Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@19:35:18 GMT

آخرین گمانه‌زنی‌ها از انتخاب سخنگوی دولت رئیسی

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۴۶۹۰

آخرین گمانه‌زنی‌ها از انتخاب سخنگوی دولت رئیسی

دوره ۴ ساله دولت سیزدهم از ۱۲ مردادماه سال جاری و پس از تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی آغاز شد و تاکنون پس از گذشت بیش از ۳ ماه، هنوز سخنگوی دولت منصوب نشده‌ است؛ با انتصاب فرد مورد نظر برای این جایگاه، تکلیف مهم‌ترین بخش اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم مشخص خواهد شد.

**جایگاه سخنگویی دولت چه اهمیتی دارد؟

اهمیت جایگاه سخنگویی دولت در این است که وی علاوه بر نشست‌ خبری هفتگی‌اش با اصحاب رسانه، می‌بایست بعد از جلسات هیئت دولت که معمولاً چهارشنبه‌ها برگزار می‌شود، برای پاسخگویی به خبرنگاران درباره سخنان مطرح شده در جلسه هیئت دولت و مصوبات جلسه هیئت وزیران، در حیات دولت حاضر شود؛ درحال حاضر به دلیل خالی بودن جایگاه سخنگویی دولت، جلسات هیئت دولت بدون حضور خبرنگاران تشکیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأخیر در انتصاب سخنگو و مقام اصلی اطلاع‌رسانی دولت درحالی است که تاکنون سخنگوی اکثر وزارت‌خانه‌ها، حوزه‌های مختلف دولت و زیرمجموعه‌های قوه مجریه، انتخاب شده‌اند، از این جهت، جایگاه سخنگویی دولت به دلیل ارتباط نزدیک‌تر و بدون واسطه با خبرنگاران و اصحاب رسانه، حائز اهمیت است زیرا دغدغه‌ها و سؤالات رسانه‌ها از دولت به عنوان قوه اجرایی کشور به طور مستقیم از سخنگو مورد پرسش قرار می‌گیرد.

 

البته دایره وظایف و اختیارات سخنگوی دولت به این موارد خلاصه نمی‌شود؛ در ماده ۳ آیین‌نامه چگونگی تعیین حدود وظایف سخنگوی هیئت دولت و تشکیل شورای اطلاع‌رسانی دولت که ۱۶ آذر ماه سال ۱۳۷۶ به تصویب هیئت وزیران رسید، نحوه انتخاب جایگاه سخنگوی دولت و وظایف متصدی این جایگاه تعیین شده است.

در ماده ۳ این آیین‌نامه آمده است:

«سخنگوی هیئت دولت که ریاست شورای اطلاع‌رسانی دولت را بر عهده دارد، با پیشنهاد رئیس‌جمهور و تصویب هیئت وزیران انتخاب می‌شود و ضمن هماهنگی و اخذ نظرات رئیس‌جمهور در کلیه موارد، عهده‌دار وظایف زیر است:

‌الف - اعلام مواضع، سیاست‌ها و خط‌مشی‌های هیئت دولت در خصوص مسائل و موضوعات داخلی و خارجی کشور به صورت مستمر.

ب - اعلام تصمیم‌های هیئت دولت و تشریح مفاد و محتوای کلیه مصوبات.

پ - پاسخگویی به سؤال‌های مطبوعات و رسانه‌ها و انجام مصاحبه‌های رادیویی و تلویزیونی.

‌تبصره - سخنگوی دولت می‌تواند در کلیه جلسات هیئت دولت و سایر شوراها و ستادهایی که به ریاست رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود حضور پیدا کند.»

حالا و با توجه به تأخیر چند ماهه در انتخاب سخنگوی دولت سیزدهم، طی روزها و هفته‌های اخیر گزینه‌هایی برای تصدی این مسئولیت در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور دست به دست شده است.

یکی از نام‌هایی که در روزهای اخیر در فضای مجازی به‌عنوان گزینه احتمالی تصدی این جایگاه مطرح شده، «سپهر خلجی» است که سابقه مدیریت روابط عمومی دفتر رهبر معظم انقلاب و عضویت در شورای عالی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی «ایرنا» را در کارنامه دارد. وی دانشجوی دکترای علوم ارتباطات اجتماعی است.

همچنین، یکی دیگر از نام‌های عنوان‌ شده در فضای مجازی به‌ عنوان گزینه احتمالی سخنگویی دولت جدید، «علی بهادری جهرمی» است که اکنون تصدی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه را برعهده دارد.

در نهایت اینکه، با توجه به تأکیدات و توصیه‌های مقام معظم رهبری به اعضای دولت سیزدهم مبنی بر اطلاع‌رسانی به موقع به مردم از اقدامات و فعالیت‌های دولت، ضروری است که سخنگوی دولت سیزدهم در جهت پاسخگویی صریح و شفاف به افکار عمومی و بیان اقدامات دولت، در اسرع وقت تعیین شود تا ضمن حفظ ارتباط مؤثر با اصحاب رسانه، دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف نیز بازگو شود، چه بسا در شرایط فعلی که بدخواهان دولت، چه در داخل و چه در خارج خواهان ضربه زدن به بدنه دولت و کم‌اهمیت جلوه دادن دستاوردهای آن هستند، با تأخیر در انتخاب سخنگوی دولت، به هدف‌شان برسند./ آنا

منبع: فردا

کلیدواژه: علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم اطلاع رسانی دولت جایگاه سخنگوی سخنگوی دولت دولت سیزدهم هیئت دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۴۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات اصولی درباره انتخاب سرمربیان، VAR و جانشین مطهری

عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال توضیحاتی درباره آخرین وضعیت انتخاب سرمربی تیم فوتبال امید ارائه کرد. - اخبار ورزشی -

احسان اصولی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره زمان تشکیل جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی تیم‌های مختلف رده‌های ملی اظهار داشت: ابتدا اجازه دهید مکانیزم انتخاب سرمربی را توضیح دهم. مجید جلالی در حوزه فنی و کارشناسی گزینه‌ها را بررسی می‌کند و پیشنهادات را از طریق دبیرکل فدراسیون فوتبال به هیئت رئیسه ارائه می‌دهد و در نهایت هیئت رئیسه بر اساس داده‌ها به تصمیم نهایی می‌رسد. بنابراین، تا زمانی که مصوبه هیئت رئیسه نباشد، هیچ انتخابی در کار نخواهد بود. ممکن است گزینه‌هایی از سوی شخص رئیس فدراسیون فوتبال پیشنهاد شود و به تصویب برسد و در دستور کار قرار بگیرد، اما ساز و کار انتخاب سرمربی به همین شکلی بود که توضیح دادم.

اصولی: درخواست حواله خودرو برای فوتسالی‌ها را پیگیری می‌کنیم

وی افزود: نزدیک به دو ماه است که وقتم را برای فوتسال گذاشته بودم و خدا را شکر منجر به قهرمانی تیم ملی در جام ملت‌های آسیا شد. کوچک‌ترین مسائل را هم کنار گذاشته بودم و درگیر فوتسال بودم و از جزئیات انتخاب سرمربیان تیم‌های ملی خبر ندارم. جا دارد از جلالی و تیم‌شان تشکر کنم شکل علمی و سیستماتیک به دستورات داده‌اند و چرایی و دلایل‌ها را در پیوستی در متغیرها بیان می‌کنند که خیلی ارزشمند است. در اولین جلسه هیئت رئیسه، احتمالاً موضوع انتخاب سرمربیان تیم‌های رده‌های مختلف ملی دستور کار قرار می‌گیرد. ضمن اینکه مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال همراه ما با تیم ملی فوتسال بود و ان‌شاء‌الله در اولین فرصت خروجی و تصمیمات هیئت رئیسه را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

«فکر می‌کنم یک هفته تا 10 روز دیگر جلسه هیئت رئیسه برگزار شود.» عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال با بیان این جمله تصریح کرد: برای ما مهم است که تکلیف سرمربیان تیم‌های نوجوانان و امید مشخص شود. جلالی و تیم‌شان قطعاً برنامه‌های راهبردی‌ و چشم اندازی که ترسیم کرده‌اند را در هیئت رئیسه مطرح خواهند کرد.

اصولی در خصوص اینکه برنامه تیم ملی فوتسال تا پیش از شروع جام جهانی برگزاری چند دیدار تدارکاتی خواهد بود، گفت: فیفادی زیادی نداریم. یکی از فیفادی‌ها قبل از شروع مسابقات و دیگری تیرماه خواهد بود. با نظر وحید شمسایی تأکید بر این بود که لیگ 5،6 هفته برگزار و سپس تعطیل شود. حدود 40 روز قبل از اعزام تیم ملی به جام جهانی اردوها تشکیل می‌شود. برای این فاصله، دنبال مذاکره هستیم تا با تیم‌های بزرگ بازی کنیم. گفت‌وگوهای اولیه انجام شده است. باید ببینیم در قرعه‌کشی در کدام گروه قرار می‌گیریم. طبیعی است با تیم‌هایی که همگروه خواهیم شد نمی‌توانیم بازی کنیم.

ایران در سید اول جام جهانی فوتسال 2024

رئیس کمیته فوتسال در مورد اینکه ایران در سید یک قرار دارد و آیا امکان برگزاری دیدار تدارکاتی با برزیل وجود دارد یا نه، خاطرنشان کرد: مذاکره با برزیل در شهریور ماه سال گذشته انجام شده بود و این مذاکرات را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه نهایی برسیم.

وی درباره اینکه تکلیف استفاده از سیستم کمک داور ویدویی VAR در لیگ برتر به کجا رسید، به تسنیم گفت: دستگاه‌هایی که وارد ایران شده است، مستقر بوده و داوران در هتل آکادمی در حال گذراندن دوره‌های آموزشی هستند. یک مقدار باید روی بحث هماهنگی بین باشگاه‌ها، ورزشگاه‌ها و ... پیگیری شود و به نتیجه برسد.

عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال در رابطه با حساسیت 6 هفته پایانی لیگ برتر خاطرنشان کرد: چارچوب و آیین‌نامه‌هایی در بحث اجرای مسابقات و همینطور منشور اخلاقی آن وجود دارد و هر کسی تخطی کند طبق ساز و کار تعریف شده رکن قضایی که مستقل هستند، برخورد می‌شود. در کنار این، سازمان و فدراسیون فوتبال هشدارها و راهنمایی‌ها را خواهد کرد. اگر مربیان، بازیکنان و هواداران با علم بر چارچوب تعریف شده حرکت کنند، شاهد تخطی نخواهیم بود اما اگر خطایی صورت بگیرد، ساز و کار رکن قضایی فدراسیون فعال می‌شود، همانطور که در چند هفته اخیر شاهد ورود ارکان قضایی به چند پرونده بوده‌ایم. 

اصولی در خصوص جدایی حمید مطهری از کادرفنی تیم ملی و بحث حضور افشین قطبی گفت: در رابطه با دستیاران سرمربی تیم ملی، شخص امیر قلعه‌نویی معرفی می‌کند و ما نظر نمی‌دهیم و فقط در مورد خود سرمربی ورود می‌کنیم. تا این لحظه کسی معرفی نشده است.

وی در واکنش به بحث تغییر نام باشگاه استقلال به «استقلال خلیج فارس» عنوان کرد: خیلی به این مسائل ورود نمی‌کنیم اما می‌دانیم تغییر نام هر باشگاهی ضوابطی دارد. باشگاه استقلال در تهران ثبت شده و برای تغییر نام باید از کمیسیون ماده پنج اداره کل ورزش استان مصوبه بگیرند.

عضو هیئت رئیسه و سخنگوی فدراسیون فوتبال در پایان گفت: با توجه به قهرمانی تیم ملی فوتسال جا دارد تقدیر و تشکر ویژه‌ای از دولت، وزیر ورزش و دیگر ارکان داشته باشم. رئیس جمهور با صدور پیام‌شان ما را دلگرم کردند، همینطور آقای قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که پیام دلگرم کننده‌ای دادند. از نمایندگان مجلس، وزرای محترم، دستگاه‌های قضایی و نیروی مسلح نیز تشکر می‌کنم. این قهرمانی ماحصل زحمات دستگاه‌های مختلف بود و ارکان مختلف کمک کردند تا این قهرمانی مایه دلخوشی مردم شود. ان‌شاء‌الله با همین حمایت جلو می‌رویم تا بتوانیم در جام جهانی نیز مردم را خوشحال کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هیئت اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم انتخاب شد
  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • جزئیات گفت‌وگوی هیئت‌های حماس و فتح در چین
  • فیلم/ تحقق وعده یک میلیون اشتغال در دولت سیزدهم
  • واکنش فدراسیون فوتبال به تغییر نام استقلال!
  • توضیحات اصولی درباره انتخاب سرمربیان، VAR و جانشین مطهری
  • سلیمانی: تعلیق مسابقات لیگ ۲ اهمیت جایگاه داوران را نشان داد
  • جلالی: ۳ گزینه سرمربیگری را برای هر رده ملی در نظر داریم
  • کنعانی: ایران برخورد پلیسی با دانشجویان را در دانشگاه‌های آمریکا نمی‌پذیرد
  • ۲۵هزار تخت بیمارستانی در سه سال ابتدای دولت سیزدهم افتتاح شده است