Web Analytics Made Easy - Statcounter

جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شیراز با اشاره به طرح حذف ارز 4200 تومانی، اظهار داشت: هفت قلم کالای اساسی، مشمول ارز 4200 تومانی میشد که طی 6 ماه نخست سال، همه 8 میلیارد دلار مصرف شد و اگر قرار باشد تا پایان سال با همین روند طی شود، به 18 میلیارد دلار برای تامین ارز نیاز است.

وی ادامه داد: چون تامین این میزان ارز برای دولت امکان‌پذیر نیست، راهی جز حذف تعدادی از این کالاها، از شمول ارز 4200 تومانی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قادری بیان کرد: بعضی از کالاها نظیر گندم و مواد اولیه دارو را باید با ارز 4200 تومانی تامین کرد اما برای سایر اقلام، الزامی وجود ندارد هر چند برای تامین نهاده‌های دامی و دانه‌های روغنی به مشکل برمی خوریم اما چاره‌ای جز حذف ارز 4200 تومانی نیست.

این نماینده مجلس اظهار کرد: بنابراین با این روند شاید بتوان 18 میلیارد دلار هزینه مورد نیاز را تا پایان سال به 12 میلیارد دلار کاهش دهیم.

وی خاطرنشان ساخت: اگر پرداخت ارز به گندم یا مواد اولیه دارو به صورت پرداخت یارانه مستقیم باشد، قیمت دارو و  نان و... به شدت افزایش می‌یابد پس راهی جز حذف 4 قلم کالا از شمول ارز دولتی نیست.

قادری با بیان اینکه اختصاص ارز باید محدود به گندم و مواد اولیه دارو باشد تا قیمت نان و داروها در حد معقول حفظ شود، افزود: اقلامی که ارز دولتی به آنها تخصیص نمی‌یابد نظیر دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی، تا حدی با افزایش قیمت مواجه می‌شوند.

حذف رانت؛ یکی از مزایای طرح حذف ارز 4200 تومانی

این کارشناس اقتصادی با اشاره به کنترل رانت به عنوان یکی از مزایای طرح حذف ارز 4200 تومانی، گفت: رانت معمولا در فرایند تولید و توزیع اقلامی نظیر نهاده‌ها و دانه‌های روغنی ایجاد می‌شود و حذف ارز دولتی از این دو مورد، رانت‌های موجود نیز از بین می‌رود.

قادری تاکید کرد: برای دولت تامین بیشتر از 12 هزار میلیارد دلار ارز میسر نیست بنابراین تعداد کالاهای وابسته به ارز 4200 تومانی باید کاهش یابد و برای سایر کالاها از ارز نیمایی استفاده شود.

وی تصریح نمود: درست است این روند تبعاتی دارد اما چون دیگر ارز دولتی و ارز آزاد نداریم و همه مشمول یک نرخ واحد می‌شوند بنابراین شرایط مساعدی ایجاد می‌شود.

نماینده مردم شیراز و زرقان گفت: البته قیمت گوشت قرمز و مرغ افزایش می‌یابد اما چاره‌ای جز حذف ارز 4200 تومانی از‌ نهاده‌های دامی نیست.

قادری خاطرنشان کرد: در شرایطی که امکان صادرات نفتی محدود شده و کسب درآمدهای ارزی در بخش دولتی، در سطح قابل قبولی نیست، حذف ارز 4200 تومانی یکی از راهکارهای موثر قلمداد می‌شود.

وی اظهار داشت: از آنجا که ارز 4200 تومانی از طریق صادرات نفتی تامین می شود و صادرات نفتی در شرایط تحریم، این امکان را نمی دهد که بتوان همه نیاز بازار را پوشش داد و این ارز را برای همه اقلام اساسی در نظر گرفت پس باید تبعات اجرای این طرح را پذیرفت و به مزایای آن توجه کرد.

انتهای پیام/س

منبع: فارس

کلیدواژه: گندم نهاده های دامی دانه های روغنی دارو طرح حذف ارز 4200 تومانی جعفر قادری نماینده مردم شیراز و زرقان حذف ارز 4200 تومانی میلیارد دلار طرح حذف ارز ارز دولتی جز حذف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۲۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه

گروه اقتصاد و درآمد:چالش اصلی اعتبارات یارانه دارو از تبصره هدفمندی، تخصیص اعتبارات است که به نظر می رسد به دلیل کسری در منابع تبصره، یارانه دارو عملکرد مناسبی نداشته است.

به گزارش جماران، مرکز پژوهش های مجلس اعلام کرد: اعتبار یارانه دارو در لایحه بودجه 1403 در حدود 75 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده که نسبت به اعتبار 69 هزار میلیارد تومانی مصوب سال گذشته، 1402، حدود 9 درصد رشد را تجربه کرده است.

چالش اصلی اعتبارات یارانه دارو از تبصره هدفمندی، تخصیص اعتبارات است که به نظر می رسد به دلیل کسری در منابع تبصره، یارانه دارو عملکرد مناسبی نداشته است.

همچنین مرکز پژوهش های مجلس در این گزارش که ذیل بررسی فقر انجام شده، آورده است: اعتبار در نظر گرفته شده برای یارانه نان در سال 1402 در حدود 56 هزار میلیارد تومان است در حالی که دولت از بودجه سال گذشته حدود 159 هزار میلیارد تومان برای یارانه نان پرداخت کرده است! این رقم نشان می دهد تا چه اندازه پیش بینی اعتبار در قانون بودجه سال گذشته خطا داشته و منجر به کسری تبصره هدفمندی شده است.

یارانه نان در لایحه سال جاری در حدود 143 هزار میلیارد پیش بینی شده که نسبت به قانون سال گذشته 150 درصد رشد داشته است.

         

دیگر خبرها

  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • اعلام آمار فروش تماشاخانه‌های دولتی
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد