Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به رویکرد «همکاری سازنده به جای رقابت بازدارنده» به‌عنوان سیاست وزیر نفت در خزر، بر تداوم فعالیت‌های اکتشافی در شمال کشور و تقویت شرکت نفت خزر برای پیشبرد اهداف صنعت نفت در این بخش تأکید کرد.

به گزارش برنا به نقل از وزارت نفت ، محسن خجسته‌مهر در آیین تکریم علی اصولی، مدیرعامل پیشین شرکت نفت خزر و معارفه مراد کمالی به‌عنوان سرپرست این شرکت، میدان سردار جنگل و سکوی ایران‌امیرکبیر را نماد حاکمیتی ایران در خزر عنوان کرد و گفت: نیاز به فناوری‌های روزآمد، ضرورت توجه دوچندان به مباحث زیست‌محیطی و ایمنی و اهمیت نگهداری از سکوی امیرکبیر به‌عنوان دارایی ارزشمند صنعت نفت، از جمله ویژگی‌هایی است که برای توسعه فعالیت‌ها در خزر باید مدنظر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در عین حال که تعیین‌کننده سازوکارهای پیش روی صنعت نفت است، از اهمیت و ارزشمندی فعالیت‌هایی هم که تاکنون در این بخش انجام شده، حکایت دارد.

تداوم فعالیت‌های اکتشافی در شمال کشور

وی درباره اهمیت اکتشاف در شمال کشور گفت: اکتشاف، مبنای برنامه‌های صدساله توسعه کشور است، بنابراین چه توسعه در دستور کار باشد چه نباشد، باید ثروت‌های زیرزمینی احصا شوند و فعالیت‌های اکتشافی با قدرت ادامه یابند. تولید و توسعه، بحث مجزایی است.

هم‌افزایی با هدف کارآمدی بیشتر

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه نظر وزیر نفت درباره فعالیت‌های ایران در خزر مبتنی بر همکاری سازنده به جای رقابت بازدارنده است، تصریح کرد: موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در خزر ایجاب می‌کند سیاست‌های ما در این منطقه بسیار هوشمندانه باشد و لازم است رویکردهای این شرکت در هم‌افزایی با دیگر شرکت‌ها و مدیریت‌ها از جمله مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، بیش از پیش تقویت شود.

توجه به اشتغال‌زایی

خجسته‌مهر بر ضرورت بهره‌مندی هر چه بیشتر از متخصصان خبره و توانمند در شرکت نفت خزر تأکید کرد و با اشاره به لزوم دامنه‌دار بودن مطالعات در منطقه خزر، ادامه داد:  این شرکت باید در استفاده از خدمات، بهره‌مندی حداکثری از شرکت‌های خدماتی موجود در منطقه را با هدف ایجاد اشتغال‌زایی دنبال کند.

خجسته‌مهر در پایان از تلاش‌های علی اصولی در شرکت نفت خزر قدردانی کرد.

اولویت‌های نفت خزر

مراد کمالی، سرپرست شرکت نفت خزر از حسن اعتماد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و از تلاش‌های علی اصولی و مدیران عامل پیشین نفت خزر قدردانی کرد و گفت: در حکم انتصاب اینجانب ۱۰ مسئولیت اصلی مورد تأکید قرار گرفته که این وظایف سرلوحه کاری نفت خزر خواهد بود.

وی با تأکید بر اهمیت الزام‌هایی از جمله اکتشافات، تعمیر و بهسازی ناوگان، رعایت حداکثری ایمنی، مدیریت دانش، چابک‌سازی و غنی‌سازی ساختار سازمانی، افزایش بهره‌وری، کرامت سرمایه انسانی، شفافیت، بهبودسازی فرآیندها و کاهش هزینه‌ها، افزود: جز در مواردی که نیاز ضروری ایجاب کند، اهل ایجاد تغییر و تحول نیستم و امیدوارم در کنار همکاران خود در نفت خزر با همکاری و همدلی بتوانیم در مسیر اهداف تعیین‌شده گام برداریم.

ابراز امیدواری برای شکوفایی صنعت نفت در خزر

علی اصولی، مدیرعامل پیشین شرکت نفت خزر در این نشست به ظرفیت‌های بی‌شمار هیدروکربوری در بخش جنوبی دریای خزر و موانع تولید و توسعه در این بخش از جمله بعضی از کاستی‌های ایران از فناوری‌های روزآمد به‌واسطه تحریم‌های ظالمانه آمریکا اشاره کرد.

وی گفت: در سطح داخلی نیز ریسک و هزینه بالای فعالیت در آب‌های عمیق، اهمیت مضاعف بحث ایمنی و نبود تجربه پیشین برای توسعه و تولید در این بخش، همواره از دغدغه‌های صنعت نفت به‌شمار می‌رفته است.

مدیرعامل پیشین شرکت نفت خزر اظهار کرد: شرکت نفت خزر برنامه ۲۰ ساله‌ای به شرکت ملی نفت ایران ارائه داده است و امیدواریم با بذل توجه بیشتر به ظرفیت‌های هیدروکربوری شمال کشور، در آینده شاهد توسعه و تولید و شکوفایی هرچه بیشتر صنعت نفت در این بخش باشیم.

سرمایه‌ای به نام مناطق نفت‌خیز شمال

عماد حسینی، رئیس هیئت‌مدیره شرکت نفت خزر نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های سرشار بخش جنوبی دریای خزر و خوش‌بینی حاصل از مطالعات نسبت به ظرفیت‌های ساختار چالوس، ابراز امیدواری کرد که فعالیت‌های شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت خزر در شمال کشور به نحوی پیش رود که زمینه ایجاد مناطق نفت‌خیز شمال در این بخش ایجاد شود.

بازنگری در الگوهای قراردادی برای جذب سرمایه

هرمز قلاوند، عضو هیئت‌مدیره شرکت نفت خزر نیز با قدردانی از تلاش‌های علی اصولی و آرزوی موفقیت برای مراد کمالی در مدیریت این شرکت، به ارزش تجهیزات نفت خزر که در رأس آن سکوی نیمه‌شناور ایران‌امیرکبیر قرار دارد اشاره و بیان کرد: با در نظر گرفتن نتایج حفاری‌ها و مطالعات انجام‌شده در خزر جنوبی، جذب سرمایه‌گذار برای توسعه و تولید در این بخش بسیار حائز اهمیت است.

وی با یادآوری اینکه توسعه و تولید در آب‌های عمیق نیازمند سرمایه‌گذاری‌های کلانی است، ادامه داد: در نظر گرفتن تمهیداتی در الگوی قرارداد توسعه‌ای در خزر، می‌تواند به ایجاد جذابیت بیشتر برای جذب سرمایه‌گذاران کمک کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: رقابت شرکت ملی نفت ایران صنعت نفت نفت وزارت نفت فعالیت های اکتشافی شرکت ملی نفت ایران توسعه و تولید شرکت نفت خزر شمال کشور فعالیت ها علی اصولی صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۵۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟

فرارو- جمعه گذشته تهران میزبان دومین "اجلاس بین المللی ایران و آفریقا" بود. نشستی که با حضور مقام‌های ارشد بیش از ۳۰ کشور آفریقایی به ویژه وزرای اقتصاد برگزار شد. بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این قبیل نشست‌ها می‌توانند مقدمه‌ای برای وقوع تغییرات مثبت در روابط خارجی و به طور خاص دیپلماسی اقتصادی باشند.

به گزارش فرارو؛ در این راستا، یکی از نکاتی که چندین سال است از سوی کارشناسان مسائل راهبردی و تحلیلگران به عنوان نقدی به سیاست خارجی ایران مطرح شده، غافل شدن از برخی حوزه‌های جغرافیایی در عرصه سیاست خارجی و صرفا تمرکز بر برخی مناطق و کشور‌های خاص است. موضوعی که در برخی موارد در بزنگاه‌های تاریخی موجب وارد آمدن آسیب‌ها و خساراتی شده است.

با این همه، دولت سیزهم از زمان آغاز به کار خود در سال ۱۴۰۰، تمرکز ویژه‌ای بر توسعه روابط با مناطق مغفول در حوزه سیاست خارجی ایران معطوف کرده است. ابراهیم رئیسی در دو نوبت در قالب تور‌هایی به کشور‌های آفریقایی سفر انجام داده و توسعه روابط با آفریقایی‌ها را یکی از محور‌های اصلی سیاست خارجی دولت سیزدهم توصیف کرده است.

معادله‌ای که در قالب نشست بین المللی اخیر ایران و آفریقا نیز نمود‌های عینی‌تری گرفته است. با این همه، واقعیت این است که اقبال به توسعه روابط با کشور‌های آفریقایی در شرایط حاضر، به طور خاص تحت تاثیر ۳ مولفه مهم و محوری است.

۱. بازارِ رو به رشد کشور‌های آفریقایی

قاره آفریقا جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر را در خود جای داده و بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که شاخص‌های اقتصادی در شمار قابل ملاحظه‌ای از کشور‌های افریقایی رو به رشد بوده و پالس هاس مثبتی را در مورد آینده این دسته از کشور‌ها به ویژه در حوزه اقتصادی مخابره می‌کنند.

در حقیقت، هم جمعیت این قاره چشمگیر است و هم درآمد خانوار‌ها در آن رو به بهبود است. این دو مولفه در نوع خود کشور‌های آفریقایی را به یک بازارِ هدف بسیار مناسب برای بسیاری از کشور‌های جهان تبدیل می‌کنند. ایران نیز با توجه به ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی خود از این قاعده مستثنی نیست. می‌تواند کالا‌های ساخت خود را که از کیفیت بین المللی برخوردارند و البته کشور‌های آفریقایی می‌توانند آن‌ها را در مقایسه با نمونه‌ای مشابه خارجی، با قیمت کمتری تهیه کنند، به آفریقا صادر کند.

موضوعی که هم برای ایران و هم ملل آفریقایی حامل نفع و سود است.

۲. کسب حمایت موثر سیاسی در عرصه بین المللی

بلوک کشور‌های آفریقایی از وزن قابل توجهی در نهاد‌ها و سازمان‌های بین المللی برخوردارند. آفریقا چیزی در حدود ۵۴ کشور را در خود جای داده که آن‌ها در جنبش عدم تعهد، گروه ۷۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، و دیگر نهاد‌های بین المللی، بازیگران مهم و تاثیرگذاری هستند.

در این چهارچوب، ایران به واسطه توسعه پیوند‌های سیاسی و اقتصادی خود با بلوک کشور‌های آفریقایی می‌تواند روی کارتِ رای‌دهی آن‌ها در نهاد‌های بین المللی حساب ویژه‌ای باز کند. موضوعی که یک برگ برنده موثر  به حساب می‌آید. این مساله به ویژه در بحبوحه تشدید تنش‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک بین المللی، از ابعاد جدی تری نیز برخوردار می‌شود.

۳. توسعه نفوذ بین‌المللی ایران در قالب یک قدرت منطقه‌ای

در نهایت باید به این مساله نیز اشاره کرد که ایران در منطقه غرب آسیا یک قدرت قابل توجهِ منطقه‌ای است. این کشور به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، طرح و برنامه‌هایی برای توسعه نفوذ خود دارد. مساله‌ای که در عرصه روابط بین الملل برای هر بازیگر دیگری غیر از ایران نیز امری طبیعی محسوب می‌شود.

حال در این میان، اشتراکات تاریخی و فرهنگی ایران و برخی ملل آفریقایی و در عین حال وجود ظرفیت‌های نرم فرهنگی نظیر حضور شیعیان در برخی کشور‌های آفریقایی و یا مهاجرت تاریخی برخی اقوام ایرانی به کشور‌های آفریقایی، بستر‌های مناسبی را نیز برای توسعه نفوذ ایران در میان کشور‌های آفریقایی ایجاد کرده اند.

بستر‌ها و ظرفیت‌هایی که تاکنون مورد بی توجهی بوده اند و حال توجه به آن ها، یکی از الزاماتی است که با توجه به افزایش وزن و قدرت منطقه‌ای و بین المللی ایران، از اهمیت بسیار زیادی برخودار می‌شوند. معادله‌ای که موجب شده تا بار دیگر قاره آفریقا مورد توجه تصمیم سازان حوزه سیاست خارجی ایران قرار گیرد.

دیگر خبرها

  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • حضور ۲ هزار تاجر در نمایشگاه اکسپوی تهران/آزاداندیشان جهان، بیش از این تداوم جنایات در غزه را تحمل نمی‌کنند
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • توسعه همکاری های دفاعی و نظامی ایران و هند 
  • توسعه همکاری‌های دفاعی و نظامی ایران و هند