Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@03:32:32 GMT

مردم نگران اثربخشی واکسن کرونا نباشند

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۰۴۲۲

عضو شبکه راهبردی تحقیقات بیماری‌های ویروسی کشور گفت: مردم نگران اثربخشی واکسن کرونا نباشند. هر واکسنی که تزریق کرده باشند، در بیشتر افراد مانع شدت یافتن بیماری، بستری شدن و مرگ خواهد شد.

محمدکاظم شاه کرمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هرچه تعداد افراد واکسینه شده بیشتر شود، گردش ویروس در جامعه هم محدودتر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص ویروس شناسی پزشکی ادامه داد: در کنار تزریق واکسن، لازم است مردم همچنان پروتکل های بهداشتی مانند فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دست ها را رعایت کنند.

عضو هیات علمی موسسه رازی افزود: دو واژه ایمنی زایی (Immunogenicity) و اثربخشی (Efficacy) واکسن که معمولا در سطح جامعه مترادف تلقی می شوند، از نظر علمی معنای کاملا متفاوت دارند.

وی تصریح کرد: ایمنی زایی یعنی اینکه تزریق واکسن بخش های مختلف سیستم ایمنی فرد را تحریک و وادار به واکنش ایمنی کند، اما اثربخشی یعنی بروز این واکنش های ایمنی (ایمنی زایی)، منجر به پیشگیری از ابتلا یا شدت یافتن بیماری و مرگ شود.

تست های ارزیابی اثربخشی واکسن ها در آزمایشگاه های تشخیص طبی، دقیق و کافی نیست

متخصص ویروس شناسی پزشکی اظهار داشت: تست هایی که در آزمایشگاه های تشخیص طبی برای ارزیابی اثربخشی واکسن ها انجام می شود، دقیق و کافی نیست.

عضو شبکه راهبردی تحقیقات بیماری‌های ویروسی کشور خطاب به افراد واکسینه شده تاکید کرد که ارزیابی دقیق اثربخشی واکسن کرونا فقط در آزمایشگاه های خاص امکانپذیر است.

وی افزود: مدتی است که واکسیناسیون با سرعت بیشتری در حال انجام است و بعضی از مردم علاقمند هستند بدانند که در مقابل بیماری ایمن شده اند یا خیر و به همین منظور به آزمایشگاه های تشخیص طبی مراجعه می کنند و با ارائه نتیجه آزمایش، از متخصصان می پرسند که ایمن شده اند یا نه؟

شاه کرمی افزود: ارزیابی دقیق اثربخشی واکسن کار بسیار دشواری است و باید با آزمایش های پیچیده پاسخ های ایمنی سلولی و هومورال را با هم سنجید. تعیین میزان آنتی بادی اختصاصی کووید-۱۹ در بدن فرد واکسینه شده تنها بخشی از این فرایند است که چندان هم قابل اتکا نیست.

وی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از تست های سنجش میزان اثربخشی واکسن، تست خنثی سازی ویروس (VNT) است، ولی چون در انجام این تست از ویروس بیماریزا استفاده می شود، فقط در معدودی از آزمایشگاه ها که دارای ساختمان ها و تجهیزات خاص هستند، انجام می گیرد و آزمایشگاه های تشخیصی فاقد شرایط انجام این تست هستند.

شاه کرمی افزود: کیت هایی که در آزمایشگاه ها استفاده می شوند، غالبا فقط برای تشخیص افراد بیمار مناسب هستند. حتی کیت هایی هم که برای ارزیابی ایمنی استفاده می شوند، غالبا ایمنی زایی واکسن و نه اثربخشی آن را ارزیابی می کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: آزمایشگاه های تشخیص آزمایشگاه ها اثربخشی واکسن ایمنی زایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۰۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمود تارا مسئول پنل پیش نیازهای شکل گیری آزمایشگاه پزشکی هوشمند در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روزهای ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های بالینی و پزشکی هوشمند امروزه یکی از پایه‌های مهم در تشخیص و مدیریت بیماری‌ها محسوب می‌شوند. این آزمایشگاه‌ها با استفاده از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی، اطلاعات پزشکی را تحلیل کرده و الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را به کار می‌برند تا بیماری‌ها را سریع‌تر بهبود بخشند. اهمیت آنها در دنیای امروزی این است که این تکنولوژی‌ها به پزشکان کمک می‌کنند تا بیماری‌ها را به دقت تشخیص دهند، پیش بینی کنند و درمان‌های بهتر و موثرتری را ارائه دهند.

وی افزود: هر چند در سطح جهانی، آزمایشگاه‌های پزشکی امروزی به طور گسترده‌ای از تکنولوژی‌های هوشمند مانند سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات تصویری پیشرفته (به ویژه در پاتولوژی و مطالعه لام)، سیستم‌های اطلاعات آزمایشگاهی هوشمند، بستر داده‌های بزرگ و سیستم‌های پشتیبانی تصمیم‌گیری بر اساس هوش مصنوعی استفاده می‌کنند ولی این اتفاق، هنوز در کشور ما، در حال طی مراحل اولیه هستند و آزمایشگاه‌های اندکی وجود دارند که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته اند.

این متخصص حوزه انفورماتیک سلامت و بالین با اشاره به نیازهای اساسی و مهم در شکل گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند بیان داشت: برای شکل‌گیری آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند، نیازمندی‌های اساسی شامل دسترسی به داده‌های بزرگ و با کیفیت، تکنولوژی‌های پردازش داده قدرتمند، استانداردهای امنیتی برای حفظ حریم خصوصی بیماران و توانایی‌های فنی- انسانی همکاری و ارتباطات مؤثر بین تجهیزات و سیستم‌ها هستند. پس از شکل گیری زیرساخت حداقل، بکارگیری تیم خبره این حوزه و تشکیل تیم‌های مشترک با کادر بالینی شروع کننده اولین فعالیت‌ها است.

وی به نقش شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در برطرف کردن این نیازها تاکید کرد و گفت: شرکت‌های دانش بنیان ایرانی با توجه به توانایی‌ها و تخصص‌های خود، می‌توانند در برطرف کردن نیازهای ذکر شده نقش مهمی داشته باشند. آنها می‌توانند به طراحی و توسعه نرم‌افزارهای پزشکی، تولید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و ارائه راهکارهای هوشمند برای مدیریت داده‌های پزشکی و اطلاعات بیماری‌ها کمک کنند. این بستر، به خصوص در کشور ما، بستری گسترده و پتانسیل فعالیت فراوان دارد.

کد خبر 6089499 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • عضویت ایران در سازمان جهانی ارزیابی و انطباق
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد