Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- معاون فنی و گمرکی گمرک ایران از دپوی ۱۰۰ هزار تنی برنج های وارداتی در انبارهای گمرکات و بنادر کشور خبر داد که ۱۵ هزار تن آنها ماه هاست بدون تأمین ارز باقی مانده اند.

 مهرداد جمال ارونقی امشب (شنبه ۱۵ آبان) در برنامه زنده تلویزیونی شبکه خبر درباره بلاتکلیفی ۱۵ هزار تن برنج وارداتی در انبارهای بنادر و گمرکات اظهار کرد: ممنوعیت فصلی واردات برنج در ابتدای مرداد ماه سال جاری آغاز و گمرک مکلف شد از ترخیص هر گونه برنج خودداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: محموله‌هایی هم داشتیم که قبل از اعلام ممنوعیت فصلی برنج وارد گمرکات و بنادر کشور شده بودند و با مصوبه‌ای که از ستاد تنظیم بازار اخذ کردیم، توانستیم ۱۵ هزار تن برنج را با استفاده از این مصوبه ترخیص کنیم.

معاون فنی و گمرکی گمرک ایران افزود: ۷۰۰ هزار تن برنج نیز قبل از آن و تا آغاز زمان ممنوعیت فصلی برنج ترخیص شده بود. در حال حاضر نیز دو دسته برنج در بنادر و گمرکات داریم، نوع اول، برنج‌هایی هستند که قبل از ممنوعیت فصلی وارد گمرک شده اند که تا ۸ ماه است در بنادر مانده اند؛ گمرک ایران نیز با استفاده از مصوبه ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای اساسی، بخش زیادی از آنها را ترخیص کرده بود که الان ۱۰ درصد تتمه برنج‌ها و کالاهایی هستند که قبل از ابلاغ ممنوعیت واردات برنج، دپو شده اند.

وی تصریح کرد: مجموع این ۱۰ درصدی‌های باقی مانده به ۱۵ هزار تن می‌رسد؛ گمرک به وزارت جهاد موضوع را اعلام و درخواست کرده که به دلیل شرایط جوی گمرک‌های بنادر شهید رجایی و شهید بهشتی چابهار، بلافاصله در این خصوص تصمیم عاجلی اتخاذ و ابلاغ کند.

ارونقی گفت: دسته دوم برنج‌های مانده در گمرکات و بنادر به برنج‌هایی برمی گردد که بعد از ابلاغ ممنوعیت فصلی واردات برنج وارد گمرکات شده اند و میزان آن، ۸۵ هزار تن است؛ ۱۶ روز بیشتر تا پایان ممنوعیت فصلی واردات برنج باقی نمانده و بعد از آن باید بلافاصله نسبت به ترخیص آنها اقدام کند.

وی خاطرنشان کرد: به طور کلی نزدیک به ۱۰۰ هزار تن در گمرکات و بنادر کشور داریم که منتظر ترخیص هستند؛ تأکید گمرک عمدتاً بر ۱۵ هزار تن باقی مانده از قبل از ممنوعیت فصلی واردات برنج است تا دچار فساد یا نابودی یا ترخیص بیش از حد نشوند و ترخیص آنها از گمرک سریع‌تر عملیاتی شود.

معاون گمرک ایران بیان کرد: برای برنج‌هایی که ماه هاست وارد گمرکات شده اند، تأمین ارز صورت نپذیرفته است و کد رهگیری بانک را ندارند؛ تا زمانی که صاحب کالا این کد رهگیری از بانک را ارائه نکندف ترخیص آنها از گمرک اتفاق نخواهد افتاد. این موضوع را به وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی واردات برنج اعلام کرده ایم تا آن را به بانک مرکزی و بانک‌های مربوطه منتقل کند تا تأمین ارز برنج‌ها انجام شود.

به گفته ارونقی، ارز برنج‌ها نیمایی است و باید کد رهگیری بانک را دریافت کنند.

وی تأکید کرد: بخش زیادی از آن دسته از برنج‌هایی که بعد از تاریخ ممنوعیت واردات فصلی که ۱ مرداد ۱۴۰۰ بود، وارد بنادر و گمرکات شده اند، تأمین ارز صورت گرفته و کد رهگیری دارند؛ به عبارت دیگر برای برنج‌هایی که واردات آنها ممنوع بوده، تأمین ارز شده ولی برای ارزهایی که قبل از تاریخ ممنوعیت واردات، به گمرکات منتقل شده اند، تأمین ارز صورت نگرفته است.

این مقام مسئول اضافه کرد: در حال حاضر دو سازمان متولی ترخیص برنج‌های دپو شده در گمرکات هستند؛ یکی وزارت جهاد کشاورزی که از ۱ مرداد به بعد، متولی این موضوع است و خود این وزارت خانه باید موضوع تأمین ارز را در حداقل زمان از بانک مرکزی پیگیری و تأمین کند. ویرایش ثبت سفارش برنج‌ها هم به دلیل اینکه تاریخ آنها جهت دریافت کد رهگیری تأمین ارز از بانک، به اتمام رسیده، بر عهده وزارت صمت است؛ بنابراین سه دستگاه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و بانک مرکزی باید بلافاصله اقدام کنند تا شاهد ترخیص برنج‌های دپو شده در انبارهای بنادر از گمرکات باشیم.


 مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ممنوعیت فصلی واردات برنج بنادر و گمرکات گمرکات و بنادر هزار تن برنج گمرک ایران وزارت جهاد ۱۵ هزار تن برنج وارد برنج هایی تأمین ارز وارد گمرک کد رهگیری برنج ها دپو شده شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۲۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایرنا از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • گمرک لیست دریافت‌کننده‌های ارز را منتشر کرد
  • این ۱۰۰ شرکت سال ۱۴۰۲ ارز نیمایی گرفتند | گمرک اسامی ارزبگیران را منتشر کرد
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • سهم۱۹درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته