Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضروت استفاده از نهادهای ارفاقی برای بازاجتماعی شدن متهمان و کاهش جمعیت کیفری، تاکید بر شنیدن صحبت های ارباب رجوع، جلوگیری از صدور قرارهای بازداشت موقت، بازدید ماهیانه از زندان‌ها و … از مهمترین موضوعات مطرح شده در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دادسرای ناحیه شش توسط معاون اول دادستان تهران بود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، احمد رحمانیان در این جلسه ضمن تقدیر تشکر از سرپرست فعلی دادسرای ناحیه شش تهران با اشاره به کسر موجودی سه هزار فقره پرونده از پرونده های مسن این دادسرا طی چند مدت اخیر به برخی از اقدامات مهم دادسرای ناحیه شش اشاره کرد و گفت: در حوزه ابلاغات الکترونیکی نیز اقدامات خوبی انجام شده اما آسیب هایی هم در بخش های مختلف وجود دارد که نیازمند اصلاح است و در جلسات مختلف پیرامون این آسیب ها و رفع آن موضوعاتی گوشزد شده و از سرپرست جدید انتظار می رود پیگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به چند موضوع مهم که یکی از آنها اطاله دادرسی بود اشاره کرد و افزود: اطاله دادرسی یک مشکل اساسی است که همواره وجود داشته و دارد و یکی از نقدهای وارده به دستگاه قضایی به همین موضوع مرتبط است.
معاون اول دادستان تهران بیان کرد؛ برخی از دلایل اطاله دادرسی به تشریفات و موازینی که قانون گذار برای تحقیق و … پیش بینی کرده مربوط می شود که نمی شود با آن کاری کرد اما بخش عمده ای از اطاله دادرسی ها به نوع عملکرد و رسیدگی در قضاوت بر می گردد که چقدر پرونده را با جدیت پیگیری می کنیم تا از اطاله دادرسی جلوگیری و پرونده منتهی به تصمیم گیری شود.

وی با تاکید بر ضرورت تعیین تکلیف پرونده های مسن و قدیمی گفت: به طور حتم در پرونده هایی که دچار اطاله شده باشند نمی توان عدالت را به مفهوم واقعی اجرا کرد و اثرات آن از بین می رود ، از طرف دیگر ممکن است مفسده هایی مانند کارچاق کنی و دلالی به وجود آید از این رو در بحث پرونده هایی که بیشتر از یک سال از زمان طرح آنها می گذرد ضرورت دارد بازپرسان و قضات در خارج از وقت اداری این پرونده ها را پیگیری و تعیین تکلیف کنند زیرا در وقت اداری کار زیاد است و امکان رسیدگی به این پرونده ها وجود ندارد.

معاون اول دادستان تهران یکی دیگر از موضوعات موثر در اطاله دادرسی را پاسخگویی به استعلامات توسط برخی از دستگاه عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه در برخی از پرونده ها باید منتظر پاسخ استعلام بود و مشاهده می شود که با تاخیر زیاد پاسخ داده می شود.

رحمانیان به یکی از راه های موثر برای تسریع در پاسخگویی به استعلامات اشاره کرد و گفت: در این راستا ضروری است از اقدامات ضمانت اجرای قضایی که قانون گذار بیش بینی کرده و در اختیار داریم استفاده کرد تا ادارات به موقع جواب استعلام را بدهند و از اطاله دادرسی جلوگیری شود.

وی خواستار حساسیت قضات در رابطه با اطاله دادرسی شد و تاکید کرد: اگر بازپرسان و قضات به این موضوع حساس باشند به طور حتم روند اجرای عدالت تسریع می شود و مردم در کوتاهترین زمان ممکن به حق خود می رسند و بزرگترین دستاورد این اقدام افزایش اعتماد مردم به قوه فضاییه خواهد بود.

رحمانیان از ارسال ناقص برخی پرونده ها به دادگاه به عنوان یکی دیگر از دلایل اطاله دادرسی یاد کرد و گفت: پرونده ها باید کامل و بدون نقص به دادگاه ارسال شود البته قضات در دادگاه تا جای امکان خودشان رفع نقص کنند و اگر امکان رفع نواقص نبود پرونده را به دادسرا اعاده کنند تا از این طریق از طولانی شدن روند رسیدگی ها جلوگیری شود.

معاون اول دادستان تهران با اشاره به اینکه مردم دستگاه قضایی را به صورت واحد می شناسند و توقع دارند حکم عادلانه در کوتاهترین زمان ممکن صادر شود، ادامه داد: اگر منصبی داریم به فضل خداوند و اعتماد مردم بوده است، باید قدر بدانیم و پاسخگوی مردم باشیم، باید در برخورد با مردم سعه صدر داشت نه اینکه اگر کسی دو بار به ما مراجعه کرد کاسه صبرمان لبریز شود و به صحبت های آن مراجعه کننده توجه نکنیم بلکه ضروری است در طول روز ساعتی را برای شنیدن صحبت های ارباب رجوع اختصاص داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت توجه به موضوع حقوق شهروندی تاکید کرد و گفت: مسئله بسیار مهم دیگر حقوق شهروندی است و عمده مسایل حقوق شهروندی و دستورات قضایی و نظارت ها بر عهده دادسراست هرچند که برخی از بخش های قضایی در نوع خود مسیولیتی دارند اما عمده آنها بر عهده ماست از این رو باید به این موضوع به عنوان یک مسئله اساسی توجه کرد.

معاون اول دادستان تهران با اشاره به اینکه برخی از موضوعات مربوط به نقص حقوق شهروندی، بیان کرد: ضابطین و دستگاه قضایی تکمیل کننده هم هستند اما باید هرکدام در چارچوب قوانین عمل کنند و اگر موردی از نقض حقوق شهروندی مشاهده شد برخورد لازم صورت گیرد.

وی گفت: در این راستا باید برای صدور دستوراتی مانند احضار، بازداشت ، جلب و ممنوع الخروجی و … توجه ویژه ای داشت و اگر ادله ای وجود ندارد نباید حقوق مردم را تضییع کرد، باید شان اشخاص را در نظر گرفت.
معاون اول دادستان تهران در ادامه سخنان خود بر ضرورت سرکشی قضات از دفاتر شعب تاکید کرد و افزود: بحث دفاتر شعب موضوع بسیار مهمی است و همکاران نباید از دفتر غافل شوند از این رو باید روزانه هم روی برخورد شعبه و هم عملکرد شعبه نظارت کرد.

رحمانیان همچنین بر ضروت بروزرسانی پرونده های موجود در شعب با سیستم شد و با اشاره به اینکه در کنار دستورات قضایی اقدامات پیشگیرانه نیز مورد توجه باشد، اظهار کرد: موضوع پیشگیری از وقوع جرم مسئله مهم و اساسی است و نباید گذاشت به طور مداوم پرونده تشکیل شود بلکه می توان با اقدامات پیشگیرانه از تشکیل پرونده ها جلوگیری کرد و با مطالبه گری از دستگاه های مرتبط در این حوزه گام برداشت.

وی همچنین خواستار توجه ویژه به دستورات نظارت قضایی و مجازات های تکمیلی شد و تاکید کرد: تاکنون آنگونه که باید از ظرفیت نهادهای ارفاقی استفاده نشده و نتیجه آن آمار بالای زندانیان است از این رو باید با استفاده از این ظرفیت ها، بازداشت ها را به حداقل رساند مگر در مواردی که ضرورت دارد.

وی یکی دیگر از موضوعات مهم را سرکشی از زندان ها عنوان کرد و گفت: موضوع سرکشی از زندان بسیار مهم است و قضات باید ماهی یکبار از زندان ها بازدید کنند و پس از شنیدن صحبت های زندانیان برای رفع مشکلاتشان اقدام کنند البته نباید بازدید ها فقط در حد سرکشی باشد بلکه با هدف استفاده از نهادهای ارفاقی برای اصلاح و بازاجتماعی شدن و کاهش جمعیت کیفری باشد.

معاون اول دادستان تهران همچنین بر برخورد قاطع با مخلان نظم و امنیت تاکید کرد و خواستار تعیین تکلیف پرونده های کثیرالشاکی شد و خطاب به قضات گفت: برای رسیدگی به این پرونده ها حتما طرح و برنامه داشته باشید.

بیضی زاده سرپرست سابق دادسرای ناحیه شش تهران نیز به گوشه ای از اقدامات انجام شده طی این مدت در این دادسرا اشاره کرد و گفت: تلاش برای تعیین تکلیف پرونده های مسن و کسر موجودی سه هزار پرونده، تاسیس شعبه شورای حل اختلاف برای کنترل ورودی پرونده ها و مختومه شدن ٤٥ تا ٥٠ درصد پرونده ها در این شعبه ها، نظارت مستمر بر ضابطین و توجه ویژه به سیاست های ابلاغی از مهمترین اقدامات انجام شده طی این مدت است.

در ادامه اصغر مهرنیا سرپرست جدید دادسرای ناحیه شش تهران با اشاره به اینکه با همدلی می توان به اهداف خود رسید به برنامه عملیاتی ١٤٠٠ دادستانی تهران اشاره کرد و گفت: در این برنامه ١٣٠ وظیفه دادستانی به خوبی تبیین شده و سعی می کنیم که إیتم های مورد نظر دادستان را تحقق بخشیم.

تکریم ارباب رجوع، برخورد قاطع توام با مهربانی و… از مهمترین اولویت های مهم مطرح شده از سوی سرپرست دادسرای ناحیه شش تهران بود.

در این مراسم اصغر مهرنیا به عنوان سرپرست دادسرای ناحیه شش تهران معرفی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دادستانی تهران معاون اول دادستان تهران تهران با اشاره اشاره کرد و گفت اطاله دادرسی حقوق شهروندی تعیین تکلیف پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۷۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه در مراسم تکریم و معارفه رییس کل دادگستری استان قزوین اظهار کرد: اگر یک قاضی در احیای حق سره را از ناسره درست تشخیص داده و به عدل حکم نماید، هیچ ما به ازایی ندارد و ثواب آن بسیار عظیم است.

وی در ادامه با تشریح جایگاه ولایت در راهبری جامعه اسلامی خاطرنشان کرد: خداوند متعال به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، برتری ولایت را محقق ساخت تا تصور باطل دنیای کفر در به بن بست رسیدن دین و معنویت را نشان بدهد که این یک امر مبارک برای بشریت بود.

این مسئول عالی قضائی اقدام غرور آفرین فرزندان این مرز و بوم در تحقق وعده صادق را از مصادیق امر ولایی دانست و افزود: این حادثه باعث شد یک بار دیگر نقش و جایگاه ولایت و تحقق عینی رسالت، توحید، عدالت، معاد و امامت معنا شود تا دنیای مادی بداند و بفهمد که این اقدام با سکانداری امامت و ولایت برای اثبات وحدانیت الهی در به تلاطم کشیدن دنیای کفر بود.

وی با توصیف ویژگیهای کارگزاران در تراز انقلاب اسلامی، بر لزوم تهذیب نفس ، تواضع در رفتار و گفتار و همچنین نظم در امور تاکید و گفت: آقای شعبانی بعنوان یکی از مسئولین قضایی دارای چنین خلقیاتی بود که همواره خود را به عنوان یک سرباز در خدمت نظام می دانست.

ایشان در ادامه گفت: امروز دشمنان ایران اسلامی با به راه انداختن یک جنگ ترکیبی و تمام عیار در صدد ایجاد چالش جدی برای نظام و ایجاد نارضایتی عمومی و در نهایت ضربه به باور های دینی و ارزشهای اسلامی و انسانی هستند که به برکت خون شهدا و هوشیاری و اقدام تمام نهادهای قضایی و نظامی و انتظامی و حضور مردم عزیز در صحنه و میدان ، که با راهبری رهبر حکیم و فرزانه انقلاب صورت گرفت ناکام ماند.

وی ادامه داد: اولین ملاک ما در دستگاه قضایی رفتار توام با آرامش، عقلانیت، تدبیر همراه با تواضع و خشوع در برابر مردم و در انجام ماموریت های قوه و در خنثی نمودن توطئه ها و برنامه های دشمنان است، انتظار و راهبرد رییس معزز قوه قضاییه هم در شناخت دشمن و غافل نبودن از مکر وکید آنها است.

عبدالهی افزود: اگر چنانچه یک قاضی در کار خود، متکی به استمداد از خدا، قرآن و اهل بیت علیهم السلام نباشد، حتما در امر قضا دچار مشکل خواهد شد و قضاوت او ناعادلانه خواهد بود، از این رو لازم تا همواره در رفتار و عملکرد خویش دقت داشته و خود را در همه حال در محضر خداوند ببیند.

وی اظهار داشت: انتظار این است که ما بعنوان قاضی و مدیر نسبت به وقت شناسی و انضباط در کار ها و در رفع حوائج مراجعین دقت لازم را داشته باشیم چرا که هر گونه تأخیر در زمان، ولو به اندازه یک دقیقه به نوعی خیانت است.

عبداللهی تاکیدکرد: حفظ کرامت و حرمت انسانها بسیار مهم است، اگر کسی مرتکب خطا و جرم شد بر اساس سیاست ها و راهبردها کلان قوه قضاییه مبنی بر زندان زدایی، تا جایی که ممکن است با تامین قرار مناسب از بازداشت و زندانی کردن پرهیز کنیم و اجازه ندهیم تا حریم و حیثیت افراد آسیب ببیند.

رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با بیان این مطلب که در سال جدید نیز همچنان مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت برنامه های دستگاه عدلیه است، تأکید کرد: هر گونه تبعیض در مبارزه با فساد حرام است و باید با قاطعیت و بدون اغماض با مفسدان در هر جایگاهی و لباسی که هستند مبارزه کرد و این همان سیاست اصلی قوه قضاییه است.

وی ادامه داد: حفظ امنیت و آرامش روانی جامعه در راستای تحقق شعار سال بسیار حایز اهمیت است و برای تحقق آن تمام دستگاه امنیتی ، انتظامی در مقابل هر کسی که بخواهد آن را مخدوش نمایند، خواهند ایستاد، قوه قضاییه با هر گونه تحصن، بی عفتی، برگزاری جلسات لهو و لعب، کلاهبرداری که بخواهد جامعه را دچار چالش کند و مدیریت جامعه را تضعیف نماید، برخورد خواهد کرد.

گفتنی است در پایان این مراسم و با اهدا حکمی از سوی ریاست محترم قوه قضاییه حجت الاسلام علی مصطفوی نیا به عنوان رییس کل جدید دادگستری کل استان قزوین منصوب شد و از خدمات و تلاش های علی شعبانی رییس کل پیشین دادگستری این استان تجلیل به عمل آمد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900692

دیگر خبرها

  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می‌کند
  • انتقاد غیرمنصفانه، شجاعت مدیران را سلب می کند
  • اجرای طرح تعیین تکلیف پرونده‌های موجود در مراجع انتظامی کشور
  • طرح تعیین تکلیف پرونده‌های مراجع انتظامی کشور اجرا می‌شود