Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@19:31:22 GMT

کاهش تولید انار در بجستان

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۳۲۲۵

کاهش تولید انار در بجستان

مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: حجم تولید امسال محصول انار این شهرستان واقع در جنوب خراسان رضوی در مقایسه با پارسال به میزان ۳۰ درصد کمتر شده است.

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، مجتبی محرابی روز دوشنبه در خصوص سطح باردهی امسال درختان انار را در بجستان هزار و ۱۰۰ هکتار باغ ذکر و بیان کرد: حجم امسال محصول انار بجستان از این سطح باغ به خاطر تداوم خشکسالی، کمبود بارش و سرمازدگی به ۱۰ هزار تن کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: ترویج روشهای علمی و کارشناسی در زمینه تغذیه مناسب باغهای انار، مبارزه با آفتها، ارتقای کیفیت و کمیت انار، مدیریت منابع آبی و اجرای سیستمهای نوین آبیاری، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و ایجاد سردخانه اولویتهای جهادکشاورزی بجستان برای کاهش تبعات این مشکلات است که با مشارکت باغداران در حال اجراست.

 

مدیر جهاد کشاورزی بجستان گفت: این شهرستان از جمله اصلی ترین خاستگاههای تولید انار در کشور و استان خراسان رضوی است و انار این منطقه از کیفیت و تنوع زیادی برخوردار است و انار تولیدی بجستان به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر منطقه و استفاده نکردن از سموم و کودهای شیمیایی طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.

 

محرابی افزود: ارقام عمده انار در بجستان شامل انار بجستانی، شیشه کپ، ملس،پیش رس و خزر است و از ویژگیهای مطلوب انار بجستان طعم مناسب، ماندگاری طولانی و نرمی هسته آن است و بر این اساس محصول انار این شهرستان را می توان محصولی ارگانیک نامید.

 

هشت هزار و ۵۰۰ بهره‌ بردار بخش کشاورزی در گستره هشت هزار و ۸۵۹ هکتاری اراضی زراعی و باغی شهرستان بجستان فعالیت می کنند و با احتساب ۲۳۷ هزار و ۸۷۶ واحد دامی فعال درا ین گستره ، سالانه به طور متوسط افزون بر ۳۹ هزار تن انواع محصولات زراعی،باغی، دامی و آبزیان در این شهرستان تولید می شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۳۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نسبت به بروز آفات سن و بیماری زنگ زرد گندم هشدار داد و گفت: گندمزارهای ۱۳ استان کشور در معرض تهدید این آفات قرار دارد.

به گزارش مشرق، «سهراب سهرابی» درباره تولید و خرید گندم کشور افزود: اکنون مزارع گندم استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، چهارمحال بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان و مرکزی در معرض تهدید آفت سن و زنگ زرد قرار دارد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: انتظار می رود کشاورزان برای مقابله با این آفت و بیماری همچون گذشته با همکاران ما در مراکز خدمات کشاورزی مشورت بگیرند تا بتوانند آنها را کنترل و مدیریت کنند.

وی گفت: در صورتی که کشاورزان با این آفات مقابله نکنند، به‌طور قطع با کاهش درآمد مواجه شده و در نهایت کاهش تولید گندم روبه‌رو می شویم.

سهرابی تصریح‌کرد: همچنین کشاورزان مزارع گندم آبی استفاده از آبیاری دوره ای را در دستور کار خود قرار دهند تا تولید با مشکل روبه‌رو نشود.

این مسوول میزان تولید و خرید گندم در سال جاری را همچون سال گذشته دانست و افزود: برآورد می شود امسال از ۶ میلیون هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم حدود ۱۳.۵ میلیون تن گندم تولید و ۱۰.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود.

به گفته وی، استان خوزستان بزرگترین تولیدکننده گندم کشور است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • سیب و زنجیره تولید وابسته به آن از ویژگی‌های منحصر به فرد سمیرم است
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • قطعی برق در چاه موتورهای کشاورزی روستاهای کاخک نخواهیم داشت
  • قطعی برق در چاه موتورهای کشاورزی در روستاهای کاخک نخواهیم داشت
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها