Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@02:32:34 GMT

راز باغ قلعه آلنویک چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۲۷۹۶

راز باغ قلعه آلنویک چیست؟

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از dkhlak، این پارک Alnwick Garden نام دارد و در شمال انگلستان واقع شده است و از زیباترین مکان‌های تفریحی این کشور به شمار می‌رود، چرا که دارای منطقه وسیعی از گیاهان رنگارنگ، ردیف‌هایی از گل‌های معطر، درختچه‌ها و چشمه‌های زیبا است که بازدیدکنندگان زیادی را  به خود جذب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این باغ سمی و پر از گیاهانی است که می‌توانند شما را بکشند. با وجود زیبایی بیش از حد این باغ پشت دروازه‌های فولادی سیاه آن مکانی قرار دارد که به بازدیدکنندگان توصیه می‌شود برای پیاده‌روی به آن جا نروند و گل‌ها را بو نکنند، زیرا خانه بیش از ۱۰۰ گیاه قاتل است. در سال ۱۹۹۵، جین پرسی پس از مرگ ناگهانی برادر شوهرش به عنوان دوشس نورثامبرلند منطقه‌ای در شمال شرقی انگلستان که تا مرز اسکاتلند امتداد دارد، انتخاب شد. او صاحب قلعه آلنویک، اقامتگاه سنتی دوک و دوشس نورثامبرلند شد. پس از نقل مکان خانواده به این قلعه، شوهر پرسی از او خواست تا کاری در مورد باغ‌های آن جا انجام دهد.

مشخصات محبوب‌ترین مقصد گردشگری در شمال انگلستان

در سال ۱۹۹۶، جک ویرتس، معمار باغ‌های تویلری موزه لوور پاریس و باغ‌های اقامتگاه ریاست‌جمهوری به قلعه فراخوانده شد تا باغ‌های آلنویک را دوباره به اوج برگرداند. در حال حاضر این باغ‌ها ۱۴ هکتار وسعت دارند و سالانه با داشتن بیش از ۶۰۰ هزار بازدیدکننده از محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در شمال انگلستان به حساب می‌آیند. دوشس در سفر به ایتالیا و پس از بازدید از باغ سمی معروف مدیچی در ایتالیا، به فکر ساخت باغی متشکل از گیاهان سمی که به جای درمان افراد می‌تواند آن‌ها را بکشد، افتاد.

نحوه انتخاب و جمع آوری گیاهان باغ آلنویک 

او در همین زمینه از سایت باستان‌شناسی بزرگترین بیمارستان اسکاتلند در قرون وسطی نیز بازدید کرد که باعث شد علاقه او به ایجاد باغی سمی متشکل از گیاهان مرگبار بیشتر از قبل شود؛ بنابراین دوشس تصمیم گرفت گیاهان سمی را از سراسر جهان جمع آوری کند تا آن‌ها را در باغ خود قرار دهد. او در انتخاب و جمع آوری صد گیاه مدنظرش وسواس داشت به طوری که گیاهان حتما باید داستان خوب و جالبی پشت خود داشته باشند به عنوان مثال، گیاهان عجیب و غریب Brugmansia در آمریکای جنوبی که با گیاهان دیگر، مایعات و محلول‌ها و همچنین با سموم رایج و شناخته شده مانند سم درختچه مرگبار لورو ترکیب می‌شوند.

او همچنین چندین راهنما در قسمت‌های مختلف باغ برای آموزش به کودکان در مورد مواد مخدر قرار داده بود. برخی از گیاهان سمی ممکن است برای بازدیدکنندگان ناشناخته باشند، اما آن‌ها بسیار قدرتمند و کشنده هستند. یکی از گیاهان مورد علاقه دوشس Brugmansia یا "ترومپت فرشته" بود که از خانواده Solanaceae است و در طبیعت و جنگل‌های آمریکای جنوبی می‌روید. این گیاه به شکلی فوق‌العاده و عاری از هر گونه درد و رنج سبب مرگ افراد می‌شود. یک گیاه کشنده و اغلب یک خواب‌آور شگفت‌انگیز است.

بیشتر بخوانید

سفری شگفت انگیز به زیرزمین؛ غار‌هایی که بازدید کنندگان را به وجد می‌آورند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پارک جنگلی باغ سمی گیاهان سمی باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۲۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است

غزال زیاری: در ژانویه ۲۰۱۹ با فرود سطح‌نشین چانگ‌ای ۴ (Chang'e ۴) روی سطح ماه، محموله‌ای هیجان‌انگیز به تنها قمر کره زمین رسید که خبر از ماجراجویی جدیدی در فضا می‌داد: این محموله شامل دانه‌های چهار گونه گیاهی بود که محققان قصد داشتند تا آن‌ها را در سطح ماه رشد و پرورش دهند.

جوانه زدن یک دانه پنبه در آن زمان، توجه زیادی را به خود جلب کرد، اما نکته مهم‌تر از جوانه زدن، رشد گیاه است. اگر گیاهانی که در سطح ماه رشد می‌کنند، کمتر از سطح زمین محصول بدهند یا ضعیف‌تر و شکننده‌تر باشند، بشر با مشکل بزرگی در پیشرفت فضایی خود مواجه خواهد بود.

با گذشت بیش از چهار سال، حالا نتایج مهمی از این آزمایش منتشر شده است. از قرار معلوم به‌رغم تمام موانع پیش‌رو در ماه و مریخ، ممکن است پرورش مواد غذایی تنها مشکل موجود نباشد و باید این را در نظر داشت که همه این بررسی‌ها در روزهای ابتدایی‌اش است.

موانع پیش‌رو چیست؟

لازم به ذکر است که Chang'e ۴ در مأموریتش سعی نکرد تا دانه‌ها را در خاک قمری رشد دهد. آزمایش‌های مختلف حکایت از آن دارند که این کار گرچه ممکن و شدنی است ولی بسیار سخت خواهد بود. هدف از انجام این آزمایش، بررسی این موضوع بود که آیا محیط ریزگرانشی و تشعشعات زیاد در سطح ماه برای رشد گیاهان مشکل‌ساز خواهد شد یا خیر.

تأکید اصلی این آزمایش روی بررسی جاذبه و گرانش ماه قرار داشت؛ چراکه درهرصورت اگر تابش خورشید بدون فیلتر اتمسفر به گیاهان آسیب برساند، همیشه می‌توان راهکارهایی برای حل این مشکل یافت؛ ولی تغییر نیروی رو به پائین گرانش، چالش به‌مراتب بزرگ‌تری به نظر می‌رسد.

خوشبختانه گویا نیازی به مداخله این‌چنینی وجود ندارد و حتی این گرانش کم، ممکن است در جبران برخی مشکلات دیگر که فراتر از مشکلات روی کره زمین هستند، به کمک دانشمندان بیاید.

ساخت شرایط ماه روی زمین

در ژوئن سال ۲۰۲۳، نتیجه اولین مقایسه گیاهان روی سطح ماه با گیاهان روی زمین توسط تیمی از دانشگاه چونگ کینگ منتشر شد و جزئیات بیشتری دراین‌باره در دسترس قرار گرفت. در شرایطی که Chang'e ۴ کار خود را در ماه انجام می‌داد، نویسندگان مقاله، دانه‌هایی را مشابه آنچه به ماه فرستاده بودند، در یک آزمایشگاه در شرایطی مشابه، در خاکی یکسان و دما، رطوبت و فشار هوایی مشابه با ماه کاشتند.

دریکی از این مقالات در این رابطه می‌خوانیم: «ما کشف کردیم که گرانش یک‌ششم g در ماه، باعث افزایش سرعت جوانه‌زنی بذرها می‌شود.» (جاذبه در سطح ماه، ۶ برابر ضعیف‌تر از شتاب جاذبه در سطح زمین است).

برخلاف گزارش‌های منتشره در آن زمان، تنها یکی از دانه‌های پنبه روی سطح ماه جوانه زد و در دانه‌های دیگر خبری از جوانه نبود؛ ولی در آزمایشگاه روی سطح زمین، گیاهان کلزا و دانه‌های پنبه هم جوانه زدند.

بزرگ‌ترین تهدید برای نهال‌های جوانه‌زده در سطح ماه، شب‌های طولانی ماه بود که حدود ۹ روز زمینی بعد از فرود Chang'e ۴ آغاز شد. دمای ماه به ۵۲- سانتی‌گراد کاهش یافت و از همین رو دمای محیط آزمایشگاهی روی زمین هم کاهش یافت تا با شرایط طبیعی ماه مطابقت داشته باشد و حدود ۱۸ روز زمینی، خبری از گرما نبود.

در کمال تعجب، نهال جوانه‌زده روی سطح ماه، همچنان سبز و صاف بود تا اینکه نور و گرما دوباره به سطح ماه بازگشت؛ اما در همین زمان، نهال‌های داخل آزمایشگاه سطح زمین، مرده بودند و به رنگ زرد و سیاه در آمده بودند؛ اما نهال رشد کرده در سطح ماه، از دومین روز قمری هم جان سالم به در برد، هرچند که روند رشدش متوقف شد و محققان دلیل این اتفاق را کمبود اکسیژن در محفظه‌اش می‌دانند.

محققان به این شک کردند که گرانش پایین ماه باعث ایجاد مقاومت در برخی از گیاهان قطبی در برابر یخ‌زدگی شده؛ اما متأسفانه نهال پنبه در شب دوم قمری مرد و در طول پنج روز قمری هیچ‌کدام از بذرهای دیگر جوانه نزدند.

نویسندگان دلیل جوانه نزدن سه گونه گیاهی دیگر را به خاطر قرار گرفتن آن‌ها در دمایی بالاتر از دمای مناسب این گیاهان در پنج روز اول می‌دانند.

در کنار موانع موجود باید این را در نظر داشت که کشاورزی در ماه مزایای متعددی دارد و مشابه با کشاورزی زیر آب، عاری از آفات و علف‌های هرز خواهد بود و درنتیجه نیازی به مواد شیمیایی برای کنترل این آفات وجود نخواهد داشت.

آزمایش‌های انجام‌شده در ایستگاه فضایی بین‌المللی حکایت از آن دارد که گیاهان برای رشد و حتی میوه دادن به جاذبه نیاز چندانی ندارند. بااین‌حال، این گیاهان از هر لحاظ دیگری در شرایط بهینه هستند. این واقعیت که پنبه در جاذبه کم ماه، توانایی غلبه بر سرما را دارد، کشفی است که قطعاً بسیار ارزشمند خواهد بود.

توانایی کشت‌وکار در پایگاه‌های مریخ، حتی مهم‌تر از کشت‌وکار در ماه خواهد بود. چراکه حمل‌ونقل مواد غذییا از سطح کره زمین به ماه گرچه هزینه زیادی خواهد داشت ولی شدنی است؛ اما حمل غذا به مریخ به‌مراتب سخت‌تر و چالش‌برانگیزتر خواهد بود. با در نظر داشتن اینکه گرانش مریخ تقریباً دو برابر گرانش ماه است، می‌توان امید داشت که کاشت گیاهان در مریخ هم شرایط مشابهی داشته باشد.

منبع: iflscience

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901339

دیگر خبرها

  • بازار فروش گیاهان محلی زنجان در فصل بهار
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • مزایای فوق‌العادۀ باغبانی «بدون شخم»؛ بیل را کنار بگذارید!
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • کناره گیری وزیر اول مسلمان اسکاتلند
  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود