Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@12:30:21 GMT

لزوم رهاسازی آب از سد مارون برای مناطق پایین‌ دست

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۷۴۸۵

لزوم رهاسازی آب از سد مارون برای مناطق پایین‌ دست

ایسنا/خوزستان دبیر نظام صنفی کشاورزی ماهشهر گفت: مشاهده می‌شود عدم کشت کلزا در مناطق بالادست رعایت نشده و به راحتی و حتی در موقع مناسب تامین آب شده است و از نظر ما این عمل به نوعی تبعیض آشکار در حوضه آبریز مارون توسط سازمان آب برق است.

حامد یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص عدم رهاسازی آب از سد مارون برای مناطق پایین دست، اظهار کرد: شهرستان‌های بندر ماهشهر و شادگان در انتهای حوضه مارون قرار دارند و در بسیاری از مواقع، کشاورزان در تامین آب به موقع و کافی جهت کشت دچار تنش و مشکل هستند؛ این تنش‌ها باعث شده است که این دو شهرستان از لحاظ تنوع کشت با محدودیت مواجه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این موضوع باعث کوچکتر شدن سفره کشاورزان شده است، به گونه‌ای که تنها امید و راه درآمد آنان در تابستان به محصول نخیلات و در کشت پاییزه به محصول گندم و جو باشد؛ این در حالی است که مشاهده می‌شود در بالادست، محدودیت‌ها به این شکل وجود ندارد.

یوسفی اظهار کرد: در تابستان گذشته طبق جلساتی که با مسئولین سازمان آب و برق داشتیم مقرر شد که کشاورزان در خصوص عدم کشت محصولات به ویژه شلتوک همکاری کنند تا آب جهت کشت پاییزه ذخیره شود و مسئولین سازمان آب و برق به خوبی از انجام و رعایت این امر مهم توسط کشاورزان مطلع هستند.

وی با اشاره به عدم رهاسازی آب از سد مارون برای کشت در مناطق پایین دست تصریح کرد: کشاورزان ماهشهر مانند سالیان گذشته و با توجه به شرایط اقلیمی و بافت خاک، اقدام به بذر پاشی کردند و طبق قول سازمان آب و برق، برنامه‌ریزی خود را انجام دادند اما متاسفانه تاکنون رهاسازی آب محقق نشده است و ادامه این شرایط باعث بروز خسارات سنگین به کشاورزان این شهرستان خواهد شد .

یوسفی افزود: کشاورزان به وفای به عهد معروف هستند اما این خسارت‌ها و مشکلات باعث ایجاد فشار اقتصادی بر کشاورزان شهرستان خواهد شد.

دبیر نظام صنفی کشاورزی ماهشهر عنوان کرد: موضوع دیگری که در شرایط فعلی وجود دارد و مسئولین استانی نیز بر آن تاکید دارند عدم کشت کلزا و یا کاهش میزان کشت آن بوده که متاسفانه مشاهده می‌شود این موضوع در مناطق بالادست رعایت نشده و به راحتی و حتی در موقع مناسب تامین آب شده است و از نظر ما این عمل به نوعی تبعیض آشکار در حوضه آبریز مارون توسط سازمان آب برق است.

وی گفت: از مسئولین استانی و شهرستانی به ویژه سازمان آب و برق استان خوزستان درخواست می‌شود به منظور جلوگیری از بروز خسارت به کشاورزان نسبت به رهاسازی آب از سد مارون به صورت عاجل اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اخبار اقتصادی خوزستان سد مارون کشاورزی رهاسازی آب از سد مارون سازمان آب و برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۷۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سعید معین، مدیر مبارزه با آفات عمومی گفت: به سبب جلوگیری از کاهش عملکرد تولید گندم، کشاورزان هرچه سریعتر مبارزه علیه سن گندم را انجام دهند.

  معین با بیان اینکه در کشور ۶ میلیون هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، گفت: مبارزه با سن غلات در سطح کشور از بهمن ماه سال گذشته آغاز و ادامه دارد. وی گفت: با توجه به اثر آفت سن گندم در عملکرد تولید، تاکنون سطح مبارزه به یک میلیون و ۲۰۰ هزارهکتار رسیده است.

مدیر مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تاخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

گفتنی است، درسال زراعی گذشته استان‌های کردستان، کرمانشاه و اصفهان بهترین نتیجه را در عدم سن زدگی داشته اند.

در استان کردستان تاکنون ۲۳۰ هزار هکتار گندم علیه سن سمپاشی شده است و قرار است ۱۵۰ هزار هکتار دیگر صورت گیرد.

دیگر خبرها

  • لزوم صدور پروانه‌های ساختمانی در کمتر از یک‌ماه
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید
  • هشدار به کشاورزان ۳۱ استان با ورود سامانه بارشی جدید از سه‌شنبه
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان این مناطق
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ بارش موج‌های رگباری شدید از فردا
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • لزوم پیش‌بینی آمبولانس‌های ویژه شرایط کوهستانی برای کهگیلویه و بویراحمد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • ملاک انتخاب ها شایسته سالاری است/ لزوم سوق استان به سمت توسعه