا و سیما برچسب‌ها ویژه ورزشی باشگاه استقلال تلویزیون - صدا و سیما باشگاه پرسپولیس

دیگر خبرها

  • رییس صداوسیما: سریال حشاشین بر اساس تحریف تاریخ اتفاق افتاده؛ ساترا برای پخشش تذکر داد و سکوها هم در همین راستا اقدام کردند/ نمره صداوسیما در حوزه کار روی مساله عفاف و حجاب خیلی بالا نیست
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مشهد و کلات
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • رئیس مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما معرفی شد
  • گزارش صداوسیما درباره نکوهش قرآنی ذخیره طلا و دلار در خانه که دوباره وایرال شد + فیلم | به جای احتکار خانگی طلا و ارز چه کنیم؟
  • نام استقلال و پرسپولیس تغییر کرده است؟ | ببینید
  • ورزشی‌های یازدهم اردیبهشت ماه در استان سمنان
  • CPU چیست؟ به زبان ساده و نحوه کار