Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در پیام محمدمهدی اسماعیلی آمده است: در جهان پیچیده امروز که دولت‌های متخاصم برای تهی کردن نسل‌های جدید از اندوخته‌های هویتی و گسست با ریشه‌های فرهنگی کشورهای مستقل، تمام امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خود را به خدمت گرفته‌اند، تقویت زیرساخت‌های فرهنگی ـ هنری و ایجاد سد محکم در مقابل تهاجمات فرهنگی، شناختی و رسانه‌ای ضرورتی اجتناب‌ناپذیر و از مباحث مهم پدافند غیرعامل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظر به جایگاه و اهمیت این موضوع در تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) لازم است آحاد جامعه، مسئولان و کارشناسان مرتبط، این امر مهم را در برنامه‌ریزی‌ها و اجرایی‌نمودن آن مورد نظر قرار دهند.

وی در این پیام می افزاید: در این میان فرهنگ‌سازی و باور عمومی در مورد ضرورت به‌کارگیری اصول پدافند غیرعامل و آمادگی دفاعی مردم در برابر هرگونه تهدید داخلی و خارجی و فرهنگ نحوه کار و اهداف پدافند غیرعامل برای آحاد جامعه از جمله مواردی است که باید مورد اهتمام مسئولان قرار گیرد.

اسماعیلی در این پیام آورده است: با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مبنی بر ضرورت مصونیت‌بخشی در تمامی بخش‌های کشور و لزوم رعایت اصول پدافندی در وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که از متولیان اصلی حوزه فرهنگ و ارزش‌های اسلامی ایرانی و داعیه‌دار دفاع از مبانی اسلام ناب محمدی(ص) است، باید در این زمینه پیشگام باشد و از طرفی و با توجه به صدور فرمان جهاد تبیین از سوی معظم له، زیرمجموعه‌های رسانه‌ای، فرهنگی و هنری نیز اقدامات مؤثری را برنامه‌ریزی و اجرا کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام تاکید کرد: این وزارت‌خانه می‌کوشد با ایجاد قرارگاه پدافند فرهنگی، هدایت راهبردی و هماهنگی برنامه‌ها و فعالیت‌ها در حوزه فرهنگ و هنر، مبتنی بر اجرایی‌کردن بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و نیز بر اساس سند جامع پدافند غیرعامل فرهنگی کشور و شناسایی ارزش‌های فرهنگی و هنری در جامعه و اقدامات عملیاتی مؤثر بر اجرای آنها، گامی مؤثر در حوزه ارتقای سطح تاب‌آوری فرهنگی کشور و نزدیک شدن به مرز مصونیت بردارد.

وی در این پیام آورده است: بی‌شک تلاش همکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه مصونیت‌بخشی در بخش فرهنگ و هنر و ارتقاء فرهنگ عمومی، تبیین گفتمان و آموزش پدافند غیرعامل تأثیر به‌سزایی خواهد داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خاتمه این پیام با گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل، تلاش خدمتگزاران این عرصه را ارج نهاده و سربلندی و توفیق روزافزون ایشان را از خداوند متعال مسئلت کرد.

پدافند غیرعامل نوعی دفاع غیرنظامی است؛ و به مجموعه اقداماتی اطلاق می‌گردد که به جنگ‌افزار نیاز ندارد و با اجرای آن می‌توان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات و تأسیسات حیاتی و حساس نظامی و غیرنظامی و تلفات انسانی جلوگیری نموده یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.
پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیب‌پذیری در هنگام بحران، بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفاً با بهره‌گیری از فعالیت‌های غیرنظامی، فنی و مدیریتی است. اقدامات پدافند غیرعامل شامل پوشش، پراکندگی، تفرقه و جابجایی، فریب، مکان‌یابی، اعلام خبر، قابلیت بقا، استحکامات، استتار، اختفاء، ماکت فریبنده و سازه‌های امن می‌باشد.
در پدافند غیرعامل تمام نهادها، نیروها، سازمان‌ها، صنایع و حتی مردم عادی می‌توانند نقش مؤثری ایفا کنند در حالیکه در پدافند عامل مانند سیستم‌های ضدهوایی و هواپیماهای رهگیر، تنها نیروهای مسلح مسئولیت برعهده دارند.
سازمان پدافند غیرعامل در سال۱۳۸۲ بر اساس فرمان مقام معظم رهبری تشکیل و در سال۱۳۹۰ روز هشتم آبان بعنوان روز پدافند غیرعامل نامگذاری شد.

برچسب‌ها محمد مهدی اسماعیلی پدافند غیر عامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمد مهدی اسماعیلی پدافند غیر عامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمد مهدی اسماعیلی پدافند غیر عامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پدافند غیرعامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۳۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دزفول، دارای خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیق

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر محمد مهدی اسماعیلی در پیام ویدئویی خود به مراسم بزرگداشت ادیب دزفول گفت: خیلی مشتاق بودم در مراسم نکوداشت و تقدیر از شاعر عزیز و گرانقدرمان آقای دکتر محمدرضا سنگری در شهر مقاومت در دزفول عزیز حاضر شوم.

وی افزود: دزفول یکی از مهم‌ترین حوزه‌های دفاعی و افتخار آفرینیِ ما در دفاع مقدس بوده است؛ در دفاع مقدس شاید کنار خرمشهر عزیز بیشترین بازخورد، خاطره، قصه و بعضی وقت‌ها غصه در شهر عزیز دزفول به وجود آمده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: به هر حال اتفاق مهم دیگر این است که این خطه در کنار دفاع‌مقدس و حضور نورانی در ایام دفاع مقدس اساساً خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیقی را در پیشینه خود دارد.

دکتر اسماعیلی بیان کرد:دزفول در شمال خوزستان از هزاره‌های قبل از ورود اسلام عزیز تا امروز مهد تربیت فضلا، حکما، ادبا، فقها و سیاستمداران بزرگ و نجیب و شعرا و اهل قلم بسیاری بوده است.

وی گفت: کتاب افتخارات دزفول کتاب بسیار قطوری است و برای همچون منی و آن هم در چنین زمان کوتاهی شاید فرصت نباشد حتی قطره‌ای از این یم را بازگو کنم.

ولی به هر حال نمی‌شود به دزفول و سابقه پرافتخارش توجه کرد و یادی از اولین دانشگاه رسمی در تمام نقاط دنیا و قدیمی‌ترین دانشگاه، دانشگاه جندی شاپور نکرد.

وزیر فزهنگ و ارشاد اسلامی افزود: از دزفول عزیز یاد کرد و از بزرگانی، چون شیخ مرتضی انصاری خاتم الفق‌ها و المجتهدین نام نبرد، از دزفول عزیز نام ببریم و از بزرگان تاریخ‌سازش در ایام پیش از پیروزی انقلاب در ایام مبارزه و دفاع مقدس نام نبرد؛ تا به امروز دزفول و دزفولیان در پیشانی افتخارات این مرز و بوم درخشیده اند.

 

دکتر اسماعیلی افزود: از آقای دکتر محمدرضا سنگری به عنوان یکی از مهم‌ترین ادبای معاصر قدردانی و از نقش آفرینیشان در مبارزات قبل از انقلاب و در ایام دفاع‌مقدس نیز تقدیر می‌کنم.

 

وی ادامه داد: بسیاری از سرایندگان اشعار حماسی از اندیشه‌های ایشان وام گرفته‌اند و بسیاری از خوانندگان و هنرمندان نام نیک ایشان را در کنار آثارشان با افتخار ثبت کرده‌اند، امروز هم این شخصیت بزرگ برای کشور و مملکت ما نعمت است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان این پیام خود اظهار کرد: خوشحال هستم که مردم عزیز دزفول و مسئولان شهرستانی و استانی این همت را گمارده اند که از این شخصیت تابناک و این چهره ادبی که در عین حال معلمی دلسوز و محققی پژوهشگر و پرتلاش است تجلیل کنند.از راهی دور، از طریق فضای مجازی خدمت تک تک شما بزرگواران، آقای دکتر سنگری و همه شرکت کنندگان عزیز عرض سلام و ادب و احترام دارم، انشاالله به زودی توفیق داشته باشم و در دزفول عزیز حاضر شوم و خدمت عزیزانمان در آنجا از نزدیک عرض سلام و ارادت داشته باشم، در پناه خداوند متعال باشید.

دیگر خبرها

  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • دزفول، دارای خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیق