Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان حمایت در نامه به تولیدکننده های داخلی خواستار مشخص شدن هزینه تولید لوازم خانگی شد تا معلوم شود این گرانی در نتیجه افزایش هزینه ها بوده یا جو روانی ناشی از اعلام ممنوعیت واردات از کره جنوبی است.

به گزارش ایران اکونومیست-گروهی از تولید کنندگان لوازم خانگی در کشور بعد از اینکه در نامه ای سرگشاده به رهبر معظم انقلاب خواستار توقف واردات لوازم خانگی در راستای حمایت از تولید داخلی شدند و دولت هم در راستای همین موضوع اعلام کرد واردات لوازم خانگی کره ای به مناطق آزاد و سرزمین اصلی ممنوع است آرام آرام به سمت گران کردن محصولات خود رفتند، به طوری که در همین دو ماه گذشته همه محصولات لوازم خانگی داخلی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد گران شده اند، حتی جلسه معاون اول رئیس جمهور با تولیدکننده های داخلی برای جلوگیری از گرانی های اخیر هم جوابگو نبوده و حالا دستگاه های نظارتی وارد کار شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرف دیگر برخی از همین تولیدکننده ها با نام برندهای کره ای محصولات خود را تبلیغ می کنند و این مساله تا جایی پیش رفته است که علیرضا بیگی نماینده مردم تبریز گفته «یکی از تولیدکنندگان لوازم خانگی مبادرت به عرضه کالاهای تولیدی داخلی با نشان تجاری دوو در بازار نموده، در حالی که شرکت دوو الکترونیک بعد از سال ۱۹۹۸ کاملاً تعطیل شده و استفاده از نشان تجاری این شرکت که در حال حاضر در زمینه تولید لوازم خانگی فعالیتی ندارد به دلیل ارائه چه خدماتی از سوی صاحب نشان تجاری در تولید محصولات این تولید کننده داخلی است؟» این اتفاقات بعد از آن رخ داده که دولت و مجلس ادعای برخی تولیدکننده ها مبنی بر کفایت تولید آنها را باور کردند.

در نامه سازمان حمایت نام شرکت هایی برده شده که قبلا در نامه ای به رهبر معظم انقلاب تاکید کرده بودند که تولید داخلی کشور توان تامین نیازهای داخلی را دارد و حتی وعده داده بودند که پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی بازار در نتیجه افزایش تولید و ... تثبیت و تعدیل خواهد شد اما در شرایط کنونی فضای بازار عکس این مساله را نشان داده است

رصد دستگاه های نظارتی بر بازار لوازم خانگی
طبق نامه ای که به دست خبرنگار خبرگزاری «بازار» رسیده، سازمان حمایت در نامه به تولیدکننده های داخلی خواستار مشخص شدن هزینه تمام شده تولید کالاها شده تا مشخص شود، آیا این گرانی در نتیجه افزایش هزینه های تولید است یا تنها یک جو روانی و کاهش عرضه بعد از اعلام ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره ای است.

نکته جالب توجه اینجاست که در نامه سازمان حمایت به تولیدکننده های داخلی نام شرکت هایی برده شده که قبلا در نامه ای به رهبر معظم انقلاب تاکید کرده بودند که تولید داخلی کشور توان تامین نیازهای داخلی را دارد و حتی وعده داده بودند که پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی بازار در نتیجه افزایش تولید و ... تثبیت و تعدیل خواهد شد اما در شرایط کنونی فضای بازار عکس این مساله را نشان داده است.

در سال های اخیر بسیاری از همین تولیدکننده ها مدعی بومی سازی برخی کالاهای لوازم خانگی شده اند، اما مساله ای که وجود دارد این است که تولید باید قابل رقابت با محصولات خارجی باشد و از آنجایی که بسیاری از این تولیدات در نتیجه واردات تکنولوژی های دست دوم و ... از کشورهای آسیایی همچون چین بوده اند

تولید داخلی لوازم خانگی رقابتی نیست
ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با بازار با اشاره به اینکه صنعت لوازم خانگی ایران به وجود رشد تولیدی که اخیر داشته هنوز به بالندگی نرسیده است، گفت: « در سال های اخیر بسیاری از همین تولیدکننده ها مدعی بومی سازی برخی کالاهای لوازم خانگی شده اند، اما مساله ای که وجود دارد این است که تولید باید قابل رقابت با محصولات خارجی باشد و از آنجایی که بسیاری از این تولیدات در نتیجه واردات تکنولوژی های دست دوم و ... از کشورهای آسیایی همچون چین بوده اند عملا نمی توانند نام تولید ملی و رقابتی را یدک بکشند.»

روغنی گلپایگانی با بیان اینکه در صورتی که بازار لوازم خانگی در ایران به سمتی پیش برود که امتیازهای صنعت خودرو را کسب کند بعد از مدتی شاهد بازاری انحصاری و غیر رقابتی خواهیم بود، افزود: «به طور قطع صنعت لوازم خانگی ایران باید در رقابت با تولیدکننده های بزرگ خارجی رشد کند تا در زمانی که تحریم ها برطرف شود این محصولات ایرانی بتوانند علاوه بر رقابت در بازار داخلی در بخش صادرات هم فعالیت داشته باشند.»

عمر فناوری در صنعت لوازم خانگی در دنیا ۶ ماه است، از این رو محصولات لوازم خانگی برای مدت طولانی با یک فناوری نمی تواند رقابت پذیر باشد، از این رو تولیدکننده ها همواره باید در راستای تحول فناوری مطابق با بازار جهانی حرکت کنند

ضرورت ارتباط صنعت لوازم خانگی ایران با بازار جهانی
در حال حاضر بخشی از مشکل صنعت لوازم خانگی ایران عدم وجود برنامه ای همه جانبه در راستای هدفگذاری کلان و تغییرات فناوری در دنیاست، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار «بازار» با اشاره به اینکه عمر فناوری در صنعت لوازم خانگی در دنیا ۶ ماه است، گفت: «به طور قطع تولید محصولات لوازم خانگی برای مدت طولانی با یک فناوری نمی تواند رقابت پذیر باشد، از این رو تولیدکننده ها همواره باید در راستای تحول فناوری مطابق با بازار جهانی حرکت کنند.»

عباس هاشمی با بیان اینکه ایران توانسته در تولید برخی محصولات لوازم خانگی پیشرفت داشته باشد، اما هنوز بخشی دیگر از این محصولات از طریق قاچاق تامین می شوند، افزود: «برای نمونه تولید سشوار در ایران هنوز صرفه اقتصادی چندانی ندارد و بسیاری از برندهایی که هم اکنون از این محصول در بازار وجود دارد به صورت قاچاق در بازار عرضه می شود، بنابراین صنعت لوازم خانگی ایران نمی تواند به طور کامل با بازارهای جهانی ارتباطتش را قطع کند.»

بازار لوازم خانگی ایران در حالی درگیر موج جدیدی از گرانی شده که بسیاری از تولیدکننده های کالا مدعی بودند که تولیدات کشور پاسخگوی کامل تقاضاست و حتی برخی از آنها مدعی صادرات هم بودند و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم این موضوع را تایید کرده بود، اما گرانی های اخیر مغایر با ادعاهای قبلی است، زیرا در یکی دو سال اخیر به دلیل گرانی سرسام آور لوازم خانگی تقاضا در این بازار به شدت کاهش یافته و کاملا در رکود بود و حتی بسیاری از فروشندگان این محصول در بازار امین حضور و ... مدعی بودند که برای جلب رضایت مشتریان به سمت فروش اقساطی و ... رفته اند اما این مساله بعد از اینکه اعلام شد واردات کالاهای کره ای ممنوع شده است نه تنها فروش اقساطی برچیده شد بسیاری از همین فروشنده ها قیمت کالای خود را بالا برده اند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صنعت لوازم خانگی ایران تولیدکننده های داخلی محصولات لوازم خانگی واردات لوازم خانگی بازار لوازم خانگی نتیجه افزایش ممنوعیت واردات لوازم خانگی تولیدکننده ها سازمان حمایت تولید داخلی شده اند نامه ای کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۴۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد

بانک مرکزی اعلام کرد: تورم سالانه تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی در این مقطع است. همچنین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین سال جاری رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در گزارش بانک مرکزی آمده است: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، سیاست بانک مرکزی در سال جاری هدف‌گذاری برنامه‌ریزی شده برای تداوم کاهش تورم و نرخ رشد نقدینگی به همراه هدایت هدفمند اعتبارات بانکی به سمت تولید است. در همین راستا بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست‌ها و اقدامات اتخاذ شده توسط مجموعه اقتصادی دولت و بانک مرکزی در ابتدای سال جدید در راستای بهبود متغیرهای کلان اقتصادی و به خصوص مهار تورم موفقیت‌آمیز بوده است. به طوری که بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده بیانگر ادامه روند کاهشی این شاخص در فروردین سال ۱۴۰۳ می‌باشد. بر اساس آخرین آمار، تورم دوازده‌ماهه شاخص بهای تولیدکننده از ۳۷.۳ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۱.۲ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ کاهش یافته که موید کاهش ۶.۱ واحد درصدی نرخ تورم شاخص بهای تولیدکننده در این مقطع است.

در همین راستا تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در ادامه روند کاهشی خود از سال گذشته، با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش از ۴۰.۷ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به ۲۳.۸ درصد در فروردین‌ماه سال جاری رسیده است. بررسی تحولات شاخص بهای تولیدکننده به تفکیک گروه‌های اصلی «کالا» و «خدمت» در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از کاهش تورم نقطه به نقطه هر دو گروه اختصاصی «کالا» و «خدمت» به ترتیب از ۴۱.۰ و ۴۰.۰ درصد در فروردین سال ۱۴۰۲ به ۲۰.۶ و ۳۱.۴ درصد در فروردین سال ۱۴۰۳ است.

تورم ماهانه شاخص بهای تولیدکننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به ۱.۳ درصد رسید. بررسی تورم ماهانه به تفکیک گروه‌های اختصاصی «کالا» و «خدمت» نیز حاکی از تحقق تورم ۲.۱ درصدی گروه کالا (ضریب اهمیت ۶۵.۷ درصد) با سهم از تورم ۱.۴ واحد درصد و تورم ۰.۴- درصدی خدمات (ضریب اهمیت ۳۴.۳ درصد) با سهم از تورم ۰.۱- واحد درصد می‌باشد.

گزارش بانک مرکزی از تورم تولیدکننده در فروردین ۱۴۰۳ را می‌توانید از اینجا دریافت کنید.

کد خبر 748679

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تسریع و تسهیل انواع تست کمک‌فنر‌ها با تولید مولتی‌تستر ایرانی ممکن شد
  • تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • مسئولان هم محصولات ملی و داخلی خریداری و مصرف کنند