Web Analytics Made Easy - Statcounter

میانجی آمریکا در روند مذاکرات غیرمستقیم بین رژیم صهیونیستی و لبنان برای تعیین مرزهای دریایی تهدید کرد در صورت عدم پیشرفت مذاکرات پیش از انتخابات پارلمانی لبنان که قرار است بهار ۲۰۲۲ برگزار شود، از میانچیگری در این پرونده عقب نشینی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، این خبر را وب‌سایت "والا" و به نقل از مقامات اسرائیلی مطلع از روند ملاقات‌های میانجی ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در اراضی اشغالی منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بایدن اکتبر گذشته، "عاموس هوخشتاین"، مشاور ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در امور امنیت انرژی را به عنوان میانجی در مذاکرات غیرمستقیم بین اسرائیل و لبنان برای تعیین مرزهای دریایی منصوب کرد و هوخشتاین اواخر ماه گذشته برای گفتگو در مورد از سرگیری مذاکرات با میشل عون، رئیس جمهور لبنان دیدار کرد.

روز یکشنبه، هوخشتاین وارد اراضی اشغالی شد و با کارین الهرار، وزیر انرژی کابینه اسرائیل، و دیگر مقامات بلندپایه وزارت انرژی، وزارت امور خارجه و نهادهای امنیتی اسرائیل گفتگو کرد.

به گفته منابع آگاه، هوخشتاین به مقامات اسرائیلی اطلاع داده است که قصد ندارد مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم بین اسرائیل و لبنان را که در ناقوره بین دو طرف تحت نظارت سازمان ملل و میانجیگری آمریکا انجام شد، از سر بگیرد.

میانجی آمریکایی تصریح کرد که روش میانجیگری وی به این صورت است که در خلال بازدیدهایش از تل‌آویو و بیروت مذاکرات شدیدی با دو طرف انجام و پیشنهاد حل و فصلی را تدوین کند که به دو طرف ارائه خواهد کرد.

این میانجی آمریکایی در مذاکرات اولیه که با مقامات بیروت و تل آویو انجام داد، هیچ پیشنهادی برای حل بحران تعیین مرزها ارائه نکرد و موضع صریحی نیز ابراز نکرد، بلکه تنها مواضع دو طرف را شنید.

به گزارش والا، وزیر انرژی اسرائیل در دیدار با هوخشتاین تاکید کرد که "محور اصلی او حفاظت از امنیت و منافع اقتصادی اسرائیل است."

یک مقام اسرائیلی گفت: میانجی آمریکایی در جریان مذاکرات تاکید کرد که معتقد است ماه‌های آینده قبل از انتخابات لبنان در مارس ۲۰۲۲ فرصتی برای دستیابی به توافق است.

این منبع افزود که میانجی آمریکایی به صراحت گفته است که "قصد ندارد پیشنهادی ارائه دهد که هر دو طرف را راضی کند، بلکه پیشنهادی را دارد که هر دو طرف به طور کامل از آن راضی نباشند" و تاکید کرد که "اگر ظرف چند ماه ببیند که دو طرف در جهت دستیابی به توافق پیش نمی روند، دست از میانجبگری خواهد کشید."

هوخشتاین پیشتر با میشل عون رئیس‌جمهور و نجیب میقاتی نخست‌وزیر لبنان دیدار کرده بود و در بیانیه‌ای که در آن زمان از سوی ریاست‌جمهوری لبنان منتشر شد، آمده بود: دو طرف مسیر مذاکرات را در خصوص تعیین مرزهای دریایی و جهت‌گیری‌های آینده بررسی کردند. 

هوخشتاین آمریکایی متولد اسرائیل و یکی از نزدیک‌ترین افراد به رئیس جمهور آمریکا به شمار می‌رود و با اختلاف اسرائیل و لبنان بر سر تعیین مرزهای دریایی آشنا است. او در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده نیز همین سمت را داشت.

اکتبر ۲۰۲۰، مذاکرات غیرمستقیم تحت نظارت سازمان ملل و با میانجیگری آمریکا در چارچوب توافق نامه‌ای بین لبنان و اسرائیل آغاز شد و پنج دور مذاکرات برگزار شد که آخرین آن چهارم اردیبهشت ماه گذشته بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لبنان اسراييل تعیین مرزهای دریایی میانجی آمریکایی میانجی آمریکا رئیس جمهور دو طرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۲۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران

به گزارش خبرآنلاین روزنامه الجریده کویت در ادامه آورده است: «طرف آمریکایی همچنین از ایران خواسته است به توافق سابق هسته ای بازگردد به گونه ای که براساس آن، تهران غنی سازی اورانیوم را در محدوده ۳.۶۷ درصد نگه دارد و آمریکا نیز تحریم های ایران را لغو کند.»

براساس ادعای این روزنامه، «طرف آمریکایی از تهران خواسته است بر متحدانش در منطقه به منظور توقف حملات در دریای سرخ فشار بیاورد، از فرمول مصر برای آتش بس در غزه و طرح آرام کردن اوضاع ین اسرائیل و حزب الله در جنوب لبنان حمایت کند.»

به نقل از شفقنا در ادامه مطلب این روزنامه آمده است: «طرف آمریکایی به صورت غیرمستقیم از ایران خواسته است قبل از هرگونه توافقی بین طرفین، به آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بازرسی از تاسیسات هسته ای اش اجازه دهد.»

بنابر نوشته الجریده، «ایران نیز به طرف آمریکایی رسانده است که کاهش هرگونه تنش در منطقه مستلزم توقف حمایت های نامحدود آمریکا از اسرائیل و اتخاذ اقداماتی برای مهار تل آویو است.»

الجریده همچنین نوشت: «ایرانی ها از توافق برای توقف جنگ در غزه و هرگونه توافقی که مورد موافقت فلسطینی ها باشد، حمایت می کند و در مورد جنوب لبنان هم به همین شکل است. ایران به آمریکا هشدار داده است که اگر اسرائیل بخواهد به جنوب لبنان حمله کند، ایران بیکار نخواهد نشست و برای شکست حمله اسرائیل هرکاری خواهد کرد. در مورد بازرسی از تاسیسات هسته ای نیز ایران به طرف آمریکایی رسانده است که گزارش های دقیقی به آژانس در خصوص تاسیسات هسته ای ارائه کرده است.»

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903430

دیگر خبرها

  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • ادعای روزنامه کویتی درباره درخواست تازه آمریکا از ایران
  • احتمال توقف مذاکرات میان حماس و تل‌آویو در سایه تهدید علیه رفح
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • مقاومت اسلامی لبنان از تهدیدهای دشمنان هراسی ندارد
  • آمریکا ارسال مهمات به اسرائیل را متوقف کرد
  • تاکید مقاومت فلسطین بر کارشکنی اشغالگران در مذاکرات/ الرشق رژیم صهیونیستی را تهدید کرد
  • از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد
  • خبر‌ها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  • خبرها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح