Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@00:59:10 GMT

یارانه نان حذف می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۳۳۸۰

یارانه نان حذف می‌شود؟

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پرداخت یارانه غیرهدفمند منجر به اتلاف منابع شده است، گفت: هدفمند کردن یارانه‌ها به ویژه در حوزه انرژی در دستور کار دولت و مجلس است و کارگروه‌هایی برای بررسی پیامدهای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تشکیل شده است. ناطقان: علیرضا شهبازی روز یکشنبه درباره مباحث مطرح شده درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: مجلس شورای اسلامی در دولت قبل پیگیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود اما با هجمه‌هایی که علیه نمایندگان انجام دادند، مانع تحقق این موضوع شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظر مجلس شورای اسلامی این بود که اختصاص این ارز ارزان قیمت، کمکی به کاهش قیمت کالاهای اساسی نکرده و تنها عده‌ای را که به این ارز دسترسی دارند، ثروتمند کرده است.



عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت و مجلس مصمم به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستند، گفت: دولت و مجلس باید تدابیری اتخاذ کنند که خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، اقشار متوسط و آسیب‌پذیر، کارمندان و کارگران و در کل دهک‌های‌ پایین بتوانند به شکل غیرمستقیم از حمایت‌های لازم برخوردار شوند. در این راستا کارگروه‌هایی برای بررسی پیامدهای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در مجلس تشکیل شده تا اجرایی شدن آن به اقشار ضعیف فشار نیاورد.

شهبازی با بیان اینکه در گذشته، راه برای سوءاستفاده از ارز ۴۲۰۰ باز بود، تصریح کرد: دستگیری و محاکمه سوءاستفاده کنندگان سودی به حال مردم نداشت و باید اختصاص منابع موجود به اقشار محروم با برنامه ریزی و نظارت دقیق تری انجام شود تا محرومان جامعه هم بتوانند از امکانات قشر بهره‌مند شوند.

وی، اصلاح ساختار بودجه و واقعی کردن آن را ضرورت امروز کشور عنوان کرد و گفت: اصلاح ساختار بودجه در حقیقت تحقق سند چشم انداز و دیگر اسناد بالادستی نظام و در عین حال عمل به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی است و این اقدام می‌تواند مانع از تحمیل مالیات تورمی و گرانی روزافزون به مردم شود.

 عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اصلاح یارانه انرژی و یارانه های دیگری که به کالاهای اساسی داده می شود را خواستار شد و افزود: امروز کسانی که از بیشترین یارانه در حوزه انرژی استفاده می کنند، از بقیه مردم ثروتمندتر هستند در حالی که هدف از دادن یارانه، کمک به اقشار محروم بوده است. یارانه‌ها باید به شکل صحیح، برنامه‌ریزی و کارشناسی شده هدفمند شوند و باید مراقبت کرد که قطع آنها به اقشار آسیب پذیر صدمه نزند.


نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی به اعتراضات و اتفاقات بعد از گرانی قیمت بنزین در دولت گذشته اشاره کرد و گفت: اگر مردم را در مورد مسائل کشور محرم بدانیم و مسائل را با آنها در میان بگذاریم، آنها نهایت همکاری را با دولت و نظام خواهند داشت زیرا این مردم در هشت سال جنگ تحمیلی در کنار نظام بودند و بعد از آن هم شرایط تحریم و فشار خارجی را تحمل و از نظام حمایت کردند.

شهبازی، یارانه های پنهان را فراتر از حوزه انرژی یا اختصاص ارز ترجیحی عنوان کرد و گفت: ما کماکان به کالایی مثل نان یارانه می‌دهیم و این موضوع باعث افزایش دور ریز نان و پایین ماندن کیفیت آن شده است. اگر یارانه نان کم یا حذف شود، فضای رقابتی ایجاد شده و کیفیت نان افزایش می یابد و در عین حال، این نعمت الهی به خاطر ارزان بودن هدر نمی رود و دور ریخته نمی شود.

وی نبود همدلی و همکاری برای اصلاح ساختار بودجه در دولت گذشته را یادآور شد و گفت: اکنون با همدلی موجود بین قوای مختلف، شرایط برای اصلاح ساختار بودجه فراهم است. با توجه به شرایط سخت اقتصادی و معیشتی ناشی ازتحریم‌ها، حتماً باید وضعیت یارانه ها سامان داده شود. همین کارهای کوچک مثل حذف یارانه های حوزه انرژی یا نان یا ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی می‌تواند به اصلاح ساختار بودجه و کم کردن کسری آن منجر شود.

 عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس فرار مالیاتی و فرار تعرفه های گمرکی را موضوع دیگری دانست که باید در اصلاح ساختار بودجه مورد توجه قرار گیرد و گفت: اجناس قاچاق زیادی بدون دادن تعرفه گمرکی وارد کشور می شود و شاهد فرار مالیاتی گسترده هستیم. بستن راه ورود کالای قاچاق برای حمایت از کالای داخلی و در عین حال بستن شکاف های فرار مالیاتی از مسائلی است که باید مورد توجه همه قوا قرار گیرد.

شهبازی، اصلاح ساختار بودجه را نیازمند همت مدیران کشور و در عین حال کمک مردم دانست و افزود: تجربه نشان داده که دادن یارانه خیلی در ارزان شدن کالاها تاثیر ندارد و حذف آن نیز اگر با برنامه ریزی صورت گیرد موجب تورم افسار گسیخته نخواهد شد. دادن یارانه ها آن هم به صورت غیرهدفمند فقط به اتلاف منابع کشور منجر شده و تنها به فساد و رانت دامن خواهد زد. در سال های گذشته، همواره انواع یارانه ها به مردم داده شد ولی در عین حال، شاهد تورم‌های بالای ۳۰ درصد در کشور هم بودیم.

نماینده مردم نهاوند درمجلس شورای اسلامی خواستار ورود و جدیت دستگاههای نظارتی ازجمله سازمان تعزیرات حکومتی برای نظارت بر طرح های مربوط به هدفمند کردن یارانه‌ها و دیگر طرح ها شد و گفت: رسانه‌ها و مطبوعات نقش مهمی در اطلاع رسانی به مردم و فرهنگ سازی برای تحقق هدفمندی هستند و می توانند مانع سوءاستفاده سیاسی از این اقدامات شوند.
منبع: خبر انلاین

منبع: ناطقان

کلیدواژه: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اصلاح ساختار بودجه عضو کمیسیون برنامه مجلس شورای اسلامی عین حال حوزه انرژی یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۳۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد

به گزارش خبرآنلاین البرز ؛ علی حدادی روز شنبه در همایش روز ملی شوراهای اسلامی شهر و روستا استان البرز که در تالار شهیدان نژاد فلاح کرج برگزار شد، افزود: طولانی شدن اجرای زمان طرح هادی روستاها سبب می شود تا ساخت وسازهای غیر مجاز در این مناطق را شاهد باشیم .

وی تاکید کرد: در طرح هادی روستاهای استان البرز شاهد بلاتکیلفی هستیم که به بافت روستاها آسیب وارد می کند؛ انجام ساخت وساز در خارج از بافت روستاها سبب می شود تا اقدام تخریبی برای این گونه بناها اعمال شود که نارضایتی مردم را در پی دارد.

این نماینده مجلس در ادامه بر توجه به اجرای طرح جامع و تفصیلی شهرهای استان البرز تاکید کرد و افزود: وجود املاک قولنامه ای از مشکلات شهرهای استان البرز است که امروز بیش از ۷۰ درصد مشکلات شهری استان به این موضوع مرتبط است.

وی گفت: در بحث درآمد پایدار شهرداری ها نیز نشستی با مسوولان امور مالیاتی استان برای اختصاص بودجه از محل ارزش افزوده برگزار شد که قرار شد از محل بودجه امسال توجه ویژه ای به شهرداری ها شود.

این مسوول با بیان اینکه تلاش های فراوانی در شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان البرز شاهد هستیم ، افزود: بسیاری از این خدمات مغفول مانده و به خوبی اطلاع رسانی نشده که بیانگر مظلومیت نهاد شورایی است.

وی با اشاره به جایگاه قانونی شوراهای اسلامی بیان کرد: در قانون اساسی برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ، عمرانی و آموزشی از طریق همکاری مردم در شهرها و روستاها تاکید شده است.

حدادی گفت : با پیگیری نمایندگان مردم البرز در مجلس و استاندار البرز امسال بودجه محرومیت و عمرانی مناسب برای ۲ روستای پرجمعیت پلنگ آباد اشتهارد و نجم آباد نظرآباد دیده شده است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: در کنار برنامه هفتم توسعه باید بهبود وضعیت حمل ونقل عمومی شهری و تامین زیر ساخت ها برای شهرها و روستاهای البرز به خوبی دنبال شود.

نماینده مردم شهرستان های ساوجبلاغ ، نظرآباد ، چهارباغ و طالقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پاسخ موشکی سپاه به تجاوز رژیم صهیونیستی گفت : امروز این رژیم در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه طوفان الاقصی و عملیات موشکی سپاه موجب نظم جدید جهانی شد، افزو : مجموعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و سپاه با حرکت منسجم، شرارت دشمن صهیونیستی را پاسخ محکم دادند.

حدادی گفت : مقاومت ملت فلسطین و وحدت جهان اسلام رژیم صهیونیستی را در سردرگمی و آستانه نابودی قرار داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900223

دیگر خبرها

  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟
  • ۱۶۱ هزار میلیارد تومان یارانه برای نان
  • ماجرای جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳ چیست؟
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳
  • پیش بینی ۷۵۸ هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه
  • رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی