Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@00:06:53 GMT

نظام دموکراتیک در حال فروپاشی است

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۹۴۲۸

نظام دموکراتیک در حال فروپاشی است

فرارو- چامسکی معتقد است: بحران‌هایی که ما با آن مواجه هستیم بدون مرز هستند: گرمایش سیاره زمین، بیماری‌های همه گیر و خطر جنگ هسته‌ای که همگی باید در سطح بین المللی با اجماع کشور‌های برطرف شوند.آیا می‌توانیم به سمت همکاری حرکت کنیم یا باید به سمت تحریک یکدیگر گام برداریم مانند توافق زیردریایی هسته ای؟ من گمان می‌کنم ما باید به سمت همکاری و یک حسابرسی دقیق و صادقانه درباره به اصطلاح "تهدید چین" حرکت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از پاسخ‌های "نوام چامسکی" زبان شناس و متفکر چپگرا در گفتگو با "یاشا مونک" پژوهشگر علوم سیاسی و دانشیار در دانشگاه جان هاپکینز را در ادامه بخوانید:

من و شما در مورد سرکوب خشن در چین یا در مورد فساد و سرکوب "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در آن کشور نمی‌توانیم کاری انجام دهیم. ما تنها می‌توانیم ابراز تاسف کنیم و بگوییم این رویداد‌ها منفی هستند. ما نمی‌توانیم کار زیادی در مورد آن چه در در آن دو کشور (چین و روسیه) رخ می‌دهند انجام دهیم. ما می‌توانیم کار‌های زیادی را در مورد جامعه خود (ایالات متحده امریکا) انجام دهیم. جامعه ما در معرض یک فروپاشی جدی قرار دارد.

این تنها نظر من نیست می‌توانید نظر هوشیارترین و محترم‌ترین مفسران جهان را بخوانید. روزنامه "فایننشال تایمز" لندن نشریه تجاری پیشرو در جهان را در نظر گیرید. "مارتین وولف" ستون نویس اصلی آن که فردی مورد احترام و هوشیار است و معمولا اغراق نمی‌کند یادداشت‌هایی را نوشته که نشان دهنده نگرانی عمیق او در مورد چگونگی حرکت امریکا به سوی خودکامگی خشونت باری است.

نظام دموکراتیک در حال فروپاشی است. این یک واقعیت کاملا شناخته شده است و ما می‌توانیم کار‌های زیادی در مورد آن انجام دهیم. پس بیایید نگران این موضوع باشیم. تا آنجا که به سیاست خارجی مربوط می‌شود مواردی وجود دارند که باید در نظر داشت. با توجه به این که چین یک قدرت در حال رشد است باید از خود بپرسیم مفهوم "تهدید چین" چیست که ما برای آن مقابله با آن بسیج می‌شویم؟ تشخیص آن چندان آسان نیست. نخست وزیر سابق استرالیا می‌گوید ما در "چنگال اژدها" (چین) قرار داریم. یک دولتمرد برجسته بین المللی اخیرا مقاله‌ای در مطبوعات استرالیا نوشت و از او پرسید "تهدید چین دقیقا چیست"؟ و پاسخ نویسنده این بود:"موجودیت و وجود چین". وجود چین یک تهدید است.

آن چه ما از آن تحت عنوان "تهدید چین" یاد می‌کنیم در مرز‌های چین است نه در کارائیب و مرز‌های کالیفرنیا. ما می‌گوییم چین در مرز‌های خود مانند هنگ کنگ کار‌هایی را انجام می‌دهد که ما آن را دوست نداریم و نباید دوست داشته باشیم. آیا این تهدیدی از جانب چین است؟ چین یک پایگاه نظامی در خارج از کشور در جیبوتی دارد. ایالات متحده، اما دارای ۸۰۰ پایگاه نظامی است که بسیاری از این پایگاه‌ها در سواحل چین بوده و قادر به شلیک موشک‌های مجهز به کلاهک هسته‌ای علیه چین هستند.

ما به تازگی تصمیم گرفته ایم زیردریایی‌های هسته‌ای را به استرالیا اعزام کنیم. اقدامات این چنینی است که چین را وادار می‌سازند تا نیروی نظامی خود را به شدت تقویت کند و با این تهدید بزرگ مقابله نماید. دوم آن که باید بدانیم که یا چین و ایالات متحده امریکا در سال‌های آینده با یکدیگر همکاری خواهند کرد یا در غیر این صورت همگی ما محکوم به فنا هستیم. به همین سادگی. بحران‌هایی که ما با آن مواجه هستیم بدون مرز هستند: گرمایش سیاره زمین، بیماری‌های همه گیر و خطر جنگ هسته‌ای که همگی باید در سطح بین المللی با اجماع کشور‌های برطرف شوند. آیا می‌توانیم به سمت همکاری حرکت کنیم یا باید به سمت تحریک یکدیگر گام برداریم مانند توافق زیردریایی هسته ای؟ من گمان می‌کنم ما باید به سمت همکاری و یک حسابرسی دقیق و صادقانه درباره به اصطلاح "تهدید چین" حرکت کنیم.

چرا چندین دهه است که کوبا را شکنجه می‌کنیم؟ آیا تهدیدی از سوی کوبا وجود دارد؟ چرا کارزار‌های تروریستی بزرگ را در کوبا سازماندهی کرده ایم یا تحریم‌هایی را علیه آن کشور وضع کرده ایم که جهان با آن مخالف است؟ به آخرین رای گیری در سازمان ملل نگاه کنید: ۱۸۴ رای مخالف در مقابل ۲ رای موافق که یکی امریکا بود و دیگری اسرائیل که یکی از مشتریان اصلی امریکاست. یکی از محاسن امریکا آن است که جامعه‌ای بسیار آزاد و باز دارد. بنابراین، ما به اسناد داخلی دسترسی داریم و اگر بخواهیم می‌توانیم دلایل این سیاست را درک کنیم. می‌توانیم به دولت‌های "جانسون" و "کندی" بازگردیم و ببینیم آنان چه کردند.

آن چه آنان می‌گفتند این است که مشکل کوبای کاسترو سرپیچی موفقیت آمیز آن کشور از سیاست‌های امریکا از زمان دکترین مونرو بوده که برای امریکا حق تسلط بر نیمکره را قائل شده بود. از این دیدگاه، کوبا سرپیچی موفقیت آمیزی داشته و بنابراین، ما باید مردم کوبا را شکنجه کرده، اقتصاد آنان را نابود کنیم و کل جهان را تحقیر کنیم و به دلیل قدرت امریکا جهان را مجبور به رعایت تحریم‌های وضع شده از سوی واشنگتن سازیم.

اروپا و آسیا با نظر ما مخالف هستند، اما ما آنان را مجبور به رعایت و پیروی از تحریم‌ها می‌کنیم در غیر این صورت آنان را از سیستم مالی بین المللی اخراج می‌کنیم. آیا واقعا این کشوری است که ما امریکایی‌ها می‌خواهیم داشته باشیم؟ بار دیگر در مورد "تهدید چین" از خود بپرسید. اگر چین شروع به تقلید از رفتار امریکا کند و چینی‌ها نوع رفتار ما با کوبا را با تایوان انجام دهند باید نگران شویم. این در حالی است که چین چنین کاری نکرده است. این ما هستیم که در سرتاسر دنیا این کار را انجام می‌دهیم.

ما کوبا را شکنجه می‌کنیم و به متحد سعودی خود تسلیحات و اطلاعات ارائه می‌دهیم تا بدترین بحران انسانی را در جهان در یمن ایجاد کند. این ما هستیم که ۲ میلیون نفر که نیمی از آنان کودک هستند را در غزه زندانی و محاصره کرده ایم در شرایطی که کودکان در آنجا به دلیل فقدان آب آشامیدنی سالم مسموم می‌شوند. این کاری است که ما انجام می‌دهیم. البته در مورد اقدامات چین در شین جیانگ این اقدامت وحشتناک و به شدت سرکوبگرانه هستند. البته نمی‌دانم به بدی کاری هستند که ما در غزه انجام می‌دهیم یا خیر احتمالا در آن حد بد نیستند، اما مطمئنا اقداماتی بد و منفی هستند.

یک میلیون نفر را در اردوگاه‌های بازآموزی در چین قرار داده شده اند و شواهد نشان دهنده نقض جدی حقوق بشر در قبال آنان هستند. با این وجود، این کار را با جنایات ما (امریکا) در سرتاسر جهان مقایسه کنید ما این کار را نه با یک میلیون بلکه با دو میلیون نفر در غزه انجام می‌دهیم. تسلیحات و حمایت دیپلماتیک ما امریکایی‌ها از اسرائیل باعث نابودی سیستم فاضلاب و برق غزه شده و مردم آن منطقه را قتل عام می‌کند. از بسیاری جهات، مسئله شین جیانگ متفاوت از غزه است. ما نمی‌توانیم در مورد کاری که دولت چین در شین جیانگ انجام می‌دهد اقدامی کنیم.

ما می‌توانیم بیش‌تر بر روی وضعیت خود تاثیرگذار باشیم. درست است، نباید در مورد جنایت دیگران سکوت کرد، اما باید پرسید چرا عده‌ای می‌خواهند دائما به جنایات دیگر اشاره کند و به میزان بسیار کم تری به جنایات امریکا توجه داشته باشند؟ توجه به جنایات ارتکابی خودمان فایده زیادی دارد. بله، ما باید نگران جنایات دیگران باشیم، اما نه در حدی که نسبت به جنایات خود بی توجهی کنیم. در عوض، ما باید از این اصل اخلاقی پیروی کنیم که بیش‌تر در مورد آن چه خود می‌توانیم بر روی آن تاثیرگذار باشیم نگران شویم.

منبع: فرارو

کلیدواژه: نوام چامسکی چین سمت همکاری انجام می دهیم توانیم کار باید به سمت انجام دهیم بین المللی حرکت کنیم تهدید چین هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در اولین رویداد ملی جایزه معماری شیخ بهایی در جمع خبرنگاران در رابطه با تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان با بیان اینکه  همواره در طی سال های اخیر با چالش مواجه بوده ایم  گفت:  در سال های گذشته با مشکلات متعددی مواجه بودیم و یک سری تبعات اجتماعی نیز در این خصوص وجود داشت.

وی ادامه داد : از طرف دیگر در نظام فنی و اجرایی در خصوص نظام تعرفه هیچ مشکلی وجود ندارد سال های سال است که این موضوع روال طبیعی خود را دنبال می کند.

شکیب با طرح این سوال که چرا تعیین حق الزحمه مهندسان سازمان نظام مهندسی همواره با چالش مواجه می شود اظهار کرد:  تقریبا همه ساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود دارد که به این موضوع برمی گردد که یک مقررات ملی ساختمان داریم و از سوی دیگر مبحث دوم روشی را تعیین تعرفه مطرح کرده است .

وی افزود: این بنیان به ۱۸ سال قبل باز می گردد که از آن زمان تاکنون بازنگری انجام نشده است‌.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با بیان اینکه حق الزحمه های مهندسان براساس هزینه ساخت محاسبه می شود یادآور شد: این نوع فرمول محاسبه هیچ تطبیقی با هزینه ساخت واقعی ندارد. به همین دلیل از سال ۱۴۰۱ پیشنهاد داده ایم این موضوع به روز رسانی شود.

وی  با بیان اینکه  به وزارت راه وشهرسازی پیشنهاد داده ایم که یک شورای تعیین شکل گیرد که تیرماه سال گذشته انجام شد گفت:  به علت عدم تشکیل جلسات در وزارت راه وشهرسازی هیچ نوع خروجی در این خصوص نداشته ایم. بنابراین این چالش همچنان نیمه کاره مانده است‌.

شکیب با بیان اینکه  به طور قطع نمی توانیم از روش مبحث دو مقرارت ملی ساختمان برای تعیین حق الزحمه مهندسان استفاده کنیم گفت: در حال حاضر چاره ای جز این نیست که‌ وزیر راه و شهرسازی خود شخصا میزان افزایش تعرفه را اعلام کند. در این رابطه درخواست خود را داده ایم و بررسی در این زمینه در حال انجام است .

وی در پاسخ به این سوال که میزان افزایش حق الزحمه مهندسان در سال ۱۴۰۳ چه ميزان خواهد بود گفت: هنوز رقم دقیقی در این زمینه مشخص نشده است و ما انتظار داریم تعرفه مهندسان نیز به اندازه سازمان نظام پزشکی به میزان ۴۰ درصد، باشد و یا اینکه برابر با افزایش حقوق کارگران به میزان ۳۵ درصد باشد.

 شکیب  با بیان اینکه در صورتی که بر مبنای هزینه ساخت باشد قاعدتا باید ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند گفت: اما به لحاظ شرایطی که در کشور وجود دارد توقع جامعه مهندسی آن است که به اندازه نظام پزشکی و یا معادل رشد حقوق کارگران باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان همچنین درباره زمان ابلاغ میزان افزایش تعرفه مهندسان گفت: براساس عرف باید در اواخر اسفند ماه اعلام میشد اما با تعلل مواجه شده ایم و تصور می‌کنم شنبه و یا یکشنبه حق الزحمه افزایش مهندسان ابلاغ شود .

وی همچنین در پاسخ به این سوال که بعضا گفته می شود یکی از عوامل طولانی شدن فرآیند صدور پروانه های ساخت تعلل در سازمان نطام مهندسی است گفت: ما این موضوع را نمی‌پذیریم و چنین چیزی وجود ندارد صدور پروانه های ساختمانی چند بخش دارد که یک بخش آن طراحی است و زمانی که طراح نقشه را آماده می‌کند در سازمان نظام مهندسی استان آپلود می شود کنترل در این بخش به طور معمول یک تا دو هفته انجام می شود و سپس به فرآیند تعیین ناظر ارجاع می شود که در این زمینه سازمان نظام مهندسی عملا هیچ مشکلی ندارد و سریعا ناظر انتخاب می شود.

وی درباره مدت زمان صدور پروانه ساخت بیان کرد: این زمان در حال حاضر حدود شش ماه است اما می تواند کاهش پیدا کند. ما در سازمان نظام مهندسی این آمادگی را داریم و با سیستمی شدن عملا این موضوع زمان بر نيست. 

وی در واکنش به این موضوع که وزارت راه وشهرسازی با صدور بخشنامه ای فعالیت های انتخاباتی سازمان نظام مهندسی و تجمعات از ابتدای خرداد ماه ممنوع کرده است گفت:  سازمان نظام مهندسی  نامه ای به وزیر راه وشهرسازی و معاونت مسکن وزارت راه وشهرسازی به این موضوع معترض شدیم ما هر سه سال یکبار و یا سالی یک بار انتخابات داریم نمی شود که برای انتخابات ۶ماه سازمان ها را تعطیل کنیم و آموزش نداشته باشیم این نوع بخشنامه ها راهکار نیست و باید راه حل دیگری برای آن پیدا کنند درخواست ما از وزیر راه وشهرسازی آن است که این بخش نامه ها را ابطال کنند.

**تعرفه گذاری نظام مهندسی باید از قیمت گذاری دستوری خارج شود

علی کریمی آنچه رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران امروز (۶ اردیبهشت) در نخستین رویداد ملی و معارس شیخ بهایی، گفت: در دهه‌های اخیر ارمغان خلاقیت معماران دور از دسترس قرار گرفته و جلوه‌ آفرینش ساخت و ساز به چشم نمی‌رسد؛ ایران نیاز دارد تا مجدد ساختمان‌های با شکوه قدیمی ساخته شود.

رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران در ادامه تاکید کرد: معماران باید از چهارچوب قوانین تکراری ساخت ساختمان‌های مکعبی و مستطیلی خارج شوند تا از گونه‌های نوین ساخت و ساز بهره‌مند شوند.

این مسوول عنوان کرد: یکی از دلایل عمده که موجب دامن زدن به این موضوع می‌شود،حق‌الزحمه است. نظام تعرفه گذاری مسیر خلاقیت و شکوفایی معماران را منحرف کرده و قانون‌گذار باید قانون تعرفه گذاری را تعلیق کند و این اتفاق نیازمند مطالبه جمعی فعالان این صنعت است.

کریمی آنچه در پایان خاطر نشان کرد: ساخت ملک‌های خوش طرح نیازمند سرمایه بوده؛ قطعا با قیمت‌گذاری‌های دستوری موج خلاقیت معماران شکوفایی نخواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • زرشناس: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • آزمایشگاه‌های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در نظام پزشکی دارند
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • امام جمعه خرم آباد:فروپاشی دژ سست استعمار در منطقه
  • صدور پروانه‌های ساختمانی ظرف مدت ۶ماه انجام می‌شود
  • نظم جهانی در آستانه فروپاشی است