Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت نفت خام در سه ماهه سوم سال 2021 به شدت افزایش یافت و در ماه اکتبر به افزایش خود ادامه داد که ناشی از افزایش تقاضا، اختلالات عرضه مرتبط با آب و هوا و محدود شدن تولید اوپک و شرکای آن (اوپک پلاس) بود. قیمت نفت نیز با افزایش قیمت گاز طبیعی که تقاضای نفت برای گرمایش و تولید برق را افزایش داد، حمایت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار می رود قیمت نفت خام در سال 2022 به طور متوسط 74 دلار در هر بشکه باشد، قبل از اینکه در سال 2023 با احیای تولید جهانی به 65 دلار در هر بشکه کاهش یابد.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز: مهدیه تقوی؛  قیمت نفت به روند بهبود خود ادامه می دهد . قیمت نفت خام در سه ماهه سوم سال 2021 به شدت افزایش یافت و در ماه اکتبر به افزایش خود ادامه داد که ناشی از افزایش تقاضا، اختلالات عرضه مرتبط با آب و هوا و محدود شدن تولید اوپک و شرکای آن (اوپک پلاس) بود. قیمت نفت نیز با افزایش قیمت گاز طبیعی که تقاضای نفت برای گرمایش و تولید برق را افزایش داد، حمایت شده است. انتظار می رود قیمت نفت خام در سال 2022 به طور متوسط ​​74 دلار در هر بشکه باشد، قبل از اینکه در سال 2023 با احیای تولید جهانی به 65 دلار در هر بشکه کاهش یابد.

 

نمودار (1): قیمت انرژی

منبع: بانک جهانی

توجه: قیمت ها با استفاده از فاکتورهای تبدیل حرارتی EIA به دلار آمریکا در هر بشکه تبدیل شدند. آخرین مشاهده در 19 اکتبر 2021 است.

 

ادامه بهبود تقاضای نفت.  تقاضای نفت در سه ماهه سوم سال 2021 با لغو اقدامات قرنطینه، به ویژه در اروپا، افزایش یافت. تقاضای جهانی اکنون تنها 3 درصد کمتر از اوج خود قبل از همه گیری است. قوی ترین بهبودی در چین بوده است، جایی که تقاضا در حال حاضر بیش از 10 درصد بیشتر از سطح قبل از همه گیری آن است، در حالی که برای کشورهای OECD  و غیرOECD  به استثنای چین کمی پایین تر است.

نمودار (2): تقاضای نفت (شاخص، فصل چهارم 2019   100)

منبع: آژانس بین المللی انرژی، بانک جهانی

توجه: داده های فصلی ناحیه سایه دار پیش بینی ها را نشان می دهد .

 

اختلالات عرضه باعث حمایت از قیمت ها شده است. پس از بهبود تدریجی از مارس 2021، تولید جهانی نفت در اوت و سپتامبر کاهش یافت. تولید در ایالات متحده تحت تأثیر طوفان آیدا قرار گرفت در حالی که، بر اساس داده های آژانس بین المللی انرژی، اوپک و شرکای آن (اوپک پلاس) تقریباً 1 میلیون بشکه در روز کمتر از سهمیه خود به دلیل تعمیر و نگه داری و قطع عرضه به ویژه برای آنگولا، قزاقستان و نیجریه تولید کردند.

نمودار (3): درصد تغییر تولید نفت نسبت به ژانویه 2020

منبع: بانک جهانی

توجه: آخرین مشاهده در سپتامبر 2021 است.

 

کاهش موجودی و ذخایر نفت. ذخایر نفت به سرعت به کاهش خود ادامه داده است و از آگوست  2020 به میزان کمی بیش از 1 درصد در ماه کاهش یافته است. ذخایر صنعتی OECD حدود 4 درصد کمتر از میانگین پنج ساله خود در جولای 2021 بوده است.

نمودار (4): موجودی و ذخایر نفتی روزانه OECD

منبع: بانک جهانی

توجه: داده های ماهانه، آخرین مشاهده اوت 2021. به عنوان درصد تقاضای OECD در سه ماهه مربوطه نشان داده شده است.

 

چشم انداز. انتظار می‌رود تقاضای نفت در سال 2022 از سطح قبل از همه‌گیری فراتر رود، اگرچه برآوردها در مورد سرعت بهبود متفاوت است. انتظار می رود افزایش جایگزینی نفت به جای گاز طبیعی در گرمایش و برق، تقاضا را بیش از نیم میلیون بشکه در روز افزایش دهد. پیش‌بینی می‌شود که تولید جهانی نفت در سال 2022 شاهد بهبود قوی حدود 6 میلیون بشکه در روز باشد، زیرا اوپک پلاس کاهش تولید خود را در طول سال کاهش می‌دهد و تولید در ایالات متحده حدود 1 میلیون بشکه در روز افزایش می‌یابد.

نمودار (5): پیش بینی تقاضا برای نفت در مقایسه با سطح تقاضای قبل از همه گیری کرونا (میلیون بشکه در روز)

منبع: بانک جهانی

توجه: خطوط نقطه چین پیش‌بینی‌هایی هستند که از گزارش بازار نفت سپتامبر آژانس بین‌المللی انرژی و گزارش ماهانه تولید نفت اوپک در سپتامبر گرفته شده‌اند.

خطرات. در کوتاه مدت، خطرات صعودی شامل استفاده بیشتر از نفت خام به عنوان جایگزینی برای گاز طبیعی و احتمال اینکه نفت شیل آمریکا کندتر از حد انتظار بهبود یابد، می شود. از جنبه منفی، این خطر وجود دارد که قیمت‌های انرژی بالاتر بر رشد تاثیر بگذارد، در حالی که شیوع مجدد کووید 19 می‌تواند بر تقاضای نفت نیز تأثیر بگذارد. علاوه بر این، این خطر وجود دارد که رشد عرضه آتی ضعیف‌تر از تقاضا باشد که می‌تواند منجر به افزایش شدید قیمت‌ها شود. سرمایه گذاری در تولید نفت جدید از زمان سقوط قیمت نفت در سال 2014 نسبتاً ضعیف بوده است و سرمایه گذاری در سال 2020 به ویژه در میان شرکت های بزرگ نفتی کاهش بیشتری یافت.

نمودار (6): سرمایه گذاری نفت بر حسب نوع شرکت (میلیارد دلار آمریکا (2019))

منبع: داده های سرمایه گذاری انرژی جهان 2021، آژانس بین المللی انرژی، پاریس.

توجه: NOC  مخفف شرکت های ملی نفت است. سرمایه گذاری بالادستی نفت بر اساس گزارش شرکت. رشته های اصلی شامل رویال هلندی، بی پی، انی، اکسون موبیل، شورون، توتال و کونوکو فیلیپس است.

 

Source: https://blogs.worldbank.org/opendata/oil-market-developments-rising-prices-amid-broader-surge-energy-prices?CID=WBW_AL_BlogNotification_EN_EXT

[1] Oil market developments—rising prices amid broader surge in energy prices

[2] PETER NAGLE and KALTRINA TEMAJ

برچسب ها: انرژی ، نفت ، اوپک لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Pd8

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: انرژی نفت اوپک آژانس بین المللی انرژی میلیون بشکه در روز بانک جهانی توجه قیمت نفت خام دلار در هر بشکه قبل از همه گیری انتظار می رود سرمایه گذاری تولید جهانی تقاضای نفت سه ماهه خود ادامه گاز طبیعی اوپک پلاس سال 2022 پیش بینی قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۸۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری

 

افشین صدردادرس در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع آخرین وضعیت واردات گوشت و صادرات دام پرداخت.

با توجه به جمعیت دام، نیازی به افزایش حجم واردات گوشت گرم دارید؟

صدردادرس: بنابر اعلام مرکز آمار، جمعیت دام کشور در پایان زمستان ۷۲.۱ میلیون راس است که نشان دهنده جمعیت مناسب دام است.

با توجه به سطح بارش ها در نقاط مختلف، کماکان نسبت به متوسط دوره بلندمدت کمتر است‌ که انتظار می رود تا پایان اردیبهشت، کمبود بارش جبران شود.

با وجود شرایط مساعد تولید، مسئولان باید برنامه ریزی مناسبی در راستای حمایت از دامداران داشته باشند و حال اتخاذ سیاست افزایش واردات گوشت گرم نه تنها کمکی به بخش تولید نمی کند، بلکه تولیدکننده را از ادامه تولید دلسرد می کند.

آیا افزایش حجم واردات به تنظیم بازار گوشت قرمز کمک می کند؟

صدردادرس: اگر حمایت از افزایش جمعیت دامی صورت نگیرد، اتفاقات سال گذشته تکرار می شود. در بهار ۱۴۰۲ شاهد افزایش جمعیت دامی بودیم که متاسفانه سیاست های نادرست مسئولان منجر به کاهش جمعیت دام در پاییز و زمستان شد. براین اساس مسئولان باید به فکر حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده باشند، نه مدام بر طبل واردات بکوبند.

بنابر آمار در سال ۱۴۰۱، ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن و سال گذشته ۱۲۹ هزار و ۲۰۰ تن گوشت گرم و منجمد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده وارد شد که به رغم افزایش واردات در سال ۱۴۰۲، اما قیمت گوشت افزایش و در مقابل سرانه مصرف کاهش یافته است که براین اساس می توان نتیجه گرفت که واردات هیچ تاثیری در تنظیم بازار نداشته است.

حال اینکه مسئولان واردات گوشت گرم را از ۱۲۹ هزارتن به ۱۴۸ هزارتن برسانند، تمام مسئولیت آن را باید برعهده بگیرند.

وضعیت بازار دام زنده چگونه است؟

صدردادرس: بنابر آمار متوسط قیمت دام زنده۲۴۰ تا ۲۶۰ هزارتومان است که امیدواریم قیمت گوشت و دام در بازار به سمتی برود که تولیدکننده و مصرف کننده رضایت داشته باشند. حال اینکه از وسط زنجیره تولید حرکتی در جهت اصلاح قیمت انجام دهیم، مشکلات مرتفع نمی شود.

آیا نیازی به صادرات دام داریم؟

صدردادرس: در شرایطی که تولید دام تقاضا ندارد، صادرات می تواند منجر به تحرک و رونق بخش تولید شود که این امر انگیزه در بین دامداران ایجاد می کند، لذا پیشنهاد بنده این است که شرایطی فراهم شود که صادرات مقطعی نباشد که به تولید آسیب بزند.

در شرایط فعلی که تولید در داخل تقاضا ندارد، صادرات راهگشاست و می تواند تا حدودی مشکلات تولید را حل کند.

راهکار ایجاد رونق و افزایش سرانه مصرف گوشت در بازار چیست؟

صدردادرس: دولت برای ایجاد تقاضا باید گوشت تولید داخل را در قالب کالابرگ عرضه کند که در نهایت این امر به افزایش جمعیت دامی، پایداری تولید و کنترل قیمت در سطح بازار موثر است.

آیا صادرات دام راهکار ایجاد رونق و پایداری تولید در بازار است؟

صدردادرس: با توجه به پایین بودن تقاضا در بازار، صادرات می تواند محرکی برای تولید باشد به شرطی که جو روانی حاصل از صادرات را کنترل کنند تا قیمت ها در بازار افزایش نیابد‌.

خرید توافقی دام می تواند منجر به تنظیم بازار و رونق تولید شود. لذا بنابر قانون نظام جامع دامپروری به صراحت اعلام شده که دولت موظف به خرید حمایتی است، اما به شرطی که خرید به قیمت دستوری همانند سال ۱۴۰۰ نباشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • قیمت گذاری دستوری بیشتر باعث افزایش قیمت لاستیک می شود
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال